REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Z03
Liige

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Z03 »

Mis oleks siis lahendus? (Ei jaksa enam kuulata kriitikat, vaid ootaks lahendusi. Kritiseerida oskavad kõik - ka mina.) Lasta kõigel minna isevooluteed, kes elab, see elab, kes sureb, see sureb, järgmisel kevadel loeme laibad kokku?

Mina isiklikult ei taha teenida riiki, mis asjadel isevooluteed laseb minna, nii et minu lähedased seetõttu kannatama peavad. Jah, võib-olla te võidate majanduses, aga kaotate oma inimesed. Loodetavasti on majanduslik võit siis seda kaotust väärt.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Prantsusmaal on avamise eelduseks maskikandmise kohustus, sotsiaalne distants, kiire kontaktide välja selgitamine ja üldine testimine - uudistes just öeldi.

Ilmselt midagi taolist oleks ka meil - lihtsalt meil pole maske.

Soome kohta oli hommikul info, et kõik peale kriisi algust tellitud maskid on tunnistatud kõlbmatuks, inimesed lähevad kärna neid kandes jne. Hiina p```k lühidalt :evil:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Tea kuidas meile tarnitud maskide kvaliteet oli. Või ei julgeta häält teha sest siis pole sedagi. Kui Hiina nüüd uuesti IKV-de transpordile käe ette pani ja väljaveo keelustas/keelustab siis on oluline omada mujalt tarneid või oma tootmist.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Kõik Soome ostetud maskid, mis Eestis pesitsevate sullerite kaudu tellitud, on jah kasutuskõlbmatud. Saan aru et seesama iluteenuste ärinaise diil, millele Luminor rahapesu kahtluse tõttu käe ette pani.

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89605645
smr
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas smr »

Kapten Trumm kirjutas: Ilmselt midagi taolist oleks ka meil - lihtsalt meil pole maske.
Mis maske meil pole?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Rootsi lapsed, tundub, lähevad sügisel kooli. Ilmselt saavad detsembris jõuluvanale salmi lugeda.
Optimist :lol:
Valdav osa õpetajatest ja jõuluvanadest on vanuse tõttu riskirühma lõpuotsas.
Kooli võivad noorsvenssonid ju minna, aga pooled õpetajad on lusika selleks ajaks äkki nurka visanud?
No jõuluvanad on igatahes kindlasti :mrgreen:

Lihtsalt niisama, vahepalaks.
blueant
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas blueant »

Z03 kirjutas:Mis oleks siis lahendus? (Ei jaksa enam kuulata kriitikat, vaid ootaks lahendusi. Kritiseerida oskavad kõik - ka mina.) Lasta kõigel minna isevooluteed, kes elab, see elab, kes sureb, see sureb, järgmisel kevadel loeme laibad kokku?
Äkki ikkagi agressiivne test-trace-isolate? Meil on väike probleem riigikorraga (liberaalne demokraatia), mulle tundub, et see kõik ei saa olla sunniviisiline. Samas suur osa inimesi on mõistlikud.
Z03 kirjutas:Mina isiklikult ei taha teenida riiki, mis asjadel isevooluteed laseb minna, nii et minu lähedased seetõttu kannatama peavad. Jah, võib-olla te võidate majanduses, aga kaotate oma inimesed. Loodetavasti on majanduslik võit siis seda kaotust väärt.
Isevooluteed ei lähe ka Rootsis. Üldse on praktikas Eesti ja Rootsi poliitikate vahe pigem väike. See avamine, millest paljud riigid räägivad, on meie tänapäev (lasteaiad, poed, söögikohad). Ei maksa arvata, et vanur, kes on hooldekodus oma tuppa isoleeritud ja toit lükatakse ukse alt sisse, ei kannata. Paljud lapsed, kellel täna pole piisavalt kodust tuge, ei saa kunagi hariduses ree peale tagasi. Paraku on riigil surve tegeleda nähtavate, mitte nähtamatute probleemidega.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

blueant kirjutas:Haamer ja tants? Kõlab ilusti, aga esialgu on see ainult säde blogija silmades. Mis need punased ja rohelised piirkonnad Eestis oleks? Hakkame maakondade ja linnade kaupa kinni-lahti klõpsima?
Tal on seal nii tugev geograafiline mõõde, sest ta on suurriigi kodanik. Minu jaoks on olulisem põhimõte - kohalikke puhanguid hoolega jälitada ning lokaliseerida. Aga jah, kui vaja, siis ka linna või maakonna kaupa.
blueant kirjutas:Kuidas näeks sel puhul välja siseturism või üldse igasugune majandus- ja kultuuritegevus?
Mitte kuidagi ei näeks välja - aga need pole ka alad, mis kõige rohkem majandust toidavad.
blueant kirjutas:Isevooluteed ei lähe ka Rootsis. Üldse on praktikas Eesti ja Rootsi poliitikate vahe pigem väike. See avamine, millest paljud riigid räägivad, on meie tänapäev (lasteaiad, poed, söögikohad).
Neil on koolid lahti, see on suur erinevus.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Rootsi printsess Sofia läheb vabatahtlikuna abiks haiglasse
Sweden's Princess Sofia has announced she is reducing her Royal duties so that she can volunteer at a local hospital.

She has already completed intensive training to prepare for it.

In her new role, she will be disinfecting, cleaning, and working in the kitchen.
https://twitter.com/Goodable/status/1250977065861603335
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Z03 kirjutas:Mis oleks siis lahendus? (Ei jaksa enam kuulata kriitikat, vaid ootaks lahendusi. Kritiseerida oskavad kõik - ka mina.) Lasta kõigel minna isevooluteed, kes elab, see elab, kes sureb, see sureb, järgmisel kevadel loeme laibad kokku?

Mina isiklikult ei taha teenida riiki, mis asjadel isevooluteed laseb minna, nii et minu lähedased seetõttu kannatama peavad. Jah, võib-olla te võidate majanduses, aga kaotate oma inimesed. Loodetavasti on majanduslik võit siis seda kaotust väärt.
Mõtlen just ise sama. Ma ei tea... Ma olen suht kiindunud oma vanematesse. Isegi ämma ja äia suhtes ei ole pretensioone. Muide, mõned neist on Baltiketis, Kodukaitses, Tšornobõlis olnud. Milleks nad seal käisid siis? Et tulevad generatsioonid ilma pingutamata nad majanduse ohviks tooksid? Ja kui sellest mingit tolku ka veel ei pruugi olla. Kuulge mina liitusin selle foorumiga, et silma peal hoida sellel mis Ukrainas toimub... tavaline tsivilist. Hakkasin siinset foorumit hindama just selle objektiivsuse ja ka veidruste poolest. Aga varem ei ole ma siin näind sellist ussitamist. Rootsi mudel saab olla ainult tagantjärele õige. Sama võimalus on ka kõigi teiste riikide mudelitega. Aga kõik need mudelid sõltuvad juhustest. Rootsil võib väga hästi minna ja võib ka väga halvasti minna. Meil samamoodi. Viirus on see vaenlane... sissetungija. Minu meelest on vähemalt inimlik kõigepealt ikkagi võidelda nende nimel kes on riskirühm.

https://www.worldometers.info/coronavir ... y/iceland/ Tegeletakse probleemiga ja aktiivselt aga ka vähem piiranguid kui meil.
https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/
Viimati muutis loomake, 20 Apr, 2020 21:46, muudetud 1 kord kokku.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Täna õhtul ERR saates "Esimene stuudio" tunnistas siseminister ja EKRE juht, et alahindas viirust. Ma ei ütleks, et ma naeruväristasin, aga tunnistan, et ma ei võtnud seda tõesti tõsiselt, ütles Mart Helme.

Mart Helme rääkis 27. veebruaril, et "külmetushaigus on nüüd siis ümber ristitud koroonaviiruseks". Ta tõi välja, et sümptomid on säärased, et tema nooruses poleks keegi nendest koroonaviirust või muud taolist välja lugenud. Tema hinnangul oli see ikka külmetus - soojad sokid jalga, hanerasv rinna peale, sinepiplaastrid ja muu. Nõnda läks mõne päevaga või nädalaga mööda. "Ei olnud mingit koroonaviirust. Tänapäeval kõik diagnoosimised teisel tasandil, antud juhul konkreetse viirusega, mis levib päris hästi piisknakkuse teel."

Mart Helme toonitas veel, et Eestis ei ole mingit hädaolukorda või kriisi. "Ei ole pandeemiat, küll aga on meil oht! Ohuga me tegeleme. Ohu viimisega nii madalale tasemele, kui on võimalik. Palun seda silmas pidada."

27. veebruari hanerasva-väljaütlemine - oleks võinud ära jääda, küsis saatejuht täna õhtul siseministrilt. Sellest jäi mulje, et siseminister naeruvääristab viirust. "Ma ei arva, et ma naeruvääristasin," ütles Helme täna. "Ma ei võtnud seda tõesti tõsiselt, võtsin umbes nii, et see on üks gripi muteerunud vorme, mis seal ikka, on seda grippi varemgi üle elatud," kirjeldas Helme oma toonast suhtumist. "Taganjärele tarkus on ikka täppisteadus," tõdes siseminister nüüd.

Mart Helme jõudis 27. veebruari pressikonverentsil lausa selleni, et "ei tohi ajada ajakirjanduslikku bluffi". Ta torkas, justkui olevat keegi arvanud, et valitsus pidanuks valmistuma juba kolm aastat tagasi. "Keegi polnud sõna koroona kuulnudki, küll aga teadsid sõna karoona. Omal ajal ma mängisin ka karoonat väga hea meelega," muigas ta.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89615287

Julgeb vähemalt tunnistada, et sokki ajas.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

loomake kirjutas:

Mõtlen just ise sama. Ma ei tea... Ma olen suht kiindunud oma vanematesse. Isegi ämma ja äia suhtes ei ole pretensioone. Muide, mõned neist on Baltiketis, Kodukaitses, Tšornobõlis olnud. Milleks nad seal käisid siis? Et tulevad generatsioonid ilma pingutamata nad majanduse ohviks tooksid? Ja kui sellest mingit tolku ka veel ei pruugi olla. Kuulge mina liitusin selle foorumiga, et silma peal hoida sellel mis Ukrainas toimub... tavaline tsivilist. Hakkasin siinset foorumit hindama just selle objektiivsuse ja ka veidruste poolest. Aga varem ei ole ma siin näind sellist ussitamist. Rootsi mudel saab olla ainult tagantjärele õige. Sama võimalus on ka kõigi teiste riikide mudelitega. Aga kõik need mudelid sõltuvad juhustest. Rootsil võib väga hästi minna ja võib ka väga halvasti minna. Meil samamoodi. Viirus on see vaenlane... sissetungija. Minu meelest on vähemalt inimlik kõigepealt ikkagi võidelda nende nimel kes on riskirühm.
Empaatiavõime on emotsionaalse intelligentsuse komponent ja eeltingimuseks
moraalsele arengule. Teiverlaur kinnitab, lähtudes Myers`i (1998) ja Berk´i (2006)
uurimustest, et empaatia alge on kaasa sündinud. Saphirole (2002) toetudes väidab ta, et osa
lapsi on sündinud suurema empaatiavõimega kui teised. Noore areneva inimese
empaatiavõime oleneb väga palju ümbritsevatest inimestest, keda ta suhtlemisprotsessis
hakkab matkima ja kelle käitumismalle ta üle võtab (Teiverlaur, 2010). Kõige sagedamini on
lapse läheduses tema vanemad, eakaaslased, kasvatajad ja õpetajad (Teiverlaur, 2010).
Kasvukeskkonnast oleneb palju – kuidas laps suhtub endast nõrgematesse, kas ta tunneb
vajadust teistele abi osutada ja olla kaastundlik (Teiverlaur, 2010). Keltikangas-Järvinen
(2011) kirjutab, et empaatiat peetakse sotsiaalsete oskuste üheks lähtekohaks
http://dspace.ut.ee/bitstream/handle/10 ... _triin.pdf

F60.2 Düssotsiaalne isiksushäire
[teiste inimeste õiguste eiramine ja rikkumine]

Isiksushäire, mis torkab tavaliselt silma ränkade vastuolude tõttu inimese käitumise ja valitsevate sotsiaalsete normide vahel ja millele on iseloomulik:

(a) kalk hoolimatus teiste tunnete suhtes;
(b) tugev ja püsiv vastutustundetu hoiak ning sotsiaalsete normide, reeglite ja kohustuste eiramine;
(c) võimetus püsisuheteks, kuigi suhete loomisel pole raskusi;
(d) väga madal frustratsioonitaluvus, madal agressiooni ja vägivalla vallandumise lävi;
(e) võimetus tunda süüd ja õppida kogemusest, eriti karistusest;
(f) märkimisväärne kalduvus teisi süüdistada ja ühiskonnaga konflikti tekitanud käitumist õigustada.

Kaasnev joon võib olla püsiv ärrituvus. Diagnoosi võib kinnitada lapse- ja noorukieas esinenud käitumishäire, mida ei pruugi küll alati esinenud olla.

Nartsissistlik isiksushäire
[enesetähtsustamine, imetlusvajadus, empaatiatunde puudumine]

a) on liialt ennast täis;
b) hõivatud piiritu edu, võimu, hiilguse, kauniduse või ideaalse armastuse fantaasiatest;
c) peab oma probleeme ainulaadseteks ja usub, et neist võivad aru saada vaid erilised inimesed;
d) ülemäärane imetluse vajadus;
e) tunneb end väljavalituna; taotleb põhjendamatult eriti soodsat kohtlemist või tema ootustele kohest vastutulekut;
f) inimsuhetes kasutab teisi ära oma eesmärkide saavutamiseks;
g) empaatiavõime puudumine, ei ole võimeline ära tundma teiste inimeste vajadusi ja tundeid;
h)sageli tunneb kadedust või usub, et teised kadestavad teda;
i)käitumiselt või hoiakutelt ülbe ja upsakas
https://www.kliinikum.ee/psyhhiaatriakl ... haired.htm
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Sellistel asjadel on alati mitu mõõdet - isiklik, perekondlik, riiklik, rahvuslik jne.

Pahatihti võivad nende huvid olla üksteisega vastuolus. Ma eeldan, et vaikimisi on selle foorumis arutelude puhul esmatähtsaks riiklikud huvid.

See on ikkagi sõjaline foorum, kus paljud peaksid olema valmis isklikult osa võtma aktsioonidest mis viib ühel või teisel viisil sade, tuhandete võib olla isegi kümnete tuhandete hukkumisele (ka lähedaste), kellest veel paljud võivad olla süütud ning vajadusel olema ka ise hukkunute hulgas.

Ühiskonna valulävi on läinud meil ikka väga madalaks. Siin ma ei pea silmas isegi mitte seda, kas karantiin õige või vale, vaid arutelu tapvat suhtumist kus esimene, viimane ja ainus argument on "elud". Mis on küll ilus, aga maailm nii ei tööta.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Lääne ühiskonna põhihäda ongi liigne isikukesksus.
Kui sipelgakoloonial on vaja ületada oja, tormab kogu sipelgate mass vette. Esimesed upuvad, järgnevad ületavad üle nende laipade oja. Lõppülesanne saab täidetud ja oja ületatud. Toimib kollektivne mõistus, kuigi iga üksik sipelgas on loll kui lauajalg.
Kui mesitaru satub karu rünnaku alla, ründavad taru kaitsvad mesilased vaenlast, kuigi seejuures nad ise hukkuvad. Jälle kollektiivne mõistus. Ka üksik mesilane on loll kui lauajalg.
Kui Afganistani rünnatakse tohutut tehnilist ülemvõimu omava vastase poolt, tõuseb kogu rahvas vastupanule. Nende kaotused on vastasest suurusjärkude võrra suuremad, kuid lõpuks nad võidavad, kuigi karjus võib olla loll kui lauajalg. Kollektiivne mõistus.
Aga Lääne ühiskonnas. Edevuse laat, naabrist parem... :cry:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

"Välisilma" nädalaülevaade koroonaviirusest: piirangute lõdvendamine, vabandamine, süüdlaste otsimine
https://www.err.ee/1080119/valisilma-na ... e-otsimine

WHO: hoiatasime algusest peale uue koroonaviiruse ohtlikkuse eest
https://maailm.postimees.ee/6954560/who ... kkuse-eest

ERR Brüsselis: EL peab leidma majandusmeetmetega tasakaalu
https://www.err.ee/1080139/err-brusseli ... -tasakaalu
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline