Ametlik põhjus - Alihanovi isiklike tulude 3,8 kordne suurenemine.

Seda vahetust võib aga ei pruugi võtta millegi algusena.
https://www.newkaliningrad.ru/news/politics/#page1
Ega ma täpselt ei teagi, aga kas seal ei võinud olla selline seis, et mõlemad nimed olid läbivalt, paralleelselt ja samaaegselt kasutusel, lihtsalt see ametlik nimi kaartidel näitas, et kellel oli parasjagu tugevam võimupositsioon. Sellesmõttes eristuks Kaliningradist, mis on otseselt ümbernimetamine.
See on tavaline, et erinevates keeltes on erinevad nimed, ka kadunud preisi keeles oli linnal erinev nimi ja ma nagu mäletan, et Leedus, Kura säärel näitab silt leedu keeles Karaliaučius ja all inglise keeles Kaliningrad.London Bridge kirjutas: ↑12 Mai, 2023 11:11 Ega ma täpselt ei teagi, aga kas seal ei võinud olla selline seis, et mõlemad nimed olid läbivalt, paralleelselt ja samaaegselt kasutusel, lihtsalt see ametlik nimi kaartidel näitas, et kellel oli parasjagu tugevam võimupositsioon.
Nu poolakatel on ka eriline kiiks kõiki kohti oma susisevate ja urisevate häälikutele vastavaks kombineerida. Esimesed pähetulnud näited - Saksast Breslau poole sõites jõuad lõpuks Wroclawi ja kui meil on Valga/Valka siis neil Görlitz/Zgorzelec.tähenärija kirjutas: ↑12 Mai, 2023 15:27See on tavaline, et erinevates keeltes on erinevad nimed, ka kadunud preisi keeles oli linnal erinev nimi ja ma nagu mäletan, et Leedus, Kura säärel näitab silt leedu keeles Karaliaučius ja all inglise keeles Kaliningrad.London Bridge kirjutas: ↑12 Mai, 2023 11:11 Ega ma täpselt ei teagi, aga kas seal ei võinud olla selline seis, et mõlemad nimed olid läbivalt, paralleelselt ja samaaegselt kasutusel, lihtsalt see ametlik nimi kaartidel näitas, et kellel oli parasjagu tugevam võimupositsioon.
Nu poolakatel on ka eriline kiiks kõiki kohti oma susisevate ja urisevate häälikutele vastavaks kombineerida
Kas Eestil ka oleks mingi oma ajalooline nimekuju välja käia? Kuningamäe?ruger kirjutas: ↑16 Mai, 2023 12:50 Ka Leedu ja Läti muudavad nimetused kaartidel ümber.
Lithuania and #Latvia, following Poland, are going to abandon the toponym Kaliningrad in official documents.
Instead of the Soviet name of the city, it is proposed to use Karaliaučius in Lithuania and Karaļauči or Kēnigsberga in Latvia.
https://twitter.com/nexta_tv/status/1658414918750593024
Mitte kaugel Eesti piirist ja ka Läti omast, asub üks viimasel ajal pidevalt leinas olev Veremaa linn, mille läti keelne nimi on Pleskava.tähenärija kirjutas: ↑12 Mai, 2023 15:27
See on tavaline, et erinevates keeltes on erinevad nimed, ka kadunud preisi keeles oli linnal erinev nimi ja ma nagu mäletan, et Leedus, Kura säärel näitab silt leedu keeles Karaliaučius ja all inglise keeles Kaliningrad.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot], TALUPOEG TALUJA ja 5 külalist