Kolmas päev järjest kui UK kohal ja lähedal on sisselükatud transpondritega kümmekond militaarmasinat õhus. Sama ka Hollandi ja Saksa põhjaosas. Varasemalt pole neid märganud, muidugi nii tihedalt ei vaadanud ka.
utö saarest törts lõunas kadus just üks learjet 35a radarist ära. ilma tunnusmärkideta, küllap siis militaartaustaga lend. kõrgus vajus järjest madalamaks ja viimane näit jäi paarisaja jala kanti. vaevalt seal nüüd õnnetus oli, pigem mingi õppus või kellegi jälgimine. aga üsna kõhe on sellist asja jälgida arvutist küll.
diesel kirjutas:utö saarest törts lõunas kadus just üks learjet 35a radarist ära. ilma tunnusmärkideta, küllap siis militaartaustaga lend. kõrgus vajus järjest madalamaks ja viimane näit jäi paarisaja jala kanti. vaevalt seal nüüd õnnetus oli, pigem mingi õppus või kellegi jälgimine. aga üsna kõhe on sellist asja jälgida arvutist küll.
Eile ja täna(täna 21:30 umbes) lendasid siit Audru kandist Osprey-d üle(need kahe kallutatava rootoriga). Mõlemal päeval trajektroor umbes nii, et Lihula poolt tulid ja läksid Pärnu või Tartu poole. Flightradaris näha polnud. Esimest korda näen selliseid elukaid.
Uudistekünnise on ületanud Tsehhi Gripenid, kes Leedust tulles suutsid helibarjääri ületada.
Muidugi, kohe tuleb teha uurimine. Järgmine kord lennatakse püüdelennule minimaalkiirusel.
Oh seda pehmotamist. Enamik netis halisejatest ei suuda vist ette kujutada, mis mürataset tekitavad ühe MiG-23 polgu 40 lennuki öised lennud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Palju on sellist vanamemmelikku halinat. See näitab, et elame läänelikult roosas maailmas, kus lennukid ei tohi liiga kiiresti lennata, põõsast ei tohi maha võtta ega tehaseid ehitada. Mida seal Eesti ametnikel uurida vaja? Olgu tänulikud, et riigid siia üldse lennukeid saadavad.
Ma pole enam ammu sellist sõjalennukite liiklust kuulnud kui viimased 5 päeva.Koht on Viljandi lähedal ja müriseb väikeste pausidega hommikust õhtuni. Lapsepõlv tuleb meelde... Ei ta kas see venelaste kopter on kedagi närvi ajanud või mis?
LupusII kirjutas: ↑26 Juun, 2022 14:34
Ma pole enam ammu sellist sõjalennukite liiklust kuulnud kui viimased 5 päeva.Koht on Viljandi lähedal ja müriseb väikeste pausidega hommikust õhtuni. Lapsepõlv tuleb meelde... Ei ta kas see venelaste kopter on kedagi närvi ajanud või mis?
Endalgi sama küsimus. Tartumaal viimased nädal isegi meeletu lennukimüra samalajal kui flightradar näitab air china pille kusagil ida-virus. Üleeile vaatasin õhtuhõaruses kuidas mingi suurem jurakas mõnuga ja aeglaselt õhtupäikeses Otepää / Maaritsa kandis sujuvaid ringe tegi. Tartupoolt vaadatuna ei täheldanud küll tiibade all mootorieid ja tundus vägisi mingi Learjetiline vms olema.
LupusII kirjutas: ↑26 Juun, 2022 14:34
Ma pole siis ainus Viljandi kandis. Päev otsa taevas lennukimüra täis ja FR24 ei näita midagi. Õhtu poole oli nagu vaiksem.
Kaks F-16 hävitajat lendas just jälle mitu korda suvilast üle ja seoses sellega tekkis küsimus: kus või kellel on ülevaade, kui palju on hetkel üldse NATO liitlaste õhuvägede lennukeid Eestis?
Ma olen natuke imestanud seda, et avalikult ei ole eriti reklaamitud, et kohalolu Eestis oleks suurenenud. Pärast Krimmi okupeerimist Venemaa poolt saadeti mäletamist mööda siia kiirkorras kümmekond F-15 hävitajat. Selle aasta alguses saadeti ka siia õppusteks F-15E hävitajaid ja siis käis nagu jutt, et jäävad pikemaks ajaks siia.. Uudistes ei mainitud, et nad veel Eestis oleks, samas saabusid väidetavalt F-35 hävitajad aga kuskil polnud mainitud, et kui palju.