REAALSUS: COVID-19 pandeemia
Re: REAALSUS: Pandeemia
Trumm, on ka Kuressaare haiglas Covid-19 patsiendid sees. Seal lausa vist nüüdseks juba 4 osakonda selle jaoks tehtud. Pühapäevase seisuga oli sees 57 koroonapatsienti. KV nn välihaigla sai esimese patsiendi 03.04.20.
Kahjuks ei ole lugenud midagi uuemat. Lihtsalt juhtusin täna nägema ühe väga väheste sümptomitega, peaaegu asümptomaatilise Covid-19 põdeja kopsuröntgeni vastust ja vaatepilt oli veidike häiriv.Kriku kirjutas:Oled sa selle kohta rohkem lugenud - kuidas võimaliku fibroosiga viimastel andmetel on...?
Jah, maskide hinna külmutamine 70.- sendini hoiab spekulandid vaos. Kuigi ka see on üsna soolane hind, kui arvestada, et pakis on 50 maski, siis kokku on 35.- eurot paki hinnaks. Aga vähemalt pole 135.-
Viimati muutis Z03, 07 Apr, 2020 12:54, muudetud 1 kord kokku.
Njah - ma ostsin 29.01 Merimetsa nakkuskliinikust paki neid nn kirurgimaske. Hind oli 6 senti /tk. Selles nakkuskliiniku apteegis oligi ainult see üks terve pakk, mille ostsin ja teine poolik, millest müüdi ühekauppa. Müüjamemm oli selline humoorikas ja ütles, et temal ainult hea meel, kui lahti saab kaubast, võib mulle teise paki ka üle lugeda ja müüa. Ma käisin seal toona leetritevaktsiini sutsu tegemas. Et siis liikus veel teooriaid, et võib-olla on mingi effekt uuemal vaktsiinil ka Koroona vastu (et selle pärast lapsi ja noorukeid nakatunute hulgas vähe). Kun mul nende enda eelajalooliste vaktsineerimiste kohta info puudus, ja nagunii oli soovitus juba varem terviseameti poolt, siis mõtlesin, et teen igaks juhuks ära. Teine, peab jälle ütlema memm, kes süstis, siis uuris, et kas plaanin Ukraina minna või mis. Ütlesin, et ei plaani, aga järgin Terviseameti soovitust. Noogutas siis, et nojah , muidugi võib ära teha. Küsisin, kas teist doosi on mõtet teha. Arvas, et kuna kunagi on kindlasti vaktsineeritud, siis teist doosi pole vaja. Aga kuna ütlesin, et tahaks kindla peale minna, siis pani millaski Aprilli meeldetuletuse. Ei lähe ma hetkel seda teist doosi saama...
Aga see Koroona vastane mõju hiljem langes teooriate nimekirjast maha. Siiski ei kahetse.
Aga see Koroona vastane mõju hiljem langes teooriate nimekirjast maha. Siiski ei kahetse.
Kas on välistatud, et see kahjustus oli tal juba enne?
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Haiglate apteekidel oli sisseostuhind 2 senti... Ikka jõhker hinnatõus.Avatar kirjutas:Njah - ma ostsin 29.01 Merimetsa nakkuskliinikust paki neid nn kirurgimaske. Hind oli 6 senti /tk. Selles nakkuskliiniku apteegis oligi ainult see üks terve pakk, mille ostsin ja teine poolik, millest müüdi ühekauppa. Müüjamemm oli selline humoorikas ja ütles, et temal ainult hea meel, kui lahti saab kaubast, võib mulle teise paki ka üle lugeda ja müüa. Ma käisin seal toona leetritevaktsiini sutsu tegemas. Et siis liikus veel teooriaid, et võib-olla on mingi effekt uuemal vaktsiinil ka Koroona vastu (et selle pärast lapsi ja noorukeid nakatunute hulgas vähe). Kun mul nende enda eelajalooliste vaktsineerimiste kohta info puudus, ja nagunii oli soovitus juba varem terviseameti poolt, siis mõtlesin, et teen igaks juhuks ära. Teine, peab jälle ütlema memm, kes süstis, siis uuris, et kas plaanin Ukraina minna või mis. Ütlesin, et ei plaani, aga järgin Terviseameti soovitust. Noogutas siis, et nojah , muidugi võib ära teha. Küsisin, kas teist doosi on mõtet teha. Arvas, et kuna kunagi on kindlasti vaktsineeritud, siis teist doosi pole vaja. Aga kuna ütlesin, et tahaks kindla peale minna, siis pani millaski Aprilli meeldetuletuse. Ei lähe ma hetkel seda teist doosi saama...
Sellele infole mul ligipääs puudub.Kriku kirjutas:Kas on välistatud, et see kahjustus oli tal juba enne?
Ei taha halba sõnuda, aga ma kardan, et Tallinn/Harjumaa võib hakata üles ronima. Paljud inimesed on ikka jumala pohhuistid praegu. Ja osadel on närvid krussis juba senistestki piirangutest. Ma ikka pidevalt leian end mõtlemas - kui hea, et kusagil kortermajas ei ela. Oma hüti ja maalapi peal on alati mustmiljon asja ripakil, millega aega täita.kuido20 kirjutas:Asi on heast elust veel kaugel, Hiiumaa soovitatakse karantiini panna ja Ida-Virumaal pole viirus veel märatsema hakanudki.Kapten Trumm kirjutas:Ka mulle tundub, et mingit hüpet lähiajal ei tule, kuid tänasel tasemel kestab vindumine mõnda aega - st ehk saime õigel ajal jala ukse vahele.
Nakatumus võib veel mõnevõrra tõusta, kuid järsuks hüppeks üles tundub, et pole "toidet" (st puuduvad suured sündmused, mille peiteaeg on tulevikus) ja küll see Saaremaa saadakse ka kontrolli alla KV meedikute abiga.
https://tervis.ohtuleht.ee/997854/tervi ... piiranguid
Et ei soovi tornmaja 14 korruselt liftiga alla Maximasse sõita?Avatar kirjutas:Ei taha halba sõnuda, aga ma kardan, et Tallinn/Harjumaa võib hakata üles ronima. Paljud inimesed on ikka jumala pohhuistid praegu. Ja osadel on närvid krussis juba senistestki piirangutest. Ma ikka pidevalt leian end mõtlemas - kui hea, et kusagil kortermajas ei ela. Oma hüti ja maalapi peal on alati mustmiljon asja ripakil, millega aega täita.kuido20 kirjutas:Asi on heast elust veel kaugel, Hiiumaa soovitatakse karantiini panna ja Ida-Virumaal pole viirus veel märatsema hakanudki.Kapten Trumm kirjutas:Ka mulle tundub, et mingit hüpet lähiajal ei tule, kuid tänasel tasemel kestab vindumine mõnda aega - st ehk saime õigel ajal jala ukse vahele.
Nakatumus võib veel mõnevõrra tõusta, kuid järsuks hüppeks üles tundub, et pole "toidet" (st puuduvad suured sündmused, mille peiteaeg on tulevikus) ja küll see Saaremaa saadakse ka kontrolli alla KV meedikute abiga.
https://tervis.ohtuleht.ee/997854/tervi ... piiranguid

- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Törts kõhutuult kah:
https://arileht.delfi.ee/news/uudised/m ... d=89487445
Ma kohe tahaks neid omi Eesti inimesi näha, kes jätavad võtmata saadaolevad hüvitised (sh ka need, mille loomisel Helme tegev oli) ja siirduvad põllutööle.
Just rääkisin telefoni teel (muus asjus) ühe Harjumaa põllumehega ja kasutasin võimalust küsida - et kas personali järjekord on juba ukse taga? Vastuseks oli homeeriline naer telefonis.
https://arileht.delfi.ee/news/uudised/m ... d=89487445
Ma kohe tahaks neid omi Eesti inimesi näha, kes jätavad võtmata saadaolevad hüvitised (sh ka need, mille loomisel Helme tegev oli) ja siirduvad põllutööle.
Just rääkisin telefoni teel (muus asjus) ühe Harjumaa põllumehega ja kasutasin võimalust küsida - et kas personali järjekord on juba ukse taga? Vastuseks oli homeeriline naer telefonis.
Sellest muidugi aru ei saada (või ei taheta?), et põllumeeste jutt käib praegu siin kohapeal olevate ukraina tööliste lubade pikendamises, et saaks ära teha juba alanud hooajatööd.Minister Martin Helme märkis, et tema jaoks on tegu pseudoteemaga ja seda mitmel põhjusel. „Esiteks, märtsikuus lõpeb põllumajandussektoris tööluba 300 inimesel ja aprillikuus, kui ma õigesti mäletan, 200 inimesel. Me räägime 500 inimesest. Me räägime seda sellel taustal, kus Eestis kaotab töö iga päev umbes 1000 inimest,” lausus Helme. Lisaks ei lase Ukraina riik ise inimesi välja ehk neil polekski võimalik Eestisse tööle tulla.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Hetkel paljud vist endiselt lähtuvad sellest, et Koroonapiik tuleb lihavõtte aegu, ja pärast seda toimub naasmine enam-vähem normaalsusesse.Mul leivaisa saab järgmine nädal juhiseid kaugelt. Eks siis hakkab paistma mis strateegiad tulevad. Huvi maasikaid korjata võib maasikahooajaks juba tunduvalt kõrgem olla. Aga praegustele kevadtöödele pole ilmselt huvikasvu veel loota...
-
- Liige
- Kontakt:
https://www.err.ee/1074022/eesti-teadla ... s-maaranudMaailmas arvatakse levivat kaheksa COVID-19 tüve, millest mõni on surmavam, teine vähem. Eesti teadlased pole Eesti tüve määratlemisega veel lõpule jõudnud.
Teadlaste senise töö tulemusel on tuvastatud kaheksa COVID-19 viiruse tüve, mis maailmas praegu levivad. Näiteks Itaalias arvatakse levivat kõige tapvam tüvi, Rootsis jällegi kõige leebem.
Viroloogiaprofessor Irja Lutsar ütles, et Eesti teadlastel on Eestis leviva viiruse tüve kindlakstegemine alles pooleli, mistõttu ei saa selle kohta mingeid hinnanguid veel anda.
Lutsari hinnangul võib Itaalia kõrge suremus peituda ka hoopis selles, et seal on väga vana elanikkond, mistap on nakkuse saanud valdavalt üle 80-aastased, kellel see haigus kipubki fataalsel lõppema.
Teine põhjus, miks haiguse kohta veel palju järeldusi teha ei saa, on asjaolu, et tervenenuid on võrreldes aktiivsete haigetega väga vähe, peamiselt seetõttu, et tegemist on väga pika kuluga haigusega.
-
- Liige
- Kontakt:
Maskidejutt liikus jälle oma teemasse: http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... &start=150
Terviseamet muudab testimise põhimõtteid.
Terviseamet muudab testimise põhimõtteid.
https://www.err.ee/1074116/terviseamet- ... ohimotteidTestimisest võetakse maha piirangud, et testitav peab olema eakas või krooniliselt haige, ning testimise vajaduse üle otsustab perearst, kirjeldas tõenäoliselt kolmapäevast rakenduvaid muudatusi terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht kolonelleitnant Ahti Varblane.
"Kuna olukord muutub kiiresti, siis me tahame muuta testimise põhimõtteid. Me võtame ära piirangud vanus ja kaasuvad haigused, ja kui kõik läheb plaanipäraselt, siis me tahame alustada seda juba kolmapäevast. See tähendab, et perearstid saavad saata inimesi testidele. Loomulikult peavad olema sümptomid, sest ilma sümptomiteta tervet inimest ei testita," rääkis Varblane Vikerraadio saates "Reporteritund".
Varblase sõnul on vaja testimise piirangudi muuta, sest olukord on muutunud võrreldes viiruse Eestisse jõudmise ajaga, kui terviseamet alustas selle haigusega võitlemist. "Siis kehtis põhimõte, et taheti leida kõik nakatunud, nad isoleerida ja leida üles nende kontaktsed. Lootus oli selles, et haigust saab vältida. Haiguselevik andis märku, et selle meetodiga me jätkata ei saa," rääkis Varblane.
Varblase sõnul on praegu lootus, et viiruse levikuga saab võidelda piirkonniti.
SEPKA-Võimalik viiruse alguskoht võis olla hoopis USA. Video koos 2019 aprill-mai ja suvel toimuma hakanud erinevates osariikides ootamatult tekkinud haigusjuhtumite kirjeldustega. Võimalik viiruse algus USA-s 28 september 2019.
https://twitter.com/dairydong/status/12 ... 0712545285A good question is why in 2019 Fort Detrick Bio lab for containment breach? Coronavirus seems to have been a virus in their lab. Why around this time Coronavirus Symptom clusters started in the US before China outbreak?
Viimati muutis ruger, 07 Apr, 2020 16:02, muudetud 2 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
-
- Liige
- Kontakt:
Link annab teada, et:ruger kirjutas:SEPKA-Võimalik viiruse alguskoht võis olla hoopis USA. Video koos 2019 aprill-mai ja suvel toimuma hakanud erinevates osariikides ootamatult tekkinud haigusjuhtumite kirjeldustega. Võimalik viiruse algus USA-s 28 september 2019.https://twitter.com/dairydong/status/12 ... 0712545285A good question is why in 2019 Fort Detrick Bio lab for containment breach? Coronavirus seems to have been a virus in their lab. Why around this time Coronavirus Symptom clusters started in the US before China outbreak?
Kui sellisel väitel on mingi parem alus, siis võiks siia jääda. Muidu paistab kolekahtlaselt Hiina infosõja väite moodi, mis iga hinna eest tahaks leida viiruse algust mujal kui senini faktiks peetavas Wuhanis.This Tweet is unavailable.
Inglise valitsus ei välista koroonaviiruse laborileket.https://www.businessinsider.com/boris-j ... ?r=DE&IR=T
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline