Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Dr.Sci
Liige

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kriku kirjutas:Ojulanna erakond millegagi ühinemas: https://www.err.ee/856901/rue-soovib-li ... i-isamaaga

Ma ei kujuta hästi ette, kes peale EKRE teda tahaks.
Tõenäoline, samas tooks "ohustatud" Kristiina (ühest laulust) 1-2% lisatoetustki. Poliitiline sügis tundub tulevat huvitav, aga kui valimispropaganda suuraeg kätte jõuab tahaks olla kuskil eemal...näiteks purjetada Kariibidel.
Dr.Sci
Liige

Seda muidugi, ga ei maksa unustad et tegemist on uute valimistega. Uute lööklausete, avala suhtlemise ja kasvõi pisaratega (rahvusluse nimel) saab teha imet. Seda enam et kohe on EKREl juures isik kes on ministrikogemustega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma ei tea, minu arvates on ta hea kandidaat Eesti kõige mõttetuma poliitiku nimetusele. Seni oli innukas reformar, kuni seal talle sisemises võimuvõitluses ära tehti (häälte võltsimine on tõenäoliselt õige, aga ma ei usu, et tema ainus oli, kes sellega tegeles) ja siis hakkas korraga väga suureks rahvuslaseks ja valge rassi päästjaks. Ainuke asi, mille päästmine talle tegelikult korda läheb, on tema enda elustiil.
Dr.Sci
Liige

Kriku kirjutas:Ma ei tea, minu arvates on ta hea kandidaat Eesti kõige mõttetuma poliitiku nimetusele. Seni oli innukas reformar, kuni seal talle sisemises võimuvõitluses ära tehti (häälte võltsimine on tõenäoliselt õige, aga ma ei usu, et tema ainus oli, kes sellega tegeles) ja siis hakkas korraga väga suureks rahvuslaseks ja valge rassi päästjaks. Ainuke asi, mille päästmine talle tegelikult korda läheb, on tema enda elustiil.
On veel mõttetumaid... aga siinkohal peaks mainima et EKREl on (nüüd) rohkem vaja juurde nimesid, mitte ajusid. Kui vaja siis Kristiina pestakse puhtaks, vajadusel tuleb ka trikoovoor - nagu on meil poliitiline tava. Iga hääl ju loeb.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Kuidas see puhtaks pesemine peaks käima?
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Narva linnavolikogu liige Aleksei Voronov: „Taotlesime sotsiaalministeeriumi soovil tervishoiule Euroopa raha, aga projekt ei läinud läbi ja raha me ei saanud. Lisaks hääletasin SA Narva haigla nõukogu liikmena uue tervisekeskuse hoonestusõiguse osas. Ja seda nimetatakse huvide konfliktiks? Me oleme tegutsenud ainult Narva huvides. Seaduses ettenähtud protseduurireeglist, mis nõuab enda juhitavate asutuste puhul linnavolikogus hääletamiselt taandumist, ma tõesti kinni ei pidanud, kuid leian, et vastutus selle eest lasub volikogu juristidel. Mina tegelen vee ja kanalisatsiooniga. Ma ei saa kõiki juriidilisi nüansse teada. Selleks on juristid. Nende asi oleks sellele tähelepanu juhtida. Mitte keegi meile seda ei öelnud. Saame aru, et nad peavad reageerima ja hoidma erakonna maine puhta. Seetõttu otsustasime kuni õigeksmõistmiseni erakonnast lahkuda. Kui aga otsustatakse meid õigeks mõista, liitume erakonnaga uuesti. Oleme avatud dialoogiks kõigiga, kes linna huvides tegutsevad. Kui meie seisukohad kattuvad, siis teeme koostööd. (Valimisliidu Meie Narva juht) Katri Raik meeldib mulle väga. Varem Narva ei suhelnud muu Eestiga. Oleme nüüd avanud Narva ka ülejäänud Eestile. Tahame, et linnas oleks hea nii elanikel kui külalistel. Nii „Kremli ööbikute” etendus, kui jutuks olnud mõte Narvasse rajada IT-kolledž on linnale ainult positiivse mõjuga.“
Voronov on esitanud KAPO-sse kuriteoteate korruptsioonivase seaduse eelnimatatud punkti alusel ka volikogu opositsioonilisse fraktsiooni Meie Narva kuuluva Ants Kutti peale. Nimelt olevat Kutti osalenud SA Narva Muuseumi nõukogusse kuuludes hääletanud volikogus kolmel korral sihtasutust puudutavetes küsimustes ja samuti sellega korruptsioonivastast seadust rikkunud.
Kutti: „Narva muuseumi kuriteoteates välja toodud küsimuste aruteludes ei mainita Narva muuseumit kordagi. Kahtlen, kas Voronov on üldse istungil langetatud otsuseid lugenud. Õigupoolest ma kahtlustan, et ta tahab mind lihtsalt laimata. Kahtlustuse saanud volikogu liikmed väidavad, et neid kiusatakse taga rahvuspõhiselt. Venekeelsete inimeste diskrimineerimine on üks peamisi teemasid, mida linna poliitikud populaarsuse hoidmiseks oma valijatele pidevalt meelde tuletavad. korruptsioon on linnas suureks probleemiks. Üheks põhjuseks on tema sõnul see, et paljud narvalased ei ole harjunud Lääne avatud demokraatia ja läbipaistva juhtimisega. Minu arvates ei mõju see ega linna juhtpoliitikute riigile vastandumine hästi linna mainele ja hoiab eemale investeeringuid. Korruptsiooni põhjuseks on see, et võimu juures olijad ei vahetu. Pea kakskümmend aastat on võimul olnud enam-vähem sama seltskond. Vahepeal peidavad nad end Keskerakonna brändi taha, nüüd see siis hüljati.“
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=83486219
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

https://www.err.ee/856830/reformierakon ... kt-kadunud
Kui ei suudeta minevikutaagaga selget lõpparvet teha ja uusi mittepopulistlikke ideid ka napib... :( Jääb valimisvõit Reformierakonnal küll saamata!
https://www.err.ee/857173/kallas-langen ... ili-salves
Vabandused, aga eks näis.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kriku kirjutas:Ma ei tea, minu arvates on ta hea kandidaat Eesti kõige mõttetuma poliitiku nimetusele. Seni oli innukas reformar, kuni seal talle sisemises võimuvõitluses ära tehti (häälte võltsimine on tõenäoliselt õige, aga ma ei usu, et tema ainus oli, kes sellega tegeles) ja siis hakkas korraga väga suureks rahvuslaseks ja valge rassi päästjaks. Ainuke asi, mille päästmine talle tegelikult korda läheb, on tema enda elustiil.
Ma usun,et enamik tema valijaid on juba liitunud EKRE programmiliste valimislubadustega.
Blondiinist tibil ju elukaaslanegi,kes rahvaliitlasena peaks nüüd EKRE-sse kuuluma.Või ma mäletan valesti?

https://poliitika.postimees.ee/6143799/ ... 1519836387
Provokaatorist poliitmutt ütleski välja selle,mida ma arvasin tahetakse teha.
Kreml selgelt survestab Jana kaudu Ratase seltskonda,avalikus ruumis kõlab asi selgelt ähvardusena a la ma veel mõtlen aga mu peas on käinud selline plaan läbi.
Järelikult keegi aga see keegi on Kreml soovib nn.Vene partei liidriks inimest,kellega venekeelne imperiaalne ning ka meie enda sees olevad putinistid saaks samastuda.Jana poolt selgelt pinna katsumine Ratase suunal,eelnevalt veel ka avalikku ruumi visatud 1940 aasta sündmuste interpriteerimine,mis kindlasti ajas närvi Ratase seltskonna(vaadates Eesmaa teravat reaktsiooni).Väljapressimisel on vaid üks suund,selgelt soovitakse Kremli suunalt selle leppe jätkumist aga mitte tühistamist ning sellise koolisüsteemi jätkamist,mis toodaks ebalojaalset venekeelset seltskonda.
Vastasel korral näete on meil võimalik nn.vene putinistide liider Eestis olemas,kes minu hinnangul näiteks kohalikel valimistel Kirde-Eestis ja osades Tallinna piirkondades võiks võtta ca.15-30 protsenti häältest,mõnedes nagu Kohtla-Järve või Narva isegi rohkem.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

kaugeltuuriv kirjutas: Järelikult keegi aga see keegi on Kreml soovib nn.Vene partei liidriks inimest,kellega venekeelne imperiaalne ning ka meie enda sees olevad putinistid saaks samastuda.Jana poolt selgelt pinna katsumine Ratase suunal,eelnevalt veel ka avalikku ruumi visatud 1940 aasta sündmuste interpriteerimine,mis kindlasti ajas närvi Ratase seltskonna(vaadates Eesmaa teravat reaktsiooni).Väljapressimisel on vaid üks suund,selgelt soovitakse Kremli suunalt selle leppe jätkumist aga mitte tühistamist ning sellise koolisüsteemi jätkamist,mis toodaks ebalojaalset venekeelset seltskonda.
Yanakese kõrval tasub jälgida ka Stalnuhhini reaktsioone. Narva kunn, kes 9. mai pidupäeval on au andnud nii puna- kui ka nt DNRi lippe lehvitavale massile. Narva kesikute paleepöörde tegijaid soovitakse näidata lihtsate ja ekslike inimestena, kes kindlasti ei ole korruptandid. Pikka näitemängu ei ennusta, pool tuleb valida pigem varem. Eesti kursi (EL+NATO) muutmiseks ei ole enam seisud siiski nii soodsad, kui mõned aastad tagasi võis aimata. Savisaare KE ja Helme EKRE oleks asja ära teinud, paraku Ratasega kurssi ei pööra, see on selge. Putleri partei koostööleping ei häiri tõsiselt kedagi, julgen arvata. Ei morjenda see praeguseid koalitsiooni erakondi ega ka nt EKREt, keda ei häiri sama lepe ühe neutraalse Euroopa riigi valitsejatega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kriku kirjutas:
Dr.Sci kirjutas:
Kriku kirjutas:Et siis EKRE saaks valitsuses kompromisse tehes uuele ringile minna? Kompromisse tegemata saab valitsuses olla absoluutse häälteenamuse puhul. Seda ei saavuta ettenähtavas tulevikus ükski Eesti erakond.

Põhimõtteliselt ma olen muidugi nõus, et eriti praeguses koalitsioonis IRL ei peakski olema, aga sellest ei anna IMHO nii lõplikke järeldusi teha. Ise te pahandate, kui fakt Rahvaliidu nimevahetusest mainimist leiab, aga Isamaa tahate samal ajal lõplikult maha kanda.
Ma väga loodan et EKRE oma põhiseisukohtades (ehk siis rahvust puututvates küsimustes) ei lähe kompromissidele - isegi kui alternatiiv oleks võimulepääs - oleks see EKRE surm.
Ja mis rahvust puutuvatest kompromissidest on Isamaa puhul jutt?
Vastust teab vaid tuul :)

Võib-olla on huvitav katke PM intervjuust sarnaste protsesside kohta Rootsis:
Eelmistel valimistel oli veel paljudel pisut piinlik öelda, et nad hääletasid Rootsi Demokraatide poolt. Nüüd näib see olevat muutunud?

Täielikult. Jimmie Åkessoni enesekindlus on suur ja see kehtib ka valijate puhul.

Ma olen olnud Almedalenis mitu aastat ja 2011. aastal esitlesin seal üht raamatupeatükki. Siis käisid Rootsi Demokraadid seal üheskoos pisut kühmus selgadega ja nende päev (igal parteil on Almedalenis oma päev – B. N.) oli väga vaikne. Nüüd esinevad nad seal suure enesekindlusega, neil on oma T-särgid seljas.

Kogu see stigma, mis kaasnes Rootsi Demokraatide poolt hääletamisega, on märkimisväärselt nõrgemaks muutunud. See on seotud ju sellega, et nad on palju edukamad, Jimmie Åkesson parteijuhina on populaarsem. Seda on näha ka valimiskampaaniast. Varem olid vasakpoolsed peaaegu alati Rootsi Demokraatide suurematel valimiskogunemistel vastasleerina kohal. Nüüd pole ju mitte midagi sellist. Ka vasakpoolsed on lõpetanud vastasseisu.

Rootsi Demokraate on rohkem meedias näha. Alates 2010. aastast on kasvanud uus põlvkond, kes on näinud Jimmie Åkessoni istumas parteijuhtide debattides. Neid on lihtsalt aktsepteeritud ja nad ise on puhastanud partei kõige ekstreemsematest elementidest.

Kui suur mõju on üldse neil tõeliselt paremradikaalsetel rühmitustel – Alternatiiv Rootsile, Põhjala Vastupanuliikumine?

Parlamendis pole nad saanud ühtegi mandaati.

Mõni ütleb, et Alternatiiv Rootsile enam-vähem legitimiseerib Rootsi Demokraate, sest nüüd võivad nemad öelda: «Vaadake nüüd, seal on need ekstremistid, kelle me oleme välja visanud! Nad on teinud oma partei.»

Kohalikul tasandil on äärmuslased ju siiski edu saavutanud?

Ludvikas on Põhjala Vastupanuliikumine tugev. Ja nemad on ju tõesti natsionaalsotsialistid. Tegu on mittedemokraatliku, mitteparlamentaarse parteiga.

Vastumeeleavaldajad kogunemas politseibarjääri taha Põhjala Vastupanuliikumise 25. augustil korraldatud protestil. Fredrik Persson/Afp/Scanpix

Kui suur on oht, et kui Rootsi Demokraadid muutuvad osa inimeste arvates liiga taltunuks, teistele parteidele sarnasemaks, saavad need radikaalsemad liikumised suurema kõlapinna?

See annab neile radikaalidele võimaluse Rootsi Demokraate kritiseerida.

Ma kuulsin, kuidas [Alternatiiv Rootsile asutaja, endine Rootsi Demokraatide noorteühenduse juht] Gustav Kasselstarnd oli öelnud, et Jimmie Åkesson ja Rootsi Demokraadid on viimasel ajal nii väsinud ja igavad, et nad on ennast liiga palju tagasi tõmmanud, et nad on kompromissidega loobunud oma ideoloogilistest põhimõtetest, natsionalismist muuhulgas. See kriitika on olemas.

Paremradikaalsete parteide seas on üsna tavaline, et parteid liiguvad ideoloogiliselt ja valivad rohkem sõnu, et laiendada oma valijaskonda. Ja selleks on vaja seisukohti pehmendada. Selle käigus juhtub tihti sarnaseid lõhenemisi parteides.
https://maailm.postimees.ee/6144006/neo ... 1530278500
teeline35
Liige
Kontakt:

nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Talvik loob Elurikkuse Erakonna.
https://poliitika.postimees.ee/6269469/ ... e-erakonna
Põhimõtteliselt konkurendid rohelistele. Niiöelda alternatiiv alternatiivile, mis isegi ei suuda piisavalt hääli kokku saada.
Erakonna loomiseks asutati mittetulundusühing Parem Ilm, mis jääb tegutsema ka pärast erakonna loomist. Praeguseks on Kanguri sõnul loodava erakonna ümber kogunenud umbes 100 liiget. Piisang lisas, et nende eesmärgiks ei ole muutuda mitmetuhande liikmega parteiks.
Samal ajal lootis Talvik saada 25 kohta riigikogus.
https://www.err.ee/854648/artur-talvik- ... riigikogus
Ei, ma ei eksinud naljateemasse postitamisega. :lol:
teeline35
Liige
Kontakt:

https://www.err.ee/859082/talvik-elurik ... esti-200-l
Siin ka Talviku uue projekti mingeid ideid ka. Mingid utoopiad tunduvad olema. Läheb arvatavasti nagu Ojulandi parteil viimastel valimistel.
Mis küll ei sega suurelist juttu suust välja ajamast!

Juhan Kivirähu kommentaar asjale ka.
https://www.err.ee/859073/kivirahk-vaik ... uurparteid
Muidu ma tema arvamustest suurt midagi ei arva, aga see on minu meelest üsna tõepärane.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Kui ta RK korruptsioonikomisjonis möllas, siis ta mulle isegi meeldis, aga nüüd paistab olevat peapööritus edust.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist