häh kirjutas: ↑02 Jaan, 2024 8:18
Kas keegi nn avatud peaga raseerijat ka kasutab, oskab võrrelda?
Jaa, minul on kogemus Mühle R41, Razorock SLOC ja Fatip avatud peaga / open comb raseerijatega. Jah, nad on tõesti rohkem-vähem efektiivsemad, kuid minu arvates ei saa panna võrdusmärki lõikepea ja selle mõju kohta (e suletud pea on leebe ja avatud pea on ülikarm).
Ma olen saanud avatud peaga üsnagi rahuliku habemeajamise ja Razorock SLOC avatud pea on näiteks üks "pehmemaid" mida ma üldse proovida olen saanud. Samas on mul ka üks nn suletud peaga raseerija, mis on väga jõhker tööriist: pea igal korral saan vere lahti - koos naha pealmise kihi ära koorimisega. (Ja sestap kasutan seda üsna harva.)
Tegelikult pole vahet, milleks lõikepea oma konstruktsioonilt liigitub. Loeb hoopis lõikepea geomeetria, kuidas ja millise nurga alla see ziletitera naha suhtes paigutab. Nii avatud kui suletud lõikepeaga raseerijate hulgas on "pehmeid" ja "nahakoorijaid". (Ja et võrrandis on mitu tundmatut, siis tuleb taaskord meenutada, et erinev ziletitera eri lõikepeades mõjub erinevalt, lisaks isiklikud eelistused, kasutatav kosmeetika jne.)
häh kirjutas: ↑02 Jaan, 2024 8:18Värske kogemus- terad on paras teadus jah, kuna Wilkinsoni polnud jupp aega kusagilt leidnud, siis pidi netist Featherit tellima, ärritab jah rohkem, aga on talutav. Ilmselt annab mingi hetk järele.
Käega katsedes küll aru ei saa, et põsk kuidagi siledam oleks.
Wilkinsoni plastkäki sees, meeldib rohkem, kui Edwin Jagger.
Mul sama lugu: ühed ziletiterad olid täielik õudus, kuni proovisin ühes teises raseerijas - ja andsid üllatavalt hea tulemuse. Wilkinsoni on siin-seal netis ja kohalikes kaubakeskustes ikka näha olnud. Eestis saab ka nt netist tellida:
https://www.kuninghabe.ee/et/a/wilkinso ... iterad-5tk