Hukatus kirjutas:Tegemist oli Türgi julgeolekujõudude liikmega. Oskas isegi päästiku distsipliini jälgida.
Seda on näha jah. Sellel alal ta päris võhik ei ole, sisse lihvitud liigutus, peale laskmist on nimetissõrm valmisolekuasendis korrektselt päästikukaitsel, mitte päästikul endal.
Eks igaüks üritab sellest tapatööst endale välja pigistada seda, mis talle kasulik on. Kui Türgi ütleb, et mõrtsukas kuulus FETÖ organistatsiooni, mida juhib justkui Gülen, siis saab ka Putin süüdistada CIA-d ja lääneriike katses rikkuda Moskva ja Ankara suhteid.
Mind paneb tegelikult muigama Venemaa enda käitumine suursaadiku kaitse osas Ankaras. Ankaras ei ole ju hetkel turvaline, sellest hoiatas hiljuti ka üks teine saadik (ei meenu kahjuks enam, kes..), kuid vaatamata sellele olid turvameetmed sellisel üritusel nullilahedased. NTV teatel ei olnud Venemaa suursaadikul kaasas vene keelt rääkivat ihukaitset. Minule isiklikult tundub, et seal ei saanudki ihukaitsjaid olla, vastasel juhul poleks see tulistaja seal niikaua relvaga vehkides oma kõnet pidanud ja poleks arvatavasti ka suursaadiku selja taha nii lihtsalt relvaga sattunud (kui ta just ise ihukaitsja rolli ei täitnud). Hoonesse sisemiseks olevat ta väidevalt esitanud politsei ametimärki ja tunnistajad väitsid "Ameerika Häälele" et galerii sissepääsu juures kasutati ka kõikide peal metallidetektorit. Üks kahest, kas see tapja oli nii "kõva" vend, et tal lubati relvaga läbi kõndida või oli relv eelnevalt peidetud hoonesse..
soul kirjutas:Väidetavalt oli tulistaja peale luhtunud riigipöördekatset juulis politseist lahti lastud.
Neid uudiseid tuleb nüüd igast torust ja on väga erinevad. Kui Türgi hakkab koostöös Venemaaga seda tapatööd uurima, siis kas me enam tõde teada saamegi. Mina leidsin mitmest väljaandest, et ta oli "off-duty special forces officer", see peaks minu arust tähendama, et ta oli ikka ametlikult teenistuses olev eriüksuse ohvitser, kuid väljaspool oma tavapärast tööaega. On kirjutatud ka seda, et on salapolitseinik või varipolitseinik (kes kuidas nimetab) ja kes töötas viimased paar aastat Ankara märulipolitseis. Kui teda süüdistati riigipöördekatses, kuidas ta siis veel politseis edasi töötada sai? Minu arust oleks ta Türgis sellise süüdistuse korral juba trellide taha pistetud.
Mulle jääb mulje, et üks ullike, kellele oli usaldatud mingi tähtis ülesanne salapolitseis, võttis kätte ja tappis suursaadiku (oli see siis kellegi käsul või usuhulluses) ja Türgi üritab nüüd lepituseks Venemaaga leida igasuguseid vabandusi nagu tapja polnud tol hetkel üldse teenistuses, et ta on terrorist ning kõike seda korraldasid tegelikult ISIS, Gülen, Habertürk jne.