Võitlusgrupid- paraadüksus või sissid paberil?
Üldiselt peab ütlema, et parim viis on see, kui kaitseliitlane on läbinud ajateenistuse või isegi olnud kaader ning KL tegevus on pigem kui pidev meeldetuletus jne. Suur osa kaitseliitlastest kindlasti ka on seda ehk siis läbinud ajateenistuse või olnud isegi kaadrikaitseväelane.
Neil, kel pole see õnnestunud, eks nad saavad ka teoreetiliselt oma baasteadmisi täiendada. Mingi osa kaitseliitlasi on kindlasti jahimehed, suur osa kaitseliitlasi tegeleb pidevalt oma teadmiste arendamisega, nad on ju vabatahtlikud, nad käivad ka kaitseliidu üritustel vabatahtlikult, seega võib oletada,et nad kad vabatahtlikult end sellel alal harivad.
See on siiski midagi enamat kui need "21päeva" mehed.
Neil, kel pole see õnnestunud, eks nad saavad ka teoreetiliselt oma baasteadmisi täiendada. Mingi osa kaitseliitlasi on kindlasti jahimehed, suur osa kaitseliitlasi tegeleb pidevalt oma teadmiste arendamisega, nad on ju vabatahtlikud, nad käivad ka kaitseliidu üritustel vabatahtlikult, seega võib oletada,et nad kad vabatahtlikult end sellel alal harivad.
See on siiski midagi enamat kui need "21päeva" mehed.
Kui Stinger välja lennutatakse, siis kõige tähtsam selle sündmuse juures on, et see objektile pihta läheks ja selle hävitaks. Mitte miski muu ei ole nii oluline. Tähendab, saime Stingeri väljaõppe juures punkti A. Selle A-ga kaasnevalt tuleb ka hooldus jne, et asi üldse laskma hakkaks.
Absoluutselt väheoluline on millises järjekorras Stingeri meeskond autokastist maha ronis. Seega võib viimase juba väljaõppest kõrvale jätta, sellele aega ei raiskaks mitte sekunditki oma kasutada olevast 21-st päevast.
Kui nt KL-i tekib Stingeri üksuseid on neil kasutada aastas nt 21 päeva, et relva kasutamine endale selgeks teha ja meisterlikult seda vallata. Kui meile antakse rahuaega veel, näiteks, 10 aastat, siis saavad kaitseliitlased oma relvasüsteemidega tegeleda 210 päeva. Kui nüüd aega ja energiat mitte raisata kõrvalistele asjadele ja tegeleda vaid põhilisega ja selle treenimisega, siis saab 210 päevaga tekitada oskurid kes on tõelised meistrid omal alal.
Sama efekt on saavutatud KL-s varemgi ( küll kohati) nt meisterlikud snaiprid, fännid pioneer-lõhkajad, KP ja TT mehed. Vastase jaoks on see tõsine peavalu aga vaevalt, et keegi neist oskuritest oleks ühtlasi ka, hindele viis, riviharjutuse kõlbulik.
Absoluutselt väheoluline on millises järjekorras Stingeri meeskond autokastist maha ronis. Seega võib viimase juba väljaõppest kõrvale jätta, sellele aega ei raiskaks mitte sekunditki oma kasutada olevast 21-st päevast.
Kui nt KL-i tekib Stingeri üksuseid on neil kasutada aastas nt 21 päeva, et relva kasutamine endale selgeks teha ja meisterlikult seda vallata. Kui meile antakse rahuaega veel, näiteks, 10 aastat, siis saavad kaitseliitlased oma relvasüsteemidega tegeleda 210 päeva. Kui nüüd aega ja energiat mitte raisata kõrvalistele asjadele ja tegeleda vaid põhilisega ja selle treenimisega, siis saab 210 päevaga tekitada oskurid kes on tõelised meistrid omal alal.
Sama efekt on saavutatud KL-s varemgi ( küll kohati) nt meisterlikud snaiprid, fännid pioneer-lõhkajad, KP ja TT mehed. Vastase jaoks on see tõsine peavalu aga vaevalt, et keegi neist oskuritest oleks ühtlasi ka, hindele viis, riviharjutuse kõlbulik.
tuleb teada saada, mida oodatakse, ja seda treenida ja drillida, ja vabatahtlikke aega tuleb ära kulutada justnimelt ülesande eduka täitmise võtmeoskustele.
paraku jääb vägisi mulje, et propageeritakse hoopis imelikku militaarkultuuri stiilis panama,lõigatud sõrmikud, väike tulejõud,kerged relvad ja mida kõike veel!!!
see on jube paha, sest tegelikkuses ei hoia panama kuuli , gustaf ja ksp on hädavajalikud relvad ja nende moon ei kõnni ise, neile on vaja organiseerida järelveod erinevatel manöövritel.
Miinivaritsuse võimekus on hädavajalik ja meie väikese armeekese üks väga väheseid efektiivseid võimalusi.
kui VG-d valdavad selliseid oskusi, pluss on nad võimelised jaotasemel kaartuld tellima, siis oleks täitsa okei juba, sest ega vabatahtlikud palju muud ei jõua, see, kas staabid meile eraldavad midagi või mitte, ei ole kindlasti vabatahtlikke teha, autoriteedid saavad võibolla üht teist nõuda, kuid sellega asi piirdub.
paraku jääb vägisi mulje, et propageeritakse hoopis imelikku militaarkultuuri stiilis panama,lõigatud sõrmikud, väike tulejõud,kerged relvad ja mida kõike veel!!!
see on jube paha, sest tegelikkuses ei hoia panama kuuli , gustaf ja ksp on hädavajalikud relvad ja nende moon ei kõnni ise, neile on vaja organiseerida järelveod erinevatel manöövritel.
Miinivaritsuse võimekus on hädavajalik ja meie väikese armeekese üks väga väheseid efektiivseid võimalusi.
kui VG-d valdavad selliseid oskusi, pluss on nad võimelised jaotasemel kaartuld tellima, siis oleks täitsa okei juba, sest ega vabatahtlikud palju muud ei jõua, see, kas staabid meile eraldavad midagi või mitte, ei ole kindlasti vabatahtlikke teha, autoriteedid saavad võibolla üht teist nõuda, kuid sellega asi piirdub.
paraadil näeme, raisk
Sven, siinkohal ei olegi mõtet rääkida mingist riviharjutamisest, ajal kui sõda on algamas või käimas, sellisel juhul keskendutakse siiski mingile kindlale ülesandele/drillile jne.
Samuti arvan, et kui luure mingi pildi kokku paneb, et ajad lähevad ärevaks, toimub ka efektiivsem väljaõppe, pean silmas just neid lühiajalisi väljaõppeid jne mingi kindla relvaliigi või siis nt. lahingpioneeride osas jne.
Minu nägemus SA ajast on selline,et ma ei looda koheselt saada liitlaste otsest sõjalist sekkumist, aga mida kindlasti on võimalik saada, on materiaalne abi. Ehk just nimelt Javelin/Stinger jne efektiivsed relvad, mis ei ole rasked ja keerukad transportida ja samas on liitlaste intruktoritel meie "metsameestele" kerge õpetada. Tegu siis vahenditega, mille saab arvatavasti sõja esimestel tundidel Eestisse toimetada, kui õhust raskem, siis mereteed pidi vms.
Samuti arvan, et kui luure mingi pildi kokku paneb, et ajad lähevad ärevaks, toimub ka efektiivsem väljaõppe, pean silmas just neid lühiajalisi väljaõppeid jne mingi kindla relvaliigi või siis nt. lahingpioneeride osas jne.
Minu nägemus SA ajast on selline,et ma ei looda koheselt saada liitlaste otsest sõjalist sekkumist, aga mida kindlasti on võimalik saada, on materiaalne abi. Ehk just nimelt Javelin/Stinger jne efektiivsed relvad, mis ei ole rasked ja keerukad transportida ja samas on liitlaste intruktoritel meie "metsameestele" kerge õpetada. Tegu siis vahenditega, mille saab arvatavasti sõja esimestel tundidel Eestisse toimetada, kui õhust raskem, siis mereteed pidi vms.
Ka mina arvan, et liitlased meid materiaalselt toetavad ja ise nad vaevalt, et siia tulevad.
Hea on see, et HeiniR tõi välja selle 21 päeva. Ma polegi ise selle peale tulnud, et ka meil on tegelikult kasutada vaid 21 päeva(keskmiselt, heal juhul) olen alati arvanud lihtsalt, et aega on väga vähe. Nüüd joonistus välja mingi keskmine, konkreetsem, number, millega saaks arvestada.
Tegelikult ei ole mitte ainult aega vähe vaid kõik resursid on alati piiratud: mehi on vähe, jõudu on vähe, laskemoona on vähe, maastiku läbivust on vähe, mõistust....kõike.
Siin VG-de teemades tõusis probleem VG-de hindamisest. Kästi teha ühte asja aga hinnati teisi asju. Kogu resursi nappuse tingimustes ei ole võimalik nende teiste asjadega tegeleda. Jääb vaid see põhiline ja kui selles hävitakse, siis tuleb hindeks mitterahuldav ja see on siis õiglane.
Kui keegi mulle ära tõestaks, et näiteks kuuma mootoriga unimogi kõrvale geneka augu kaevamine on lahingu võitmise seisukohalt kõige olulisem, siis ma ohverdaks kohe oma 21-st kasutada olevast väljaõppepäevast suure osa ja saavutaksin kogu üksusele sellel alal meisterlikkuse. Ja kui ei saa hakkama sellega, siis aksepteerin hinnet mitterahuldav. Sama lugu oleks kõikvõimalike teiste protseduuridega mis iganes on välja mõeldud.
Hea on see, et HeiniR tõi välja selle 21 päeva. Ma polegi ise selle peale tulnud, et ka meil on tegelikult kasutada vaid 21 päeva(keskmiselt, heal juhul) olen alati arvanud lihtsalt, et aega on väga vähe. Nüüd joonistus välja mingi keskmine, konkreetsem, number, millega saaks arvestada.
Tegelikult ei ole mitte ainult aega vähe vaid kõik resursid on alati piiratud: mehi on vähe, jõudu on vähe, laskemoona on vähe, maastiku läbivust on vähe, mõistust....kõike.
Siin VG-de teemades tõusis probleem VG-de hindamisest. Kästi teha ühte asja aga hinnati teisi asju. Kogu resursi nappuse tingimustes ei ole võimalik nende teiste asjadega tegeleda. Jääb vaid see põhiline ja kui selles hävitakse, siis tuleb hindeks mitterahuldav ja see on siis õiglane.
Kui keegi mulle ära tõestaks, et näiteks kuuma mootoriga unimogi kõrvale geneka augu kaevamine on lahingu võitmise seisukohalt kõige olulisem, siis ma ohverdaks kohe oma 21-st kasutada olevast väljaõppepäevast suure osa ja saavutaksin kogu üksusele sellel alal meisterlikkuse. Ja kui ei saa hakkama sellega, siis aksepteerin hinnet mitterahuldav. Sama lugu oleks kõikvõimalike teiste protseduuridega mis iganes on välja mõeldud.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Siis arenes tüli kaminaga, kamin tegeles assümmeetriliste väljakutsete ja palgaarmee-fantaasiaga, Kunnas ja co rääkisid oma "iganenud külma sõja aegsest hiigelarmeest". Soome-tüüpi massiline reservarmee on tema kirjutisi lugedes lausa kinnisidee tasemel.soesilm kirjutas:Ei lase te rahus elada ...![]()
Ma ei saa aru mis imemees see Kunnas küll on. Kirjanikuna on ta teinud kõvasti. Aga mis arenes siis kui ta teenistuses oli?![]()
Ja kuna ilma kamina kooskõlastuseta ei osta peastaap pastapliiatsitki, lasti kõigepealt allavett "iganenud armee plaanid" ja lõppes kogu protsess Kunnase pankrotiga operatiivosakonna ülema kohal, sest teha midagi ei saanudki. Spekuleerin: tema minek oli Laaneotsa-Aaviksoo kokkuleppe osa.
Õnneks või õnnetuseks suutis kamin Kunnase pankrotistamisel näidata silmapaistvalt kehva asjade ettenägemise võimet, nimel tema kirjanikukalduvusi, ja seetõttu on nad saanud endale hästi terava pinnu tuharasse - nt tema ja tema initseeritud kirjatööde avalikku mõju palgaarmee-palagani ajal ei saa alahinnata. Ja Roosimäega kolises sama ämber veel korra. Mõlemad vennad oleks teenistuses kuskil teisejärgulises kohas sada korda mugavamad kui halvasti lõhnava musta pesuga lehvitamas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Svenilt jälle hea tähelepanek.sven kirjutas:Kui keegi mulle ära tõestaks, et näiteks kuuma mootoriga unimogi kõrvale geneka augu kaevamine on lahingu võitmise seisukohalt kõige olulisem
1. Sõidukit (näiteks see Unimog) EI tohi olla 400 m lähemal staapi, laagrit, vms. tähtsat punkti. Ka seal kaugel on vaja maskeering (ka soojusjälje vastu) - aga maskeerimine võtab aega.
2. Geneka saa mõnesti tassida kuhugi kaugemale sellisesse looduslikke kohta, et see pole kõige suurem häda. Genekas on ikka hädapätakas - teeb kõva lärmi ja ka soojusjälje. Üldiselt peaks töötama akude pealt ja alles viimases hädas hakata selle genekaga mängima. Põhimõtteliselt genekale saaks ehitada "koerakuudi" aga see võtaks jälle ruumi transpordil.
3. Antenne (raadiojaamu) ei tohi samuti olla 400 m lähemal staapi või midagi teist tähtsad objekti. Antennid ja raadiod (koos akudega) kaugele ja kasutatakse kaugjuhtimisega. Kui raadiod veel annavad vaid lühikese andmesidepiiksu, nii nad ei reeda meid lihtsalt välja.
See 21 päeva on suhteline, pigem tahtsin näidata, millise väljaõppega inimesed Gruusias saadeti nö. vastast heidutama, kuid tegelikult oli see väljaõpe ju täiesti 0. Seega selles valguses julgeksin öelda, et Eesti reserv töötab paremini kui need "21päeva" mehed, kes saidki oma esimese sõjalise väljaõppe nende 21 päeva jooksul, kusjuures ka siis oli 14p ja hiljem veel 7p lisaks.
Seega kui meil on mingigi märkimisväärne osa mehi, kes on läbinud kaitseväe teenistuse ja samas ka palju mehi,kes on läbinud nõuka armee, kusjuures ka need mehed oskavad laiemalt ja arukamalt sõjalises võtmes mõelda/tegutseda (pean silmas vanust) kui noored poisid,kellele õpetati 3 nädalat KOKKU mingisugust kompotti sõjandusest ja siis saadeti juba vastaseohtlikku piirkonda. Sedasi asjad ei toimi ja see on kindlasti kokkuvõttes üks põhjus paljudest, miks Gruusia armeel kõige paremini ei läinud.
Samas kui me räägime nt. 21 päeva sõjalisest meeldetuletusest ehk siis võib vabalt ka öelda kordusõppusest, on see ehk isegi piisav aeg.
Aga veelkord tuletan meelde,et antud isik ja tema kamraadid ei olnud saanud eelnevalt sõjalist väljaõpet, see 21 p oli ainus, mille nad said.
Seega kui meil on mingigi märkimisväärne osa mehi, kes on läbinud kaitseväe teenistuse ja samas ka palju mehi,kes on läbinud nõuka armee, kusjuures ka need mehed oskavad laiemalt ja arukamalt sõjalises võtmes mõelda/tegutseda (pean silmas vanust) kui noored poisid,kellele õpetati 3 nädalat KOKKU mingisugust kompotti sõjandusest ja siis saadeti juba vastaseohtlikku piirkonda. Sedasi asjad ei toimi ja see on kindlasti kokkuvõttes üks põhjus paljudest, miks Gruusia armeel kõige paremini ei läinud.
Samas kui me räägime nt. 21 päeva sõjalisest meeldetuletusest ehk siis võib vabalt ka öelda kordusõppusest, on see ehk isegi piisav aeg.
Aga veelkord tuletan meelde,et antud isik ja tema kamraadid ei olnud saanud eelnevalt sõjalist väljaõpet, see 21 p oli ainus, mille nad said.
No ma ei tea mis põhjusel ma siin jauran aga eks ma katsun jälle vastata ...
VG-d ongi tegelenud siiani varjupoksiga. Üldfüüsiline ettevalmistus on hea. Hüpped treppidel, kangisaal, hüppenöör, kiiruspall ... kõik jäljendab mõne meistri treeningut. Paar endist tegijat on kõrvalt mõni kord vaadanud ja soovitusi andnud. Mõne omasuguse huvilisega on isegi kindad kokku löönud. Päris ringis pole siiski käinud.
Nüüd aga tekkis poksijale treener (KRK)
, kes otsustab millal ja millisele võistlusele. Vaatab üle tehnika ja füüsise ning teeb muudatused treeningkavas. Sest tema vastutab!
Vot see ongi läbimurre. Esimene, kuid siiski. Varem oli tegemist külapoiste poksiringiga. Ehk näeb treener, et jalgade töö on vilets ja määrab ATV. Või et kuna tegemist on lühikest kasvu mehega, siis peaks ta koljatile rohkem lähedale hoidma - õpetama kaitselaengute kasutamist CG asemel?
Kokkuvõttes on lootust suunatud arenguks, senise juhuslikkuse asemel ...
Nüüd ma läksin muidugi valdkonda milles mu oponent kõvem on ...
VG-d ongi tegelenud siiani varjupoksiga. Üldfüüsiline ettevalmistus on hea. Hüpped treppidel, kangisaal, hüppenöör, kiiruspall ... kõik jäljendab mõne meistri treeningut. Paar endist tegijat on kõrvalt mõni kord vaadanud ja soovitusi andnud. Mõne omasuguse huvilisega on isegi kindad kokku löönud. Päris ringis pole siiski käinud.
Nüüd aga tekkis poksijale treener (KRK)

Kokkuvõttes on lootust suunatud arenguks, senise juhuslikkuse asemel ...
Nüüd ma läksin muidugi valdkonda milles mu oponent kõvem on ...

soesilm, väga hea seletus
. Ma siiralt loodan, et ka kusagil kõrgemal tasemel on sertifitseeritud treener, kes ütleb lõpuks ka EKJ'le kuida õige sõdida on ja ei pea leppima Toomse tõdemusega, et doktriini pole. Boris Püssa kirjutab oma artiklis "Territoriaalkaitse: kompanii lahingugrupid vs pataljon" lk 26 samuti võitlusdoktriini puudumisest, kuid samas pakub välja oma struktuuri KL'ile (ilma sissideta). Sellest artiklist on möödunud 6 a ja kas Sa oskad öelda, et kusagil on doktriin või KRK mehed teevad asju oma maakonna spordiklubi tasemel nagu külapoisid oma tasemel?
http://www.kaitseliit.ee/static/files/2 ... r2004a.pdf

http://www.kaitseliit.ee/static/files/2 ... r2004a.pdf
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
On küll doktriin. Doktriin on olla võimalikult meele järele lääne suurriikidele ja imiteerida kodus midagi armee sarnast (loe lükata 4-5 miljardit sirgeks)- sest riigiteoorias on armee riigi tunnuseks - huvitav, kas Island pole siis riik.kuida õige sõdida on ja ei pea leppima Toomse tõdemusega, et doktriini pole
Ja kuna meie poliitikute-tippametnike-osade vormikandjate jaoks on oluline see läänele meelepärasus ja arvatakse, et sõda Eesti pärast peetakse kolmandas isikus (keegi sõdib meie ruumis meie eest), siis pole selle doktriini puudumisest ju midagi katki.
Loomulikult on ka nimetatud seltskonnas mingi kogus teravamaid päid, kes saavad aru trendi hukatuslikkusest, kuid neid üritab peavoolupoliitika igat moodi vaigistada või paika panna.
See ongi laias laastus vastus küsimusele "miks ei ole" või "miks nii".
No ametlikult pidi see pataljoni struktuur ammu prügimäel olema. Sest tööle ta ei hakka ning sellistel pataljonidel on lisaks muude hädade veel see probleem, et puudub kõige võimsamate toetusrelvade võimekus (Milan ja 120 mm MP). Aga KL uue juhtkonna ja vana staabi vaegvõimekuse koostöös oli 2010. a Kevadtormil taas näha maakaitsepataljoni-mänge. Juba aastal 2006 saadi aru, et asi ei tööta... ja tehakse samas vaimus edasi.Boris Püssa kirjutab oma artiklis "Territoriaalkaitse: kompanii lahingugrupid vs pataljon
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.

Kas KRK ülem on litsentsiga treener või ei? Või MV ülem?
Loeme seda nüüd uuesti: Püssa kirjutab oma artiklis "Territoriaalkaitse: kompanii lahingugrupid vs pataljon" lk 26 samuti võitlusdoktriini puudumisest, kuid samas pakub välja oma struktuuri KL'ile [/u](ilma sissideta). - sellest me enne rääkisime - struktuur peab mingit eesmärki täitma. Siin foorumis on varemgi igasugu ägedaid kaste joonistatud aga millele need põhinevad? Leitandi tarkus ja veebli kogemus?
Sellest artiklist on möödunud 6 a ja kas Sa oskad öelda, et kusagil on doktriin või KRK mehed teevad asju oma maakonna spordiklubi tasemel nagu külapoisid oma tasemel? - minu teada ootab üks doktriinitaoline asi terminoloogide heakskiitu, olles juba levinud "treenerite" kätte. Võib oodata, et doktriinist siin ja mujal unistavad tegelased teevad selle enne ilmumist maha, kuid see on enamat lihtsalt kastidest.
Ja tagasi poksi juurde - KRK on "alaliidust" vaid aste allpool. Kui neil pole rahvusvahelise föderatsiooni litsentsi - kellel siis veel.

soesilm:
Kui Juhani, kes on käinud siin ja seal ning teinud seda ja teist, näinud kolmandat ja neljandat; ei kaota veel lootust, siis oleks ka minusugusel tagasihoidlikul vennal piinlik veel pessimismi ilmutada. Elame, näeme.
Trumm ütles:

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Iceland
Tõesti ei tasu sündmustest ette rutata. Ootame ilusti doktriini ära ja läheme aruteluga edasi. Midagi ei tasu enne ilmumist maha teha.minu teada ootab üks doktriinitaoline asi terminoloogide heakskiitu, olles juba levinud "treenerite" kätte. Võib oodata, et doktriinist siin ja mujal unistavad tegelased teevad selle enne ilmumist maha, kuid see on enamat lihtsalt kastidest.
Siinkohal tasuks meenutada, et ametikoha ja auastmega ei käi automaatselt kaasas mõistus ning viidata bürkraatlikele hierarhiatele, mis peaks kaasa tooma automaatselt head otsused, on demagoogia trikk. Meil on siin olnud nii EKV juhatajaid kui ka KL ülemaid, keda nii mõnedki insaiderid ei suuda ka parimas tujus meenutada hea sõnaga. Kas kõik, mida need mehed rääkisid, oli kuld? Näiteks, teeme jahimeestest snaiprid, sest neil on optikaga püssid ja käivad tihti metsas.Ja tagasi poksi juurde - KRK on "alaliidust" vaid aste allpool. Kui neil pole rahvusvahelise föderatsiooni litsentsi - kellel siis veel.
Kui Juhani, kes on käinud siin ja seal ning teinud seda ja teist, näinud kolmandat ja neljandat; ei kaota veel lootust, siis oleks ka minusugusel tagasihoidlikul vennal piinlik veel pessimismi ilmutada. Elame, näeme.
Trumm ütles:
Islandini on meil veel arenedasest riigiteoorias on armee riigi tunnuseks

http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Iceland
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ühed "treenerid" nägid mitte väga ammu ette Skandinaaviamaade eeskujul maakaitsepataljonide moodustamise KL-st. Asja sellest ei saanud, kuid eksimust ka tunnistada ei tahetud - Kevadtormile lohistati 10 sissigrupi asemel (kes oleks skautidel elu kindlasti põrguks teinud - vähemalt magamatuse kaudu) taas võitmatu maakaitsepataljon, mis sest, et kõige kõvem relv on seal 81 mm MP ja Rootsi TT kahur aastast 1945, aga ikkagi PATALJON.
Mis põhimõttel KRK seltskonda komplekteeritakse, pole vist siin saladuseks.
Kokkuvõtvalt - et inimsööja sööb teist inimest noa ja kahvliga, ei ole veel progress. Need treenerid on on juba treeninud ja tulemuseks oli midagi fiasko sarnast.
Mis põhimõttel KRK seltskonda komplekteeritakse, pole vist siin saladuseks.
Kokkuvõtvalt - et inimsööja sööb teist inimest noa ja kahvliga, ei ole veel progress. Need treenerid on on juba treeninud ja tulemuseks oli midagi fiasko sarnast.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist