Toetus Ukrainale eri maades

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
sg01
Liige
Kontakt:

Re: Vene-Ukraina sõda II osa

Postitus Postitas sg01 »

ekacariya kirjutas: 17 Apr, 2024 14:12Loomulikult on kaks eri asja...USA poolt vaadates.
USA poolt vaadatuna on Ukraina riik, kes on müünud Iraanile tiibrakette Kh-55, milliste analoogidega pommitatakse täna USA sõjaväebaase ja Iisraeli.
Kui Venemaa võimaldab Iisraelil rünnata Iraani objekte Süürias siis mida näiteks Iisraelil selle eest Venemaale vastu pakkuda oleks, vabariiklaste passiivsust Ukraina toetamisel?
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
kmeesk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kmeesk »

ekacariya kirjutas: 17 Apr, 2024 14:12
laikar kirjutas: 17 Apr, 2024 10:10 Tänaseks oleme siis teada saanud, et Ukraina ja Iisrael on kaks täiesti eri asja. Venemaaga ei taha ühesõnaga keegi sõdida. Iraaniga aga võib ilma III MS kartmata laiata küll.
Loomulikult on kaks eri asja...USA poolt vaadates.
Iisraeliga on vanad lähedased koostöö ja sõprussuhted. Ukraina on aga alles hiljuti Venemaa mõjusfäärist eemaldunud endine NL riik...ja miski ei garanteeri et tulevikus, kui nö suur diktaator on välja vahetatud ei hakata jälle suhteid soojendama...
Tänasel päeval ma arvan, et Ukraina ei soenda suhteid midagi. Võib olla siis kui tänastest lastest on vanaemad ja vanaisad saanud aga mitte varem. 2 maidani kogemusega riiki ei ole eriti usutav, et sa venemaa sõbralikku joont saaksid ajada ilma mässuta.
ekacariya
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ekacariya »

Realistina ma väga kindlalt ei usu et sihuke keskmine ukrainlane väga Euroopasse ihkab(kohalike Ukraina töölisi on nähtud küll, üks oli väga üllatunud et kuidas ma küll vene keelt ei oska, ma olin üllatunud et keegi neist inglise keelt ei oska) Kiievi ümbruses ja L- Ukrainas ehk küll aga see ei ole kogu Ukraina. Niipalju kui ma aru olen saanud nende juttu kuulates, eelistatakse pigem mingit neutraalsust Šveitsi sarnaselt.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Niipalju kui ma aru olen saanud nende juttu kuulates, eelistatakse pigem mingit neutraalsust Šveitsi sarnaselt.
Ma ei tea, mis idatöllidega sina kohtusid, aga vahepeal nooremad ukrainlased ehitusobjektidel rääksid sinuga põhimõtteliselt inglise keeles, mingit neutraalsus ei huvitanud, vaid ikka kogu pakett NATO ja EL. :D
Unforeseen consequences
Urams
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Urams »

Töötan kopa juhina ja käin palju mööda ehitusi ja suhtlen ka
tihti ukrainlastega.Minu meelest on NATO ja Euroopa Liit teise
kohal ,esimene on kättemaks,paljudel on sugulased surma saanud.Putja linnade pommitamist ei andestata sajandeid ja
Venemaa sugulastega ei suhelda.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Neutraalsus Šveitsi moodi on tore porgand eesli ees, reaalsus on pigem midagi, mida Orban peegeldab, et Venemaa võiks külgneda puhvertsooni riikidest. Seda mõtet väljendas vist ka Voice of Europe'is. Putin tahab aga rohkem kui mõju piiririikide üle. Ultimaatum enne täiemahulist Ukraina sõda näitas seda täpselt. Ta soovib, et riigid nagu Ungari ütleks ka lahti Nato köidikutest. Orban püüab, aga rohkem on vaja.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Urams kirjutas: 17 Apr, 2024 17:30 Töötan kopa juhina ja käin palju mööda ehitusi ja suhtlen ka
tihti ukrainlastega.Minu meelest on NATO ja Euroopa Liit teise
kohal ,esimene on kättemaks,paljudel on sugulased surma saanud.Putja linnade pommitamist ei andestata sajandeid ja
Venemaa sugulastega ei suhelda.
Eks need jooksikud ja desertöörid ole alati need kõikse kõvemad (jutu)mehed olnud... Mingu ja maksku kohe kätte, kurat võtaks! :twisted:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

kmeesk kirjutas: 17 Apr, 2024 14:42
ekacariya kirjutas: 17 Apr, 2024 14:12
laikar kirjutas: 17 Apr, 2024 10:10 Tänaseks oleme siis teada saanud, et Ukraina ja Iisrael on kaks täiesti eri asja. Venemaaga ei taha ühesõnaga keegi sõdida. Iraaniga aga võib ilma III MS kartmata laiata küll.
Loomulikult on kaks eri asja...USA poolt vaadates.
Iisraeliga on vanad lähedased koostöö ja sõprussuhted. Ukraina on aga alles hiljuti Venemaa mõjusfäärist eemaldunud endine NL riik...ja miski ei garanteeri et tulevikus, kui nö suur diktaator on välja vahetatud ei hakata jälle suhteid soojendama...
Tänasel päeval ma arvan, et Ukraina ei soenda suhteid midagi. Võib olla siis kui tänastest lastest on vanaemad ja vanaisad saanud aga mitte varem. 2 maidani kogemusega riiki ei ole eriti usutav, et sa venemaa sõbralikku joont saaksid ajada ilma mässuta.
Arenguriikides võib see pendel käia ikka uskumatu aplituudiga.
Värskelt Venemaaga sõdinud Gruusiast on saanud suur Vene sõber, aetakse äri keelatud kaubaga, võetakse. vastu venemeelseid seadusi jne. Ehk raha ei haise ja värskelt loovutatud territooriumid nagu väga ei koti kedagi. Sõda oli alles 2008 aastal, sajad inimesed hukkusid, suured territooriumid okupeeriti...
Ka Ungaris ja Slovakkias, igati haritutes ja arenenud riikides toimuvad väga "huvitavad" demokraatlikud protsessid.

Kui Ukraina ühiskond jõuab sõja-küllastumiseni, ei nähta võiduperspektiivi ja tuntakse end teiste riikide poolt hüljatutena, võivad ka seal rahutuvide tiivad kandma hakata... Kui hästi meenutada, oli ka Zelenski algseks valimisplatvormiks rahu saavutamine Ida-Ukrainas.

Ega ka meil on ju olnud venemeelsed pikalt võimul pealinnas ja alles mõni aasta tagasi ka valitsust juhtimas. Mäletame kõik, kuidas EV Välisministeerium mahendas Ungari-vastaseid sanktsioone, ELi venevastaseid avaldusi jne.

USA poliitika ringkäikudest pole mõtet hakata heietamagi...

Avalik arvamus võib teha väga järske ja väljastpoolt vaadates täiesti arusaamatuid liikumisi. Midagi ei saa garanteerida ei Ukrainas sees, kui ka neid toetavate riikide poliitikates.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Re: Toetus Ukrainale eri maades

Postitus Postitas Chupacabra »

Ja kui Ukrainal on hetkel raskusi 500 000 mehe mobiliseerimisega, siis Vene süsteem mobiliseerib seal miljon silmagi pilgutamata ja saadab need esimeses laines lääne poole.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Senine kogemus näitab, et nad siiski mobiliseerivad nii umbes 200 000 kaupa.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Semantika. Mobiliseerivad 200 000 ja värbavad lisaks 30 000 kuus.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Tahtsin öelda, et nad vist siiski ei ole võimelised miljonit korraga kokku ajama ja Euroopa piiride poole saatma.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Kontakt:

Kui Venemaal peavad nad jälgima natuke rahva meelsust, siis Ukrainas mitte.
kummikomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kummikomm »

Maailmakuulus briti muusik Rod Stewart sattus Saksamaa idaosas Leipzigis kontserdil Ukrainat toetavate avalduste tõttu kuulajate pahameele alla.
https://maailm.postimees.ee/8042499/put ... rdil-valja
kummikomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kummikomm »

Küsitlused näitavad, et peaaegu pooled Ida-Saksamaa valijad soovivad, et Berliin vähendaks relvasaadetisi Ukrainale. Enamik Lääne-Saksamaa elanikest sooviks, et saadetised kas suureneksid või püsiksid praegusel tasemel.

Üle poole Saksamaa elanikest tervikuna usub, et tuleks teha rohkem diplomaatilisi jõupingutusi sõja lõpetamiseks, kuid paljud kahtlevad, et see on võimalik ja peavad Vladimir Putinit ebausaldusväärseks läbirääkimispartneriks.
https://www.err.ee/1609380602/saksa-cdu ... onelustele
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist