Waffen SS ja Nürnberg

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Sama siin, ka minu vanaonud võitlesid ja nad tegid seda Eesti eest! Siin pole kahtlustki. Pole mõtet tähele panna ühte, arvatavasti hullumeelsust põdevat..
:D
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

See on jah kõige suurim süüdistus, mis Waffen-SS'ile on süüks pandud. Olen lugenud raamatut sellest, kus räägivad Waffen-SS Diviisi "Das Reich'i" rüg "Der Führer'i" veteranid, sealhulgas ka prantslased. Kas tead, et Oradouris tapeti vahetult, ööl enne nn metsikusi, selle sama üksuse võitlejaid, eesotsas ühe ohvitseriga(kellelt olid mõrvamise käigus käed ja jalad otsast lõigatud!), seda kohalike partisanide poolt, keda külaelanikud varjasid - mis järgmise päeva läbiotsimistest ka selgus. Järgnes see, mis järgnes..
Mõistetav on see, kui sakslased maksid Oradour'is kätte oma piinatud kaaslaste eest, lastes maha küla meessoost elanikkonna. Täiesti mõistusevastane ja kuritegelik on aga naiste ja laste kirikusse ajamine, kiriku süütamine ja kõikide mahakõmmutamine, kes põlevast hoonest põgeneda püüdsid.

Oradouris toimunut ei pidanud kuriteoks mitte ainult lääneliitlased, vaid ka sasklased ise sõja ajal. Rügemendi "Der Führer" ülem standartenführer Sylvester Stadler kavatses küla hävitanud pataljoni ülema sturmbannführer Otto Diekmanni selle eest sõjakohtu alla ning Das Reichi õigusosakond alustas ka juurdlust külas toimunu kohta. Ainuke põhjus, miks Diekmanni tribunali alla ei antud, seisnes selles, et Diekmann jõudis enne seda Normandia lahingutes hukkuda.

Pole mõtet tähele panna ühte, arvatavasti hullumeelsust põdevat..
Wiking, ma ei saa aru sinu võimetusest normaalse inimese kombel argumentidega vaielda. Iga kord, kui keegi siin foorumis ei ole sinuga päris samal nõul, hakkad sa teda sõimama hullumeelseks, tiblaks, kommunistiks, reeturiks, inimkõntsaks, juudiks, vaimuhaigeks jne. Mind oled sa viimase aasta jooksul nimetanud tiblaks, juudiks ja kommunistiks, kuigi me ei ole kunagi omavahel kohanud ja seetõttu ei saa sa kuidagi teada minu rahvuslikku, rassilist või parteilist kuuluvust.

Kas sa arvad, et selline bolševistlik oponentide sõimamine muudab sinu jutu kuidagi usaldusväärsemaks või seda foorumit mingil moel mitmekesisemaks ja teistele külastajatele meeldivamaks?
Wiking
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wiking »

Oradouris toimunut ei pidanud kuriteoks mitte ainult lääneliitlased, vaid ka sasklased ise sõja ajal. Rügemendi "Der Führer" ülem standartenführer Sylvester Stadler kavatses küla hävitanud pataljoni ülema sturmbannführer Otto Diekmanni selle eest sõjakohtu alla ning Das Reichi õigusosakond alustas ka juurdlust külas toimunu kohta. Ainuke põhjus, miks Diekmanni tribunali alla ei antud, seisnes selles, et Diekmann jõudis enne seda Normandia lahingutes hukkuda.
Olen asjaga kursis. Nimelt oli isegi asi juba niikaugel, et Diekmann'i ähvardas mitte vangla, vaid mahalaskmine.

Vaata, A4, mulle ei meeldi kui nämmutatakse teemasid, mis on ammu läbi võetud. Ja seda enam, et seda tehakse puht provokatiivsel meetodil. Ma oleks jobu kui istuksin suu kinni ja laseksin mustata asjatult siin kõiki, kellele on Eestimaa püha olnud. Ma tean, et see on paljudele meeltmööda, aga seda päeva, et see minule meeltmööda saaks olema, ei tule kunagi :!: Ja A4, eks kommunistiks olen ikka kutsunud neid, kes üritavad Eesti sõjamehi kutsuda natsideks või koguni igasuguste roppustega halvustada. Miks sa arvad, miks läks Paul Maitla teema lukku.. loe ja mõtle! Ja tobetate provokatsioonidega ei alustanud mina, kutsusin hoopis mitu korda üles ühte poolearulist lõpetada sopaga loopimine. Häbi peaks olema neil, kes istuvad hambad kurgus. Ma saan aru, et igalühel oma arusaam, aga no eestlane võiks ikka ajalugu oma sangareist teada, mitte ajada siin Guido Knoppi raamatutest võetud demagoogiat.
Võiksin ka iga päev siin meelega avada provotseerivaid teemasid, aga nagu näed, ma ei tee seda. kui aga see vennike asjast aru ei saa, eks siis tuleb valida sama taktika :!:
saeraam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas saeraam »

et nyyd natuke teemast välja minev kysimus aga oskab keegi lollile öelda et palju siis umbes protsendiliselt narva ja sinimägede kaitsjatest olid siiski eestlased..muidu räägitakse et umbes riipalu ja maitla kahekesi hoidsidki seda rinnet kinni..et oskab keegi siis öelda kui suur protsent nendest selle rinde kaitsjatest tegelikult siis ka eestlased olid?
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

mitte ajada siin Guido Knoppi raamatutest võetud demagoogiat
Igalühel on ikka oma raamatud mida nad usuvad.Ei ole selles Knoppi raamatus rohkem demagoogiat kui teisetes, vastupidi kirjutavates, raamatutes.Kui sa arvad, et need Knoppi raamatud on demagoogiline pahn, aga palun, arva, keegi ei keela.Sellegi poolest ei muuda sinu arvamus seda demagoogilist pa*ka halvemaks kui seda on (kellegi teise arvates) sinupoolt tsiteeritud demagoogiline pahn.

Nürnbergis kuulutati kuritegelikuks Waffen-SS kui organisatsioon, aga seal teeninud eestlasi ei kuulutatud sõjakurjategijateks.Jääb arusaamatuks mille üle vaielda, peale selle kahemõttelise otsuse Waffen-SS kohta oli kohus igati õiglane.Need kohtualused kes olid poomise ärateeninud ka poodi.Ei kipu just Rippentropile ja teistele natsidele kaasatundma.Lõppude-lõpuks olid nood poodud 50.protsenti nendest, tänu kellele EV okupeeriti.Loomulikult oleks pidanud nende kõrval kõlkuma ka nende kollegid Punaarmeest, NKVD-st ja KP-st, aga kõike head korraga ei saa.
Karuke
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Wiking kirjutas
Vaata, A4, mulle ei meeldi kui nämmutatakse teemasid, mis on ammu läbi võetud. Ja seda enam, et seda tehakse puht provokatiivsel meetodil. Ma oleks jobu kui istuksin suu kinni ja laseksin mustata asjatult siin kõiki, kellele on Eestimaa püha olnud. Ma tean, et see on paljudele meeltmööda, aga seda päeva, et see minule meeltmööda saaks olema, ei tule kunagi :!: Ja A4, eks kommunistiks olen ikka kutsunud neid, kes üritavad Eesti sõjamehi kutsuda natsideks või koguni igasuguste roppustega halvustada. Miks sa arvad, miks läks Paul Maitla teema lukku.. loe ja mõtle! Ja tobetate provokatsioonidega ei alustanud mina, kutsusin hoopis mitu korda üles ühte poolearulist lõpetada sopaga loopimine.
Kui teema ikkagi vaidlusi esile kutsub - ju ta siis ei ole ikka selgeks räägitud.
Ja tundub, et antud teemas jagunevad seisukohad enam-vähem võrdselt pooleks.
Mis aga provokatsioonidesse puutub - siis loe palun kümmneni, enne kui midagi kirjutad - sinust kulla kamraad võib saada kergesi tööriist provokaatori käes.

Usu vana demagoogi. :D

Aga õigupoolest mis sind niiväga morjendab?
Eesti tuntud sõjamehi pole ükski kohus kurjategijateks kuulutanud - ja patrioodile oleks sellest nagu küll.
Milleks sulle see SS- i rehabiliteerimine? :shock:
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Hm, nagu näha - juura huvilised on siin teemas tugevas vähemuses :roll:

Seega - teema läheb lukku. :twisted:

Üks lõpumärkus veel. Kuulumise eest kuritegelikku organistatsiooni ei näe ühegi riigi seadused ette ühtegi tõsist karistust, rääkimata surmanuhtlusest (pole päris kindle selle N Liidu nimelise monstrumi suhtes, aga seal mõisteti ka rohkem nagu §58 alusel kinni, ehk siis riigi reetmine ühes või teises vormis :evil: )

Kellel on aga tulnud ette viisavormide täitmist, siis seal on tihti mingid imelikud punktid, kus sa kinnitad, et ei ole kuulunud ühte või teise organisatsiooni, näiteks Austraalia viisa puhul - pead ette lugema ka kuulumise "paramilitaarsetesse" gruppidesse (sinna alla käib ka näiteks Kaitseliit :wink: ), sõjalise koolituse, mis läbitud jne...

Sellises kohas läheb juba kuulumine kuritegelikku grupeeringusse Waffen-SS käiku. Küsiks siin varem küsitule vastu - mitu mitte-balti SS üksusesse kuulunud ss meest on saanud USA viisa või elamisloa?

Ja selle jaoks oli vaja ka seda USA administratsiooni otsust - baltlased olid DP laagrites, tahtsid minna USAsse. Mingeid dokumente mobiliseerimise kohta oli vähestel. Ning administratsioon küsis - kuidas neisse soovidesse suhtuda. Vastus oli see, mida siin juba mitmel korral on viidatud...

Toomas
PS. Kaitseliitu kuulumine ning baaskursuse läbimine ei ole Austraalia viisa saamisel takistuseks . Kontrollitud :twisted:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline