Что известно по состоянию на 11.00
Общее
* Министерство обороны США предоставит до 300 миллионов долларов помощи в сфере безопасности для Украины, в том числе ракетные системы с лазерной наводкой, Беспилотные воздушные системы Puma, бронированные многоцелевые машины и т.д.
❗️Киев и Киевская область
В Киеве с начала полномасштабного вторжения повреждено 154 жилых дома, 20 частных усадеб, 27 садиков и 44 школы.
❗️Черниговская область
Ночь была спокойной – не было никаких обстрелов – Вячеслав Чаус, начальник ОВА.
❗️Полтавская область
Ночью не менее 4 ракет ударили по двум инфраструктурным объектам в Полтаве.
Утром, по предварительной информации, три вражеских самолета атаковали промышленные объекты Кременчуга. В Полтаве без жертв, в Кременчуге есть пострадавшие.
❗️Днепропетровская область
Ночью враг нанес ракетный удар по Днепру. Разрушены три здания и восемь единиц техники.
В Кривом Роге ракеты РФ попали в автозаправку.
❗️Харьковская область
Крупнейший пожар, вызванный обстрелами, произошел утром в Киевском районе города Харькова. Горели складские и административные здания. Также масштабный пожар произошел ночью в Московском районе. Горели складские и ангарные помещения и 15 гаражей гаражного кооператива.
❗️Луганская область
Из Горной общины эвакуировали 60 человек, из Рубежного – 80, из Кременной – 118, обстрелы не утихают, – Сергей Гайдай.
Враги сильно обстреливают ремонтные и аварийные базы, бьют по местам, где коммунальщики провели ремонт и подключили людей к свету или газу.
На днях из Попасной кадыровцы вывозили КАМАЗами – начальник ОВА Сергей Гайдай.
❗️Сумская область
Алексей Шибаев – заместитель председателя Новослободской ОТГ Конотопского района в плену российских военных от 1 апреля 2022 года.
"Орки бушуют от Белополья до Конотопа", - Дмитрий Живицкий, начальник ОВА.
❗️Николаевская область
Всего после обстрела ОГА в Николаеве российскими военными из-под завалов извлечены 32 погибших, начальник ОВА Виталий Ким.
❗️Херсонская область
Городского голову Таврического Николая Ризака похитили русские военные.
❗️Запорожская область
Без газоснабжения находится 62,1 тыс. абонентов в 52 населенных пунктах Запорожской области.
За прошедшие сутки в результате обстрелов повреждено 5 домов в г. Орехов.
Оккупанты продолжают обстреливать инфраструктуру в Пологовском районе.
Работники ФСБ России осуществляют допрос с использованием психологического и физического давления людей в Энергодаре.
По информации от местного населения, 4 апреля в Токмаке российские оккупационные власти планируют провести так называемый «референдум».
Üldine olukord kella 11.00 seisuga
* USA kaitseministeerium annab Ukrainale julgeolekuabi kuni 300 miljoni dollari ulatuses, sealhulgas laserjuhitavad raketisüsteemid, Puma mehitamata õhusüsteemid, soomustatud mitmeotstarbelised sõidukid jne.
❗️Kiiev ja Kiievi piirkond
Kiievis on täismahulise sissetungi algusest peale kannatada saanud 154 elumaja, 20 erakinnistut, 27 lasteaeda ja 44 kooli.
❗️Tšernihivi piirkond
Öö oli rahulik – tulistamisi polnud – OVA juht Vjatšeslav Chaus.
❗️Poltava piirkond
Öösel tabas Poltavas kahte infrastruktuurirajatist vähemalt 4 raketti.
Hommikul ründasid Kremenchugi tööstusrajatisi esialgsetel andmetel kolm vaenlase lennukit. Poltavas hukkunuid pole, ohvreid on Kremenchugis.
❗️Dnipropetrovski piirkond
Öösel alustas vaenlane raketirünnakut Dneprile. Hävis kolm hoonet ja kaheksa sõidukit.
Krivoy Rogis tabasid Vene raketid bensiinijaama.
❗️Harkivi piirkond
Suurim mürskude põhjustatud tulekahju puhkes hommikul Harkovi linna Kiievi rajoonis. Leekides põlesid lao- ja büroohooned. Samuti toimus öösel Harkivi Moskva oblastis ulatuslik tulekahju. Põles garaažikooperatiivi lao- ja angaariruumid ning 15 garaaži.
❗️Luganski piirkond
Kogukonnast evakueeriti 60 inimest, Rubižnest 80, Kremennajast 118 inimest, tulistamine jätkub, ütles Sergei Gaidai.
Vaenlased tulistavad hoogsalt remondi- ja hädaabibaase, tabades kohti, kus kommunaalettevõtted on remonti teinud ja inimesi elektri või gaasiga taasühendanud.
Kadõrovlased viisid eelmisel päeval Popasnajast välja KAMAZ veokeid - OVA juht Sergei Gaidai.
❗️Sumy piirkond
Aleksei Šibajev - Konotopi piirkonna Novoslobodski OTC esimehe asetäitja, vangistati Venemaa sõjaväe poolt 1. aprillil 2022.
"Orkid märatsevad Belopolyest Konotopini" – Dmitri Živitski, OVA juht.
❗️Nikolajevi piirkond
Kokku eemaldati pärast Venemaa sõjaväelaste poolt Nikolajevi piirkondliku valitsushoone tulistamist rusude hulgast 32 hukkunut, ütles piirkondliku administratsiooni juht Vitali Kim.
❗️Khersoni piirkond
Vene sõjaväelased röövisid Tauride linnapea Nicholas Rizaki.
❗️Zaporožje piirkond
Ilma gaasivarustuseta on Zaporožje piirkonna 52 asulas 62,1 tuhat abonenti.
Möödunud ööpäeva jooksul kahjustasid mürsud Orehhovi linnas 5 maja.
Sissetungijad jätkavad Pologovski rajooni infrastruktuuri pommitamist.
Venemaa FSB töötajad küsitlevad inimesi Energodaris psühholoogilise ja füüsilise surve abil.
Kohalike elanike andmetel on Vene okupatsioonivõimudel plaanis 4. aprillil Tokmokis korraldada nn "referendum".
https://t.me/informnapalm/6040