Mis Ukrainas toimub? vol.2
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2
Ukrainlased meenutavad Talvesõda ja toovad eeskujuks - et soomlastel oli veel raskem ja rahvast vähem, aga kõik olid oma maa eest väljas - http://glavnoe.ua/articles/a9310
Võibolla neil kulubki see kogemus ära, Putin ei ole veel seda nägu, et loobuks.
Võibolla neil kulubki see kogemus ära, Putin ei ole veel seda nägu, et loobuks.
http://inforesist.org/v-lugansk-vtorgli ... echki-smi/Otto K kirjutas:Aga nüüd väidab Luhanski sait, et üle vene piiri tulid tankid + muu nodi linna.
http://informator.lg.ua/?p=23807
Mykolaivka küla juurest mis oli ka vist ainuke lahti olev tee Luganskisse
https://www.google.ee/maps/place/Mykola ... e35e?hl=et
Lugansk on ümber piiratud ja see tee oli mõeldud linnast põgenejate tümitamiseks. Kui kolonn 1,5 km pikk (2 tundi sõitsid) ja teda ei tümitatud on kas valeuudis või UKR prohmakas.
Eks nad tõlgivad otse Ukraina propat.Martin Peeter kirjutas:Eesti ajakirjandus:
http://www.postimees.ee/2892797/massuli ... ina-soduri
Kust selline info? Kuidagi uskumatult palju. Kas Postimees ajab midagi sassi, nagu harilikult?
http://www.kyivpost.com/content/ukraine ... 61186.html
Sepad on vist liiga palju hundijalavett tarbinud:
Снайперы-террористы вступили в бой с террористами-артиллеристами:
http://crime.in.ua/news/20140819/strannyy-boy
http://censor.net.ua/news/298735/zachis ... _otbity_isВ Донецке сегодня была зафиксирована деятельность мобильной минометной группы боевиков, которая обстреливала жилые кварталы, перемещаясь по городу. По неизвестным причинам ее обстреляла группа снайперов террористов, уничтожив значительную часть группы"
Снайперы-террористы вступили в бой с террористами-артиллеристами:
http://crime.in.ua/news/20140819/strannyy-boy
Selline info Ukraina väeosa kohta ühelt Nikolajevi elanikult vastuseks ühele moskvalasele :
Moskvalane : 79-я отдельная аэромобильная бригада — г. Николаев, Болград;Разгромлена в Южном котле (начало августа).
Nikolajevi elanik : Участвовали в АТО 1325 чел,вернулось 851,остальные погибли,пропали без вести,попали в плен,дезертировали.Однако в Николаев на сегодня доставлено только 50 "200",говорить о разгроме наверное преждевременно.Правда срок отдыха и пополнения снова урезали:якобы отзывают из отпусков,пополняют добровольцами из нацгвардов и мобилизованными.Толком даже 21 дневной подготовки не провели,мобилизованные пьют и устраивают драки.Технику срочно ремонтируют на ремонтном заводе и дополняют техникой с консервации.
Moskvalane : 79-я отдельная аэромобильная бригада — г. Николаев, Болград;Разгромлена в Южном котле (начало августа).
Nikolajevi elanik : Участвовали в АТО 1325 чел,вернулось 851,остальные погибли,пропали без вести,попали в плен,дезертировали.Однако в Николаев на сегодня доставлено только 50 "200",говорить о разгроме наверное преждевременно.Правда срок отдыха и пополнения снова урезали:якобы отзывают из отпусков,пополняют добровольцами из нацгвардов и мобилизованными.Толком даже 21 дневной подготовки не провели,мобилизованные пьют и устраивают драки.Технику срочно ремонтируют на ремонтном заводе и дополняют техникой с консервации.
SNBO: "VF eriteenistused plaanisid alla lasta ATO lennukit UKR iseseisvuspäeval"
Mingi grupp tegelasi saadi kätte.
Tõmtšuk: Saur-Mogila juures ründavad teist päeva järjest bojevikud tankidega UKR üksuseid.
Jätkuvad aktiivsed lahingutegevused Jasinovatoi, Donetski, Luganski, Gorlovka ja Altševski rajoonis.
MUU:
Mingi vend saadi jälle kätte VF paberitega
CБУ получила очередные доказательства российской поддержки террористов на Востоке Украины
Kuidas bojevikud omavahel lahingut pidasid - snaiprid VS suurtükiväelased
Сепаратисты перестреляли друг друга в Донецке. Снайперы-террористы вступили в бой с террористами-артиллеристами
UKR sõjaväelased paluvad abi (terve nimekiri asjadest, mida on vaja)
Військові просять допомоги (перелік)
Lugandasse täna justkui saabunud VF kolonn on desinformatsioon
Заход колонны российской техники в Луганск – это дезинформация и эксперимент информвойны
Äpudest UKR kindralite tõttu hukkub liiga palju sõdureid
Эксперт: Из-за стратегических просчетов украинских генералов гибнут неоправданно много людей
Mingi grupp tegelasi saadi kätte.
Спецслужбы РФ планируют сбить самолет ко Дню Независимости – СНБО
СБУ задержало группу террористов, планировавших сбить самолет сил АТО ко Дню Независимости.
Служба безопасности Украины арестовала группу террористов из России, планировших сбить самолет сил АТО. В группу российских наемников входило 6 человек возрастом от 21-го до 53-х лет. Их деятельность координировалась спецслужбами России.
"Установлено, что по приказу российской спецслужбы террористы реализовали планы террористических атак на стратегически важные объекты Харьковской области", - заявил спикер Информационно-аналитического центра СНБО Андрей Лысенко.
В частности, в июле были совершены попытки подорвать грузовой поезд на перегоне Змиев-Занки. Эта же группа совершила вооруженное нападение на здание Харьковского бронетанкового завода.
Во время задержания были изъяты 5 РПГ, РПВ "Шмель", два автомата Калашникова, пистолет Макарова, 5 гранат РГД-5, 7 подствольних гранат, боевые заряды.
Также найдена флешка с доказательствами совершенных преступлений
Напомним, что в начале августа было обстреляно административное здание Харьковского бронетанкового завода.
http://news24ua.com/specsluzhby-rf-plan ... mosti-snbo
Tõmtšuk: Saur-Mogila juures ründavad teist päeva järjest bojevikud tankidega UKR üksuseid.
Jätkuvad aktiivsed lahingutegevused Jasinovatoi, Donetski, Luganski, Gorlovka ja Altševski rajoonis.
Силы АТО вторые сутки отражают танковые атаки террористов под Саур-Могилой - Тимчук.
Продолжаются активные боевые действия в районах Ясиноватой, Донецкая, Луганская, Горловки и Алчевска.
Об этом в Facebook сообщил лидер группы "Информационный сопротивление" Дмитрий Тимчук.
Силы АТО продолжают освобождать от боевиков Иловайск.
Вторые сутки террористы при поддержке танков атакуют позиции сил АТО в районе Саур-Могилы. Сейчас все атаки боевиков были отбиты с помощью артиллерии.
Со стороны России с "Града" были обстреляны позиции сил АТО в районе населенного пункта Лужки, что в Донецкая области.
http://tsn.ua/politika/sili-ato-drugu-d ... 63898.html
MUU:
Mingi vend saadi jälle kätte VF paberitega
CБУ получила очередные доказательства российской поддержки террористов на Востоке Украины
Kuidas bojevikud omavahel lahingut pidasid - snaiprid VS suurtükiväelased
Сепаратисты перестреляли друг друга в Донецке. Снайперы-террористы вступили в бой с террористами-артиллеристами
UKR sõjaväelased paluvad abi (terve nimekiri asjadest, mida on vaja)
Військові просять допомоги (перелік)
Lugandasse täna justkui saabunud VF kolonn on desinformatsioon
Заход колонны российской техники в Луганск – это дезинформация и эксперимент информвойны
Äpudest UKR kindralite tõttu hukkub liiga palju sõdureid
Эксперт: Из-за стратегических просчетов украинских генералов гибнут неоправданно много людей
Väidetavalt Сергей Николаевич Петровский , Vene polkovnik (vistististi erus) ja Girkini abi luure alal. Väidetavalt 8 sõja veteran.võhik kirjutas:Selle loo jutustas ajakirjandusele DNR kindralmajor «Плохой солдат» (võehh ... kus on juba ametinimetused ja kutsungnimed - "halb sõdur").
Piinlik on jah, et meie valitsus(välismin) toetab kuskil karupepus olevaid kohti, selle asemel, et toetada kohti, mis on meile palju olulisemad. Ukraina on ülioluline koht. Sinna 100k euri panustamine oleks tunduvalt suurema tähtsusega ja olulisem, kui kuskile Aafrikasse ja Aasiasse raha matmine.Otto K kirjutas:Leedu annab ametlikult Ukrainale abi, kuivtoidu pakid ja meditsiinilist varustust.
https://twitter.com/LithuaniaMFA/status ... 6158589952
Kas meie valitsus asi ei saaks ca 100 tuh euri eest meditsiinilist esmaabilist varustust sinna saata? Oleks ju igati abiks U vägedele / arstidele ja olulise märgilise tähendusega ka.
Ütleme nii, et piinlik on meie valitsuse pärast.
Vabandan ja võtan sõnad tagasi kui mingi riiklik abi on läinud ja mul on see lihtsalt kahe silma vahele jäänud.
Viimati muutis ruger, 19 Aug, 2014 20:12, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
UKR MVD liinis toimub vaikselt puhastumine.
ATO tsoonis on vallandatud/erru läinud juba 3679 korrakaitsjat jms.
Jälle uusi inimressursse juurde vaja.
В зоне АТО уже уволены 3,6 тыс. правоохранителей
Pikem jutt Ilovaiskis toimuvast.
"Ilovaiskis, mis on suur raudteekeskus, üritavad pat."Donbass" ja "Azov" ümber piirata Army Of Dommbasstaan jõude."
ATO tsoonis on vallandatud/erru läinud juba 3679 korrakaitsjat jms.
Jälle uusi inimressursse juurde vaja.
В зоне АТО уже уволены 3,6 тыс. правоохранителей
На данный момент, в Донецкой и Луганской областях уже уволено 3 679 сотрудников органов внутренних дел.
Об этом заявил советник главы МВД Украины Зорян Шкиряк на пресс-конференции в Киеве.
«Часть из них уволена по собственному желанию, другие сотрудники милиции уволены за нарушение присяги, дисциплины и за поступки, которые дискредитируют звание милиционеров», — сообщил он.
При этом Шкиряк подчеркнул, что в отношении милиционеров, которые нарушили присягу и совершали преступления и другие правонарушения, возбуждаются уголовные дела.
Он также уточнил, что в соответствии с приказом министра внутренних дел Арсена Авакова, каждый сотрудник в городских и областных управлениях милиции в зоне проведения антитеррористической операции проходят специальную проверку, в том числе на полиграфе. «Конечно не все это испытание выдерживают», — отметил советник главы МВД.
http://www.capital.ua/ru/news/27390-v-z ... hraniteley
Pikem jutt Ilovaiskis toimuvast.
"Ilovaiskis, mis on suur raudteekeskus, üritavad pat."Donbass" ja "Azov" ümber piirata Army Of Dommbasstaan jõude."
В Иловайске "Донбасс" и "Азов" пытаются окружить силы ДНР
В пригороде идут ожесточенные бои.
Татьяна Стешенко ■ 19 августа | 20:39
Продолжается бой в Иловайске: туда обе стороны стянули большие силы. По данным "Вестей" батальоны "Донбасс", "Азов", а также части ВСУ хотят прорваться в город и окружить силы ДНР.
В этом случае украинские силовики создадут настоящий "котел" и смогут контролировать город. Иловайск является крупнейшим железнодорожным узлом и контроль за ним дает серьезное преимущество в нынешних военных раскладах.
Утром командир "Донбасса" Семенченко Семенченко заявил ,что почти весь город под контролем ВСУ.
" За ночь было уничтожено три блокпоста и четыре огневые точки противника. Не помог сепаратистам даже обстрел градами "Донбасса" в самом городе, который провели террористы прямо с территории Донецка. Также было блокировано движение колонны, которая должна была прийти на помощь террористам. К 5 утра под контролем было около 2/3 города, город полностью окружен. Просим жителей не выходить из укрытий, постараемся закончить всё побыстрее", - сообщил Семен. И резюмировал: Потерь среди бойцов батальона "Донбасс" нет, легкораненые отказались госпитализироваться и находятся в строю".
В ДНР также подтвердили удачную утреннюю атаку сил АТО.
Однако, ближе к обеду на своей страничке в Фейсбуке министр МВД Арсен Аваков заявил, что Семена Семенченко ранили. "Множественные осколочные. Вывезли всех с поля боя в госпиталь. Предварительно - жизнь раненых вне угрозы", - пояснил Аваков.
К вечеру сегодняшнего дня стало известно, что окружения сил ДНР пока не получилось, а весь "кулак" ВСУ расположился на окраинах Иловайска и простреливает ж/д вокзал.
В самом городе ситуация ничуть не лучше чем в Луганске и Горловке - самых обстреливаемых на сегодня городах.
"Мы здесь уже две недели. На минточку выходим дыхнуть свежим водухом - и все. Водчики здесь нет в подвале, за ней тоже бегаем. И инвалиды тут есть. Мы тут знаете, как жители подземелья", - рассказала нам пенсионерка Светлана, до которой удалось чудом дозвониться. Выехать из города сейчас большая проблема и те горожане, у которых мало денег, предпочитают переживать войну в подвалах.
Ясиноватая на конец сегодняшнего дня остается под конотролем ДНР, но бои вокруг города не утихают. Картина в самом городе - ничуть не лучше, чем в Иловайске - нет света, воды и проблемы с продуктами. Ремонтникам удалось подъехать к насосоной станции, от которой заисит водоснабжение Донецка (она находится на нейтральной территории) и сейчас там заканчивется ремонт повреждений.
Губернатор Луганской области Ирина Веригина заявила, что силы АТО заняли часть города, а боевики ЛНР отступают. В то же время в ДНР опровергают эту информацию, заявив, что город находится под их контролем, а бои идут на окраинах. "Когда выходили сегодня из подвалов, видели только ЛНР, украинских военных точно не было", - говорит "Вестям" Елена, которая выходит на связь раз в день.
Не ясной пока остается обстановка в отношении еще одного ключевого объекта - Саур-Могилы. Само возвышение осбтреливается сторонами и никто на нем не может толком укрепиться.
http://vesti.ua/donbass/66123-v-ilovajs ... t-sily-dnr
Ärme häbene, saadame parem meditsiinilise väljaõppe instruktoreid. Neid on Ukrainas hädasti vaja.ruger kirjutas:Piinlik on jah, et meie valitsus(välismin) toetab kuskil karupepus olevaid kohti, selle asemel, et toetada kohti, mis on meile palju olulisemad. Ukraina on ülioluline koht. Sinna 100k euri panustamine oleks tunduvalt suurema ja olulisem, kui kuskile Aafrikasse raha matmine.Otto K kirjutas:Leedu annab ametlikult Ukrainale abi, kuivtoidu pakid ja meditsiinilist varustust.
https://twitter.com/LithuaniaMFA/status ... 6158589952
Kas meie valitsus asi ei saaks ca 100 tuh euri eest meditsiinilist esmaabilist varustust sinna saata? Oleks ju igati abiks U vägedele / arstidele ja olulise märgilise tähendusega ka.
Vabandan ja võtan sõnad tagasi kui mingi riiklik abi on läinud ja mul on see lihtsalt kahe silma vahele jäänud.
Nu eks on ikka tõesti piinlik. Hetkel meenub Maidani toetus mingisugune reaalne summa oli vist? Pole kindel enam. Siis Maidanikate taastusravi meie riigis ja mingi üle 50 tuhhi e-vaitsuse korraldamiseks vms.Otto K kirjutas:
Kuid just sellist tõeliselt vajalikku abi, nagu Leedu pakub, minu teada meie valitsuselt pole

Äri läheb väga hästi
5000 RUB pistist ja saab Kertši praamile väljaspool järjekorda
https://www.youtube.com/watch?v=lSy9ImzJ6D8
5000 RUB pistist ja saab Kertši praamile väljaspool järjekorda
https://www.youtube.com/watch?v=lSy9ImzJ6D8
Sõjamees ma pole aga majandusmees küll. Väidan julgelt, et abi tuleks anda otsekohe ja just selles osas, mis meil vene sanktsioonide alla läks, ehk siis toiduained, esmajoones konservid.
Riik võtaks siin kaks saaki, kui mitte õelda kolm.
Esiteks ostaks tootjatelt ülejäägi ja toetaks sellega esmajoones oma majandust, jättes samas kõigile mulje hoopis üllamast tegevusest.
Ukraina sõdur sööks sprotti hea meelega. Juustu sööks. Turisti eine läheks kah ludinal. Ja ta loeks karbi pealt ja näeks ja maitseks reaalselt seda abi, nö. tunnetaks täie pasaga, et keegi väljastpoolt hoolib.
Ukraina turg võib seda teed minnes teha ruumi eesti kaubale, promo selleks oleks tehtud õigel ajal ja õiges kohas.
Kusjuures: See oleks täiesti reaalne ja vajalik abi.
Riik võtaks siin kaks saaki, kui mitte õelda kolm.
Esiteks ostaks tootjatelt ülejäägi ja toetaks sellega esmajoones oma majandust, jättes samas kõigile mulje hoopis üllamast tegevusest.
Ukraina sõdur sööks sprotti hea meelega. Juustu sööks. Turisti eine läheks kah ludinal. Ja ta loeks karbi pealt ja näeks ja maitseks reaalselt seda abi, nö. tunnetaks täie pasaga, et keegi väljastpoolt hoolib.
Ukraina turg võib seda teed minnes teha ruumi eesti kaubale, promo selleks oleks tehtud õigel ajal ja õiges kohas.
Kusjuures: See oleks täiesti reaalne ja vajalik abi.
Eks see abi andmine üks kaheteraga mõõk ole Eesti puhul.Otto K kirjutas:
Kui peaks riik aitama kuidagi moodi, kas või kaudselt Ukraina sõjapidamist siis võib vabalt juhtuda, et tuleb uus `Pronks öö` või midagi sarnast.
Neid villaseks pestud tegelasi meil ju siin küllalt ja nende ärritamiseks pole ilmselt palju vaja.
Lõpuks meil ka marslaste invasioon.
Ole siis hiromant ja nuputa välja, et mis saaks.
Pigem arvan,et kui Ukrainat ei aidata siis eestlased ise korraldavad protesti.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: plärmo ja 4 külalist