Mitte tingimata (on ju ka mahejahu jne), aga eeldab korralikku sertifitseerimissüsteemi. Mis muidugi sealkandis on ettenähtavas tulevikus võimatu.Kapten Trumm kirjutas:Eks tõrge selle "mahedaga" tekib juba tootmisest alates, rikaste jaoks veetakse sisse piiri tagant ja eks mingis ulatuses aita kohalikud turud. Piiritagune toit aga tähendab vene oludes pikki säilitusaegu (Venes külapoes ongi müügil külmutatud asjad, isegi shaslõkk on külmutatud koos vedelikuga) ja seda polegi põhimõtteliselt võimalik ilma keemiata tarnida. Mahe käib üldiselt kohaliku tootja käest, põhimõttel reede õhta tapsid sea, laupäeva hommikul turul müüd.
Jah, 2013 10%:Lemet kirjutas:Kui näiteks Piiteri elanikkonnast kasvõi 5% on natukenegi maksujõuline (mida ta kahtlemata ka on), siis teeb see absoluutnumbrites palju? Ilmselt rohkem kui meil seda maksujõulist publikumi on. Ja meil tasub see ökotavaari tootmine end tootjatele vistist ära. Muidu ju ei toodetaks....

Koos rubla kukkumisega on see aga kindlasti märkimisväärselt vähenenud.