Stebel

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
ivanorav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivanorav »

Kaliiber ei ole lähikaitses mingi näitaja !

http://en.wikipedia.org/wiki/130_mm/50_B13_Pattern_1936

http://fi.wikipedia.org/wiki/152/50_T

Mölemal on lähikaitse jaoks kildmürsud!
Martti
Liige
Kontakt:

Re: Stebel

Postitus Postitas Martti »

Käisin paar nädalat tagasi Sõrves, astusin Stebeli patareide juurest samuti läbi. Otsisin enne netist välja aerofotod teise patarei asukohaga, millest pole siiani kuskil pilte näinud. Lisaks õnnestus leida "vahepealne punker"
Esimest korda käisin antud kohta otsimas 2009 aasta sügisel, tol korral võtsime hoopis vale suuna ja jõudsime vette, seekord läks paremini: PILDID
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Histrodamuses http://www.histrodamus.ee/?event=Show_e ... g=est#2762 on selline lause:
Sakslased olid valmis patareid taastama, kuid vangi langenud Stebel ei olnud nõus avaldama uputamise saladust
Ma ei saanud täpselt aru, mida teemas http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 55#p308355 mõeldi lausega "ainult raudteid puudutava peatüki autor on sama mis hansacol, st mina". Kas väide sakslaste soovi mittetäitumisest Stebeli tõttu on meie foorumi liikme sulest? Kui jah, kas ta siis ei tahaks seletada, kust ta selle väite võttis?
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

Kui vaadata Maa-ameti või Delfi kaardilt, siis nö kaablikraavid annavad aimu küll, kus midagi olla võiks. Samas on kahetsusväärne, et sõidad mandrilt või kasvõi Kuressaarest sinna, et midagi näha, aga pool asjadest jääb nägemata. Tegemist on Saaremaa(kuidas kellegile) nr 3 või vähemalt esi kümnes oleva vaatamisväärsusega ja Torgu vald ei suuda sinna ühtegi plaani üles panna? Käisin ise lastega seal ja teist auku ei osanud tõesti kusagilt otsida. Nüüd tagantjärele olen loomulikult targem, kui siin foorumis ringi tuhlasin :) Mingis teises Topicus väideti, et teine auk esimese augu juurde viivast teest otse edasi, samas näen kaardil mingit auku hoopis otse lääne suunas? Väga segane värk! Mööda kaabli kraave vaadates on need nurga kohad tõesti huvipakkuvad. Keegi väitis, et kogu see asi Suurevare kraaviga ühenduses, aga kaartide järgi see nii küll ei ole! Hiidlased endal ilusa lehe teinud, aga mis siis meil saarlastel viga on?
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

Adam kirjutas:Tegemist on Saaremaa(kuidas kellegile) nr 3 või vähemalt esi kümnes oleva vaatamisväärsusega
Kas lugupeetav võtaks ka selgitada, mis on Stebeli patarei puhul selle Top 3 või Top 10 oleku saladus? Seda kedratakse käsitlusest käsitlusse, aga mis on siis selles patareis nii erilist? Sovettidel oli 1939/41 kihistuses mitu sellist patareid, aga teistest ei tehta erilisuse kontekstis sugugi juttu? Ja oli ka suuremaid patareisid, aga kas need jäävad siis kuidagi erilisuselt alla?
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

Kas see on nüüd tõesti mingi küsimus või pean sulle tõesti kõik lahti seletama?
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Adam kirjutas:Kas see on nüüd tõesti mingi küsimus või pean sulle tõesti kõik lahti seletama?
Jah, kui lause lõpus on küsimärk, siis võib seda küsimusena võtta küll.

Jah, seleta palun mulle kõik lahti. Kui Sa panid tähele, siis minu nelja küsilause point on - mis on Stebeli patareis (nr 315) nii erilist, et seda peab kogu aeg tõstma esile?
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

nii ei tohiks foorumi reeglite järgi minna, aga palun otsi vastuseid küsimustele: 1. miks seda nimetatakse siiani Stebeli patareiks, aga mitte patareiks nr. 315; 2. miks tulid sinna aastal 1987 Leningradist mehed kohale; 3. miks pumbati komandopunkt 2010 a jälle tühjaks; 4. miks sõidavad sealt mööda enamus Saaremaad külastavatest turistidest?
Viimati muutis Adam, 22 Juul, 2013 12:39, muudetud 1 kord kokku.
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

...siin siis mõni huvitav pilt ka, mis tehtud raamatust "Saaremaa 2"! Mõne mehe küsimustele annab vist vastuse küll :)
siin siis Stebeli patarei enda Pushkad pildil ka :)
siin siis Stebeli patarei enda Pushkad pildil ka :)
Manused
see siis see sama "veski" omas täies, küll kahjuks puruks lastud hiilguses :)
see siis see sama "veski" omas täies, küll kahjuks puruks lastud hiilguses :)
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

Kuna siin on need teemad ja meeste jutud juba nii segi läinud, siis panen ühest Ninase 180mm purustatud kahurist ka ühe pildi siia. Kõige parem tekst asja juures oli see, et Saksa luurelennukid avastasid Ninase patarei selle tõttu, et venkud ei ole jõudnud kaablikraavi kinni ajada :)
Manused
IMG_0034.JPG
Viimati muutis Adam, 23 Juul, 2013 12:24, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Adam kirjutas:nii ei tohiks foorumi reeglite järgi minna, aga palun otsi vastuseid küsimustele: 1. miks seda nimetatakse siiani Stebeli patareiks, aga mitte patareiks nr. 315; 2. miks tulid sinna aastal 1987 Leningradist mehed kohale; 3. miks pumbati komandopunkt 2010 a jälle tühjaks?
Ma saan aru, et on ringkondi, kus tuleb pühalikult pruukida patareikomandöri nime ja profaanset patareinumbrit kasutada on patt...aga mis on selle pooljumaliku harduse põhjus? Sa paned üles pilte, mis sellele küsimusele ei anna mingit vastust...
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

Selline huvitav fakt veel, et 22.juuni koidu ajal 1941, kui sakslased alustasid rünnakut NL vastu, tuldi ka Sõrve kahureid kohe lennukitelt pommitama. Teadmatusest pommitati, aga I MS aegseid nö "Ungermani" rannakaitsepatarei aset :) Peale 305mm nelja kahuri Sõrve tipus(nr43), olid seal lähedal aastal 1917 ka Tammunas asunud 120mm nelja suurtükiga patarei(nr41) ja Mõntus asunud 130mm nelja suurtükiga patarei(nr42). 1941a. Sõrve tipus peale Stebeli patarei midagi muud ei asunud!
Viimati muutis Adam, 24 Juul, 2013 13:03, muudetud 2 korda kokku.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Adam, Castellum on sult küsinud konkreetseid asju aga sa keerutad nagu kakuaam hommikuses udus.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Adam
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Adam »

:)
Viimati muutis Adam, 23 Juul, 2013 0:35, muudetud 1 kord kokku.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Adam kirjutas:Mina olen toonud siin välja antud teema alla käivaid konkreetseid fakte ja pilte, mis ise erinevatest raamatutest välja uurinud olen. Mida tema siin teeb? Hakkab kinni ühest lausest, ning paistab, et see plärtsumine ei lõppegi? Milleks ma peaksin selliste peale enda aega raiskama, nagu mul targemat teha ei ole :)
Sa oled ikka imemees (?).

Esitad jube veendunuslt mingi väite ja kui sult sellele väitele põhjendust küsitakse hakkad udu ajama.

See et sa fakte ja pilte siia postitad suurimad tänud sulle, aga nendel pole eelneva väite kinnitamisega miskit pistmist.
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline