Lennuk Võrtsjärves

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Vahepeal meenus ka selline asi,et olen näinud Verevi ranna lähedal uhe endise kaluri maja juures uhte imelikku asja.On mingi sõrestik,meenutab poolikut munakoort,küllalt suur asi.Tundub,et tegemist on mingi lennuki ninaga.Kogu see kuppel on koosnenud klaasist,klaase muidugi enam ei ole.Päritolu pole teada,kuna pole enam kelleltki küsida.Kui nuud metallinäljaga pole ära tassitud võin foto teha.Vaibla alt väljaveetud lennuki küljest on minu käes mingi asjandus,väga heas seisukorras.Pakun,et raadiojaam
Kõik huvi pakkuvad asjad.
Anton - horridoo!
vdreving
Liige

Postitus Postitas vdreving »

Kaart peale raskeid ponnistusi käes.Nagu ikka ei leia uks ules ja teist pole kodus.Tuli tuua kolmandast kohast.Olge kena saatke privasse mingi fax. number,nii tuleb kõige parem tulemus.Ka ei taha siia kaarti kõigile vaatamiseks ules riputada,siis on juba teada,mis edasi tuleb.On vahepeal selgunud ka,et tõesti on ka teine lennuk,kusagil saare juuresTarvastu pool otsas.Anti inimese number,kelle talu juures,see on tõesti madalas ja on vahest välja paistnud.Uurin asja.Võin ka faksida Verevi lennukist leitud navigatsioonikaardi,kui huvi on..
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

milleks selline salatsemine. kõikidel oleks huvitav vaadata ja lugeda. aga noh, eks peremees teab paremini.
vdreving
Liige

Mis sellest asjast ikka saladust teha,andmed nii arhiivist,kui mujalt kõigile kättesaadavad.Kaart on välja antud pea igale kalurile,kes vene ajal järvel tegutses.Kahjuks ei saa ma seda siia tehnilistel põhjustel üles riputada.Nii,et ei maksa arvata,et salatsen.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

ok, selge.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Kas on kellelgi infot Võrtsijärvest 3 km-it põhja suunas alla kukkunud lennukist?Hetkel pole kaart küll ees,kuid äkki oli koha nimi Leie küla?
vdreving
Liige

Kui mõtled vene hävitajat siis see on väljas.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Ja kus seda hävitajat näha saab?
vdreving
Liige

Vene ajal kolhoos vedas välja kalurite tellimusel.Mis vrakist edasi sai ei tea,eks ta vanarauda läks.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wolfen »

Aga kas keegi Karijärve või selle luhta kukkunud lennukist teab midagi,vanaema jutu järgi olla sinna kanti kukkunud üks lennuk?
vdreving
Liige

Pidavat olema jah,kuid peale sõda õppuste käigus kukkunud.Räägitakse,et mitte üks vaid kaks.Olevat mingit õhus tankimist läbi üritanud viia.Olen kuulnud ka seda,et on üsna sügavale kukkunud.
Kasutaja avatar
Wolfen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wolfen »

See millest mulle räägiti olevat ikka sõja ajal luhta kukkunud,vanaema olla ise näinud pihta saamist,aga noh,aeg teeb oma töö ja mälu pole vanainimesel kah enam endine
vdreving
Liige

Ei vaidle vastu,võib ka mõni sõja ajal kukkunud ,kuigi ei ole juhtunud sellest infi saama.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Vene ajal kolhoos vedas välja kalurite tellimusel

Mida mina mõtlesin on/oli ikka suht kuival maal,ühe vanamemme põllus.Kolleegil päris palju vidinaid kodus selle lennuki plekist tehtud.Maa sees olevat veel kabiini osa koos mootoriga,ülejäänu aga ammu kadund nelja tuule poole.
vdreving
Liige

No siis saab olla see vene hävitaja,mis Leie koolimaja taga metsa kukkus.Seal metsa ääres oli kartulipõld.Hetkel on seal auk ja selle ümber põlenud plekki.Augus sees küll enam midagi ei ole.Muud lennukid selles piirkonnas on rabas ja seal pole küll kellegi kartulipõldu läheduses.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist