Süüria (kodusõda)

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Re: Süüria (kodusõda)

Postitus Postitas maksipoiss »

Tõesi arvad , et mulje teist on tekkinud ainult nende "sõjavastaste" ja "süüria seaduslikku valitsust" toetavate avalduste põhjal ja kõik muud kummalised arvamusavaldused muudes teemades ei oma siin mingit tähtsust? :wall:
diesel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas diesel »

ärge nüüd minge nii teravaks.
arutaks ikka asja.
hea oleks kui saaks üheselt ja kindlalt asjad selgeks.

tibIade teema tuleks korraks kõrvale jätta. tibIastanil on assadist ja süüriast ja süürlastest täiesti savi. neil on vaja seal oma kand maas hoida, ei muud. pakub keegi paremat diili, siis vahetatakse kiirelt rongi. kui keegi seal tibIadele molli annab, siis loomulikult on see tore, aga kas see teeb neid kohe "õigeteks"? ja kas ametlik ja seaduslik riigivõim on vaikimisi kohe "vale" kuna ta tibIastani meelevallas on?
mulle tundub küll, et sealsed "vabadusvõitlejad" on enam-vähem dombabwe roheliste mehikeste moodi. mulje seuke jäänd, et heal juhul mõned kohalikud savisaared ja toomid võtsid eksportmehikeste abil kohaliku ida-virumaa üle ja kohemaid kukkusid kõik neid tunnustama ja toetama.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

diesel kirjutas: mulle tundub küll, et sealsed "vabadusvõitlejad" on enam-vähem dombabwe roheliste mehikeste moodi. mulje seuke jäänd, et heal juhul mõned kohalikud savisaared ja toomid võtsid eksportmehikeste abil kohaliku ida-virumaa üle ja kohemaid kukkusid kõik neid tunnustama ja toetama.
Arvestad liiga palju Vene propagandaga Tallinna apartheidirežiimist ja Assadi "läänelikust" valitsusest. Kahjuks aga on reaalsuses inimõigused ülimuslikud riikide õiguste suhtes ja inimõiguste kaitseks võib kukutada vähelegitiimseid diktaatoreid. Isegi nende roheliste habemike, kes ka inimõiguseid rikuvad, teod kahvatuvad Assadi sigaduste kõrval.
Ütleme nii - kui me venekeelsetega samamoodi käituks, kui Assad opositsiooniga, siis keegi ei köhiks, kui Venemaa meid ründaks. Ega nad ilma asjata seda teemat püüa tõstatada.
Dona nobis pacem!
clarus
Liige

Postitus Postitas clarus »

Seersant Steiner kirjutas: tuttav tunne kui oled söjavastane ja toetad süüria seadusliku valitsust siis kohe oled tead küll kes.
No patsifist ja Assadi toetamine mahub ühte purki küll ainult mingit erilist janatoomilikku loogikat kasutades.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Vaata kus meil nüüd sõjavastane siin välja ilmus,kes avataris kannab saksa mehe vormi ja kiidab kui kena maketi Putja Moskvasse ehitab,lausa sellise,et tahaks sinna mängima minna.
Mul on tunne,et igasugu janatoomid ja nende fännid ajavad kas tahtlikult või tahtmatult(Jana Toomi puhul tahtlikult aga tema fännide ja mõttekaaslaste poolt tahtmatult) segamini kaks asja,põhjuse ja tagajärje.
Minu isikliku arvamuse järgi ei ole see ISISE jama seal ja Iraagis,omavaheline ragistamine usu ja rahvuse põhjal,geopoliitilised hõõrumised lihtsalt tagajärg mitte põhjus,põhjuseid tuleb juba otsida enne I Maailmasõja aegsest ajast,sellele järgnenud joonlaua koloniaalpoliitikast,edasi Stalini pettumisest Israeli riigi põõrdumisest Lääne suunale,panaraabia natsionalismis ja lihtsamalt õeldes ka võimuahnusest.
Kogu see kompott tekitas sellise riigi,mis kandis nime Süüria,mis nüüd lõõmab põrgus.
Assad oleks võinud väga effektiivselt jääda pukki ka peale esimesi demonstratsioone,kui veel ei olnud haisugi ISIS-sest ja rahvus ning usulisest lõhest.
Lihtsalt oleks pidanud kokku koguma erinevate rahvus ja usugruppide liidrid ning proovida lahendada sajandeid tuha all kõrbenud leeki.Aga seda ei tehtud,sest vaadake võim on selline asi,mis on magus,kui sa oled seda läbi oma pere juba aastakümmneid nautinud.
Ja edasi tulid tagajärjed,esmalt armee lagunemine usu ja rahvuse põhiselt,siis abikarje Iraani ja Hezbolla suunal,siis kurdide eraldumine,sest nood haistsid võimalust relvadega oma autonoomia või lausa omariikluse sünnile kaasa aidata.Siis tuli aga ISIS,sest sunnid tundsid ennast eemale tõugatuna,kuna keegi ei hakanud neid tsiviliseeritud maailmas toetama.Ainukesed toetajad olid Saudid ja Co.,kes tagasid toetuse usupõhiselt.Siis läks aga asi jällegi Assadil hapuks,tuli kasutada keemiat,mis pani nüüd esimest korda USA natuke liigutama.Kogu see punane joon,Putja ratsukäik vahendajana ning "relvapoe" avamine Süüria nendele jõududele,kes otseselt ei tahtnud ISIST ja Assadit(kuigi osad on minule samamoodi oma superrohelusega vastumeelne).Tulemuseks oli väga väike territoorium,mis jäi Assadile,mingi territoorium,mille võitlejad on mulle sümpaatsed ja suht suur osa territooriumist,mida jagasid kurdid,igasugu mässulised(Al Nusra ja muud selline seltskond) ja ISIS kes võitlesid omavahel.
Arvan,et esimest korda tollal tajus Putja seda,et tema nn.vahendusetendus keemiaküsimuses läks vett vedama ja kastanite tulest välja viimiseks viidi omad väed sisse.Jutuga a la paari kuu pärast on kõik ok,me ei too maavägesid ,jne.Nüüd siis ollakse seisus,kus paar kuud on veninud paariks aastaks,Süürias on ca.3000 meheline alaline kontigent+massiliselt Vene riigi poolt palgatud ja nendelt raha saavad palgasõdurid.Kuludest ma ei räägigi,muidu oleks see Venemaa majandus ikka palju paremas seisus,kui ei peaks sõdima kahes riigis korraga.
Ja asi on suluseisus.
Tegelikult meeldis mulle Süüria opositsooni Moskva esindaja arvamus Eho Moskva raadios,kus ta ütles,et sõja lõpetamine ei sõltu mitte Moskvast,USA-st,Iraanist või ISISE-st,see sõltub Süüria enda rahvast ning ainuke võimalus on asi peatada,kui Assad saab aru,et tema tagasiastumine ei tähenda alaviitide,šiitide või kristlaste hukku.See on eeldus,et 2/3 elanikonnast enam ei pea võimalikuks nende samade alaviitide,šiitide ja kristlaste hukku,muidu see riik jätkuvalt kukub religioose ja rahvusliku baasi lõksu.
Isiklikult pean ainukeseks võimaluseks,kui selle riigi rahvad tahavad säilitada omariiklust sellises piirides nagu ta oli enne sõda,varianti,kus Liibanon oleks eeskujuks.Aga mitte mingisuguse paramilitaarsusega,ei šiitide,ei alaviitide,ei kurdide poolelt.Sest esimest kahte ei soovi ning ei taha näha Israel(jamadest Liibanoni Hezbollaga on neil kõrini),viimasega aga ei ole nõus Türgi.
Muidu tuleb riik vähemalt kolmeks jagada.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

kaugeltuuriv kirjutas:Vaata kus meil nüüd sõjavastane siin välja ilmus,kes avataris kannab saksa mehe vormi ja kiidab kui kena maketi Putja Moskvasse ehitab,lausa sellise,et tahaks sinna mängima minna.
Oh see on lihtsalt maskeering. :wink: Maskeering peab keskkonda immiteerima. Ja keskkonda hinnatakse oma võimete ja rikutuse tasemelt.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

tympsa kirjutas:Tead, mind ajab juba oksele see ajupestud kõvalaubaliste patriootide sildistamine kremli trolliks...
Sõnastan sinu väljendit natuke ümber - ... kui ajupestud kõvalaubalisi ... sildistatakse trollideks...
Vot ei saanud aru - kas sa leiad, et iga ajupestud ja kõvalaubaline ei olegi troll, või ajab sind oksele see, et neid nimetatakse just kremli trollideks?
Ja milleks selline vihapurse? Kas tundsid, et sind peetakse trolliks või pidasid ennast aju... ...laubaliseks?
Sorry, kuid antud hetkel jäi lause tõesti segaseks. :dont_know:

OT lõpp.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
toomas tyrk
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas toomas tyrk »

Huvitav lugeda mingist Süüria režiimi legitiimsusest. Mäletatavasti tuli vana Assad samuti võimule riigipöörde tulemusena. Alaviitidel on sõjaväes juba traditsiooniliselt tugev ülekaal olnud, ja seepärast ka peale sõjaväelist riigipööret alaviidid selleks juhtivaks rahvusgrupiks sai.

Samuti ei ole (vähemasti minu meelest) sugugi oluline see, millises Süüria osas keegi meist elada tahaks. Mina ei taha näiteks üheski neist elada. Probleem on ikka selles, et need samad süürlased tahavad ikka väga erinevates linnades elada, ning erinevat viisi seal elada. Ei tervita need "vähemarenenud" seal kohe mitte kuidagi "rohkem arenenud" Assadi vägesid, ega taha tema juhitud riigis elada.

Selles sõjas ei ole ühegi osapoole "puhas võit" võimalik. Ükskõik kelle toetusel. Samuti ei suudeta ilmselt kokku leppida ühtse riigina jätkamist, kui alaviidid ei loobu Assadist. Mida kauem Assad oma toolist kinni hoiab, seda kauem see sõda kestab, osapooled radikaliseeruvad ning Süüria kui ühtse riigi kestma jäämine muutub aina kahtlasemaks.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Kogu selle asja juures teeb mulle nalja see patsifistlik seisukoht, et kui lääneriigid peaks sekkuma, siis on ikka kole sõda lahti. Sellepärast tuleks seda justkui vältida.
Et mis siis seni toimunud on? Ligikaudu pool miljonit hukkunud inimest selles aegluubis toimuvas katastroofis!
Ma ausalt öeldes ei kujuta väga ette, et mis otsast see jama veel hullem saaks olla. Aga noh.... peaasi et sõda poleks. :roll:
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Chupacabra »

See Kremli troll sai eile õhtul mingit sorti ajurabanduse ja elas oma frustratsiooni mitmes foorumis välja. Vist sai aru, et tema tööandja lubatud derzaava ei jõuagi lähiajal kohale.

Tsiteerin teda teisest foorumist: Kui sõda tuleb, siis mina olen alati tugevama poolt. Nii on kõige kindlam. 1941.a sügisel oleks ma olnud Hitleri poolt. Raudpolt.
Selle põhjal saab tema lauanaaber trollivabrikus nüüd treida Sputnikusse uudise, kuidas Eestis toetatakse natsismi.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Chupacabra kirjutas:See Kremli troll sai eile õhtul mingit sorti ajurabanduse..
..looda sa - liiga ilus, et olla tõde :mrgreen:
Praktika näitab selgelt, et ükski troll pole niisama(-iseenesest) ära kadunud.. ikke bännida on vaja, bännida :twisted:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
võhik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas võhik »

Et kus kohas eestlane Süürias elada tahaks? Sellises olukorras usutavasti mitte kuskil. Aga võidelda valge inimene (ehk siis ka eestlane?) küll tahab Süürias. Valge inimese all ma mõtlen ilmaliku-kristliku-euroopaliku juurtega inimesi. Süürias on aastaga vähemalt mitukümmend valget vabatahtlikku surma saanud - austraaliast, usast, kanadast, slovakkiast, portugalist jne, piltidel-twitteris olen kohanud veel soome, rootsi jne esindajaid. Baltikumi ei tea. Nojah - eks ikka kurdide YPG ridades, või ku võtta laiamalt SDF-s (araabia-kurdi üksused). Tüsi küll - ma ei tea nende valgete ideoloogilist tausta - äkki on nad marksistid või suisa põhjakorealikku maailmavaadet omavad inimesed - nii nagu YPG-s.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Chupacabra kirjutas:See Kremli troll sai eile õhtul mingit sorti ajurabanduse ja elas oma frustratsiooni mitmes foorumis välja. Vist sai aru, et tema tööandja lubatud derzaava ei jõuagi lähiajal kohale.

Tsiteerin teda teisest foorumist: Kui sõda tuleb, siis mina olen alati tugevama poolt. Nii on kõige kindlam. 1941.a sügisel oleks ma olnud Hitleri poolt. Raudpolt.
Selle põhjal saab tema lauanaaber trollivabrikus nüüd treida Sputnikusse uudise, kuidas Eestis toetatakse natsismi.

Rahvakeeli õeldakse sellise troll mehe kohta,munadeta mees.Ja kahjuks just sellised mehed olid erilise agarusega silma paistnud,kui küüditamiseks läks.Paljud küüditajad on hiljem vabandanud,et näe,Stalin oli nii tugev ja ma ei saanud midagi teha.Sorry off topicu pärast,moded võivad asja kustutada,kui vajalikuks peavad.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Jälle üks üsna kahtlane terroriakt.

http://maailm.postimees.ee/4080861/suur ... 1481498196

Surma said ka HTS ja Ahrari võitlejad. Valitsus ei lasknud Fuahst Ja Kafrayast tulnud busse Alepposse. Plahvatus toimus roheliste poole peal kontrollpunktis, kus nad ootasid pikalt linna pääsemist. Juba eile õhtul tulid säutsud, et valitsus ei võta "omasid" Alepposse.

https://twitter.com/JulianRoepcke/statu ... 0161491969
Dona nobis pacem!
Ukraina
Liige

Postitus Postitas Ukraina »

Tõsi ülimalt kahtlane. Inimesed ootasid tervelt 11h kuid ei saanud siseneda aleppo kuna assad plokeeris nende tee sisenemiseks. Paistab et hukkus ka rohelisteüks tuntuim ajakirjanik ja väga palju võitlejaid kes olid inimestele vett viimas ja sööki jagamas. Ma ei soov arvata kuid aiman kust tuli rünnak. Juhul kui ei võtta vastutust ISIS
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], NAFO ep ja 2 külalist