Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.
Üldiselt olen ma teiste poliitvaadete suhtes väga ükskõikne. Aga selliste artiklite lugemine paneb mind küll mõtlema, et peaks oma tutvusringkonnas veidi rohkem poliitaktivismiga tegelema. Selliseid erakondi, kes taolisi riigi alustalasid sihilikult õõnestavaid käkke produtseerivad või heaks kiidavad, ei taha ma mitte kusagil võimu lähedal näha. Seda p*** ei ole võimalik välja vabandada.
Otsi Kunnas uueduudised saidil (all).Kriku kirjutas:Ja on üpris kindel, et Kunnase käsi niisugust joga kirjutama ei tõuseks.
See artikkel tuleb otsingust "kunnas" otsides välja, kuna teda on artiklis mainitud. Aga Trumm võiks siis välja öelda, kes selle kirjutas, kui ta seda teab
-
- Liige
- Kontakt:
Head uut aastat kõigile!
Näiteks: https://tv.postimees.ee/6403234/otse-po ... 1429502576
See mis ta Postimehes maha ütles on hiljem kordunud erinevates kohtades erinevate autorite poolt. Isegi kui ta ei ole nende mõtete autor, siis edastaja on ikka.
Paraku Kriku on asjad vastupidi. See "joga" on väga sarnane sellega, mida Kunnas erinevates kohtades rääkinud on.Ja on üpris kindel, et Kunnase käsi niisugust joga kirjutama ei tõuseks.
Näiteks: https://tv.postimees.ee/6403234/otse-po ... 1429502576
See mis ta Postimehes maha ütles on hiljem kordunud erinevates kohtades erinevate autorite poolt. Isegi kui ta ei ole nende mõtete autor, siis edastaja on ikka.
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..and so what - vaba mees vabal maal(-professionaal pealegi) - evib õigust oma arvamusele.. aga on suht sümboolne, Martin, et sa üritad seda närust artiklikest kasutades siin kohe KUNNASele varju heita.. niisama kui sa üritasid aktiivselt "momenti kasutada" ka minu "üüberkaristuse" puhul - rutates maaslamajat jalgadega taguma.....Martin Herem kirjutas:See mis ta Postimehes maha ütles on hiljem kordunud erinevates kohtades erinevate autorite poolt. Isegi kui ta ei ole nende mõtete autor, siis edastaja on ikka.
Puudutavalt tolle artikli(kese) autori "äramõistatamist" - no kesiganes tundmatu parteibroilerist kirjatsura // loll aga püüdlik // selliseid on täna terve Eesti täis

Aga head kollase maasea(-oli vist) uut aastat kõigile

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Vaataksime vahest asja sedapidi - et MIS on selle taga, et viimaste küsitluste järgi nad 20% populaarsusega kohe RE järel kolmandad olid....?nimetu kirjutas:Üldiselt olen ma teiste poliitvaadete suhtes väga ükskõikne. Aga selliste artiklite lugemine paneb mind küll mõtlema, et peaks oma tutvusringkonnas veidi rohkem poliitaktivismiga tegelema. Selliseid erakondi, kes taolisi riigi alustalasid sihilikult õõnestavaid käkke produtseerivad või heaks kiidavad, ei taha ma mitte kusagil võimu lähedal näha. Seda p*** ei ole võimalik välja vabandada.
Arvan, et koalitsiooniparteide läbikukkumine elu edasi viimisel ja küllalt suur rahulolematus ühiskonnas (mida nn peavooluparteid mõistagi viimseni eitavad ja ignoreerivad). Noh väikse tavainimese frustratsioon sellest, kuidas ametnike bürokraatiamasin temast üle sõidab ja masendavat kivipallurlust demonsteerib - siis valitaksegi parteisid, kelle programmi loogiline osa on need ametnikud pooduna tänavapostide otsa.
EKRE reiting oleks kindlasti poole madalam, kui nn peavooluparteid vaataks natuke lahtiste silmadega ringi ja omaks enesekriitikavõimet. Arvestades, et need koosnevad järjest rohkem broileritest (st isikutest, kes ongi eluaeg poliitik olnud), siis seda loota on küll paljuvõitu. Ja nii võimegi libiseda sujuvalt sama teed, mis libises Saksamaa 30ndatel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Ma ei ole öelnud, et ma tean. Ütlesin vaid, et väikse järelemõtlemisega saab igaüks sellest ise ka aru. Mina sain küll.alari kirjutas:See artikkel tuleb otsingust "kunnas" otsides välja, kuna teda on artiklis mainitud. Aga Trumm võiks siis välja öelda, kes selle kirjutas, kui ta seda teab
Head uut aastat kõigile!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Head uut aastat!
Kas Rahvaliit/EKRE ei ole nn peavoolupartei? Kuidas kõige kiiremini oma liikmeskonda kasvatav ja suuruselt kolmandat erakonda siis liigitada? Ikka Eesti poliitmaastiku üks põhitegijatest koos oma ideoloogia ja põhimõtetega, muuhulgas väljendab too UU kaitseteemaline artikkel olulise hulga inimeste seisukohti. Kuidas siis edasi - ikka ideede, argumentide ja lahenduskäikude, kuidas Eesti elu edasi viia, võistluses.
https://www.err.ee/888029/aastaga-kasva ... iikmeskond
Kas Rahvaliit/EKRE ei ole nn peavoolupartei? Kuidas kõige kiiremini oma liikmeskonda kasvatav ja suuruselt kolmandat erakonda siis liigitada? Ikka Eesti poliitmaastiku üks põhitegijatest koos oma ideoloogia ja põhimõtetega, muuhulgas väljendab too UU kaitseteemaline artikkel olulise hulga inimeste seisukohti. Kuidas siis edasi - ikka ideede, argumentide ja lahenduskäikude, kuidas Eesti elu edasi viia, võistluses.
-
- Liige
- Kontakt:
a) ma pole väitnud, et Kunnas ei tohi öelda, mida asjast arvab - mida sa siin kaitsed?..and so what - vaba mees vabal maal(-professionaal pealegi) - evib õigust oma arvamusele.. aga on suht sümboolne, Martin, et sa üritad seda närust artiklikest kasutades siin kohe KUNNASele varju heita.. niisama kui sa üritasid aktiivselt "momenti kasutada" ka minu "üüberkaristuse" puhul - rutates maaslamajat jalgadega taguma.....
b) Kunnas pole professionaalne sõjaväelane, vaid 11 aastat valdkonnast eemal olnud ja kõrvalt kritiseerinud reservväelane .... professionaalne kriitik, professionaalne poliitik - jah. Ja mul pole vahet, kas proffiks nimetatakse meisterlikuse või elukutse järgi.
c) kohe ei hakanud ma midagi tegema. Ma vastasin Kriku postitusele, kus tema seadis kahtluse alla Kunnase tahte, sellist artiklit kirjutada.
d) ma ei ürita mingit varju heita, ma valgustan selle artikli mõtete päritolu.
e) ja lõpetuseks märtri asjus - sinu teemal võtsin ma sõna alles nädal pärast seda, kui "maaslamajat haletsavalt silitama hakati".
Kas jäi sinu tüüpilise postituse (lõigu) mõni osa veel asjakohaseks?

- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
..et kesse "märter" oli
Ja "minu tüüpilisel" postitusel jäivad ka kõik lõigud "asjakohaseks" - sest kasutadki iga juhust, et KUNNASele varju heita(-möödaminnes mulle ka) elik loll komme pärast kaklust rusikatega vehkida.

..loed distantsilt KUNNASe mõtteid väMartin Herem kirjutas:..seadis kahtluse alla Kunnase tahte, sellist artiklit kirjutada.

Ja "minu tüüpilisel" postitusel jäivad ka kõik lõigud "asjakohaseks" - sest kasutadki iga juhust, et KUNNASele varju heita(-möödaminnes mulle ka) elik loll komme pärast kaklust rusikatega vehkida.
- PaganHorde
- Liige
- Kontakt:
Täiesti tavaline peavoolu partei. Kui üldse kedagi kõrvalnire parteiks saaks nimetada siis need ee elurikkuse tegelased.Runkel kirjutas:Head uut aastat!

-
- Liige
Mnjah, Kunnas on ka üsna oma nime all nõudnud kaitseminister Luige tagasiastumist.
http://m.epl.delfi.ee/arvamus/article.php?id=84339775
Oleks siis leidnud vähe olemuslikumaid põhjuseid.
Kuidagi kurjaks ja erapoolikuks on asjaomane muutunud. Muidu võiks ju kriitiline ekspert iseenesest riigikaitsele vajalik olla. Aga siis peaks ikka ka kriitika konstruktiivne ja kompetentne olema.
http://m.epl.delfi.ee/arvamus/article.php?id=84339775
Oleks siis leidnud vähe olemuslikumaid põhjuseid.
Kuidagi kurjaks ja erapoolikuks on asjaomane muutunud. Muidu võiks ju kriitiline ekspert iseenesest riigikaitsele vajalik olla. Aga siis peaks ikka ka kriitika konstruktiivne ja kompetentne olema.
Dona nobis pacem!
Aga mis seal õieti vahet on, kes konkreetselt selle Uute Uudiste anonüümse artikli autor on? Kui ei ole konkreetse inimese poolt kirjutatud nimeline artikkel – millisel juhul võiks seda klassifitseerida kui ühe üksikisiku arvamust, mis ei pruugi kattuda partei peajoonega – siis soovitan mina seda võtta kui selle väljaande kogu toimetuse kollektiivset arvamust, mis esindab ka selle partei seisukohta, mille häälekandjaks Uued Uudised on. Nii et kallid seltsimehed, lugege siis seda veelkord ja jätke meelde – me elame ebademokraatlikus ja korrumpeerunud riigis, millel on Kaitseväe asemel Potjomkini küla, paraadarmee ja vorstivabrik. Vat nii!
Ei maksa seda ka pidada mingiks ühekordseks maitsevääratuseks või mingi üksiku poliitbroileri liigseks püüdlikkuseks. Vastupidi – selle paskvilli sõnumid ühtivad väga hästi sellega, mida EKRE juhtfiguurid ka teiste riigiasutuste ja institutsioonide, sh Kaitseväe kohta varem on väljendanud – et kõik on läbinisti mäda ja tuleks põlema pista. Samamoodi on oma paugud kirja saanud meie haridussüsteem, politsei, julgeolekuasutused, õigussüsteem, aga ka kirjanikud, teatrid, teadlased jne jne.
Mina soovitaks kõigil EKRE pooldajatel siinkohal mõelda kahe asja peale:
- Kellele see kokkuvõttes vajalik ja kasulik on, kui süstemaatiliselt õõnestatakse kõiki institutsioone, mis meie riiki ja ühiskonda koos hoiavad?
- Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?
Nõus
Kriku
Ei maksa seda ka pidada mingiks ühekordseks maitsevääratuseks või mingi üksiku poliitbroileri liigseks püüdlikkuseks. Vastupidi – selle paskvilli sõnumid ühtivad väga hästi sellega, mida EKRE juhtfiguurid ka teiste riigiasutuste ja institutsioonide, sh Kaitseväe kohta varem on väljendanud – et kõik on läbinisti mäda ja tuleks põlema pista. Samamoodi on oma paugud kirja saanud meie haridussüsteem, politsei, julgeolekuasutused, õigussüsteem, aga ka kirjanikud, teatrid, teadlased jne jne.
Mina soovitaks kõigil EKRE pooldajatel siinkohal mõelda kahe asja peale:
- Kellele see kokkuvõttes vajalik ja kasulik on, kui süstemaatiliselt õõnestatakse kõiki institutsioone, mis meie riiki ja ühiskonda koos hoiavad?
- Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?
Nõus

Kriku
Piisab sellest kui käsitleda iga küsimust individuaalselt ja objektiivselt. Seda peaks iga ennast ratsionaalseks pidav inimene niikuinii tegema. Kui ühest möödapanekust tuleks hakata kõiki oma seisukohti mingi asja suhtes ümber hindama hakata, siis võiks esmalt peeglisse vaadata ja küsitleda enda objektiivsuse olemasolu. Aga inimesed, kellel selline probleem on, seda niikuinii tegema ei hakka. Lihtsam on olemasolevaid vaateid õigustada kui kõike ümber hinnata.- Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?
- Tundmatu sõdur nr. 4
- Liige
"Kõikidega" kindlasti ei pane.A4 kirjutas:Kui siin foorumis tundub olevat konsensus, et vat riigikaitse küsimustes on EKRE viimasel ajal küll totaalselt puusse pannud, siis äkki panevad nad samamoodi totaalselt puusse ka kõikide teiste teemadega?
Näit põhiseaduses fikseerit abielu kui mehe ja naise vaheline liit tuleks ikka homosolgist puhas hoida - või kuidas, A4

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist