Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas ruger »

Pühadepohmakas tundub kõva tulema separatistidel. Tundub, et lõpuks on hakanud Ukraina pool ennast liigutama. Võimalik, et siin ka kohaliku juhtimisahela paikasaamine ja erinevate otsustajate koondamine ühe juhi alla ja see on hakanud tulemusi lõpuks tooma. Luganski isehakanud linnapea Ponomarjov lubas OSCE vaatlejad minema lubada homme. Kui ta selleks ajaks enam "linnapea" on.
Separatistidel ja muudel kaasajooksikutel on läinud kiireks linnast välja saada ja võtavad jõuga üle linna kodanike autosid. http://censor.net.ua/news/283590/slavya ... _jurnalist

Helikopter lasti alla mitme raketiga http://censor.net.ua/news/283591/ukrain ... alisty_sbu

Ukrainlased ütlevad, et vastas on õppinud mehed, mitte mingid algajad http://censor.net.ua/news/283593/nachal ... li_ogon_iz
Viimati muutis ruger, 02 Mai, 2014 8:15, muudetud 1 kord kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Террористы в Славянске захватывают автомобили горожан, чтобы вырваться из города
http://glavcom.ua/news/203102.html

Зачистка Славянска. Первые фото
http://fraza.ua/foto/02.05.14/194959/za ... _foto.html
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

ruger kirjutas:Pühadepohmakas tundub kõva tulema separatistidel. Tundub, et lõpuks on hakanud Ukraina pool ennast liigutama. Võimalik, et siin ka kohaliku juhtimisahela paikasaamine ja erinevate otsustajate koondamine ühe juhi alla ja see on hakanud tulemusi lõpuks tooma. Luganski isehakanud linnapea Ponomarjov lubas OSCE vaatlejad minema lubada homme. Kui ta selleks ajaks enam "linnapea" on.
Nad oleks võind saata neile vene pättidele pühadeks "omade poolt " põhja alt võtvat joogipoolist.

Kodanik Avakov on üle pika aja midagi kritseldanud.
Arsen Avakov
15 minutit ·

В 4-30 утра началась активная фаза АТО в районе Славянска -Краматорска.
Силами подразделений МВД, Нацгвардии, ВС. На текущий момент взяты под контроль 9 блокпостов террористов в городской черте Славянска. Город взят в плотное кольцо.
Против украинских спецподразделений террористы открыли огонь с применением тяжелого вооружения. В том числе гранатометов и пзрк. Есть погибший летчик и раненые. Идет настоящий бой с профессиональными наемниками. Террористы не гнушаются вести огонь, прячась за мирными жителями Славянска, из жилых многоквартирных домов - знают о приказе подразделениям АТО не открывать ответный огонь с угрозой жилым объектам.
Операция продолжается по плану.
Прошу жителей Славянска и Крамоторска не выходить на улицы и быть осторожными у окон.
Мы, вместе с министром обороны и командующим Нацгвардии тут.
ЖД сообщение в зоне АТО будет перекрыто в ближайший час. Движение по дорогам в районе Славянска ограничено до минимума. Прошу всех на время АТ воздержаться от поездок.
Работаем.
Спасибо всем бойцам и офицерам с честью.
Dmitry Tymchuk
49 minutit ·

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление», в районах Славянска, остающихся под контролем террористов, последние проводят экстренную "экспроприацию" личного автотранспорта жителей города.

Есть подозрения, что террористы предпримут попытку вырвать на на нем из блокированного города.

Также среди привлеченного сепаратистами к террористической деятельности мелкого криминалитета в Славянске наблюдаются панические настроения. Уголовники, "работающие" за деньги, не согласны идти на риск и противостоять силовикам за "великие идеи" Москвы.
Troll ja sveijk, ma olen vaid Eesti ukrainlastega kokku puutunud. Antud element oli küll töökas, üsnagi tõsised inimesed, ja viha kippus neil ka üle keema.
Ei oska seda Kiievi uimamist seal kuidagi põhjendada, kuid äkki nad on nagu India inimesed et kõik käib loivates ja jalgu järele venitades. Esimene krdi nädal ajas seal ikka korralikult kopsu üle maksa. Ei aidanud ka hääle tõstmine. Neil aega küll. Aga võibolla on probleem üldse meis, - oleme liigsed praktikud ja tahame kiireid tulemusi.
Kuna Ukraina valitsus ei ole suutnud kontrollida olukorda Donetski piirkonnas, moodustavad reservväelastest Ukraina patrioodid omaalgatuslikus korras "Donbassi pataljoni" relvastatud võitluseks Ida-Ukrainas omavolitsevate terroristide vastu.
http://www.csmonitor.com/World/Europe/2 ... of-its-own

Veidi pikem artikkel.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Troll ja sveijk, ma olen vaid Eesti ukrainlastega kokku puutunud. Antud element oli küll töökas, üsnagi tõsised inimesed, ja viha kippus neil ka üle keema.
Ei oska seda Kiievi uimamist seal kuidagi põhjendada, kuid äkki nad on nagu India inimesed et kõik käib loivates ja jalgu järele venitades. Esimene krdi nädal ajas seal ikka korralikult kopsu üle maksa. Ei aidanud ka hääle tõstmine. Neil aega küll. Aga võibolla on probleem üldse meis, - oleme liigsed praktikud ja tahame kiireid tulemusi.
Mul on poolvend poole kohaga ukrainlane - ei ütle ühtegi paha sõna 8) venna ega ka kogu ukraina rahva kohta, aga mis puudutab võimu tegutsemist just konkreetse näite varal, millele Trollgi võttis viidata , siis.... :evil:
Viimati muutis Svejk, 02 Mai, 2014 8:24, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

:ot Asjatundmatu inimesena küsiks, kas Ukraina poolel pole võimalik lasta kaugelt sinna neile peakorterisse paar tiibraketti vms? Lahendaks probleemi kiiremalt ära. Venelased tulistasid lõdva randmega oma parlamendihoonet tankidega.

Arutelu Alfa ümber.
Dmitry Tymchuk
6 minutit ·

По поводу претензий Ю.Бутусова к позиции группы «ИС» по «Альфе» СБУ

Друзья, как вы, наверное, заметили, мы не стремимся опровергать кого-то или доказывать свою правоту. Мы просто информируем, в крайнем случае - подтверждаем или не подтверждаем чью-то информацию.

Однако в данном случае мы не можем не отреагировать на претензии, высказанные к информации группы «ИС» и нашей позиции по «Альфе» СБУ главредом «Цензора» Ю.Бутусовым. (https://www.facebook.com/butusov.yuriy/ ... ream_ref=1 )

Мы безмерно уважаем деятельность Юрия Бутусова. И в данной ситуации не совсем понимаем, зачем он навязывает нам дискуссию. Но если человек, которого мы считали другом и союзником, по непонятным причинам увидел в нас врага (или, как минимум, оппонента) – мы считаем нужным ответить.

Прежде всего, о приказе – точнее, утверждении Бутусова, что «Альфа» могла действовать без него.

Юрий, мы понимаем, что вы человек не военный. Попробуем объяснить на пальцах. Если бы СБУ, или МВД, или ВСУ, или иная силовая структура проводили операции, применяя силу и оружие на свое усмотрение, без приказа, мы бы с Вами давно жили в другой стране. Проведение операций без приказа (что подразделениями спецслужб, что армией – тут как раз без разницы) в мире называется военным или государственным переворотом.

Боевой приказ – это не то, что многие себе представляют. Это не крик генерала на белом коне: «За Родину – вперед, ура!», и все побежали. Это документ, в котором излагаются оценка тактической обстановки, задачи и порядок применения сил и средств, задачи взаимодействующих сил, и т.д. Под боевым приказом ставится подпись того, кто его отдает. Если приказ отдается устно, все равно при этом ответственность за его постановку ложится на того, кто отдает этот приказ.

В случае с «Альфой» никто боевого приказа не отдавал. Ни письменно, ни устно. Ответственность на себя никто не взял. Потому что руководство АТО прекрасно понимало: не обеспечив работу «Альфы», ребят отправили бы на верную смерть.

Вы говорите, что приказ не нужен. Согласимся на секунду. Только как Вы себе представляете вообще АТО (или любую другую «силовую» операцию) в таком случае? «Альфа» вдруг что-то себе решила, и, никому не говоря, побежала штурмовать мэрию Славянска (где ее сразу положил бы при любом раскладе – ведь она работала бы без прикрытия, блокирования зоны операции и взаимодействия). В эту же минуту по стечению обстоятельств ту же мэрию накрыла авиация – летчики решили после завтрака пострелять НУРСами – понятно, тоже никому ничего не говоря, а зачем? Армейцы накрыли артиллерией горотдел МВД – им показалось, что так будет лучше. А его только что закончила штурмовать рота ВВ МВД.

Ситуаций могло бы возникнуть бесконечное множество. Но факт в том, что любая операция в таком случае превратилась бы в безумный кровавый цирк. Безрезультатный.

Но главное в другом. Юрий, в последнее время усиленно критикуя «Альфу», Вы противоречите себе. Ибо утверждаете:
1. Руководство «Альфы» отстранили за невыполнение приказа;
2. Приказа не было, поскольку он не нужен.
Это как бы взаимоисключающие вещи, потому их вместе трудно комментировать. Думаем, обвиняя «Альфу», Вам все же надо определиться с обвинениями. Ибо вместе звучат они странно.

Что касается отстранения от исполнения служебных обязанностей заместителей командира группы "Альфа" Човганюка и Шайтанова. Оба присутствовали в Славянске, но на тот момент решений не принимали – «Альфа» находилась под управлением врио командира «Альфы» полковника К. Оба упомянутых Вами заместителя, действительно, стали фигурантами расследования. Но предмет этого расследования – события не в Славянске, а на Майдане в феврале этого года. Вас дезинформировали.

В целом же мы видим, как очень высокие политические игроки судорожно пытаются найти виновных в той бездеятельности, которая наблюдалась до последнего времени в плане противодействия сепаратистам. Скопом записали в предатели и трусы всю 25-ю опдбр. Затем- и «Альфу».

Тогда как основные вопросы возникают к решениям и поведению вертикали управления операции, а не к простым офицерам и солдатам. Выглядит эта вертикаль просто: Президент – руководитель АТО. Без всяких промежуточных звеньев.

И нам, Юрий, очень горько, что Вы (как и некоторые другие талантливые и авторитетные журналисты), умышленно или невольно, – на стороне этих игроков. Для которых люди – солдаты и офицеры – не более чем расходный материал, судьба которого им неинтересна.

Мы предлагаем Вам все же бороться за правду. Потому что только она стоит борьбы.

Очень надеемся, что мы с Вами будем все же по одну сторону от линии фронта – даже когда на востоке Украины все закончится.

P.S. Мы просим прощения у всех наших друзей за то, что ввязались в эту дискуссию. Больше на подобного рода претензии и обвинения реагировать не будем. Полемизировать будем тогда, когда в Украину придет мир.

Координаторы группы «ИС»:
Дмитрий Тымчук
Юрий Карин
Александр «Хол»
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Selle pildi juurde käis ka veel järgnev jutt.
25-та повітрянодесантна бригада не підлягатиме розформовуванню, - повідомив в.о. Міністра оборони України Михайло Коваль сьогодні, 1 травня, під час робочої поїздки на схід країни

— 25-й повітрянодесантній бригаді буде повернуто усі почесні найменування, а 95-й аеромобільна бригада та інші частини Високомобільних десантних військ стануть орденоносними, — зазначив генерал-полковник Михайло Коваль.

Окрім цього, як наголосив глава оборонного відомства, орденами «За мужність» вже найближчим часом будуть нагороджені у польових умовах воїни-десантники.

Як наголосив виконуючий обов’язки Міністра оборони України, нині робиться усе необхідне, аби військові частини були стовідсотково укомплектовані військовослужбовцями-контрактниками.

— Сучасний польовий однострій, якісне спорядження, кевларові шоломи тощо отримають усі десантники та спецпризначенці. Частини ВДВ надалі будуть добре оснащені. Для мого покоління великим випробування став Афганістаном. Для сучасної ж молоді настав не менш складний момент, і я впевнений, що десантники гідно вийдуть з цієї ситуації переможцями, — зазначив глава оборонного відомства.

Перебуваючи в інших військових частинах, генерал-полковник Михайло Коваль наголосив на питаннях соціального захисту захисників Вітчизни.

— Дуже прошу не забувати першу заповідь солдата: «Живим і з честю повернутися додому». На вас чекають вдома, ви потрібні державі! Будьте мужніми! — закликав виконуючий обов’язки Міністра оборони України.
http://epl.delfi.ee/news/arvamus/osseet ... d=68588787

Pastepin copy link oleks tore, kes ligi saab.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=68589329
20 aastat on Eesti läänt hoiatanud nende eest, siiani keegi ei uskunud. Siin on räägitud küll usa karvastest kätest hetke seisus, aga ma ei usu et usa seda alustas. Pigem see väike mees kes armastab luikedega lennata on lihtsalt järjekordne Napoleon. Neid ikka sünnib aegajalt maailma.
Dmitry Tymchuk
3 minutit ·

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление», в Славянске силовики замкнули "кольцо" вокруг основных сил террористов.

Появилась информация о том, что российские диверсанты, орудующие в городе и являющиеся "ядром" террористических сил, намерены пробиваться сквозь окружение к границе с Россией. Местные сепаратисты в этом случае будут решать свои проблемы самостоятельно.

Украинские силовики принимают меры для предотвращения прорыва.
Viimati muutis PaganHorde, 02 Mai, 2014 8:36, muudetud 1 kord kokku.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Miski Slovjanski tarakanisõprade koduleht, ka mingid uudised - äkki kellelgi on vaja http://vk.com/club69816188
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Добропольe (Lõunas, ca 560km Donetskist läände, Odessa ja Armjanski vahel).
UKR sõjavägi (? ilma tunnusmärkideta) blokeerib linnas liikluse.
http://www.youtube.com/watch?v=q1Y3cGB7eoA#t=192
ants431
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ants431 »

PaganHorde kirjutas::ot Asjatundmatu inimesena küsiks, kas Ukraina poolel pole võimalik lasta kaugelt sinna neile peakorterisse paar tiibraketti vms? Lahendaks probleemi kiiremalt ära. Venelased tulistasid lõdva randmega oma parlamendihoonet tankidega.
See on venelaste komme, oma probleemi kiiresti ja rohkema jõuga lahendada ka siis kui see rohkem maksma läheb.
Jänkid näiteks venitasid mitu kuud enne kui Kuveiti aktiivselt vabastama hakkasid. Kuidas see ootamine mõjus Iraagi sõjaväele? Ehk on ukrainlaste taktika lasta vastasel enne lahingut omas rasvas praadida. See tähendab, et kohalikud venemeelsed võivad pikema ootamise ja "separatistide " tegevuse kaasmõjul maha jahtuda ja ümber mõelda Ukraina kasuks. Mõned neist joovad ennast surnuks. Kas Ukrainal on tiibrakette?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Live infot tuleb antud lehelt https://twitter.com/PierreCrom venemeelsed mõtlevad sõjaväelastega kaklema hakata jälle. 30 meheline punt oli sõimama läinud neid ja sõduritel proovitakse relvi käest tõmmata.
Slovjanskile lähenenud Ukraina üksuste kolonni video http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... vFz0qd156k
Viimati muutis ruger, 02 Mai, 2014 8:51, muudetud 2 korda kokku.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Actual
Liige

Postitus Postitas Actual »

Loen siit juba nädalaid põhjendusi Ukraina olukorra kohta, kus Kiievi võimuhaaranud on laisad või ole piisavalt agarad, on rumalad, otsustusvõimetud, saamatud, ebakompetentsed, mitteprofessionaalsed jne-jne - kas ei ole kogu see põhjenduste jada lihtsalt kokkuvõetav - Kiievis võimuhaaranud hunta ei oma (enam) võimu või ei ole seda kunagi omanud. Isegi, kui võimuhaaramise järel võis jääda mulje, et "läänemeelsed" sisuliselt relvastatud võimupöörajad võitsid, on olukorra eskaleerudes hunta ainult võimu kaotanud. Kogu loogika ja uudistejada seda kinnitab, et liiga suur osa Ukraina rahvast lihtsalt ei allu Kiievi võimu haarajatele, samuti ei allu teadmata suurusega osa Ukraina riiklikust võimu- ja julgeolekuaparaadist.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Боевики в Славянске выстраивают на блокпостах живой щит из местных жителей
http://glavnoe.ua/news/n175209

Российские диверсанты намерены пробиваться сквозь окружение к границе с Россией
Тымчук: Силовики замкнули кольцо вокруг основных сил террористов в Славянске. Диверсанты готовятся к прорыву
http://www.ostro.org/general/politics/news/443853/
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Fucs kirjutas:Добропольe (Lõunas, ca 560km Donetskist läände, Odessa ja Armjanski vahel).
UKR sõjavägi (? ilma tunnusmärkideta) blokeerib linnas liikluse.
http://www.youtube.com/watch?v=q1Y3cGB7eoA#t=192
Mis masinad neil seal videos on?
Aitäh, ruger. Südantsoojendav vaatepilt, aga silmi ei uskunud.
Viimati muutis Svejk, 02 Mai, 2014 9:09, muudetud 2 korda kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Sovjanskis on separatistidel kiireks läinud "Radio: Rebels asking all civilians in Slavyansk right now to come to central place, to film a Video letter to V.V. Putin with ask for help."
PaulaSlier_RT ‏@PaulaSlier_RT 24s
Confirmed by Interior Minister Ar-sen Avakov: 4 total helicopters shot down, with at least one pilot dead and another one captured #Ukraine
EA, EU, EH
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline