Teemaboss käib peale, et "pane üles"... misiganes see siis ei tähenda
Postitus tuleb kahes osas.
Siin on nüüd kaks olulist aspekti.
Esiteks ei anna see "pane üles" mittemidagi kasulikku toote järele nuhkimiseks (pole mingeid üüberetikette ega muud taolist küljes neil) ja teiseks, ei saa pildimaterjaliga edasi anad toote AROOME ja MAITSET.
Kõik muu aga, mida saab edasi anda pildiga, on KÖKI-MÖKI.
OK.
Seekord ei olnud talunikul lihatükkidena konserveeritud lihakonserve ja oli ainult neid, mis on enne karpi toppimist kas läbi lihahundi peenemaks lastud, või väikesteks tükkideks lõigatud. Ütlen kohe ära, et minule isiklikult maitsevad need konservid rohkem, kui need suurte lihakamakatena hautatud konservid, nagu näiteks sellel pildil:

Allikas:
http://www.looduspere.com/lihakonserv-teeme-seda-ise/
Maitse asi nagu öeldakse.
Vahemärkusena veel:
* Et lihakonserv oleks mahlane ja poleks puine, siis selleks kasutatakse kolme erinevat meetodit:
1) Kasutatakse kõrgekvaliteedilist liha, mis on ise juba piisavalt "mahlane" (ei vaja lisaaineid ega pekki/rasva)
2) Madalakvaliteetsele lihale lisatakse rasvasemat liha (või tehaksegi 100% rasvasest madalakv.lihast), või lisatakse mingi % seapekki
3) Lisatakse täiteaineid (tärklis, sojajahu jms) mis seovad vett
Ülal toodud klaaspurkides sealiha on kõrgekvaliteetne ja seetõttu pole olnud vajadust sinna lisada eraldi seapekki. Sellest siis ka sealihakonservi kohta enneolematult väike kogus rasva seal peal.
Järgmisel pildil on aga ulukilihast tehtud purgikonserv, kuhu on lisatud terve metskitse rümba kohta 3kg rasvasemat sealiha. Sealihast tekib konservile peale õhuke rasvakiht nagu pildilt näha.

Pilt suuremalt siin:
http://pilt.toidutare.ee/pilt/12.2013/2 ... 1416989966
Teine teema on see lihapuljong, mis tekib liha termilisel töötlemisel.
Kvaliteetsest lihast eraldub hästi lõhnava ja heade maitseomadustega lihapuljong.
Madalakvaliteesest lihast ei eraldu midagi...vbl natule sogast vett.
Rasvasest keskmise kvaliteediga lihast eraldub natukene nii rasvast puljongit, kui rasva.
Nüüd siis on jälle kahte sorti konserve:
1) konservile ei ole lisatud želatiini ega seakamarat ja see puljong/lihaleem on suhteliselt vedelas olekus
2) konservile on lisatud kas želatiini või kuni ca 5% konservimahust seakamarat ja puljongist tekib nn "kallerdis"
Üldjuhul kvaliteetse lihaleeme puhul see, kas puljong on vedelas või kallerdunud olekus, selle leemekese maitseomadusi ei mõjuta.
Seda siis sissejuhatuseks.....
Nii.
Väiksem konserv on kusagil 300gr ja suurem kusagil 400gr.
Hinnad on siis järgmised:
Broileriliha konserv, peenestatud, 3.00EUR (väike konserv)
Broileriliha konserv, peenestamata, 3.50EUR (suur konserv)
Vasikaliha konserv, peenestatud, 4.00EUR (suur konserv)
Vasikaliha konserv, peenestamata, 3.50EUR (suur konserv)
Sealiha konserv, peenestatud, 3.50EUR (suur konserv)
Sealiha konserv, peenestamata, 3.00EUR (suur konserv)
Veiseliha konserv vähese sealihaga, peenestatud, 4.00EUR (suur konserv)
Veiseliha konserv vähese sealihaga, peenestamata, 3.50EUR (suur konserv)
Võtsin kaks broileriliha konservi ja kaks vasikaliha konservi.
Postituse nr.1 LÕPP
..jätkub....