Peastaabi päevakokkuvõte
❗️Vaenlase väejuhatus jätkab ettevalmistusi pealetungioperatsiooniks Ida-Ukrainas, kasutab ründerühmituse operatiivformatsiooni elemente ning täiustab juhtimis- ja juhtimissüsteemi. Okupatsiooniväed koondavad end ümber ja püüavad parandada taktikalist olukorda teatud aladel meie riigi lõunaosas. Vene Föderatsiooni täiendavate üksuste moodustamine ja liikumine sõjategevuses osalemiseks jätkub.
❗️Volynas
suund pole muutunud. Valgevene Vabariigi relvajõudude üksused - kuni neli pataljoni taktikalist rühma - jätkavad piiri katmise ülesannete täitmist.
❗️Polissja suunal on endiselt suur tõenäosus, et Valgevene lennuväljadelt lendavad vaenlase lennukid löövad raketi- ja pommirünnakuid sõjalise ja tsiviilinfrastruktuuri objektidele.
❗️Ida sõjaväeringkonna üksuste ja õhudessantvägede liikumine Valgevene Vabariigi territooriumilt Venemaa Föderatsiooni on fikseeritud. Relvade, sõjatehnika ja personali liikumine toimub raudteel ja õhus.
❗️Olemasolevatel andmetel asuvad Ida sõjaväeringkonna 35. ühendrelvaarmee (Belogorsk) ja 36. ühendrelvaarmee (Ulan-Ude) eraldi üksused Gomeli oblasti Rechitsa ja Yampoli asulate aladel Valgevene Vabariigis
❗️Severski suunal viis vaenlane lõpule üksuste väljatõmbamise Kesksõjaväeringkonnast Kurski oblasti territooriumile ja alustas nende edasist liikumist.
❗️Slobožanski suunas jätkab vaenlane Harkovi blokeerimist, tulistades linna ja koondades vägesid ümber. Tugevdab Belgorodi piirkonna oluliste objektide õhutõrjekatet ja Harkovi piirkonna vägede koondumise piirkondi.
❗️Ukraina relvajõudude üksuste positsioonide selgitamiseks teostab vaenlane UAV-de abil luuret Barvenkovo asula piirkonnas. Lisaks üritab ta taastada Izyumi piirkonnas üle Seversky Donetsi jõe silda. Bražkovka asula lähedal jõududega kuni tankikompanii taktikalise rühmani sooritas vaenlane jõuluuret, ei saavutanud edu ja taganes varem okupeeritud liinidele.
❗️Harkivis on suur tõenäosus õhu- ja raketirünnakuteks tsiviilobjektidele ning ettevalmistused rünnakuks Slovjanskile jätkuvad.
❗️Donetsk ja Tauride
Peamiste jõupingutuste suunas valmistub Rubižne, Popasna asulate aladele koondunud vaenlane rünnakuks Severodonetskile, samuti üritab saavutada täielikku kontrolli Mariupoli üle. Vaenlane andis talle täna kaheksa õhulööki ja tänavalahingud jätkuvad. Ukraina kaitsjad ja kaitsjad hoiavad linna kaitset.
❗️Samal ajal viib vaenlane lõpule ründevõime kaotanud üksuste ümberformeerimist ja väljavahetamist.
❗️Lõuna-Bužski suunas suruvad Ukraina väed Hersoni oblastis okupante.
❗️Vaenlase laevarühmituse aktiivsus Mustal merel on keeruliste ilmastikuolude tõttu vähenenud (torm kuni 4 punkti).
Дневная сводка Генштаба
❗️Командование противника продолжает готовиться к наступательной операции на востоке Украины, развертывает элементы оперативного построения наступательной группировки и совершенствует систему управления. Оккупационные войска проводят перегруппировку и пытаются улучшить тактическое положение на отдельных направлениях на юге нашей страны. Продолжается формирование и перемещение дополнительных подразделений российской федерации для участия в боевых действиях.
❗️На волынском
направлении обстановка не изменилась. Подразделения вооруженных сил Республики Беларусь – до четырех батальонных тактических групп – продолжают выполнять задания по прикрытию границы.
❗️На полесском направлении сохраняется высокая вероятность ракетно-бомбовых ударов по объектам военной и гражданской инфраструктуры вражескими самолетами, которые действуют с белорусских аэродромов.
❗️Фиксируется перемещение подразделений Восточного военного округа и воздушно-десантных войск с территории РБ в российскую федерацию. Перемещение вооружения, военной техники и личного состава осуществляется железнодорожным транспортом и воздушным путем.
❗️По имеющейся информации, отдельные подразделения 35-й общевойсковой армии (Белогорск) и 36-й общевойсковой армии (Улан-Уде) Восточного военного округа размещены в районах населенных пунктов Речица и Ямполь Гомельской области Республики Беларусь.
❗️На северском направлении противник завершил отвод подразделений из состава Центрального военного округа на территорию Курской области и начал их дальнейшее перемещение.
❗️На слобожанском
направлении враг продолжает блокировать Харьков, обстреливает город и перегруппировывает войска. Усиливает противовоздушное прикрытие важных объектов в районе Белгорода и районов сосредоточения войск в районе Харькова.
❗️Для уточнения позиций подразделений Вооруженных сил Украины противник проводит разведку в районе населенного пункта Барвенково с использованием БПЛА. Кроме того, он пытается восстановить мост через реку Северский Донец в районе Изюма. Возле населенного пункта Бражковка силами до танковой ротной тактической группы враг провел разведку боем, успеха не достиг и отошел на ранее занятые рубежи.
❗️Сохраняется высокая вероятность нанесения авиационных и ракетных ударов по гражданским объектам Харькова, продолжается подготовка к наступлению на Славянск.
❗️На донецком и
таврическом
направлении основные усилия противник сосредоточил в районах населенных пунктов Рубежное, Попасная, готовится к наступлению на Северодонецк, а также пытается установить полный контроль над Мариуполем. По нему враг сегодня нанес восемь авиационных ударов, продолжаются уличные бои. Украинские защитники и защитницы держат оборону города.
❗️Одновременно противник завершает перегруппировку и замену подразделений, утративших наступательные возможности.
❗️На южнобужском
направлении украинские войска теснят оккупантов на Херсонщине.
❗️Активность корабельной группировки противника в Черном море снижена в связи со сложными погодными условиями (шторм до 4 баллов).
https://t.me/dumskaya_net/34241