Kulibin kirjutas:No mida siin jahute, või jalavägi tankist eespool 200-300m ?
Kas olete näinud milline jõhker litakas käib moodsa tanki kahurist ? Võsa on lookas ja paarsada meetrit laskesuunas ei ole kuigi tervislik viibida. No tankikahur on küll laevakahurist pisem, aga see eest üsna äkiline. Tapab lööklainega ära.
Laeva peakaliibri rauad on tekipinnast ikka mingi kuus meetrit kõrgemal aga lööklaine tapab kõik kes õues. Isegi tekiplangud ei pea vastu kui ei ole tiikpuust.
Kahuri lööklaine tankist väga kaugele tappev ei ole aga muidugi peale lööklaine on alakaliibrilise moona korral need eralduvad tükid 200-300 m veel surmavad, kui mitte rohkem. See muidugi ei tähenda, et need sõdurid seal ees ei liiguks, üldjuhul liigutakse soomuki taga ainult siis kui on teada, et vastasel mingeid tõsiselt võetavaid soomuki vastaseid relvi pole.
ribikardin kirjutas:
Ma arvan, et mõistlikum oleks öelda, et tankid ei saa ilma jalaväeta. Kas jalaväe kaasastassimiseks on vaja jalaväe lahingumasinaid või saaks ka soomustransportööridega hakkama on parem küsimus.
Ma olen ka samal seisukohal selle tankide ja jalaväe suhtes, Gruusias seal see juhtus, et tankid jäid jalaväest ilma kuna ei jõudnud järgi ja tänu sellele tankidel hästi ei läinud. Eks seda jalaväe jalaväe lahingmasinat ilmaasjata tehtud kui oleks saadud soomustransportöögiga ka hakkama. See 35 mm kahur on ikka palju letaalsem jalaväe vastu kui 12,7 mm kuulipilduja.
When attacking an objective, tactics usually vary on whether or not IFV or infantry lead the way. With the proliferation of anti-tank missiles and rockets it is becoming standard for infantry to lead the way. The IFV will either follow the infantry or take up a position and use its heavy firepower to suppress the enemy and support the infantry attack.
If the enemy is known to have few or no anti-tank weapons, then the IFV's will usually lead the way.
http://www.military-sf.com/Tactics.htm