Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Baskerville'ide koer (ja muud agressiivsed lojused)

Postitus Postitas Kriku »

See on väga imelik jah :(.

--
Inglismaal Põhja-Yorkshire'is leidis aset šokeeriv koerarünnak, kus perekoer pures surnuks 10-aastase tüdruku. Karm rünnak leidis aset lapse enda kodus ning tüdruk suri sündmuskohal. Uurijatel on seni õnnestunud välja selgitada, et selline käitumine oli koera puhul väga ebatavaline ning lapsel ja koeral oli muidu väga lähedane side, vahendas BBC.

Politsei saabudes oli perekond agressiivse koera autosse lukustanud ning võimude teatel ootab looma nüüd ees eutaneerimine. Kohale saabunud meedikutel ei õnnestunud raskeid kehavigastusi saanud tüdruku elu päästa ja ta suri sündmuskohal.

Väljaande Daily Mail teatel oli rünnaku toime pannud koer Ameerika XL bully tüüpi. XL bully koer on ohtlike koerte seaduse kohaselt keelatud koeratüüp, mis tähendab, et Inglismaal ja Walesis on XL bully koera müümine, aretamine või kinkimine ebaseaduslik. Samuti on seadusega vastuolus XL bully koera omamine ilma vabastustunnistuseta.
https://lemmik.postimees.ee/8128046/sok ... se-tudruku

Loom on ikka loom, päris kindel ei saa kunagi olla.
parkija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas parkija »

Eelnevast : Ja sellist pisiasja, et juba on toimunud ja fikseeritud inimesele vigastuste tekitamine koerte poolt eriti jutuks ei võetudki, ikka käis jutt ennetusest.
Ei tea kas kannatanul on põhjust KOV käest valuraha nõuda, kuna aastakümneid ei ole midagi ette võetud?

Meil on mingi tava et : Kannatanu võib pöörduda kahjude sissenõudmiseks kohtusse ...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Aga muidugi mitte KOV, vaid ikka koeraomaniku vastu.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Merca:
Vahet pole, kas tegu tiibeti mastifi või mõne väiksema hübriidisendiga, kui neile õigel ajal piire paika ei panda, lähevad koerad healmeelel ülekäte. Vaevlesin nii mõned aastad kesk Tartu linna oma naabrite «ara agressiiviku» (teatud koerapsühhide termin) terrori küüsis. Oh, mitte ainult mina, mu pere, ka ümberkaudsed.

«Bimchik ainult haugub, ega ta ei hammusta! Oi, ja kodus sööb lusikaotsast ja magab meie voodis. Ja kui ma taga räägin, vaatab niisuguse näoga otsa, nagu kõigest aru saaks!»

See jutt tuli pärast seda, kui naabrinnale kurtsin, et Bim luurab kuuri taga ja kui ma hoovi astun, tipib mu selja taha ning hakkab klähvima, tekitades mulle südarieelse seisundi. Minu leebed arvamused, et küllap ta ka haukama hakkab, said tõeks. Ka minu sääreke sai seda tunda. Polnud miskit teha: politsei, kiirabi (kuigi näksatus kahjustas pigem sukkpükse), aga pärast seda ei lehvinud pisipeni enam ilma rihmata hoovis ringi. Oli selline krantsikene, pisut alla põlve, aga arvas endast eiteamida, tänu oma omanikele. Arvata võib, et pärast seda polnud naabritega mingit läbisaamist, sest mölakas olin ju mina, kes nende nunnukese ahelatesse sundis. Kuigi mina polnud ainus, kes väikese ülbiku kihvu tunda sai.

Lihtsalt uskumatu on lugeda-kuulda, kuidas inimesed peavad kannatama Eesti eri paigus lollide, pohuistlike koeraomanike terrori all! Valesti kasvatatud peni tuleks võrdsustada relvaga ja kõik saaks korda. Mõningates riikides, ka Euroopa omades, võib politsei maha lasta üksi ringi hulkuva teatud (ohtlikku) tõugu koera.
https://arvamus.postimees.ee/8131687/me ... da-relvaga
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

Just praeu Kuku raadios koerateemaline Sihik.
https://kuku.pleier.ee/
Ühtelugu räägin ühte lugu...
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Kriku kirjutas: 05 Nov, 2024 11:06 Aga muidugi mitte KOV, vaid ikka koeraomaniku vastu.
Koeraomanikule oma aga KOV vastu ikkagi aastakümnete tegemata töö nõudes, sest KOV ei ole taganud avalikus ruumis inimeste ohutust.
Hetkel teema ka Kanal2 Kuuurijas.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ei anna sealt mingit riigivastutust välja nõrutada. Mida "Kuu-uurija" sellest arvab, mind ausalt öelda ei huvita.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

No eks KOV ja Riik on ikka natuke eri asjad ka.
See koerte asi on just selline, millega kohalik omavalitsus peaks tegelema, sest kogu riigis, kus olukorrad erinevad, ei ole mõttekas "ühe lauaga" lüüa.
Sama tobe oleks tahta, et riik või omavalitsus hakkaks iga korteriühistu kõigi küsimustega tegelema.

Isiklik seisukoht.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

mart2 kirjutas: 12 Nov, 2024 11:06No eks KOV ja Riik on ikka natuke eri asjad ka.
Mõlema vastutust reguleerib riigivastutuse seadus: https://www.riigiteataja.ee/akt/111032023086?leiaKehtiv .
OLAVI
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 12 Nov, 2024 11:09
mart2 kirjutas: 12 Nov, 2024 11:06No eks KOV ja Riik on ikka natuke eri asjad ka.
Mõlema vastutust reguleerib riigivastutuse seadus: https://www.riigiteataja.ee/akt/111032023086?leiaKehtiv .
Vastavalt Korrakaitseseadusele kui KOV ei saa hakkama, siis peab reageerima politsei.
Aga selleks peab KOV tunnistama oma jõuetust avaliku korra tagamisel ja politseile avalduse tegema, mida ei ole senini tehtud.
https://www.riigiteataja.ee/akt/114032023029?leiaKehtiv
KORRAKAITSE.png
OLAVI
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 12 Nov, 2024 8:58 Ei anna sealt mingit riigivastutust välja nõrutada. Mida "Kuu-uurija" sellest arvab, mind ausalt öelda ei huvita.
"Kuu-Uurija" oli antud saates vallaesindaja ja tuntud advokaadi sõnumi edastaja ning saatejuhi tekst on nendes saadetes ainult "piiratud mõtlemisvõimega isikutes huvi äratamiseks".

Kuidas Riigivastutuse seadus antud asjasse puutub, kui KOV ei ole rakendanud oma volitusi ja KOV tegevust saab nimetada "tegevusetuseks"?
§ 1. Seaduse reguleerimisala
(1) Käesolev seadus sätestab avaliku võimu volituste rakendamisel ja muude avalike ülesannete täitmisel rikutud õiguste kaitse ja taastamise ning tekitatud kahju hüvitamise alused ja korra (riigivastutus).

https://www.riigiteataja.ee/akt/111032023086?leiaKehtiv
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

§ 2 lg. 4 järgi saab nõuda ka "haldusakti andmist või toimingu sooritamist", st. see seadus käib ka tegevusetuse kohta. Tegevusetusega tekitatud kahju hüvitamist reguleerib § 7 lg. 2. Ma ei usu jätkuvalt, et see on praktikas niisugusel juhul rakendatav.
OLAVI
Liige
Kontakt:

mart2 kirjutas: 12 Nov, 2024 11:06 ...
See koerte asi on just selline, millega kohalik omavalitsus peaks tegelema, sest kogu riigis, kus olukorrad erinevad, ei ole mõttekas "ühe lauaga" lüüa.
....
Kui külavahel kaagid kirveste ja püssidega vehivad (toimub avaliku korra rikkumine), siis ei pea KOV ametnik, oma elu ohtu seades minema neid taltsutama vaid peab pöörduma "Korrakaitseorgani poole".
Teadvalt kuriteost "mitte teatamine" on vist seaduse rikkumine?
pwn13
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pwn13 »

paistab et politsei koer läks vähe käest ära
https://www.facebook.com/postimees/post ... KUBBLJFzfU#
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline