Почта
https://www.youtube.com/watch?v=AeHQ_0RivbM
"Это он, это он, ленинградский почтальон"
Siin ta on, siin ta on, kallis leenengraadi posteljon Fucs...

:
Kuna ma eile asjata raiskasin (jah justnimelt raiskasin!) oma pühendumust ja kallisväärtuslikku aega härra Fucsi peale temaga vheisspuukis suheldes, proovides sellele
majoneesinduse meidzörideoloogile asjatult selgeks teha, misasi on "Provanssaal" (tegu ei ole nimelt tootjafirmaga, vaid majoneesisordiga!) jne. siis:
Lugeja küsib: mis vahe on tavalisel ja provansaal majoneesil?
http://kasulik.delfi.ee/news/uudised/lu ... d=71465583
Provansaal majoneesil on sinepine maitse, mis on omane majoneesidele, mille õlisisaldus on 60-65 protsenti. Tavalistel majoneesidel on see vahemikus 45-50 protsenti
...ja sai ka niisama taga nutetud kadunud aegu, kus rohi oli rohelisem, majonees tumekollasem ja pisukeses klaaspurgis sildiga "Kevad" lusikas püsti seisis.
(üks teine sort oli ENSV aegu veel - kes mäletab, palun ütelgu...)
Kõige rohkem meenutab seda endisaegade kadunud hiilgust Hellmannsi majonees, aga ma olen absoluutselt rahvusvaheliste korporatsioonide nuumamise vastu ja otsin aktiivselt alternatiive....(muideks, hetkel on seda kaubandusvõrku paisatud suhteliselt soodsalt - Maxima, kilohinnaga 2,60)
Kodumaitsest majooneesidest vast "JAANI" teeb enamvähem korralikku kraami, aga kui vaadata kilohinna ja kvaliteedisuhet, siis ülekaaluliselt on minu eelistustes Ukraina majoneesid "Kodune" ja "Provansaal" (pildil) kilohinnaga 1,7 kanti:
Olulisima kvaliteedivahe teeb Ukraina majoneeside puhul päevalilleõli või siis päevalille-oliivõlisegu rapsiõli asemel (isegi Hellmannsis on raps) ja igasuguste kastanikummijahude ja jaaniahvileivapuu tuhkade puudumine, aga sellest ei tea akf Fucs muidugi mitte tuhkagii, sest ta julges mulle privas (operatsioon koondnimetusega "Kuritegelik Plaan" raames ) veel mingisugust "MAHE" maitselist tärklist ja muid täiteained täis sodi propageerida,
promodes seda - SIC!
mahetoodangu pähe...
Täiesti hämmastav, et persoon, kes teab sedavõrd palju ja põhjalikult igatsorti lihadest ja sellesarnastest ollustest, et tea majoneesist mitte midagi peale "tahan provansaaali"....
No andke andeks...
P.S.
Nami-Nami videoretsept: Majonees 60 sekundiga / Mayonnaise in 60 seconds
https://www.youtube.com/watch?v=9eJvG-vvAyA