Samas: terve rannik on kõrgeid moblamaste täis.
Katsume mitte jamasse laskuda. Ma loen kaanest kaaneni läbi meie sõjandusajakirjanduse, kuna käib lihtsalt kodus mul.nimetu kirjutas:Siiamaani pole minu arust mitte keegi peale Trummi rääkinud Hamina hankimisest.
Mereväelased on seni rõhunud sellele, et olukorrateadlikuseks ei piisa ainult ühest vahendist - vaja on nii laevade, radarite kui ka lennuvahendite koordineeritud koostööd. Praegusel juhul on PPAl mingi võimekus olukorrateadlikuse vallas, kuid see ei moodusta sõjaolukorraks vajalikku tervikut. See kas raketid lastakse välja kaldalt või mõnelt laevalt on antud juhul juba delo tehniki.
S-400 Suursaarel? Luureõhupallid (DA) olid külma sõja ajal nõuka PVO lemmiksihtmärk - lihtsalt tabatav (kui triivis tuletsooni) ja selle tabamine läks arvesse kui lahinguvõit - sestap jahiti hoolega.Õhupallid![]()
Juba soojem. Saaks veel liikuma kah.Samas: terve rannik on kõrgeid moblamaste täis.
Kusagil juba vastati, et unusta füüsika ja loogika.Vabandust, aga kas keegi seletaks ära kuidas selle NSM-i tulesabaga hakkama saab? Kas see paati ei põleta ära, või meeskonda? Ma kardan, et tekib teatud massierinevus raketi startides ja see kummipaat läheb lihtsalt ümber või põlema.
Paluks seekord kinnitada oma väidet konkreetsete viidetega konkreetsetele "visioneerimistele".Kapten Trumm kirjutas: Katsume mitte jamasse laskuda. Ma loen kaanest kaaneni läbi meie sõjandusajakirjanduse, kuna käib lihtsalt kodus mul.
MeV on nendel veergudel ammu visioneerinud taolist laadi alusest (õigemini koos miinitõrjevõimega).
Õigemini pole öeldud, et Hamina, kuid räägitud on selle taolisest laevast.
Võttes aluseks NSMi ametliku 185 km laskeulatuse, siis see oleks piisav et Lihula kandist lasta nii Helsingit kui ka Ventspilsi, ehk kataks nii Eesti saared kui ka Tallinna ümbruse. Kui natuke ida poole sõita siis umbes Rapla kandis peaks Narva-Jõesuu laskeulatusse jõudma. Ehk dessandi tõrjumiseks ei peaks nende rakettide Saaremaale viimine üldse ilmtingimata vajalik olema. Muidu Saaremaa lääneservast saaks üldsegi Gotlandit lasta.Kapten Trumm kirjutas:Kevadtormil sel aastal toimus poolakate NSM kaldasüsteemi paiskamine Saaremaale, mitu tundi kulus Kloogalt sinna jõudmiseks? Prognoosin, et oma positsioonil hommikul Kloogalt startides olid nad parimal juhul pärastlõunal. Selle ajaga ei pane venelased mitte ainult dessanti maha, vaid vallutavad juba päris palju ja kaevavad end silmini sisse kah.
Paraku räägid Sa ise mitte metallkerega alustest. Isegi Al valmistatud alus ei pea sellele tulemöllule vastu. Ja kuidas neid inimesi ikka kaitstakse?Kapten Trumm kirjutas:Kummimadratsiks sildistamine on oma propagandistliku eesmärgi nähtavasti täitnud - inimesed omavad irreaalseid hirme
Sa pole vist ühte suuremat RIB alust oma silma näinud, kui väited sellised. Alumiiniumplekist lennukitelt lastakse rakette igapäevaselt, miks need alla ei kuku? Vastus on heitgaaside suunamine ja deflektorid. Inimesed asuvad siseruumides, mitte raketi taga. Soome Hamina-kaatrilt lendavad välja ruumist, mille seinad on klaasplastist. Tekil asuvate kontenerite puhul saab matsu endale konteiner, mis peab olema tulekindel.Illike kirjutas:Paraku räägid Sa ise mitte metallkerega alustest. Isegi Al valmistatud alus ei pea sellele tulemöllule vastu. Ja kuidas neid inimesi ikka kaitstakse?Kapten Trumm kirjutas:Kummimadratsiks sildistamine on oma propagandistliku eesmärgi nähtavasti täitnud - inimesed omavad irreaalseid hirme
Mis puutub meredessanti või BMP tulejõusse, siis ära usu igasuguseid ringvaateid a´la Teenin Nõukogude Liitu. Tegelk elu on natuke proosalisem.
Iga mereasjandust jagav inimene mõistab, et kui ma räägin "15-20 m RIB põhine raketikaater", siis selle all ei mõelda pealt lahtist lõbusõidualust, kus RPG-dega relvastatud meeskond end lainetel rappudes hammastega kinni hoiab, vaid sootuks tõsisemat alust, mida kummimadratsiks sildistada, mis lihtsalt näitab, et argumentatsiooniga on juba kitsaks läinud. Eelkõige tähendab see kinnist ehitust ja konstruktsiooni, mis võimaldab sinna paigutada raketiseadmed, mõningase pardarelvastuse ja rakettide asemele ka sõdurid kui vaja. Selles kontekstis hakata rääkima, kuidas pontoonid sulavad raketi heitgaasidest on kas asjatundmatu jama või arutelu teadlik eksitamine (nagu eksitatakse eespool "kummimadratsiga").Kriku kirjutas:Samamoodi kasutas Trumm isegi eespool sõnu "kummipaat" ja "kummimadrats". Jah, jutumärkides (ei ole kindel, kas kõikidel juhtudel), aga selgemaks ta igatahes sellega midagi ei teinud.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline