Kapten Trumm kirjutas:Teine teema on see, et Trumm süstemaatiliselt ignoreerib tõsiasja, et tehnika ostmine ja selle opereerimine on kaks eri asja ning viimane on oluliselt kallim. Mitte mingit mõtet ei ole Gvozdikate hooldusbaasi Eestis püsti panna.
Mina tahaks kangesti teada, palju sul rasketehnika alast kogemust ka on, et sa siin nii kõvu väljaütlemisi võtad teha?
Ok, aga seleta sina siis KUST me konkreetselt neid Gvozdikasid praegu kohe hankima peaksime, koos kogu kaasaminevaga mandiga, millest Hummel juttu tegi ? Ja kas tõesti on sommide 1991 aasta ost põhjus miks kust see konkreetne masin on praegu just mõõtmatult parem valik kui siin KORDUVALT mainitud M109 (mis isegi vanades versioonis on iga otsa pealt võimekam masin) või näiteks hoopis järelveetav M198 ?
Paljud siin teemas EI arva et ainuke mõte on osta tulitera hirmkalleid liikureid.
Mina näiteks (ja kindlasti pole ma ainus) arvan, et kui rääkida kaugtulest, siis ennem liikureid oleks meil vaja hankida
hädapärane hulk järelveetavaid praeguse naeruväärse asemel. Kohutavalt hea oleks veel kuskilt ikka nui-neljaks FH70-eid saada, kuna antud relvale on nii reservi. Seda kasvõi oma äsjaliberaliseerunud ekspordipoliitikaga Jaapanist. Kui see ikka ei õnnestu siis M198 või muud analoogi, kasutatuna.
Kui tahame 1. Brigaadi reaalselt mehhaniseerida on ka sinna kunagi liikureid vaja,
kuid see peaks olema teisejärguline. Näen Pzh 2000 puhul mõtet ainult siis, kui tõesti saame selle veel imekombel kätte kasutatuna, hinnaga millest Hummel rääkis. Seda tõesti siis kui võidame 3-4x võrreldes uutega. Siis tuleks see raha kindlasti leida ASAP ning kindlasti tavalise eelarve väliselt.
Ühesõnaga, Pzh 2000 ainult siis kui saame selle ime kombel veel
kasutatuna ning
odavalt ja
eelarveväliselt ning see ei tohi takistada täiendavat järelveetavate hankimist, mida on ka vaja kiiremas korras ning
mille prioriteet peaks olema suurem.

Millegipärast aga arvan et juba järgmises postituses olen vene-agent kes keeldub kõigest mõtekast tulejõudu andvast ning soovib ainult tulitera kallist uut pa*ka.