Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
nimetu
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas nimetu »

Üldiselt olen ma teiste poliitvaadete suhtes väga ükskõikne. Aga selliste artiklite lugemine paneb mind küll mõtlema, et peaks oma tutvusringkonnas veidi rohkem poliitaktivismiga tegelema. Selliseid erakondi, kes taolisi riigi alustalasid sihilikult õõnestavaid käkke produtseerivad või heaks kiidavad, ei taha ma mitte kusagil võimu lähedal näha. Seda p*** ei ole võimalik välja vabandada.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kriku kirjutas:Ja on üpris kindel, et Kunnase käsi niisugust joga kirjutama ei tõuseks.
Otsi Kunnas uueduudised saidil (all).
alari
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alari »

See artikkel tuleb otsingust "kunnas" otsides välja, kuna teda on artiklis mainitud. Aga Trumm võiks siis välja öelda, kes selle kirjutas, kui ta seda teab
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Head uut aastat kõigile!
Ja on üpris kindel, et Kunnase käsi niisugust joga kirjutama ei tõuseks.
Paraku Kriku on asjad vastupidi. See "joga" on väga sarnane sellega, mida Kunnas erinevates kohtades rääkinud on.
Näiteks: https://tv.postimees.ee/6403234/otse-po ... 1429502576

See mis ta Postimehes maha ütles on hiljem kordunud erinevates kohtades erinevate autorite poolt. Isegi kui ta ei ole nende mõtete autor, siis edastaja on ikka.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Martin Herem kirjutas:See mis ta Postimehes maha ütles on hiljem kordunud erinevates kohtades erinevate autorite poolt. Isegi kui ta ei ole nende mõtete autor, siis edastaja on ikka.
..and so what - vaba mees vabal maal(-professionaal pealegi) - evib õigust oma arvamusele.. aga on suht sümboolne, Martin, et sa üritad seda närust artiklikest kasutades siin kohe KUNNASele varju heita.. niisama kui sa üritasid aktiivselt "momenti kasutada" ka minu "üüberkaristuse" puhul - rutates maaslamajat jalgadega taguma.....

Puudutavalt tolle artikli(kese) autori "äramõistatamist" - no kesiganes tundmatu parteibroilerist kirjatsura // loll aga püüdlik // selliseid on täna terve Eesti täis :mrgreen:

Aga head kollase maasea(-oli vist) uut aastat kõigile :P :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

nimetu kirjutas:Üldiselt olen ma teiste poliitvaadete suhtes väga ükskõikne. Aga selliste artiklite lugemine paneb mind küll mõtlema, et peaks oma tutvusringkonnas veidi rohkem poliitaktivismiga tegelema. Selliseid erakondi, kes taolisi riigi alustalasid sihilikult õõnestavaid käkke produtseerivad või heaks kiidavad, ei taha ma mitte kusagil võimu lähedal näha. Seda p*** ei ole võimalik välja vabandada.
Vaataksime vahest asja sedapidi - et MIS on selle taga, et viimaste küsitluste järgi nad 20% populaarsusega kohe RE järel kolmandad olid....?

Arvan, et koalitsiooniparteide läbikukkumine elu edasi viimisel ja küllalt suur rahulolematus ühiskonnas (mida nn peavooluparteid mõistagi viimseni eitavad ja ignoreerivad). Noh väikse tavainimese frustratsioon sellest, kuidas ametnike bürokraatiamasin temast üle sõidab ja masendavat kivipallurlust demonsteerib - siis valitaksegi parteisid, kelle programmi loogiline osa on need ametnikud pooduna tänavapostide otsa.

EKRE reiting oleks kindlasti poole madalam, kui nn peavooluparteid vaataks natuke lahtiste silmadega ringi ja omaks enesekriitikavõimet. Arvestades, et need koosnevad järjest rohkem broileritest (st isikutest, kes ongi eluaeg poliitik olnud), siis seda loota on küll paljuvõitu. Ja nii võimegi libiseda sujuvalt sama teed, mis libises Saksamaa 30ndatel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

alari kirjutas:See artikkel tuleb otsingust "kunnas" otsides välja, kuna teda on artiklis mainitud. Aga Trumm võiks siis välja öelda, kes selle kirjutas, kui ta seda teab
Ma ei ole öelnud, et ma tean. Ütlesin vaid, et väikse järelemõtlemisega saab igaüks sellest ise ka aru. Mina sain küll.

Head uut aastat kõigile!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Head uut aastat!

Kas Rahvaliit/EKRE ei ole nn peavoolupartei? Kuidas kõige kiiremini oma liikmeskonda kasvatav ja suuruselt kolmandat erakonda siis liigitada? Ikka Eesti poliitmaastiku üks põhitegijatest koos oma ideoloogia ja põhimõtetega, muuhulgas väljendab too UU kaitseteemaline artikkel olulise hulga inimeste seisukohti. Kuidas siis edasi - ikka ideede, argumentide ja lahenduskäikude, kuidas Eesti elu edasi viia, võistluses.
https://www.err.ee/888029/aastaga-kasva ... iikmeskond
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

..and so what - vaba mees vabal maal(-professionaal pealegi) - evib õigust oma arvamusele.. aga on suht sümboolne, Martin, et sa üritad seda närust artiklikest kasutades siin kohe KUNNASele varju heita.. niisama kui sa üritasid aktiivselt "momenti kasutada" ka minu "üüberkaristuse" puhul - rutates maaslamajat jalgadega taguma.....
a) ma pole väitnud, et Kunnas ei tohi öelda, mida asjast arvab - mida sa siin kaitsed?
b) Kunnas pole professionaalne sõjaväelane, vaid 11 aastat valdkonnast eemal olnud ja kõrvalt kritiseerinud reservväelane .... professionaalne kriitik, professionaalne poliitik - jah. Ja mul pole vahet, kas proffiks nimetatakse meisterlikuse või elukutse järgi.
c) kohe ei hakanud ma midagi tegema. Ma vastasin Kriku postitusele, kus tema seadis kahtluse alla Kunnase tahte, sellist artiklit kirjutada.
d) ma ei ürita mingit varju heita, ma valgustan selle artikli mõtete päritolu.
e) ja lõpetuseks märtri asjus - sinu teemal võtsin ma sõna alles nädal pärast seda, kui "maaslamajat haletsavalt silitama hakati".

Kas jäi sinu tüüpilise postituse (lõigu) mõni osa veel asjakohaseks? :wink:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

..et kesse "märter" oli :roll: :lol:
Martin Herem kirjutas:..seadis kahtluse alla Kunnase tahte, sellist artiklit kirjutada.
..loed distantsilt KUNNASe mõtteid vä :twisted:

Ja "minu tüüpilisel" postitusel jäivad ka kõik lõigud "asjakohaseks" - sest kasutadki iga juhust, et KUNNASele varju heita(-möödaminnes mulle ka) elik loll komme pärast kaklust rusikatega vehkida.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Runkel kirjutas:Head uut aastat!

Kas Rahvaliit/EKRE ei ole nn peavoolupartei? Kuidas kõige kiiremini oma liikmeskonda kasvatav ja suuruselt kolmandat erakonda siis liigitada? Ikka Eesti poliitmaastiku üks põhitegijatest koos oma ideoloogia ja põhimõtetega, muuhulgas väljendab too UU kaitseteemaline artikkel olulise hulga inimeste seisukohti. Kuidas siis edasi - ikka ideede, argumentide ja lahenduskäikude, kuidas Eesti elu edasi viia, võistluses.
https://www.err.ee/888029/aastaga-kasva ... iikmeskond
Täiesti tavaline peavoolu partei. Kui üldse kedagi kõrvalnire parteiks saaks nimetada siis need ee elurikkuse tegelased. :lol:
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Mnjah, Kunnas on ka üsna oma nime all nõudnud kaitseminister Luige tagasiastumist.

http://m.epl.delfi.ee/arvamus/article.php?id=84339775

Oleks siis leidnud vähe olemuslikumaid põhjuseid.
Kuidagi kurjaks ja erapoolikuks on asjaomane muutunud. Muidu võiks ju kriitiline ekspert iseenesest riigikaitsele vajalik olla. Aga siis peaks ikka ka kriitika konstruktiivne ja kompetentne olema.
Dona nobis pacem!
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Aga mis seal õieti vahet on, kes konkreetselt selle Uute Uudiste anonüümse artikli autor on? Kui ei ole konkreetse inimese poolt kirjutatud nimeline artikkel – millisel juhul võiks seda klassifitseerida kui ühe üksikisiku arvamust, mis ei pruugi kattuda partei peajoonega – siis soovitan mina seda võtta kui selle väljaande kogu toimetuse kollektiivset arvamust, mis esindab ka selle partei seisukohta, mille häälekandjaks Uued Uudised on. Nii et kallid seltsimehed, lugege siis seda veelkord ja jätke meelde – me elame ebademokraatlikus ja korrumpeerunud riigis, millel on Kaitseväe asemel Potjomkini küla, paraadarmee ja vorstivabrik. Vat nii!

Ei maksa seda ka pidada mingiks ühekordseks maitsevääratuseks või mingi üksiku poliitbroileri liigseks püüdlikkuseks. Vastupidi – selle paskvilli sõnumid ühtivad väga hästi sellega, mida EKRE juhtfiguurid ka teiste riigiasutuste ja institutsioonide, sh Kaitseväe kohta varem on väljendanud – et kõik on läbinisti mäda ja tuleks põlema pista. Samamoodi on oma paugud kirja saanud meie haridussüsteem, politsei, julgeolekuasutused, õigussüsteem, aga ka kirjanikud, teatrid, teadlased jne jne.

Mina soovitaks kõigil EKRE pooldajatel siinkohal mõelda kahe asja peale:
- Kellele see kokkuvõttes vajalik ja kasulik on, kui süstemaatiliselt õõnestatakse kõiki institutsioone, mis meie riiki ja ühiskonda koos hoiavad?
- Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?

Nõus :|

Kriku
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

- Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?
Piisab sellest kui käsitleda iga küsimust individuaalselt ja objektiivselt. Seda peaks iga ennast ratsionaalseks pidav inimene niikuinii tegema. Kui ühest möödapanekust tuleks hakata kõiki oma seisukohti mingi asja suhtes ümber hindama hakata, siis võiks esmalt peeglisse vaadata ja küsitleda enda objektiivsuse olemasolu. Aga inimesed, kellel selline probleem on, seda niikuinii tegema ei hakka. Lihtsam on olemasolevaid vaateid õigustada kui kõike ümber hinnata.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

A4 kirjutas:Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?
"Kõikidega" kindlasti ei pane.
Näit põhiseaduses fikseerit abielu kui mehe ja naise vaheline liit tuleks ikka homosolgist puhas hoida - või kuidas, A4 :twisted:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist