Mina olen Narvas käinud. 1x senide elu jooksul. Möödas on aastat 10+ Oli mingi integratsiooni vms teemaline üritus. Naine ja 2 sõpra olid kaasas. Rongiga. Oli ringkäik Hermanni kindlusesse jne. Kahtlused ja väike hirm oli. Nö ekstreem. Kindluses oli giid ja puha. Kindlus oli lahe.taara kirjutas:Yana Toom: võin mürki võtta, et iga teine eestlane pole kunagi Narvas käinud
Eredamad mälestused - Narvas oli kindluse vallimüüris memorial nö. Narva "vabastajatele". Toona võttis karbi lahti, et mis, siin on endiselt nii vai. Närtsind lilli vedeles ka. Tõnismäe poiss oli veel paigas.
Arvasin mingipärast, et Narvas on vanalinnast ainult kindlus ja Raekoda säilinud. No ei olnud. Ikka muid keskaegseid maju oli ka. Väga anomaalne oli vaadata kindluse kõrval hrušovkasid - ca 50m.
A-la nagu oleks Toompea kõrval näit. Hirvemäel oleks need klotsid.
Fantastiline saarestik oli Narva jõel. Nagu lehtlad vms. Rootsis sarnased. Ma ei tea mulle tundub...
Raekokoja esisel platsil kasvas malts plaatide vahel. Öh.. Lootsin midagi enamat.
Kuskil poes kuulsime eesti keelt (Ostsime õlu - rikutud..), vanem Eesti naine oli sisseoste tegemas, ei mäleta väga mida rääkis, oli rõõmus, et nö päri eestlasi kohtas. Ei mäleta enam mida rääkis, aga point - raske on oli neil eestlust säilitada seal. Ta oli ikka juurtega sealt linnast, muidu poleks jäänud....
Läksime mingisse baari sööma. Üllatas positiivne suhtumine. Võrreldes Tallinna umbkeelsetega. Teenindaja ei osanud sõnagi eestit, aga oli väga teenindusvalmis. A'la sommi tunne tule peale (Tallinnaga võrreldes) Rahvus ei olnud üldse teemaks. Lõpuks vist tõi midagi valesti. Kaaslane varastas mälestuseks klaasi. Ei ole minu patt, aga vabandas, a'la et midagi teenindaja tõi valeti või hilja, mis iganes. Lollus igaljuhul, eks igaüks oma karmavõlga kannab...
Mis ma nüüd teisiti arvan selle külaskäigu valguses? MP Hyaana (Tõlge - Mine persse Jaana!)