"Tankid EKV-le"

Vasta
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Re: Tankid EKV-le?

Postitus Postitas Smith »

Jaanus2 kirjutas:Ikkagi ei saa hästi võrrelda. Horvaatial on põhi all kõikides väeliikides Jugoslaavia ajast, kui oldi riigi üks arenenum osa. Meil oli nagu oli, sügav allergia lisaks kõige sõjalise kui "vene värgi" vastu, ainult üksikuid proffe sellest ajast nagu näit. Laaneots. Masohistlikult pidi paljut nullist alustama, isegi kui selleks tingimata vajadust ei olnud ja midagi kohapeal olemas oli. Mis ei tähenda, et vanadest vigadest ei võiks õppida ja täna midagi teisiti ja paremini teha.

Just.
Aga vaata nende viimase 10 aasta hankeid.
Enamjaolt lääne tehnika USD eest hangitud.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

MRAP on minu meelest ikka rohkem selline missil käimise masin, igasugu IED-de vastu hea turvaline. Olen suht kindel et kui Eesti neid oleks suurema koguse krabanud siis siinsama foorumis oleks antud tuld ja tõrva et mis me neid kõrgeid soomusautosid kogume kui maailm M113 ja MT-LB-d täis on.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Poti soldat kirjutas:MRAP on minu meelest ikka rohkem selline missil käimise masin, igasugu IED-de vastu hea turvaline. Olen suht kindel et kui Eesti neid oleks suurema koguse krabanud siis siinsama foorumis oleks antud tuld ja tõrva et mis me neid kõrgeid soomusautosid kogume kui maailm M113 ja MT-LB-d täis on.
No tulgu siis midagigi!
Igasugune soomus on parem kui present.
Kaua me nende veokitega rallime?
Raha meil on, ei oska lihtsalt sellega midagi peale hakata.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

Kapten Trumm kirjutas:Tee väike võrdlus: võrdle kõrvuti asuvate Leedu ja Valgevene armeede suurust ning lahingutehnika hulka.
Isegi kui sellest tehnikast pool ei tööta, pilt väga ei muutu.
Mina ka ei saa aru, kuidas nii saab. :dont_know:
vaata seda lugu valgevene kohta. ei usu, et nad protsentuaalselt leedust eriti võimekamad on (kui 4-5 toimivat hävitajat per polk v.a.), tankide kohta olen näinud arvamust ´´umbes 30 täiesti toimivat´´

http://belarusdigest.com/papers/belarusianarmy.pdf
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Vaatasin huvi pärast trassi pikkust Kabulist Karachi, millise hinnaks see 35 000 dollarit on- 1900 kilomeetrit ja 19 tundi sõiduaega...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Valgevene on umbes samas võimekusklassis kui Soome, Leeduga pole seal kohe miskit võrrelda.
Ka siis, kui loeme nende sõjatehnikast 2/3 mittetoimivaks (mida ma hästi ei usu).
Muidugi UKR sõjast on juba aasta möödas ja Lukasenka on kuuldavasti ka usinalt tegutsenud - puhuks, kui tal tuleb UKR rolli asuda.
Venekeelsetest ja venemeelsetest sõjaväelastest vabanemisest on ka siin juttu olnud.
http://www.globalfirepower.com/country- ... id=belarus
http://www.globalfirepower.com/country- ... =lithuania
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

panen siia kirja mõned oma mõtted, ilma erilise struktuuri- ja korrastamiseta, lihtsalt nagu pähe tulevad :)
nagu ma aru saan, on meie KV suur vastumeelsus igasuguse keerulisema tehnika suhtes seotud põhiliselt inimmaterjaliga? suure osa saab kindlasti tehtud ajateenijatega, aga ülejäänud peab mehitama konkurentsivõimelise palga ja väljaõppega kaadriga. ja ei ole ju nii, et no-need-10-mehhaanikut-me-nende-soomukite-jaoks-ikka-leiame, vaid pmst. oleks vaja ju meile kunnase skeemi järgi :

- 2 mehh. brigaadi (a 1 tankipat, 1 rauteripat, 1 soom. transportööride pat., kõik a´44 masinat, mudelist sõltumata), liikursuurtükipat (18-24 tk.), õt-ptr. (12 õt-liikursuurtükki, raketikompleksid), pion. komp./pat.? - sillamasinad,kopad,soomukid.
remondikompanii , luuremasinad, logistikakomp., meditsiinikomp., staabi/sidekomp., jms. - kogu see mansa nõuab väljaõppega tehnikuid, ohvitsere, logistikuid,jne.

- 4 KRK e. maakaitsebrigaadi (nt. otsi foorumist kasut. borja brigaadide näidet), neil omad tehnikud-logistikud-meedikud, lisaks veel täiemõõduline suurtükiväepat.

- 1 STV-brigaad - 2 raketiheitjate pat. põhisuundade katmiseks, sellele omad pädevad mehed (2 MS ajal vähemalt värvati just suurtükiväkke kõigi osapoolte helgemad pead), lisaks suurtükiväeraradarid,droonid jms. + tehnikud-logistikud

- 1 sisevägede üksus - end. SOR - noh, neil lihtsalt vaja kvaliteetset inimmaterjali
- sõjaväestatud piirivalve - ikka mingi korralik number

- lennuvägi - ämaris on vist ca. 500 (?) töökohta juba ilma lennukiteta, 1 eskadrill lisaks 100-200 in.
- õt- pataljon - 1-2 nasams patareid - meeskonnad 3 -s vahetuses, tegelinskite arvu ei tea

- merevägi - praegune värk
- hns-üksus (saartele)
- rannakaitseraketipatarei(d)
- miiniveeskajad
- seiresüsteem

- elektroonilise sõja mansa - kübersõdurid, mehed, kes brigaadi tasemel el.luure/sõja kompanii mehitavad, passiivradarid,
jammerid

- estsof
- tsiviilkaitse jms.

.....oletame, et enamuse annateb meile usa/saksamaa/holland, tõstame kaitsekulutusi 3% ja nii edasi, varustusega probleemi pole, kuid ......... mehita kõik see esmaklassiliste inimestega, kellel korralik väljaõpe (palgast praegu ei räägi), rajada sellele kõigele korralik doktriin ja jätkusuutlik väljaõpe, palju mehi vaja oleks ja kui palju see meie muud elu mõjutaks. osa sellest saab teha reserviga, kuid väga palju nõuab spetsialiste - nt. el. sõja süsteemid.
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

Kapten Trumm kirjutas:Valgevene on umbes samas võimekusklassis kui Soome, Leeduga pole seal kohe miskit võrrelda.
Ka siis, kui loeme nende sõjatehnikast 2/3 mittetoimivaks (mida ma hästi ei usu).
Muidugi UKR sõjast on juba aasta möödas ja Lukasenka on kuuldavasti ka usinalt tegutsenud - puhuks, kui tal tuleb UKR rolli asuda.
Venekeelsetest ja venemeelsetest sõjaväelastest vabanemisest on ka siin juttu olnud.
palun loe artiklit, kas sa tõesti arvad, et see tiim mängib hangete, väljaõppe ja jätkusuutlikuse osas soomega ühes liigas?
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

Kapten Trumm kirjutas:Valgevene on umbes samas võimekusklassis kui Soome, Leeduga pole seal kohe miskit võrrelda.
lahe sait. :wink:

eesti kohta - aktiivne reserv 60000
- soomukeid 318

pole paha, pole üldse paha

http://www.globalfirepower.com/country- ... id=estonia
negevng
Liige

Postitus Postitas negevng »

tommy kirjutas:Ja jänkide enda hinnang.....
To ship one back to the U.S. and rebuild it to current standards would cost $250,000 to $450,000, he said.
Need hinnagud kehtiksid tõenäoliselt vaid juhul kui me peaks hakkama oma kaitse-eelarvest kinni maksma USA vägesid teenindavate suurkorporatsioonide: Halliburton, KBR,... etc. ülikõrgeid kasumimarginaale, kes küsivad ainuüksi miski galloni diisli eest juba 400 dollarit ja kelle jaoks sõda on puhtalt äri.

M-ATV gabariidid on praktiliselt identsed 20 jalase konteineriga, mille transport Suurbritanniast Pakistani Karatši sadamasse maksab ca. 1000 naela. M-ATV transport ei saa ju ometi tulla kallim kui 40 jalasel konteineril, mille transport maksab seal vaid ca. 1500 naela?
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

Aga selles ju riik-riik tüüpi tehingute lihtsus ning peen elegants ju seisnebki. Ostes USA lao-Javeline ei pea sa enam tootjat toitma, ostes uue-väärseid CV-sid ei pea sa neid enam täiendavalt tuunima jne.... :)

Kokkuhoitud vahendid saad aga uute spetsialistide koolitamiseks suunata.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

vk1 kirjutas:...... mehita kõik see esmaklassiliste inimestega, kellel korralik väljaõpe (palgast praegu ei räägi), rajada sellele kõigele korralik doktriin ja jätkusuutlik väljaõpe, palju mehi vaja oleks ja kui palju see meie muud elu mõjutaks. osa sellest saab teha reserviga, kuid väga palju nõuab spetsialiste - nt. el. sõja süsteemid.
Üks võimalus on, et personalipoliitika võiks leida peidetud ressursid valdkonna sees.
Ajateenijatest saavad ka hiljem spetsialistid ja ka kaitseliitlaste seas on suur hulk tehnikamehi.
Kas see spetsialist peab ilmtingimata riigi palgal olema?
Kompleksete ja suuremate süsteemide korral peab muidugi püsipersonal olema.
Aga väiksemate eraldiseisvate komponentide puhul kas oleks mõeldav, et igale tehnikaspetsialistile anda mingi erialaselt lähedane tehnikaühik vastutada, hooldada, harjutamiseks ja õppimiseks?
Praegu pannakse spetsialistid autokasti ja laiutatakse käsi - raha ei ole.
Siis kui pakutakse kingituseks tehnikat, minnakse ja laiutatakse käsi - spetsialiste ei ole.
Ma muidugi liialdan. Aga ega need spetsialistid ei teki ka nii tühja koha pealt. - Isegi paari aastaga ei teki.
Ma räägin oma lastele ja kõigile, et: "Inimene muutub paremaks selles, millega ta igapäevaselt tegeleb."
Tuleb lihtsalt spetsialistil võimaldada peaaegu igapäevast ligipääsu tehnikale. Käte laiutamisest - "Spetsialiste ei ole" - midagi paremaks ei muutu.
Tuleb ise koolitada. Tekivad meistrid ja õpipoistega läheb nobedamalt.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
LupusII
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LupusII »

318 !?? Veokatest on saanud soomukid?
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

M-ATV transport ei saa ju ometi tulla kallim kui 40 jalasel konteineril, mille transport maksab seal vaid ca. 1500 naela?
"Ei saa ju ometi, mina ei usu, ei või olla"....

Vaata, mina ei tea, palju maksaks.
Pole tegelenud.
Jänkide hinnanguid ma olen näinud.
Lugesin mingit ahastamapanevat paberit jänkide probleemidest oma varustuse transpordil.
Küllap sealt see number pähe kargas. Võis olla maksumus Afgaanist USA territooriumile, võis olla USA Euroopa või Kuveidi baasidesse, ei mäleta.
Mis oleks täpne maksumus Eestisse, ei oska lambist öelda.
Sõltub sajast erinevast asjast.
Uskumatutele Toomastele oli mul hea soovitus. Jällegi siitsamast foorumist, aegu tagasi.
Aga siin on ju kõvad rekkavennad koos, mõned lausa vist omanikud.
Minge ja tooge soodsa hinnaga ära... :)
Kui oled ära käinud ja toonud, siis seleta , kuidas ikka lollid ollakse...
Ah jaa.
Ära unusta siis teavitamast.
Näiteks, kas väljaveo tollimaks Afgaani valitsusele on tõesti 10 000 doltsi masina pealt...???
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Aixc »

Erik kirjutas:Jah ja mida hakata peale "soomusega" mille läbivus Eesti maastikul on nullilähedane? Samahästi pane betoonpunkrile rattad alla ja ongi olemas...Tankitõketeks idapiirile? Ehk isegi sobiksid....
Ma ei väida ,et tent on parem kui soomus ,kuid just see "midagigi" ei pruugi olla parem kui liikumisvõimeline tent.
Oskosh M-ATV on nullilähedase läbivusega? Huvitav, huvitav, kuidas siis tendiautosid iseloomustada?
http://en.wikipedia.org/wiki/Oshkosh_M-ATV

https://www.youtube.com/watch?v=BwmIFp4MT0s

Pilt
Viimati muutis Aixc, 31 Mär, 2015 16:13, muudetud 2 korda kokku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline