AMvA kirjutas:KE programmis oli vist RB sees?
Ja kui vaadata meie osa RB finatseerimises, siis hetkeinfo järgi on see ca 250-300 milj eur.
Ainuüksi Tartu maantee lõpuni 4-realiseks ehitamine maksaks ca 600-700 milj. Lisaks veel lubatud Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Narva. Pensionitõus võtab veel vähemalt 600-700 milj. Puudu jääb raisk.
Dr. Sci võiks ikka ju arvutada osata
Ja ma arvan, et enamus EKRE valijaid hääletasid aktsiiside alandamise poolt, mitte 4-realiste teede.
See kooseluseaduse tühistamine erilist furoori ei looks ja lisavalijaid juurde ei annaks.
Selle 4-realise tee osas - kas tõesti leidub naiivseid kes arvavad et võetakse otsus vastu ja tee on aastaga valmis? Tegelikult on otsus olemas, ehitamine käib, kiiremini ehitamist takistavad pigem puudujäägid projekteerimis- ja ehitustööjõus. Nii et pikemas perspektiivis tehakse need teed nii või teisiti valmis. Pensionitõus viib raha, nõus, eks lepitakse kokku selle jupikaupa tegemises. Iga järgnev riigieelarve on nagunii natuke suurem, kuskilt see lisaraha ilmselt leitakse.
Mis puutub EKRE valijatesse, siis niipalju kui ma neid tean, pole aktsiisid väga nende teema, pigem migrandid, eestlus, kooseluseadus ja see et valitsus ei kuula rahvast.
Kuid saab näha - ükskõik milline koalitsioon kokku saadakse, peavad parteid hakkama omi sõnu sööma. Tänane uudis tõstis minu jaoks erakorraliste valimiste toimumise tõenäosuse nii 25% peale.