Sundajateenistuse vastased
ehhhee .... selle raha kaotamise ja teenimise suhte kohta sai pisut arvamust avaldatud sealses foorumis. viimase kahe nädala jooksul keegi mulle enam vastanud ei ole. ei tea kas olin nende suhtes pisut ülekohtune või kuidas. arvata on, sest ega ma nüüd väga täpseid numbreid taga ka ei ajanud ....
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Äraviilimisest!
Sundajateenistusest äraviilimine võib vahel ka päris valusasti kätte maksta.Oli mul kunagi hea sõber, tegelikult on siiamaani.Temaga juhtus selline lugu.Pidi Vene kroonu minema paar päeva enne mind.Loomulikult sai asja üpris tõsiselt Tallinnas tähistatud, mis lõpus kulmineerus sellega, et vanalinnas kukkus peaga vastu munakivisillutist.Ja seda mitte vähe.Järgnes haigla-peapõrutus, ajapikendus.Ja nii ta siis käis enne igat kroonu minekut arstlikus komisjonis, seal muidugi vaadatakse dokumente-peapõrutus, ohtlik värk.Küsimused olid ikka standartsed:kas pea valutab-muidugi valutab, kas ringi käib-ikka käib jne jne.Kuni sai Vene aeg otsa,Poiss oli muidugi terve kui härg, pani puidutsehhis nagu Herakles.Ja otsustas siis minu sõber siduda oma elu politseiga.Ajas paberid korda, läks komisjoni.Ja mis seal juhtus-seda pole vaja eriti pikalt arvata-öeldi otse, et politseisse nii raskete traumadega küll kedagi vaja pole.Ja ta võiski seletama jääda, et on terve, et kõik rasked haigused olid tegelikult kahe nädalaga läbi.Pühkis oma suu puhtaks........Nii, et šlangimine pole mitte alati kasulik.Võib tulevikus kätte maksta.
Mis puutub igasugustesse võetud laenudesse ja liisingutesse, siis see on üks järjest tugevnev hala.
Huvitav, kas tänapäeva noored inimesed on tõepoolest nii sinisilmsed ja blondid, et mõtlevad vaid kuu aega ette, enne, kui oma elukest planeerivad? Mis vabandus see on, et "mul on liisingud ja laenud võetud"? Kas see on midagi harukordset ja ootamatut, et sõjaväeteenistus tuleb läbida?
Pankadel on otseloomulikult savi - nemad tahavad noorte heausksete liisijate ja laenajate pealt võimalikult intresse teenida. Samuti savi peab olema (on) riigil, keda ei saa kottida inimese isiklikud elueksimused. Ja siis ongi lõpuks kõiges "süüdi" sõjavägi...
Kes ei õpi aga muidu, õpib vigadest.
Ei olegi vaja endale juba 20-aastaselt võlgu koguda. Kannatab see aastakese-paar oodata ja siis oma elu edendama asuda. Inimene peab tunnetama vastutust iseenda ees ja ei saa elada 1 päev korraga või üle oma võimete. Varem või hiljem maksab asi end kätte ja hea, kui see juhtub veel noores eas.
Meie majandusseis olla (kuulu järgi) praegu suhteliselt hea, kuid tulevikku ette ennustada me ei suuda. Mis saab, kui näiteks seoses Lähis-Ida kriisiga kerkivad hinnad ja majandus hakkab äkki hoopis allamäge minema? Hüpervõlgnikud panevad hambad varna ja kolivad kuuse alla? Kes siis küll süüdi on? Kaitsevägi?? Ajateenistus???
Muide mina pole omas elus mitte ainsatki liisingut ega pangalaenu võtnud, kuigi saan nii peaaegu keskmist palka. Ma lihtsalt ei näe vajadust ahneid panku meeletute interssidega sponsoreerida ja samas peost suhu elada. Lihtsam on juba varakult vaikselt (muidu liisingute maksmisele kuluvat) raha teisele arvele kõrvale panema hakata ja siis veidi hiljem asjad välja osta. Lisaks jääb raha ootamatuteks kuludeks. Säästan alates 1999. aastast keskmiselt 20-40% oma kuupalgast suurteks ostudeks ja olen igati rahul.
Lõpetuseks tarkusetera kroonilistele liisijatele, pangalaenajatele ja krediitkaardipidajatele:
VÕLG ON VÕÕRA OMA!
Huvitav, kas tänapäeva noored inimesed on tõepoolest nii sinisilmsed ja blondid, et mõtlevad vaid kuu aega ette, enne, kui oma elukest planeerivad? Mis vabandus see on, et "mul on liisingud ja laenud võetud"? Kas see on midagi harukordset ja ootamatut, et sõjaväeteenistus tuleb läbida?
Pankadel on otseloomulikult savi - nemad tahavad noorte heausksete liisijate ja laenajate pealt võimalikult intresse teenida. Samuti savi peab olema (on) riigil, keda ei saa kottida inimese isiklikud elueksimused. Ja siis ongi lõpuks kõiges "süüdi" sõjavägi...
Ei olegi vaja endale juba 20-aastaselt võlgu koguda. Kannatab see aastakese-paar oodata ja siis oma elu edendama asuda. Inimene peab tunnetama vastutust iseenda ees ja ei saa elada 1 päev korraga või üle oma võimete. Varem või hiljem maksab asi end kätte ja hea, kui see juhtub veel noores eas.
Meie majandusseis olla (kuulu järgi) praegu suhteliselt hea, kuid tulevikku ette ennustada me ei suuda. Mis saab, kui näiteks seoses Lähis-Ida kriisiga kerkivad hinnad ja majandus hakkab äkki hoopis allamäge minema? Hüpervõlgnikud panevad hambad varna ja kolivad kuuse alla? Kes siis küll süüdi on? Kaitsevägi?? Ajateenistus???

Muide mina pole omas elus mitte ainsatki liisingut ega pangalaenu võtnud, kuigi saan nii peaaegu keskmist palka. Ma lihtsalt ei näe vajadust ahneid panku meeletute interssidega sponsoreerida ja samas peost suhu elada. Lihtsam on juba varakult vaikselt (muidu liisingute maksmisele kuluvat) raha teisele arvele kõrvale panema hakata ja siis veidi hiljem asjad välja osta. Lisaks jääb raha ootamatuteks kuludeks. Säästan alates 1999. aastast keskmiselt 20-40% oma kuupalgast suurteks ostudeks ja olen igati rahul.

VÕLG ON VÕÕRA OMA!
hummel
Selle laenu jutu peale oskan vaid arvata, et kas Sul on rikad vanemad, voi elad vanemate juures
Mismoodi Sa endale elamist ilma volgu votmata saad
Tallinnas algavad pesade hinnad umbes miljonist, kas seda raha saab oma palgast korvale panna, kus Sa vahepeal elad
Selle laenu jutu peale oskan vaid arvata, et kas Sul on rikad vanemad, voi elad vanemate juures

Mismoodi Sa endale elamist ilma volgu votmata saad

Tallinnas algavad pesade hinnad umbes miljonist, kas seda raha saab oma palgast korvale panna, kus Sa vahepeal elad

Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
-
- Liige
- Kontakt:
Nõustun sinuga!hummel kirjutas:Mis puutub igasugustesse võetud laenudesse ja liisingutesse, siis see on üks järjest tugevnev hala.
Meie majandusseis olla (kuulu järgi) praegu suhteliselt hea, kuid tulevikku ette ennustada me ei suuda. Mis saab, kui näiteks seoses Lähis-Ida kriisiga kerkivad hinnad ja majandus hakkab äkki hoopis allamäge minema? Hüpervõlgnikud panevad hambad varna ja kolivad kuuse alla? Kes siis küll süüdi on? Kaitsevägi?? Ajateenistus???![]()
![]()
![]()
Muide mina pole omas elus mitte ainsatki liisingut ega pangalaenu võtnud, kuigi saan nii peaaegu keskmist palka. Ma lihtsalt ei näe vajadust ahneid panku meeletute interssidega sponsoreerida ja samas peost suhu elada. Lihtsam on juba varakult vaikselt (muidu liisingute maksmisele kuluvat) raha teisele arvele kõrvale panema hakata ja siis veidi hiljem asjad välja osta. Lisaks jääb raha ootamatuteks kuludeks. Säästan alates 1999. aastast keskmiselt 20-40% oma kuupalgast suurteks ostudeks ja olen igati rahul.![]()
Lõpetuseks tarkusetera kroonilistele liisijatele, pangalaenajatele ja krediitkaardipidajatele:
VÕLG ON VÕÕRA OMA!

Võlg on ainult üks s-tt kaelas.
Elada tuleb targalt! Ja seda juba ei õpetata.
Ajateenistuse ja pangast laenu võtmise vahel on minu arvates ainult see seos, et ennem tasuks lihtsalt ajateenistuses ära käia, kui pangast laenu hakata nillima. Samamoodi on ka haridustee omandamisega - arukas oleks kohe pärast keskkooli ja enne kõrgkooli või kutsekooli minekut kroonus ära käia. Siis on täidetud kodanikukohus, samas ei ole hiljem seda probleemi, et riik hakkab sind poole õppimise või laenu maksmise pealt teenistusse kutsuma.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Meie kutsumise süsteem on sedavõrd jabur, et A4 poolt pakutud variant ei ole lihtsalt võimalik.
Mingi haige leevikese poolt välja mõeldud seadusesäte ei luba kooliõpilasi arstlikku komisjoni kutsuda, seepärast juuni lõpus kooli lõpetades on abituriendid alles komisjonis käimata, komisjonid ise on aga puhkusel, lähim teenistussekutsumine on aga napilt nädala pärast.
Abituriendid lõpetavad kõik korraga, seega saabuvad nad ka korraga med. komisjoni järjekorda. Enamikul neist on kontroll läbimata ka järgmise kutsumise (oktoobris) alguseks, sealt edasi aga algab kummi venitamine: kes on kõrgkooli sisse saanud ning selle arvel ajapikendust küsinud, kes välismaale tööle läinud, kes...
Tagajärg- jägmise kutsumisega Juulis (eelkutsumine, valmistamaks ette alljuhte ja erialaspetsialiste, nt autojuhte ja sidemehi) tulevad teenistusse näiteks need, kes eelmisest aastast saadik midagi kasulikku pole teinud. Üliõpilased pole Juuliks oma õppeaastat veel sageli lõpetanud ning kui teenistusse tulevadki, siis oktoobris. Pealegi on meie kuulsusrikkal Kaitseressursside ametil kalduvus vägikaigast vedada varasematest kutsumistest kõrvale jäänud meestega, mitte kutsuda teenistusse värskeid keskkoolilõpetajaid, neid isegi tagasi tõrjudes.
Nii tulevad teenistusse mehed, kellel on arstlikust komisjonist möödas ca 3-5 aastat, nägemine -8, kuulmiskahjustused, vererõhk 200, krooniline alkoholism, kroonilised liigesepõletikud ja kes on hullumajas arvel. Väeosadel on kohustus nad vastu võtta ning hiljem saab nad Keskarstlikukomisjoni otsusega reservi arvata. Kohad väljaõppestruktuuris jäävad aga tühjaks.
PS. Näited tervisekahjustustest on reaalsed, tänaseks 1 kuu teenistuses viibinud üksusest.
Mingi haige leevikese poolt välja mõeldud seadusesäte ei luba kooliõpilasi arstlikku komisjoni kutsuda, seepärast juuni lõpus kooli lõpetades on abituriendid alles komisjonis käimata, komisjonid ise on aga puhkusel, lähim teenistussekutsumine on aga napilt nädala pärast.
Abituriendid lõpetavad kõik korraga, seega saabuvad nad ka korraga med. komisjoni järjekorda. Enamikul neist on kontroll läbimata ka järgmise kutsumise (oktoobris) alguseks, sealt edasi aga algab kummi venitamine: kes on kõrgkooli sisse saanud ning selle arvel ajapikendust küsinud, kes välismaale tööle läinud, kes...
Tagajärg- jägmise kutsumisega Juulis (eelkutsumine, valmistamaks ette alljuhte ja erialaspetsialiste, nt autojuhte ja sidemehi) tulevad teenistusse näiteks need, kes eelmisest aastast saadik midagi kasulikku pole teinud. Üliõpilased pole Juuliks oma õppeaastat veel sageli lõpetanud ning kui teenistusse tulevadki, siis oktoobris. Pealegi on meie kuulsusrikkal Kaitseressursside ametil kalduvus vägikaigast vedada varasematest kutsumistest kõrvale jäänud meestega, mitte kutsuda teenistusse värskeid keskkoolilõpetajaid, neid isegi tagasi tõrjudes.
Nii tulevad teenistusse mehed, kellel on arstlikust komisjonist möödas ca 3-5 aastat, nägemine -8, kuulmiskahjustused, vererõhk 200, krooniline alkoholism, kroonilised liigesepõletikud ja kes on hullumajas arvel. Väeosadel on kohustus nad vastu võtta ning hiljem saab nad Keskarstlikukomisjoni otsusega reservi arvata. Kohad väljaõppestruktuuris jäävad aga tühjaks.
PS. Näited tervisekahjustustest on reaalsed, tänaseks 1 kuu teenistuses viibinud üksusest.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
Mõned teemakohased lingid ka:
1) http://www.ekspress.ee/viewdoc/6099B849 ... B700292A14
2) http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=325443
3) http://www.postimees.ee/120706/esileht/ ... 208957.php
1) http://www.ekspress.ee/viewdoc/6099B849 ... B700292A14
2) http://www.epl.ee/artikkel.php?ID=325443
3) http://www.postimees.ee/120706/esileht/ ... 208957.php
-
- Liige
- Kontakt:
canislupus kirjutas:Minu arvamus on lihtne - metroseksuaalid og muud teistest paremad inimesed, kes hangivad endale kasvõi lollipaberid või kusevad meelega alla, võivad end Viru Keskuse ees põlema panna.

Su jutus on isegi iva sees

Ei mõista miks kardetakse nii väga seda sõda:Võtkem asja positiivsest küljest.
Sõjaväest saab ju metsikult uusi sõpru juurde,õpetatakse erinevaid elutarkusi,sõjaline treening jne...
Kõik see on ju ainult kasuks,mitte,et nüüd kallid sõjaväehärrad kedagi seal meelega kiusaksid

-
- Liige
- Kontakt:
Lennart kirjutas:õpetatakse erinevaid elutarkusi,sõjaline treening jne...
Kõik see on ju ainult kasuks,mitte,et nüüd kallid sõjaväehärrad kedagi seal meelega kiusaksid
ja sa arvad, et neid bemarivendi (ei taha kedagi solvata BMW omamise pärast) huvitavad need sõjatarkused? ja treening= söösthüpped, kaeviku eesmiste vallide tihedus ja rännakud.....
loomulikult võib RÜ asja huvitavaks teha.... linnalahingus köitega laskumine näiteks mingi 5. korruselt (esimene kord võtab enamiku jahedaks ikka küll). aga üldjuhul on asi nii, et ei viitsita kaadri poolt vaeva näha ja ega poistelgi huvi seal olla pole....
ja üleüldse nõus sellega, et need, kes mingi asja välja mõtlevad, et mitte minna... haledad olete

ma olen 18 ja lähen peale gümnaasiumi lõppemist ajateenistusse, mis kuradi liisinguid ja asju peaks mul olema, eriti veel enne ülikooli? prioriteedid võiks ikka paika panna, vabanduse leiab alati.
ma ei viitsi kõiki eelnevaid postitusi lugeda aga esmapilgul A4 on sama väitnud. vot nii
aga kui põhjalik see kontroll enne ajateenistust on? mul südame rütmihäired, kui sellepärast mind välja jäetakse, siis võib see mulle väga alandav olla. eneseväärikus jne ..
ma ei viitsi kõiki eelnevaid postitusi lugeda aga esmapilgul A4 on sama väitnud. vot nii
aga kui põhjalik see kontroll enne ajateenistust on? mul südame rütmihäired, kui sellepärast mind välja jäetakse, siis võib see mulle väga alandav olla. eneseväärikus jne ..
Vanemad rikkad küll ei ole. Vanemate juures ei ela. Riigitöö tegemise juurde võidakse aga ka tagasihoidlik elamine eraldada ja sellest mulle piisab. Tallinnas jah kallivõitu ja see üks põhjustest, miks seal ainult nädalavahetusel viibin. Tuleb üritada vastavalt võimalustele ka elada.hugo1 kirjutas:hummel
Selle laenu jutu peale oskan vaid arvata, et kas Sul on rikad vanemad, voi elad vanemate juures![]()
Mismoodi Sa endale elamist ilma volgu votmata saad![]()
Tulevikus tahaks endale vast jah oma elamist, aga selleks vaja veel säästa. Praegu ka kinnisvara hinnad jubedasti lakke aetud, aga eks mingi aeg tuleb pöördepunkt, kus endale suure hooga kokku ahmitut hakatakse ellujäämise nimel kaelast ära sokutama.
Aga tulevikus voib naiteks juhtuda ka selline tsenaarium, et EL i astub Tyrgi, koik kohad on moslemeid tais ja kinnisvarahinnad on kolm korda korgemal kui praeguTulevikus tahaks endale vast jah oma elamist, aga selleks vaja veel säästa. Praegu ka kinnisvara hinnad jubedasti lakke aetud, aga eks mingi aeg tuleb pöördepunkt, kus endale suure hooga kokku ahmitut hakatakse ellujäämise nimel kaelast ära sokutama.

Igaljuhul jutu point on mul selles, et laenuta on tanapaeval vaga keeruline elada.
Muidugi ka Sul on oigus, et laenudega tuleb ettevaatlik olla.
Meie võitluslipp sini-must-valge
Patriotismi ei saa propageerida, kuna siis hakkaks Venemaa kohe eestlasi natsismis süüdistama, ja seda tahavad riigiisad vältida. Ja keda tänapäeval aated huvitavadki, materiaalsed huvid on eelkõige. Aga ilma aadetetta peavad noored ise välja mõtlema, mis neile tähtis on, ja mida nad õige kaitsma peaksidki sõja puhkedes, kas Eestit, või EU piiri?. Kui aus olla, siis ise küll ennast Eesti Wabariigi patrioodina ei tunne, vahest lausa vastik on näha , mis toimub ümberringi. Eesti on minu kodumaa, lihtsalt ei kujuta ette, et peaksin kuskil mujal elama. Seda sa kas tunned, või mitte!
Aga muide, miks keegi peakski meid ründama, kui on võimalik kõike osta tänapäeval!

Aga muide, miks keegi peakski meid ründama, kui on võimalik kõike osta tänapäeval!

Vaikselt, vaikselt, ikka üks samm korraga!!!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist