Ja seoses sellega - kas enne hakati tootma BT-sid ja alles siis autobaane või vastupidi?susi kirjutas:EOD!
Millal neid BT-sid tootma hakati ja millal lõpetati?

Esimeste küsimustega vastasid ise, et polnud ükski. Nõukogude omad sobisid vallutussõjaks ja sakslane pidi kohandama olemasolevaid või looma sõja käigus uusi, sobivamaid.susi kirjutas: Millised II ms-a aegsed tankid sobisid soos sõdimiseks? Kas BT asemele tulnud T-34 või ujuvtankide uusim mudel T-40 ? Kas oli olemas sptsiaalselt metsas sõdimiseks mõeldud tanke?
Kui Sa tahad tõestada , et Liit oli agrssiivne riik, siis murrad Sa sisse lahtisest uksest. Ainult tõestada püüad Sa seda nõrkade argumentidega. Oma Suvorovi raamatuga viska inimest, kes ta Sulle sokutas.
Ei ole seda õiget lennukust - pärast Venemaa liitmist Eestiga peab lisanduma 15-le olemasolevale mitte 4, vaid ainult 1 uus maakond - Vene maakond. Maakonnakeskuseks saab Moskva ja oblastid ning kraid nimetatakse ümber valdadeks.Error404 kirjutas:Suur-Eesti ehk Eesti Vabariik
19 maakonda - 15 praegust + Petserimaa, Ingerimaa, Peipsimaa ja Pihkvamaa.
Ma mõtlesin, et Moskooviast saaks Eesti jaoks selline suuremp satelliitriik, et kuda Tallinna häärad otsustavad nõnda vasjad talitavadLohetapja kirjutas:Ei ole seda õiget lennukust - pärast Venemaa liitmist Eestiga peab lisanduma 15-le olemasolevale mitte 4, vaid ainult 1 uus maakond - Vene maakond. Maakonnakeskuseks saab Moskva ja oblastid ning kraid nimetatakse ümber valdadeks.Error404 kirjutas:Suur-Eesti ehk Eesti Vabariik
19 maakonda - 15 praegust + Petserimaa, Ingerimaa, Peipsimaa ja Pihkvamaa.
Nojah , aga , mis sa kulla mees arvad , et sakslastel polnudki luuret või ? Ja 3- e asja on raske varjata :rikkust , läkaköha ja sõjaks valmistumist .Reigo kirjutas:Kogu see sõjaline jant Nõukogude Liiduga algas sakslastel poolt vaadatuna ju sellest, et 1940 ei suutnud Nõukogude pool oma grandioosseid vallutusplaane enam ju varjata ja Saksamaa lihtsalt pidi midagi ette võtma. Siis mõeldigi välja Barbarossa plaan ja edestati Nõukogude poolt kahe nädala võrra.
Siiski Barbarossa plaani tegemisel ei teatud midagi nõukogude taolistest plaanidest. Lihtsalt oletati, et kunagi tulevikus tekib Nliga paratamatult konflikt, mistõttu on kasulik ise võimalikult ruttu initsiatiiv haarata. Pealegi Nli alistamine oleks kindlustanud Saksa olukorda dominandina Euroopas ning oleks brittidele "mõistuse pähe pannud". Mis puutub ennetamisse kahe nädala võrra, siis on see siiski tõestamata.
Viide relvade puuduse kohta on ka Pokrõshkini raamatus " Sõjataevas " , aga sellised asjad sind vist ei eruta . Väidad teistele vastu (neil puuduvad tõestused ) , aga väidad ju samadel alustel.Reigo kirjutas:1) Miks sa arvad, et Simonov just valetas?
2) "Vene press ja TV vestlussaated" -- see ei kõla hästi.
3) Mina olen jälle "kuulnud", et vintpüsside probleem tekkis ajutiselt 1941. sügisel. Mitte enne. Ja sedagi pigem maakaitseväe jms puhul.
Toonitan, mida ma ütlesin: "see oli harv nähtus".
Seega see nähtus ilmselt esines, kuid mitte niisuguses ulatuses, et seda peaks eriliselt rõhutama.
Kiivritest ma ei rääkinud. Ma arvan ka, et kiivrite arvu ja levikut ei saa otseselt NL Euroopa vallutamise kavaga seostada.
Lgp. susi ise ka endale aru annad mida räägid ? Tuleta meelde sellist organisatsiooni , nagu ALMAVÜ ! Kõik kooliealised said juba tugeva sõjalise kasvatuse ja NL-is oli see vägagi populaarne (laskmine , langevarjuhüpped jne.)susi kirjutas:Minu seisukoht on, et Liit ei muutunud agressiivseks ei 1939 ega 1941. Ta oli seda juba ammu. On vale otsida Liidu agressiivsust ainult Euroopas. On vale lugeda ainult avalikke agressioone. Oli olemas säärane organisatsioon nagu Komintern. Komintern jagas Liidu raha teiste maade komparteidele. Seda kasutati propagandaks riigivõimude vastu, värvati spioone, korraldati sabotaazhe, jagati relvi valitsusvastastele jne. Päris huvitav raamat selle kohta on Pjatnitski poja raamat.
Ei ole õige lugeda BT-sid ja amfiibtanke agressioonirelvadeks. Nagu kõik tankid sobivad nad nii rünnakuks kui ka kaitseks. Kõik sõltub vaenlasest.
22.juuni 1941 ei olnud Liit valmis ründama Saksamaad. Armees puudu transpordist , sidevahendeist, kütusest jne. Noorte tankistide ja lendurite väljaõpe kehv. Millal ta oleks olnud ? Sõltub jälle Saksamaast. Mõni kuu varem oleks võinud Stalin anda Hitlerile tõsise löögi. Kas ta oleks võitnud sõja ? Ei tea. Olekseid väga palju. Saksamaa ja Liit ei olnud üksi.
Raamatuid Liidu ettevalmistuste kohta sõjaks väga palju. Andmeid ka Vene foorumites (pean silmas dokumente).Seal kirjas tehnika tootmine, mobilisatsiooni ja evakuatsiooni plaanid, vägede liikumine, tehaste ehitus, tsiviiltehaste üleminek sõjatoodangule, uute maade nõudmine Saksamaalt jne.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline