Mul on jumalast pohlad sellistest targutamistest. Kahele autole ostsin Gislavedid, sõitsid ja pidasid ja kestsid väga hästi, ka kolmandal aastal. Naelad sees kenasti alles, muster kah, pidamist klotsidel kah väga hästi.AMvA kirjutas: ↑14 Jaan, 2025 14:10Gislavedi toodab muuseas Continental enda odavbrändina. See on hea näide, kuidas eelarvamus mõjutab arvamust.Peeter kirjutas: ↑14 Jaan, 2025 13:58Aga milline oleks alternatiiv TM-i talvetestile?Kapten Trumm kirjutas: ↑14 Jaan, 2025 13:36
TM-i (Soome) rehvitestid on üks sõltumatuse musternäide valdkonnas, paljud teised ajakirjad kasutavad neid viitena.
P.S. Ise olen sajatamiste saatel testis väga häid tulemusi näidanud Continentalid peale ühte talve kuradile saatnud- täiesti mõttetud asjad ja ost oli. Samas aga 3 hooaega juba sõitnud ja "testidesse-mittejõudnud" Gislaved-id olid ikka veel tegijad (2 jooksu vaadeldavad samal ajahetkel).
Ärge võtke neid teste südamesse kohe.
Seejärel said ostetud oluliselt kallimad Continentalid, naelad, originaalid. Sõidetud sama käega. Ei mingeid lollusi, ütlen selle pärast, et keegi ei saaks nüüd jälle meelevaldselt süüdistada juhti või mida iganes muud asjaolu. Poole talve pealt pooled naelad läinud. Pidasid miskitmoodi küll jah, aga kevadeks nii muster, kui ka alles jäänud naelade seisukord selline, et järgmiseks talveks jätta polnud enam mõtet. Lõppeski nii, et veel sees olevad naelad kruvikaga välja ja suveringile. Samal talvel, st Gislavedi jaoks 4-ndal hooajal ilmnes Gislavedil jääl külgsuunas ujumine, rehv küll ilus, aga jää peal hakkas ujuma, külgsuunas pidamine oluliselt langenud, samas pikipidamine täitsa normulks. Kummisegu kõvaks läinud, naelad alles. Aga põhimõtteliselt veel täitsa kobedad ja müüdavad naelad enamuses (kõik 8tk st kaks jooksu) 4 hooaja lõpuski veel alleski, samas Conti enam müüdavaks ei kvalifitseerunud... Isiklik faktiline kogemus.
Lisan veel, et sain ühe autoga kasutatud 7-millise jooksu Conti suvekaid. Nood olid ja kestsid enam-vähem. Sama autotüübiga (jällegi Volvo V70 P3) järgmine talvekakogemus Barumi talvekaga (no olid taga paarina all). Külgsuunaline pidamine üks suur õnnetus, ma tahtsin juba tagasilda hakata süüdistama. Õnneks jäi ära, sest rehvivahetusega selgus kehva juhitavuse põhjus- tagaraehvid (Barum- Contigrupp... Isiklik faktiline kogemus.
a mul on jumala savi mida keegi siin kõrvale targutab. Targutage omavahel.