Viskerelvade jm. külmrelvade tüübid ja seaduslikkus Eestis

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
tere
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tere »

ma olen juba kaks odavat hiinakat ostnud- mõlemad nöörkäepidemega, esimene oli raskem, noa teral olv must värv tuli papi lõikamisel maha, teine oli sama kallis, aga kahepoolse teritusega, värv peab vastu, olen nuga nr kahega juba vestnud jne. Ostsin, sest mulle meeldivad nööriga mässitud käepidemega noad.
P.s: esimesel noal lõi mu vend seda pakku lüües terast nii umbes 1,5 cm otsast ära.
Teisega olen vägagi rahul, kuigi see ei ole nii hirmuäratav.
Larry
Liige
Kontakt:

Välismaalt täägi ostmine

Postitus Postitas Larry »

Värskendaks üht ilmselt paljusid huvitavat vana teemat, millele otsingut kasutades poolkogemata peale sattusin:

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... ket%E4%E4k

Teemaks siis välismaalt tääkide toomine, et kas või mis luba vaja oleks jne. Foorumlane eerik22 lubas küll lahkesti meid asjadega kursis hoida, kuid ilmselt unustas :) Teema lõpuni lugenuna oletasin, et ehk on ka Riigikohtul otsus juba tehtud, ja nii ongi:

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12745328

Loodetavasti endine tääkideomanik ei pahanda, et selle lingi siia panin, sest ka negatiivsest kogemusest on vaja õppida, ehk siis et teised potentsiaalsed täägiostjad sama viga ei teeks :?
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

...et kartuli- & e-vabariigi seadusandlus siin selgelt puudulik (ja kohati segane), kasutan muid mulle kättesaadavaid (ja legaalseid!) variante, nagu - kinnised sõjaväeveod; kellelgi tuttavatest diplomaatiline pass jne jne...

Ühesõnaga, ega riigitruu (ja süütute esemete) koguja ei pea kannatama olematute seaduste-regulatsioonide ja juhmide tolliametnike pärast :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Rainerr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rainerr »

Vabandan kui küsimus ebasobivas paigas.

Nimelt ees reis venemaale. Ning plaan vaadata ka sealseid antiikpoode, ei tea küll kuidas militaarasjaga müüki seal on aga midagi soovin saada.
Kuidas siis üle piiri tulemisega on? Tean vaid, et vindi tikktääk(torketääk) on keelatud. Aga ak ja muud "noa" taolised täägid?

Rainer
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Seal antiigiärist Sa osta ei jõua, ennem ikka läänest. Proovi õnne täikadel, seal võib näkata. Parim viis, küsi taksojuhtidelt, nad jagavad kohalikku matsu hästi.
Huvitun maisest rasketehnikast.
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Venemaalt küll ei soovitaks selliseid asju tuua. Pigem siis ikka EL-st.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Nagu viimastel nädalatel siin korduvalt kirjutatud, siis igasugused täägid on meil nüüd keelatud, va sellised, mida ei saa relva külge kinnitada. Algas aga kogu see täägimajandus hallil ajal vist nii, et tera topiti nüri otsapidi püssi torusse ja voilaa vms nagu prantslased ütlevad :lol:
Osta omale parem taskunuga, selline väike ja pärlmutterpeaga, need on hetkel tsiviilkäibes lubatud.
kroon
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kroon »

Vene toll võtab igal juhul käest (lisaks võib hiljem trahv ähvardada).Kõik mis on vanemad kui 50 a läheb neil kultuuriväärtuste alla.
Kasutaja avatar
Rainerr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rainerr »

Tohoh, tonti?
Aah, plaan mis mul peas küpses- läen täikale saan odavalt kraami(neil ju seda küll peaks olema) ja toon koju.. persse.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Äh, unusta ära!
Kui venelased ära ei korja, siis korjatakse Eesti poolel - järgneb väärteomenetlus. Ja kui kohe piiril ärakorjatud ei saa, siis tehakse seda hiljem politsei poolt ning sellisel juhul järgneb juba riigipoolne reaktsioon vastavalt karistusseadustikule.
Tääk on ju tsiviilkäibes keelatud äraarvamata ohtlik ese!!!! :shock: :shock:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Pead mingeid kotiku tüüpi asju vaatama.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Faust kirjutas:Pead mingeid kotiku tüüpi asju vaatama.
Karusnahkadega peaks jah lihtsam olema :lol: . Elusaid kotikuid vist sissevedada siiski ei tohi? :P
Faust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Ah kuramus jah. R jäi vahelt ära. :)
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
surra
Uudistaja
Asukoht: väike-vilsandi / tartu / ugandi / maailm on seenemets
Kontakt:

gerberi matšeetest

Postitus Postitas surra »

hoi!

kysimus järgmine, ega kellelgi pole juhuslikult kogemusi - kas tera on ka vastupidav -
http://www.relvad.ee/shop/product_info. ... ts_id=1169
väiksem variant http://www.travellunch.ee/?op=body&id=30&cid=102&cgid=

selles mõttes, et võib saada kivi vahepeal, fiskarsi teradel hyppab kivi peale terve tykk välja.
[size=84][url=http://www.zone.ee/mantragora/hiied.wma]kas hiied nutavad?[/url][/size]
marks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas marks »

Kui otsid midagi millega läbi vihmametsa rada teha, siis ei tasu seda osta. matsheete jaoks liiga kerge(terast pole kilde välja lendamas näinud) ning kõvasti oksi ja võsa raiudes võivad käepidemesse mõrad tekkida. See matsheete on väga hea pannkookide tegemiseks suure panni peal. Tehtud :lol:

Marks
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline