Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Erinevus rikastab ainult juhul kui põliskultuur jääb dominantseks, vastupidisel juhul tekitatakse hoopis uus kultuurikonflikt.
"Pole põlisrahvast, pole probleemi" - parafraseerides sm. Vissarionõtsi.Viiskümmend kirjutas:Erinevus rikastab ainult juhul kui põliskultuur jääb dominantseks, vastupidisel juhul tekitatakse hoopis uus kultuurikonflikt.
Valdur Mikita loengutest on meelde jäänud, et kultuuriline erinevus on rikkus, aga tänapäeva maailmas kadumas.
Erinevaid kultuure kokku segades võib juhtuda nagu värvidega, et tulemuseks on mingi ebamäärane plöga ja rikkusest pole haisugi.
Teatan tagasihoidlikult, et "rikastama" üldse üks mitmekesise tähendusega termin on....

"Inimõiguste aktivist K.K. kes ei saanud süllogismi lahendamisele asudagi", vaevalt et EKI lahti lõi: http://www.eki.ee/dict/ekss/index.cgi?Q=rikastama&F=M
Peale röövretkedel ja sõjas saagi kokkuriisumise, sundkorras võõrliikide invasiooni jne tähendab veel ka terade sõkaldest eraldamist.....

P.S.
Selline "erinevus rikastab" nagu "kärbsed eraldi ja kotletid eraldi" sobib mulle küll!

"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Sellega peab nõustuma. Ma ei saa ainult aru, miks me eeldame, et siia tulnud inimesed on halvad ja kurjade kavatsustega. Pigem arvan, et nad ei tea meist mitte midagi ja nad ei oska teisiti käituda. Selleks, et säilitada oma kultuuri peame me neile seda selgitama ja õpetama. Minu jätkuv eeldus on, et enamus inimesi on head ja nad ei taha pahandusi. Eestlane ei ole mingi imeloom ja ei ole oma loomuselt eriti teistsugune kui kuskil maailma teises regioonis elav inimene. Me ise armastame oma saba hirmsasti kergitada, kuid sama teevad ka teised rahvad. Me vahel lihtsalt ei taha seda kuulda.Viiskümmend kirjutas:Erinevus rikastab ainult juhul kui põliskultuur jääb dominantseks, vastupidisel juhul tekitatakse hoopis uus kultuurikonflikt.
Minul on saunas käinud nii sakslasi, hiinlasi, soomlasi jne. Kuna on suitsusaun siis on paratamatu, et mehed-naised-noored-vanad aegajalt segamini. Mul on saunas üks reegel, saunas ei tohi teisele ebamugavust valmistada. Siiamaani on asi toiminud ja ei ole veel probleeme tekkinud.
Kokkuvõtvalt, me ei saa eeldada, et inimesed ei taha teistest inimestest aru saada. Kui me kohtleme külalist, sissetulijat austusega, siis vastavad nad reeglina samaga.
Ma ei hakka siin sildistama sisserännanuid ei headeks ega pahadeks. Iseenesest võib suurem osa ollagi head ja tulla siia kõige paremate kavatsustega (nagu hiljaaegu 1 misjonär üritas kiviajas elavat eraldatud kogukonda valgustada) - aga enamus meist ei taha neid siia elama. Sellega võiks teema olla lõpetatud.Illike kirjutas:Sellega peab nõustuma. Ma ei saa ainult aru, miks me eeldame, et siia tulnud inimesed on halvad ja kurjade kavatsustega. Pigem arvan, et nad ei tea meist mitte midagi ja nad ei oska teisiti käituda. Selleks, et säilitada oma kultuuri peame me neile seda selgitama ja õpetama. Minu jätkuv eeldus on, et enamus inimesi on head ja nad ei taha pahandusi. Eestlane ei ole mingi imeloom ja ei ole oma loomuselt eriti teistsugune kui kuskil maailma teises regioonis elav inimene. Me ise armastame oma saba hirmsasti kergitada, kuid sama teevad ka teised rahvad. Me vahel lihtsalt ei taha seda kuulda.Viiskümmend kirjutas:Erinevus rikastab ainult juhul kui põliskultuur jääb dominantseks, vastupidisel juhul tekitatakse hoopis uus kultuurikonflikt.
Jah - nõus, kui tegemist on külalisega. Külaline on see kes on kutsutud külla. Külaline võib olla lihtsalt ka väsinud rändur kes Su maja eest mööda jalutab ja kelle sisse kutsud, vett või paremat pakud. Aga lihtsalt sissetulija tekitab kahtlust - kellega kui koerad hakkama ei saa, tuleb ise hakkama saada. Ja nii külaline, kui sissetulija peavad austama koduomaniku reegleid, nagu me ise austame kui külas oleme.Minul on saunas käinud nii sakslasi, hiinlasi, soomlasi jne. Kuna on suitsusaun siis on paratamatu, et mehed-naised-noored-vanad aegajalt segamini. Mul on saunas üks reegel, saunas ei tohi teisele ebamugavust valmistada. Siiamaani on asi toiminud ja ei ole veel probleeme tekkinud.
Kokkuvõtvalt, me ei saa eeldada, et inimesed ei taha teistest inimestest aru saada. Kui me kohtleme külalist, sissetulijat austusega, siis vastavad nad reeglina samaga.
Või siis neid mitte siia laskma. Nagu meile odavam on.Illike kirjutas:Sellega peab nõustuma. Ma ei saa ainult aru, miks me eeldame, et siia tulnud inimesed on halvad ja kurjade kavatsustega. Pigem arvan, et nad ei tea meist mitte midagi ja nad ei oska teisiti käituda. Selleks, et säilitada oma kultuuri peame me neile seda selgitama ja õpetama.Viiskümmend kirjutas:Erinevus rikastab ainult juhul kui põliskultuur jääb dominantseks, vastupidisel juhul tekitatakse hoopis uus kultuurikonflikt.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Ma nii pragmaatiline ei oleks. Ma olen okupatsioonivägede sõdurina näinud kannatusi, mida sõda inimestele põhjustab. Ma sellel hetkel ja natuke hiljem ei saanud sellest veel aru, kuid nüüd ajaliselt distantsilt tagasi vaadates saan ma aina rohkem aru kui kole on sõda. Ma arvan, et saan aru inimestest kes põgenevad sõja eest. Ma ei räägi nendest kes on kavalpead ja laisad, ma nimelt ei nimeta sõna majanduspõgenikud (ka osad majanduspõgenikud on sõja eest põgenejad). Kavalpäid ja laisku leidub ka meie kaasmaalaste hulgas piisavalt. Need kodanikud ei meeldi mulle ja neid ei peaks tõesti rännata laskma.Kriku kirjutas:Või siis neid mitte siia laskma. Nagu meile odavam on.Illike kirjutas:Sellega peab nõustuma. Ma ei saa ainult aru, miks me eeldame, et siia tulnud inimesed on halvad ja kurjade kavatsustega. Pigem arvan, et nad ei tea meist mitte midagi ja nad ei oska teisiti käituda. Selleks, et säilitada oma kultuuri peame me neile seda selgitama ja õpetama.Viiskümmend kirjutas:Erinevus rikastab ainult juhul kui põliskultuur jääb dominantseks, vastupidisel juhul tekitatakse hoopis uus kultuurikonflikt.
Selle kõigega olen ma loomulikult nõus. Minu kommentaar käiski majanduspõgenike kohta, kes immigratsioonist siiski enamiku moodustavad, kui mõned üksikud erandlikud aastad välja jätta.Illike kirjutas:Ma olen okupatsioonivägede sõdurina näinud kannatusi, mida sõda inimestele põhjustab. Ma sellel hetkel ja natuke hiljem ei saanud sellest veel aru, kuid nüüd ajaliselt distantsilt tagasi vaadates saan ma aina rohkem aru kui kole on sõda. Ma arvan, et saan aru inimestest kes põgenevad sõja eest. Ma ei räägi nendest kes on kavalpead ja laisad, ma nimelt ei nimeta sõna majanduspõgenikud (ka osad majanduspõgenikud on sõja eest põgenejad). Kavalpäid ja laisku leidub ka meie kaasmaalaste hulgas piisavalt. Need kodanikud ei meeldi mulle ja neid ei peaks tõesti rännata laskma.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Kas eesti poliitikas enam midagi ei toimu - kirjutaks ehk keegi siia zettnullkolme teemavälise heietuse otsa midagi asisemat

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Saan küll aru, et austet kaasfoorumlane on sunnitud puhkuselt naastes täis jõudu ja võitlusindu, aga vast lubad meid puhata. Ei viitsi erakondade pressiteateid siia üles panna.Kas eesti poliitikas enam midagi ei toimu - kirjutaks ehk keegi siia zettnullkolme teemavälise heietuse otsa midagi asisemat
Kui energiat üle jäämas vast võtad kommenteerida Henn Põlluaasa paari nädala tagust SPIKE TT süsteemi ostu põhjamist.

(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
12 teemavälist heietust läks allavett.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..vormista oma küsimus õiges teemas (mis on UUED RELVASÜSTEEMID EKV-le) ja ma vastan sulleteeline35 kirjutas:Kui energiat üle jäämas vast võtad kommenteerida Henn Põlluaasa paari nädala tagust SPIKE TT süsteemi ostu põhjamist.

Aga demonstreerimaks sulle professionaalset erapooletust võin ka kohe praegu öelda, et too mille kohta sa küsisid, oli möla kvadraadis - mis tähendab, et isegi mitte kuubis vaid õkva kvadraadis

Infanterie - königin aller Waffen.
Kaadrimuudatused
Ärgu uus juhtkond end pikalt sisse seadku, sest kui EKRE tuleb võimule, siis tuleb seal suurem kaadrivahetus nagunii.
http://www.disneylandparis.com//uudis/eesti/vast ... ede-hulka/
Re: Kaadrimuudatused
Borja esimene artikkel uu-s?
Ohoh selline tore esmapostitus uustulnukalt.Gerlin kirjutas:Ärgu uus juhtkond end pikalt sisse seadku, sest kui EKRE tuleb võimule, siis tuleb seal suurem kaadrivahetus nagunii.
Täitsa huvitaks ksf Borja hinnang antud uudisele. Sõltumatu, kaalutletud, tasakaalukas faktidel põhinev neutraalne (mittesuunav) analüüs? Või siis ütleb ilustamta nagu asjad on ja võiks kõigest rääkida selles võtmes?
- Überpolkovnik
- Liige
- Kontakt:
Kohale jõudis, kuhu teemavaldkonda see sobib - kodumaine propaganda vms. Et ümbertõstmast ei väsi meie foorumi moderaatorite käsi!Gerlin kirjutas:Ärgu uus juhtkond end pikalt sisse seadku, sest ..
Üldjuhul riigiasjade korraldamise otsuste (poliitika) aruteludes sõna ei võta, seekord hambad ristis tegin erandi. Anna kannatust, et miski tubli inimene sedasi ja selliselt miskise säärase kirja sai. Südantsoojendav on teadmine, et sellele on ka hurraaga tarbijaid.
Käin käed taskus ringi ja targutan.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: avrnbr ja 2 külalist