10 points!
See, et läheb põhja välja, tähendaski seda, et ~1 või 2 cm jääb põhjast puudu. Ega Toru täiesti vastu põhja tõesti ei ole
Lahtiselt lasime 24h käia, edasi kaas peale ja kinniselt külma keldrisse. Täna sai ~9 liitrit välja lastud:
ikkagi on, kurask, tiba hapukas. Tänase villimise ajaks oli ta tegemisest alates käinud lahtiselt 24h + 5 ja pool ööpäeva kinniselt. Lasime pudelisse läbi mitmekordse marli ja pärmi ei paista nagu eriti olevat pudelisse läinud. Hoidsime pudeleid ~45 minutit külili ja maaga kokkupuutes olevale küljele ei olnud midagi silnnähtavat settinud, seega väike edasiminek
Lisan igaks petteks ka retsepti (pooleldi ise aretatud):~
* 1.7l vett keetsime ära, viskasime keevana ankrusse.
* juurde ~10l vett, enam-vähem leigena (pigem külm). Kokku sai siiski üsna soe bassein sinna õlleankrusse ehitatud.
* 2 kg suhkrut sisse, segasime korralikult miski kulbiga selle asja ära. Seni lasime duetil kulp + kondimootor töötada, kuniks kristalset suhkrut vees (ka kulbiga võttes) näha polnud. Ehk siis selleks ajaks oli meil üle kümne liitri sooja suhkruvett
* 2 pudelit maltoosat juurde, kulbiga jälle hoolsat segamist.
* juurde viskasime 42 grammise paki pärmi, mida eelnevalt oli suhkruga ~2,5 tundi "noorendatud".
* maitsenüansi jaoks veel ~1,5 liitrine tõmmis, ehk siis palju sooja vett ja pool pakki 8kroonist piparmündi teed, mis oli lastud ilusaste seal vees ära tõmmata. Piparmündi meeldivat aroomi peksis küll terve toa täis.
* Nii jutu jätkuks veel vett juurde (ankru peal on mahutavusmärge 19l, me jätsime silma järgi ~2-3 liirit kaanest lõppkokkuvõttes puudu, et oleks kuhu rõhku ajada)
Ja nii see märjuke meil valmiski, piparmündi lõhnast pole, muide, halli haisugi
