Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Praegu presidendikandidaatide ümber toimub meenutab magedat reality-show'd "Eesti otsib uut koalitsioonile sobivat mugavuspresidenti". :dont_know:
Olgem ausad, praegu ühelgi sõelale jäänud kandidaadil mingit tõsiseltvõetavat rahva toetust taga ei ole.
Kahtlustan, et samal põhjusel see Helme seal ERR saidil skooribki - analoogsel põhjusel nagu Indrek Tarand kogus kunagi 100 tuhat häält Europarlamenti.
Kuna presidendi institutsioon mugavuspresidendi süsteemis on asi, millest ei sõltu suurt midagi, siis võib lubada endale trikke, mida parlamendivalimistel ei lubataks.
Millega parteikontorite spin-doctorid aga eksivad, on arusaam, et "õige" ja "tõde" ongi parteikontori tagatoa ainumonopol ("rahvas eksib") ega taha tunnistada, et ka seal eksitakse.
Tavainimene aga sülitab ja vajutab ekraanil valesid nuppe. Justnimelt taoliste mehhanismidega ongi äärmusparteid pildile tulnud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Just lõppes TV2 vaatajaküsitlus, et kas Kaljurand peaks kandideerima valimiskogus. Tulemus - 85% poolt 15% vastu.
Ei salli seda Siimu keegi.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Kapten Trumm kirjutas:
Erakonna vehklemine. Ei usu sellistesse tulemustesse.
Kusjuures tegelikkus võib ollagi sellelaadne.
Sealt samalt IP aadressilt 2 korda hääletada ei saa - proovisin mitut moodi.
Lähed samale lehele teist korda - näitab ainult tulemusi, mitte hääletusvõimalust.
Trumm, sa ei ole ilmselgelt kuigi informeeritud sellistest lahendustest. Mingi rahvahääletuse puhul ei hakka keegi IP-sid logima ja nende järgi ligipääsu juhtima. NAT - kontorid, kus võib olla sadu arvuteid/kasutajaid aga mis väljaspoole (err.ee jaoks näiteks) paistavad kõik ühe IP-na. Sellisest kontorist saaks hääletada 1 (esimene) inimene.
Tüüpiline lahendus on coockie. Testisin - hääletasin koduses arvutis Kallase poolt 5 minuti jooksul kokku 5 korda kolme erineva browseri alt. Kui sul pole browsereid valida, siis pead peale igat hääletust lihtsalt konkreetse (või ka kõik) coockie kustutama.
Ma olen täiesti veendunud, et see tulemus ei näita ligilähedaselti tegelikku seisu ja on saavutatud selgelt "farmerite" abil.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Poti soldat kirjutas:Siin teemas nii palju jauramist selle EKRE kohta :) Ärge lootke/kartke, Helme presidendiks ei saa mingi nippiga. Nestori võib ka julgelt maha kanda. Reaalselt on laual hetkel alles Kallas, Jõks, Reps ja võib-olla ka Kaljurand juhul kui viimane suudab nüüd kiirelt oma toetajaid mobiliseerida. Ülejäänud kandidaatide rolliks saab olema valimiskogu esimeses raundis tähelepanu tõmbamine ja vee segamine.
Seda ei uskunud ka keegi

http://uueduudised.ee/kusitlused-hofer- ... valimised/
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

2korda2 kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:
Erakonna vehklemine. Ei usu sellistesse tulemustesse.
Kusjuures tegelikkus võib ollagi sellelaadne.
Sealt samalt IP aadressilt 2 korda hääletada ei saa - proovisin mitut moodi.
Lähed samale lehele teist korda - näitab ainult tulemusi, mitte hääletusvõimalust.
Trumm, sa ei ole ilmselgelt kuigi informeeritud sellistest lahendustest. Mingi rahvahääletuse puhul ei hakka keegi IP-sid logima ja nende järgi ligipääsu juhtima. NAT - kontorid, kus võib olla sadu arvuteid/kasutajaid aga mis väljaspoole (err.ee jaoks näiteks) paistavad kõik ühe IP-na. Sellisest kontorist saaks hääletada 1 (esimene) inimene.
Tüüpiline lahendus on coockie. Testisin - hääletasin koduses arvutis Kallase poolt 5 minuti jooksul kokku 5 korda kolme erineva browseri alt. Kui sul pole browsereid valida, siis pead peale igat hääletust lihtsalt konkreetse (või ka kõik) coockie kustutama.
Ma olen täiesti veendunud, et see tulemus ei näita ligilähedaselti tegelikku seisu ja on saavutatud selgelt "farmerite" abil.
Jep, piisab lihtsalt brauseris cookiede kustutamisest ja lehe uuesti laadimisest. Proovisin veidi oma Firefoxis, ja kui selge mis teha siis võttis mul endal antud protsess umbes 5 sekundit. Proffidel "hääletajatel" läheb ilmselt veel kiiremini, ei üllataks kui selleks isegi mingid spetsiaalsed tarkvarad eksisteeriks.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Hm... Ma proovisin huvi pärast sama. Hääletada sai, aga hääletanute koguarv ega hääle saanu % sellest ei muutunud.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Osa tegelastele lihtsalt ei mahu hinge, et see Tarandi fenomen võib toimida ka siin - kuna president igapäevaelu eriti ei puuduta, siis võib valija lubada endale sellise vimka ja hääletada kellegi protesti mõttes. Ka siis, kui Tarand ülekaaluka häältesaagiga omal ajal Europarlamenti valiti, paistis, et lüüasaanud peavoolubroilerid ei taibanud, milles konks oli.

Kui see "hääletus" oli noortekogute trollide poolt mõjutatav , miks siis Reps ei juhtinud seal, KE kombed taolisi asju teha on teada ja mass on neil kaugel suurem kui mingi vähem kui 8000 liikmega pisiparteil.
Just lõppes TV2 vaatajaküsitlus, et kas Kaljurand peaks kandideerima valimiskogus. Tulemus - 85% poolt 15% vastu.
Ei salli seda Siimu keegi.
Nüüd tuleb kisa, EKRE valvetrollid tegid :lol:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Nüüd tuleb kisa, EKRE valvetrollid tegid :lol:
Vaevalt, EKRE valvetrollid koos EKRE-ga toetavad ju Repsi :lol:
Unforeseen consequences
kana tagumik
Liige

Postitus Postitas kana tagumik »

Toobal lasi end põhja poliitikuna ( pedofiiliasüüdistusega ta sunniti lahkuma) ja nüüd tuleb välja, et laseb põhja ka partei ?
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Castellum »

kana tagumik kirjutas:Toobal lasi end põhja poliitikuna ( pedofiiliasüüdistusega ta sunniti lahkuma) ja nüüd tuleb välja, et laseb põhja ka partei ?
Mina nagu mäletan, et pedofiiliat ikkagi ei olnud? Ta toimetas ikka suguelu-ealistega? Lihtsalt asi oli skandaalne, KE valijatele eriti?
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Tundub, et ega seda Siimu vist väga ei sallita tõesti. Isegi Edasi, ptüi, Postimees siis ikka, on ebaharilikult Siimu-kriitilise artikli üllitanud. Panen selle tsenseerimata kujul ka siia:
Juku-Kalle Raid: kirvena pea kohal rippuvad vuntsid
Oma teravavõitu vestes hurjutab Ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid läbi nii Siim Kallase kui ka tema toetajad.

Ega selles, et presidendivalimised tasakesi põllule veeresid, pole küll midagi imeväärset. Sitta kah. Mäletate seda Priit Pärna pilti, kuidas taat sõnnikut laiali laotab?

Teada ju oli, et neil valimistel keegi kokku leppida ei viitsi, rääkimata veel kaine mõistuse tarvitamisest. Kunagise riigikogu liikmena arvan lihtsalt, et see bande ei saanud oma tööga hakkama; kui oleksin veel praegugi seal, hakkaks päris plass. Ent okei, miskit seadusevastast siin ju samuti pole, lihtsalt pikale veniv palagan, justkui nõukogude püksikumm. Minu mälu mööda ei viitsinud isegi kihlveokontorid sellel teemal pikemalt peatuda.

Küll aga on tehniline ilme asjal näotu. Mis seal salata, pole üldsegi mõistlik, veel vähem tänapäevane, et formaalset tähtsamat kohta võib mingite poolearuliste jonnimise tõttu hakata täitma mees Nõukogude Liidust. No eks ma räägin ikka entusiastlikust, ent täiega stagnaaegsest Kallasest, kelle teravad vuntsid nüüd meie kõigi pea kohal tolgendavad. Tere tulemast Ida-Euroopasse, kõige halvemas tähenduses. Kui me pajatame juba aastaid Eesti paigalmarsist ja seisakust, uute ideede puudumisest, mutta kinnijäämisest ja kõigest muust vaikelulikult vastikust, siis seltsimees Siim on selle stagnatsiooni vuntsidega kummitempel. Mis kuradi pärast on vaja tüüpi hoiukassast, poliittehnoloogi, kelle ees- ja tagatubades käib kakelung eelkõige vaid selle nimel, kuidas hädapidur kindlamalt oma kortsulisse pihku haarata?

Kogu asja teevad ilmekalt veel nõmedamaks selle lekkiva paadi täitnud Kallase võitluskaaslased, näiteks võtame kasvõi Jürgen Ligi, kes ajab suust sihukest saba ning sarvedega iba välja, et isegi Arnold Rüütel võiks imestada.

Rüütel mäletatavasti ütles kunagi kuulsa lause: «Põhimõtteliselt nõus, nii seda kui teist, aga üldiselt mitte!» Ligi on selle lause juures koolis käinud ja hoolikalt õppinud.

«No ma ju ei olnud seal jutuajamise juures, aga ma olen täiesti kindel, et sõna «toetame» on selles mõttes tingimuslik, et igas faasis tekib täiesti uus olukord: uus häältejaotus, uued kokkulepped või mittekokkulepped. Ei saagi väita, et meie käes on kogu protsess, et kes mingis etapis kandidaat on. Seda ei saanud ette arvata ükski erakond või kandidaat,» ajas Jürgen oma udu, kui küsimuse all oli Marina Kaljuranna kandidatuur valimiskogus. Kokkulepped ja mittekokkulepped. Tõepoolest. Ilusat elu sulle, Jürgen.

Ma kipun endiselt (koos oma arvuka tutvuskonnaga) arvama, et meie presidendivalimised pole ainult presidendi valimised, vaid põhimõtteliselt võime seda protsessi tähelepanelike vaatlejatena nimetada Nõukogude Liidu viimasteks hingetõmmeteks. Kui Rüütel presidendiks sai, ronisid kohe vanad kommarid nagu prussakad seinapragudest välja ning kukkusid vilkalt toimetama. Kallasel on küll lääne ülikond seljas, aga hingamine kuulub paraku aega, millele mingit restauratsiooni ei sooviks.

Eks me teame kõik vähelohutavaid lendsõnu, mille järgi saavad segaseks muutunud asjaolude käigus segastest asjatundjad. Paraku näitab ajalugu hetki, et ülbed, oma võimutäiuses vankumatult kindlad ja selles iialgi mitte kahtlevad kodanikud on lihtsalt kaasinimestele ohtlikud. Meenub korraks kohe, kuidas paks Konstantin, ikka see Päts, isehakanud president, urises Sirgi peale: «Või see poisike tahab üle võtta riiki, mille mina üles ehitasin?»

Ma hääletasin 1995. aastal ise Reformierakonna ja Siim Kallase poolt, tõsilugu, sest toona kujutasid nad alternatiivi kuivanud oksal. Paraku on aga praegu sellest võsust sirgunud põõsas, mis ise hädasti kastmist ning värsket sõnnikut vajab.

Antagu mulle minu veste pisut terav toon andeks, ent – ausõna! – ma igatsen homset päeva, mitte eilset. Homne päev võib ju olla korraks isegi hullem kui eilne, ent vead ja raskused sunnivad ummikteede asemel ehk väljapääsusid otsima – lihtsalt jube kõrini on paigaltammumisest. President on küll märk, kõigest märk, aga ma ei alahindaks märki, mille sa endale oled rinda sikutanud. Ei ole ju eriti tervemõistuslik 2016. aastal heast peast ja vabatahtlikult komsomolimärki kandma kukkuda.

Igal stagneerunud asjal, olukorral ning inimgrupil on komme oma status quo’d hasartselt kaitsta. Sellisel juhul näitab põdur ja vaimuteravuse kaotanud päss üles harukordset vilkust ning ootamatult raju jõudu. Sellise energia abil võiks maakera paigalt nihutada, palju suuri asju korda saata, uusi ja ägedamaid lahendusi proovida, ent paraku kulub kogu võim hetke säilitamisele. Jumala eest, et harjunud olukorras midagi ei muutuks.

Teate, ma ei räägi isegi sellest, et Belka Trade ei viitsi Kaljurannaga tegeleda. Marina pole üldse selles rollis kõige tähtsam. Kõige tähtsam on ikkagi see, et klassikalise muusika festivalil promotakse leninlikke laule esitavat Meie Meest. Spassiibo, käige põrgu. Pole vaja.

Mida siis nüüd teha? Mina loodan selle peale, et lugupeetud põllutöölised tunnevad vuntsidega umbrohu ära ning jätavad ta vaasi asetamata. Ma siiralt loodan, et ehkki presidendiamet on vaid märgike rinnas, annab see märgike enese- ja kuuluvustunde. See märgike peaks meid rõõmsalt ühtede asjade peale mõtlema panema, mitte kiskuma tagasi minevikku, kust me küll pärit oleme, kust paljugi head on kaasa võetud, ent mis kaua kaasa veetuna muutub lihtsalt sangpommiks jala küljes. Pole meile seda vaja. Rõõmsamat, kergemat ning ärksamat sammu meile kõigile!

P. S. Vahepeal helistasin Eiki Nestorile, kes minu arusaamist mööda võiks vabalt president olla. Inimene, kes suudab minusuguse (küll 28 aastat tagasi) panna tisko ja pungi asemel Frank Zappat kuulama, evib vaieldamatut pedagoogilist potentsiaali. Et mul on täna temaga Kuku raadio eetris (Juku Raadio) saade, kasutasin juhust ja küsisin, miks sotsid ei võiks näiteks Marina Kaljuranda põllule peletada. Et kandideerigu, sest on vaieldamatult äge inimene. Aga ega ma ei tea muidugi, kuidas Marina sellesse suhtuks, ta on hea huumoriga ning targasti mõtlev, küllaltki intelligentne tüüp, mine tea, äkki sai ka tal üldse asjast kõrini.

Eiki ei öelnud suurt midagi, aga kohe näha, et ta elab endiselt omas normaalses maailmas, mitte ei võimle, punarätt kaelas, hommikuti akna all. Eks tal oli ka oma kandidatuurist ja sellega seonduvast suhteliselt kama. Kõige positiivsemas mõttes. Ka mina olen seda meelt, et valima peaks inimese, kes pole väga meeleheitlik. Meeleheitlikkus on ebaküpsuse märk, meeleheitlik inimene või erakond pole asjaks lihtsalt valmis. Kui keegi ennast liiga tõsiselt võtab, eriti kui ta on märgilisel kohal, lõpeb see suure enamiku jaoks varem või hiljem halvasti, paremal juhul lihtsalt keskpäraselt. Kunagi arvasin ma, et Eesti meeleheite meistritiitel võiks kuuluda Edolfile, see on see Savisaar, aga tänaseks on konkurents muutunud palju krõbedamaks, linnapea pjedestaalikoht kõigub nagu kadakas sügistuules. Seaduseloomega kokku puutunud riigialamana tean ma hästi, et sihukest seadust, mis keelaks egotripparitel, liigse enesearmastuse ning oma vankumatute riigijuhi võimete käes vaevlevatel inimestel kandideerida, pole võimalik kuhugi kirjutada.

Või siiski on?

On ikka.

Selle seaduse saab igaüks endale ise kõrvade vahele kirjutada, selle järgi toimetada ning – uskuge! – juba hakkabki meil kõigil parem.

Usaldagem ikka inimesi ja institutsioone, kes endas kahelda julgevad. Lihtsalt vuntsidel puudub selleks paraku aga võime, vuntside küljes peaks olema ka ajud ning usk oma eksimisvõimalusse.
http://arvamus.postimees.ee/3819999/juk ... ad-vuntsid
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Päris huvitav oleks kuulda Marina Kaljuranna seisukohta autorollomannuste teemal. Kas keegi julgeb sel teemal midagi öelda või istubki kogu RE vaikselt nagu kult rukkis, millal asi unustatakse?

Miks eeldavad poliitikud ja ametnikud lihtkodanikult seadusekuulekust ja eetilisust, kui RK liige ja EV (küll endine) minister on sisuliselt võtnud hoiaku, et enne Riigikohtu lõplikku otsust antud teemal on eelnev kui hane selga vesi (nii eetika kui madalamad otsused). Miks peaks kodanik austama esimese astme kohtu otsust, kui poliitikutel pole selle vastu mingit respekti?
A4
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas A4 »

Nendest telefoni- ja vebiküsitlustest. Igaüks, kes on vähegi kokkupuutunud sotsioloogiaga, teab väga hästi, et neid suvalise valimi ja terve rea petmisvõimalustega veebi- ja helistamisküsitlusi ei saa väga tõsiselt võtta. Sest ülesse jääb alati teatud petmis- või kordushääletamisvõimalused; teiseks pruugivad ühe või teise seisukoha või poliitiku toetajad lihtsalt olla aktiivsemad.

Miks EKRE, EKRE seisukohad või EKRE kandidaadid nendel „küsitlustel“ tihtipeale nii palju hääli saavad – mina pakun, et neid inimesi ei ole ühiskonnas niivõrd massiliselt, vaid nad on lihtsalt aktiivsemad ja häälekamad oma seisukohti väljendama ja igal võimalusel „klikke“ vajutama. Ei pruugi selle taga olla mingit EKRE salaskeemi või vandenõud peale selle, et on äkki oma toetajatele antud soovitus teha igal võimalusel nii sotsiaalmeedias kui ka küsitlustel „suu lahti“ ja „klikk kirja“. Millegi muuga ei ole eriti seletatav EKRE suur populaarsus sedalaadi küsitlustel versus nende tegelik populaarsus professionaalselt ja usaldusväärselt läbiviidud avaliku arvamuse küsitlustes kui ka päeva lõpuks valimistel. Nt sellelesamale EKRE-le hakkasid avaliku arvamuse uuringud paaril kuul enne viimaseid valimisi ennustamagi valimiskünnise lähedale jõudmist, ja reaalselt valimistel nad selle napilt ületasidki.

St. usaldusväärseks tasub lugeda professionaalsete uuringufirmade ja elukutseliste sotsioloogide poolt läbi viidud vähemalt 1000 inimese ja reaalselt Eesti elanikkonda nii vanuseliselt, hariduselt kui ka elukohta arvestava valimiga. Mille parimaks kontrollmehhanismiks on viimase enne valimisi läbi viidud uuringu ja valimistulemuse võrdlemine, kus erinevused esimese ja viimase vahel on üldjuhul veamarginaali piires. St. usun, et pigem on kallutatavad ja peteteavad need veebiküsitlused, mitte aga pole avaliku arvamuse firmad läbinisti mingite vandenõulaste teenistuses ja valimistel ei esine massilist võltsimist.

Mis presidendikandidaate ja nende populaarust puudutab (nendes n-ö pärisuuringutes), siis juhiks tähelepanu, et Kaljuranna suhteline edu tulenebki ju tegelikult mitte mingitest eriti säravatest või originaalsetest mõtetest, vaid pigem nende vältimises – et jumala eest kedagi mitte välja vihastada. Samuti ka tema poliitilises mõttes „mineviku“ puudumises – kui Kallas, Nestor ja Reps on sisepoliitikas juba 15-25 aastat tegevad olnud (ja sellega paratamatult teatud taagad ja luukered omale kogunud), siis Kaljuranna poliitilise tegevuse (ja tegelikult ka vaadete) kohta ei tea me tegelikult mitte midagi (sest neid vist üldiselt väga polegi). St võrreldes teiste kandidaatidega talle nagu polegi midagi ette heita, mis iseenesest ei pruugi tegelikult mingi kvaliteedi märk olla. Nii et minu poolest saagu presidendiks pigem poliitik, kes julgeb otsustada ja teha, tehes selle käigus ka vigu, kui kandidaat, kes tegelikult polegi 25 aasta jooksul midagi erilist pidanud tegema või otsustama. Elukutselise diplomaadi töö juures see ongi normaalne ja loomulik. Aga riigipeana, kes ei pea äkitselt mitte ise „peamajast“ juhtnööre ja suuniseid saama, vaid vastupidi, ise hakkama otsuseid tegema ja suuniseid andma?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Muidugi pole need mingi päris uuringuga võrreldavad, aga päris suvalt taolised "gallupid" ka pole manipuleeritavad. Näiteks ERR saate Foorum gallupis on samalt numbrilt helistamiste arv piiratud (proovisin korra, 3 korda sai hääletada ning siis teatati, et rohkem ei saa). Eks arv on tuletatud sellest, et keskmiselt peres 3 inimest, et kõik saaks samalt numbrilt arvamust avaldada (see on tehnika küsimus progeda asi nii, et 1 korra saab).

Mis puudutab seda kõnealust "Helme fenomeni", siis selle taga on väga lihtne seaduspärasus ehk protest. Kuna sõna "Kallas" seostub tavainimesele sõnadega "10 miljonit", "EL jama" "pagulaspoliitika" jne, siis rahulolematus otsib väljapääsu just taolistest asjadest.

Miks ma seda arvan? KE kandidaadi väike reiting seal - kesikute hästiorganiseeritud trollimajandus on Eestis ammu avalik saladus. EKRE pole lihtsalt samas kaalukategoorias mängija. KE trollikontor suudab igast asendist toota sinna 10 korda rohkem hääli kui EKRE (või mistahes väikepartei).

Aga kokkuvõtteks: taolisi asju tasub "peavoolul" kasutada ära endale (enese)kriitiliste küsimuste esitamiseks peegi ees - et mis me teeme valesti? Mitte järjekordseks eneseõigustuseks ja "lõplik tõde kuulugu partei tagatoale" -kinnistamiseks. Sinna hulka kuulub ka see "ah, see on mingi trollikontori tehtud, meil on ikka õigus". Seda võib päris kindlasti täna öelda, et ühiskonnas on päris kaalukas hulk rahulolematust, mis esimese soojaga leiab väljenduse igasugu alternatiivide otsimises nii valimistel kui igasugu küsimistel. Seda tõsiasja mõistagi "peavool" tunnistada ei soovi (vana hea "õigus kuulub partei tagatoale"-kontseptsioon). Alternatiivparteisid on aga hädasti vaja, et peavoolukoaltsioon liiga laisaks ja ilmeksimatuks ei muutu. See, et Eestis on aasta jooksul tehtud juba kaks olulist majanduspoliitilist möödalasku, on juba meie jaoks paljuvõitu. Nii öelda roll olla pinnuks koalitsiooni tagumendis.
Aga riigipeana, kes ei pea äkitselt mitte ise „peamajast“ juhtnööre ja suuniseid saama, vaid vastupidi, ise hakkama otsuseid tegema ja suuniseid andma?
Eesti president ei anna küll muid suuniseid kui iseenda pisikese kantselei käsutamine. Välisministeeriumil pole mingit kohustust presidenti kuulata. Lisaks on tänases poliitilises süsteemis ju vaja (no osaliste arust) mugavuspresidenti, kes kuulutaks küsimusi esitamata välja kõik Toompealt tuleva ning liiga palju ei kobiseks. Mitte suveräänset mõtlejat (nagu Meri oli). Sestap on igati loogiline, et sinna üritatakse lükata kedagi parteisidemeid pidi mõjutatavat (no peale presidentuuri tahaks ka mõne kaaluka koha ju saada).
Kurjam
Liige
Kontakt:

kana tagumik kirjutas:Toobal lasi end põhja poliitikuna ( pedofiiliasüüdistusega ta sunniti lahkuma) ja nüüd tuleb välja, et laseb põhja ka partei ?
Toobali vägiteo kohta link ka http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=75503741
Peab ikka oskama :D
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline