Pikk ettekaemus annab kahjuks sellise pildi, et kui võõrariigi pätti välja ei saada siis teeb ta edaspidigi kurja meie kodukamaral.
Sul on mingi teine nägemus?
Mis pretsedent? Meil on seadus olemas, mille alusel pätid välja saata. Ja seda seadust ka kasutatakse. Võiks aktiivsemalt ja pikalt vilistamata kiiremini rakendada. Väiksemate kaabakate menetlemise peale ei peaks maksumaksja raha üldse kulutamagi. Kohe võiks Narva sillale sõidutada
Välja võib saata kohtuotsusega. Minu meelest nende isikute kohta kohtuotsust ei olnud.isonts kirjutas: ↑19 Mär, 2025 9:56Mis pretsedent? Meil on seadus olemas, mille alusel pätid välja saata. Ja seda seadust ka kasutatakse. Võiks aktiivsemalt ja pikalt vilistamata kiiremini rakendada. Väiksemate kaabakate menetlemise peale ei peaks maksumaksja raha üldse kulutamagi. Kohe võiks Narva sillale sõidutada
Ma pole eelkirjutanu, aga minu arusaam on:
https://arileht.delfi.ee/artikkel/12036 ... gaga-rahulPowell ei soovinud kõmu pakkuda ka teisel rindel, nimelt võitluses poliitilisel tasandil. Nii kirjeldas Associated Pressi ajakirjanik Chris Rugaber, et nii nagu teada on, vallandas teisipäeval president Trump kaks föderaalse kaubanduskomisjoni liiget, mis on sõltumatu agentuur ning mis ilmselt päädib suuremamahulise juriidilise võitlusega, kas Trumpi administratsioonil on õigust sedalaadseid otsuseid teha. Rugaber uuris selles valguses, kas see võiks olla ka ohuks föderaalreservi sõltumatusele. Powell tõrjus seda teemat, vastates lühidalt. „Ma arvan, et ma vastasin sellele küsimusele siinsamas ruumis mõnda aega tagasi. Ja mul pole mingit soovi muuta seda vastust ning mul pole midagi uut täna lisada,“ sõnas Powell. Nimelt viitas keskpanga juht novembris, et Trumpil pole seaduslikku alust teda vallandada. „Ei,“ vastas Powell novembris pressikonverentsil küsimusele, kas ta lahkuks Föderaalreservi juhi kohalt, kui Trump nõuaks seda, nii nagu mõned tema nõuandjad on viidanud. Jätkuküsimusena uuriti Powellilt, kas seaduslikult oleks tal kohustus lahkuda, kuid ta oli ka sellele küsimusele vastates resoluutne. „Ei.“
Eile aga polnud Trump rahul keskpanga otsusega mitte kärpida intresse. „Föderaalreservil oleks PALJU parem INTRESSE VÄHENDADA, kui USA tariifid hakkavad majandusse (kergendades!) üle minema. Tehke õiget asja. 2. aprill on Ameerikas Vabastuspäev!!!“ kuulutas Trump sotsiaalmeedias.
Sarnaselt ignoreeris Powell teist poliitilist tasandit puudutavat küsimust: nimelt pakkus Elon Musk mõni aeg tagasi välja, et tema kärpeasutuse DOGE abil võiksid USA maksumaksjad saada 5000 dollarit „kärpedividendi“. Powellilt uuriti, mis mõju võiks sellel olla inflatsioonile. „Mul ei ole kohane spekuleerida poliitiliste ideedega või fiskaalpoliitikaga. Nii et ma jätan sellele vastamata. Aitäh,“ lausus Powell.
https://www.err.ee/1609638229/trump-kav ... iali-saataDonald Trump lubas valimiskampaania ajal, et saadab haridusministeeriumi laiali ning meedia teatel kavatseb president lähiajal allkirjastada ka vastava korralduse. Trumpi määrus toob suure tõenäosusega kaasa palju õiguslikke vaidlusi. USA haridusministeerium keskendub peamiselt õppeprogrammide föderaalsele rahastamisele.
Trump lubas valimiskampaaniat tehes USA haridussüsteemi detsentraliseerida, öeldes, et ministeeriumi ülesanded ja volitused antakse osariikide valitsustele. 1979. aastal loodud haridusministeeriumi toetajad leiavad samas, et ministeerium kaitseb avalikku haridust. Ministeeriumi toetajad leiavad veel, et vabariiklased üritavad hoopis edendada kasumit taotlevat haridussüsteemi. Samas Valge Maja pressiesindaja Harrison Fields rääkis, et ministeeriumi laialisaatmine annab lapsevanematele ja osariikidele suurema kontrolli haridust puudutavate küsimuste üle. Valge Maja leiab, et USA hariduskvaliteet pole paranenud ning õpilaste matemaatikatulemused on langenud viimaste aastakümnete madalaimale tasemele.
Pärast Valgesse Majja naasmist nimetas Trump oma administratsiooni haridusministriks USA show-maadluse profisarja WWE kaasasutaja Linda McMahoni. Trump avaldas eelmisel kuul lootust, et McMahon koondab lõpuks ka iseenda. Trumpi administratsioon on juba läinud kärpekirvega hariduskulude kallale ning ka haridusministeerium sattus maailma rikkaima inimese Elon Muski huviorbiiti. Ministeeriumis käib nüüd koondamine täie hooga. Seaduse kohaselt ei saa aga haridusministeeriumi ilma kongressi heakskiiduta kinni panna. Eelnõu vajab 100-liikmelises senatis 60 poolthäält, vabariiklastel on ülemkojas aga 53 esindajat.
https://www.youtube.com/watch?v=PBu0Mtgn_4oEU Parliament Live: On February 19, 2025, American economist and Columbia University Professor Jeffrey Sachs delivered a powerful speech on U.S. dominance and Europe’s subordination. Speaking at an event titled "The Geopolitics of Peace," hosted by former UN Assistant Secretary-General and current BSW MEP Michael von der Schulenburg, Sachs highlighted the harsh realities of U.S. foreign policy.
He warned, "To be an enemy of the United States is dangerous, but to be a friend is fatal," urging Europe to adopt a realistic and independent foreign policy. He emphasized the need for a policy that truly understands Russia’s position, Europe’s interests, and America’s global role.
UK:The ministry changed its advisory on Tuesday. It now includes a reminder that approval through the US ESTA system or holding a US visa does not automatically allow entry in every case. "The final decision on whether a person can enter the US lies with the US border authorities," the spokesperson said Wednesday, noting that the same was true for German authorities.
(hiljuti arreteeris ICE ühe UK neiu, kes USAs juba sees oli, aga avameelselt tunnistas, et läbi riigi matkates aitab enda tasuta majutajaid koduste töödega - ICE luges selle loata töötamiseks)Current information for UK passport holders published online by the British Foreign Office states that travelers "should comply with all entry, visa and other conditions of entry. The authorities in the US set and enforce entry rules strictly. You may be liable to arrest or detention if you break the rules."
Tundub, et kui kellelgi on vaja USAsse reisida, siis meelespea:Le gouvernement français a déploré, mercredi 19 mars, l’interdiction d’entrer aux Etats-Unis puis le refoulement d’un chercheur français venu assister à une conférence, parce qu’il avait exprimé une « opinion personnelle » sur la politique américaine en matière de recherche.
Teslade põletamise eest 5-20a, kapitooliumi ründamise eest kiitus ja armuandmine (ka neile kes vägivallatsesisd või ründasid politseid, otsus mida ei poolda 80% ameeriklasi). Normaalne administratsioonekacariya kirjutas: ↑20 Mär, 2025 22:42 Kolmele USA Teslade- põletajast liberaalile on süüdistus kokku pandud ja ähvardab 5-20 aastat vanglat...ei tea kas lähevad mees- või naisvanglasse- kaks neist paistavad googeldades transseksuaalid, kolmas lillelapse moodi maapoiss.
https://nypost.com/2025/03/20/us-news/p ... a-attacks/
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline