Erakordselt jäle lugu. OT kommentaar nende mõjutusviiside kohta: vähemalt esimesed väljatoodud tunduvad olevat täie hooga käigus ka Eesti venekeelsetes väljaannetes, "Delfist" alustades.
Mitte et ma ei usuks seda, et Venemaa püüab intensiivselt mõjutada välisriikide poliitikat, kuid see lugu tundub minu jaoks poolik.
Ma ei usu, et Tšehhid niisama lambist hea meelega Kremli propagandat alla neelavad ja venemeelseid juhte valivad. Ma kipun arvama, et tõde on kusagil vahepeal. Et väljendumas on see sama meelsus mis mujalgi Euroopas, nimelt EL-i poliitika läbikukkumine selles osalevate rahvuste silmis. Hääl venemeelse presidendi poolt ei pea tähendama heakskiitu tema venemeelsusele, vaid võib väljendada vastumeelsust Euroopa Liidu tegemistele.
Ma muidugi ei tea kindla peale neid asjaolusid seal, kuid mulle ei imponeeri sellised ühekülgsed ja lihtsad käsitlused. Inimesed ei ole lollid ja nad vajavad käitumiseks konkreetseid ajendeid. Inimesed ei vali EKREt puhtalt selle pärast, et nad on räiged homofoobid või rassistid, pigem selle pärast, et nad tunnevad et neil puudub poliitiline väljund ja keegi ei esinda neid.