Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tavaliselt ju tehaksegi esmalt ettepanek valimised võitnud erakonnale,kui see taandub kokkuleppele jõudmatuse tõttu teistega,siis on tehtud suuruselt järgmise tulemuse saanule.
Sedasi tehti ka siis,kui Kesk võitis valimised aga ei saanud valitsuse moodustamiseks enamust parlamendis ning siis kutsus president suuruselt järgmise valitsust tegema.See selleks.
Küll aga soovitan kuulata Karilaiu intervjuud Postimehes.
Sealt jookseb ka läbi joon,et sisuliselt kohe peale valimisi hakkasid nad ka otsima koostööd teiste parteidega.
Huvitav on aga vaadata keerutamist,kui ajakirjanik otseselt küsib millised on Ratase ettepanekud uue valitsuse moodustamiseks ning millest ollakse valmis loobuma.
Vastust sellele ei ole.
Nii,et jään ootama,mille nimel tegelikult ollakse valmis ka asjadest rääkima.
Kooseluseadus nagu ma ütlesin on lihtsalt ettur,tõsisemad asjad on maksud,kooli ja keelepoliitika ning kodakontsus.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

kaugeltuuriv kirjutas:Tavaliselt ju tehaksegi esmalt ettepanek valimised võitnud erakonnale,kui see taandub kokkuleppele jõudmatuse tõttu teistega,siis on tehtud suuruselt järgmise tulemuse saanule.
Sedasi tehti ka siis,kui Kesk võitis valimised aga ei saanud valitsuse moodustamiseks enamust parlamendis ning siis kutsus president suuruselt järgmise valitsust tegema.See selleks.
Küll aga soovitan kuulata Karilaiu intervjuud Postimehes.
Sealt jookseb ka läbi joon,et sisuliselt kohe peale valimisi hakkasid nad ka otsima koostööd teiste parteidega.
Huvitav on aga vaadata keerutamist,kui ajakirjanik otseselt küsib millised on Ratase ettepanekud uue valitsuse moodustamiseks ning millest ollakse valmis loobuma.
Vastust sellele ei ole.
Nii,et jään ootama,mille nimel tegelikult ollakse valmis ka asjadest rääkima.
Kooseluseadus nagu ma ütlesin on lihtsalt ettur,tõsisemad asjad on maksud,kooli ja keelepoliitika ning kodakontsus.
Noh - Ratas teeb koalitsiooni EKRE-ga ju lausa Eesti päästmiseks nagu ta ise väitis. Et jumalapärast ei tuleks erakorralisi valimisi. Vat sedasi ennastsalgavalt ohverdab ennast Eesti päästmise nimel lausa peaministri ametipostile - vaeseke!

Kuigi kus ta neid erakorralisi valimisi juba terendamas näeb, pole aru saada...
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Võimalik,et erakorralised valimised tulevad siis,kui Ratase poolt tehtud valitsus mingil hetkel laiali jookseb,sest minu hinnangul on seal nii omavahelist tüllikiskumise materjali isiklikul pinnal,kui ka puht poliitilistel vaadetel küllaga.
See võtab paar aastat aega aga siis võivad valimised tulla küll,eriti juhul,kui Reform otsustab asja käivitada ning ei soovi näiteks Isamaad enam paati võtta.Siis juba puht tehniliselt ei tule kellelegi enamushääli kokku.
AndresTy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AndresTy »

kaugeltuuriv kirjutas:Võimalik,et erakorralised valimised tulevad siis,kui Ratase poolt tehtud valitsus mingil hetkel laiali jookseb,sest minu hinnangul on seal nii omavahelist tüllikiskumise materjali isiklikul pinnal,kui ka puht poliitilistel vaadetel küllaga.
See võtab paar aastat aega aga siis võivad valimised tulla küll,eriti juhul,kui Reform otsustab asja käivitada ning ei soovi näiteks Isamaad enam paati võtta.Siis juba puht tehniliselt ei tule kellelegi enamushääli kokku.
Ennegi neid valitsusi laiali jooksnud. See veel erakorralisi valimisi ei nõua. Mälu järgi - erakorralised tulevad siis, kui Riigikogu ei kiida heaks peale valimisi järjest kolme ettepandud koalitsiooni või ei suudeta valitsust moodustada 73 päeva jooksul peale valimiste toimumist.
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Asi on tegelikult vägagi lihtne - tädile tehakse kambakat.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Seeder:
Lõpptulemusena jõudis Isamaa eestseisus üksmeelselt seisukohale, et Eesti huvides on püüda luua võimalikult laiapõhjaline koalitsioon, milles osaleksid Isamaa, Keskerakond ja EKRE.

Meie arvates on just sellises koalitsioonis võimalik kõige selgemini seista Isamaa väärtuste eest ning kõige paremad eeldused viia ellu meie põhilised valimislubadused: tulumaksuvabastus kõigile lastega peredele, pensioni II samba vabatahtlikuks muutmine, Kaitseväe ja Kaitseliidu täiendav rahastamine ning maksurahu.
Ma olen jätkuvalt seisukohal, et see on Keskerakonnale suur fopaa. Nad jäävad seal halli fooni ossa, sh. peaminister.
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kui tõmmata maha punane joon "kogu raha mulle" - sisuliselt seda see 500 maksuvaba kõigile tähendabki, mida Kaja Kallas tegi avalikult juba valimisööl, siis pole midagi imestada, kui saadki teiste käest peksa. Meenutagem ikka. See, et kõik omavahel räägivad, on elementaarne.

https://poliitika.postimees.ee/6536458/ ... -sotsidega
Viimati muutis Martin Peeter, 11 Mär, 2019 20:49, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Keskerakond+EKRE+Isamaa on ikkagi parem variant kui oleks üdini parempoolne Reformierakonna+EKRE+Isamaa koalitsioon (mille Kaja Kallas kohe alguses välistas).
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

AndresTy kirjutas:
Ennegi neid valitsusi laiali jooksnud. See veel erakorralisi valimisi ei nõua. Mälu järgi - erakorralised tulevad siis, kui Riigikogu ei kiida heaks peale valimisi järjest kolme ettepandud koalitsiooni või ei suudeta valitsust moodustada 73 päeva jooksul peale valimiste toimumist.
Kaks varianti veel.
- 1. märtsiks pole õnnestunud riigieelarvet vastu võtta
- rahvahääletusel kukub läbi RK pandud heakskiidetud küsimus
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kriku kirjutas:Ma olen jätkuvalt seisukohal, et see on Keskerakonnale suur fopaa. Nad jäävad seal halli fooni ossa, sh. peaminister.
Teisest küljest tõenäoliselt muidugi rehkendab Ratas lihtsa variandiga EKRE ja Isamaa millalgi Kuu peale saata, Ref asemele võtta ja ikka peaministriks jääda.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

hjl85 kirjutas: Sellega tõmbas kogu asjale vee peale.
Misasjale siis vesi peale tõmmati (peale Siimu tankist Kajakese)?
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

52-aastane Riigikogu liige Helle-Moonika Helme: „Päris algul oli vanema pojaga (poliitilisi lahkarvamusi), kes on nüüd 31. E-valimised olid siis juba olemas ja tema vist jõudnud parajasti hääletamisõiguslikku vanusesse. Laps tuli ülakorruselt alla ja ütles: „Ma valisin ära.” Tema luges programme ja võrdles ning leidis, et talle meeldib sotside programm kõige rohkem. Hakkasin selle peale nutma: „Kallis laps, mõtle nüüd ka!” Ja mida tegi hea laps? Vaatas mind ja ütles: „Kui sa tahad, ma lähen valin ümber.” Oli hea poeg. Ma ei survestanud teda. See ei olnud maailmavaateline. Kes ei ole olnud noorelt sots ja vanalt konservatiiv, sellel on midagi viga. Me oleme kultuurisõjas. Ma tsiteerin kristlasena Johannese teist raamatut: „Kui keegi tuleb sinu juurde ja ei too kaasa seda õpetust, mis on sinul, siis kui võtad ta oma majja, oled osaline tema kurjades tegudes.”“
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juht Mart Helme: „Meie eesmärk on teha ühel päeval ainuvalitsus. Meie erakonna valitsus. See on meie eesmärk. Me saavutame selle. Jah, me saavutame selle (valimistel 51 protsenti häältest). Kuna meil on koalitsioonivalitsused, siis, jaa, ma annan endale aru: e-valimiste paugupealt ärakaotamine ei saa olema lihtne, küll on aga võimalik e-valimiste läbiviimisel teha korrektuure, mis vähendavad manipulatsioonivõimalusi.“
Seni teadaolevatel andmetel pole ma homo ega abielus ega ka ühegi kiriku liige, ja ma vaatan juba aastaid hämmastusega, kuidas käib meeletu sõda kooseluseaduse üle, millega mul pole ainsatki puutumust. Kui kooseluseadusele kulutatud energia oleks kanaliseeritud näiteks piiri väljaehitamisse, oleks see ammu valmis.
Mart: „Seda nimetatakse kultuurisõjaks ja need on alati ägedad.“
Mul on alati naljakas kuulata või lugeda, kuidas üks teie erakonna liige räägib traditsioonilisest perekonnast ja kristlikust vaimust, sest mulle meenub kohe, kuidas ta unustas aastaid öelda oma tütre isale, et neil on kahepeale laps.
Mart: „Noo, inimesed muutuvad, Saulustest saavad Paulused ja vastupidi. Inimesed muutuvad. Kui keegi arvab, et mina olen täpselt samasuguse mentaalsuse ja eluhoiakutega nagu näiteks 40 aastat tagasi, siis on see suur eksitus. Inimene peabki arenema, peabki muutuma. Ma ei saa absoluutselt aru sellest tobedast humanismist ja leplikkusest ja andestamisest ja sallivusest, mida meie vasakpoolsed ja liberaalid siin esindavad. Olen küll (kristlane)! Aga see ei tähenda seda… muide, ärge tulge selle kristlusega siin! Piibel ütleb väga selgelt: keegi ei pea andma rohkem, kui ta saab… või kuidas see täpselt seal on.“
Kus on öeldud, et me peame hakkama miljoneid vastu võtma?
Mart: „No seesama kompakt (Ränderaamistik) ütleb seda. Lugege tähelepanelikult ja te teete väga adekvaatsed järeldused. Ärge kuulake propagandat, mida selle juurde aetakse.“
Te olete korduvalt väitnud, et on olemas ka mingisugune üleilme homoideoloogia levitamine. Kes seda juhib?
Mart: „Põhimõtteliselt Euroopa Komisjon ja liberaalsed Euroopa riigid. See ideoloogia on Euroopa Liidus kuulutatud sisuliselt ametlikuks ideoloogiaks. Nii nagu Nõukogude Liidus oli ametlik ideoloogia kommunistlik ideoloogia. Nüüd meil on liberaalne demokraatia – pange tähele: liberaalne demokraatia. See ei ole demokraatia, sest niipea kui panna sõnale „demokraatia“ juurde „liberaalne“, „juhitud“, „rahva“, muutub see piiratud võimaluste ja eesmärkidega demokraatlikuks fassaadiks. Liberaalne demokraatia on ideoloogia, mis on nimetanud teatud asjad õigeks ja neile oponeerimise valeks, kitsarinnaliseks, radikaalseks, populistlikuks. Seda kuulutavad Junckerid, Merkelid, Macronid ja teised. Aga meie, väikese rahva seisukohast on selle mõju hävitav, mistõttu on meil vaja seda demokraatiat, mis on kirjas meie põhiseaduses ja mis ütleb väga selgelt: Eesti on rahvusriik. Me oleme väga raskes olukorras, tugeva ideoloogilise ja demograafilise surve all, kaotame järjest suveräänsust Euroopa Komisjonile ja siis öeldakse: hah-hah-haa, te olete lollakad, te tegelete homoprobleemidega. See on ideoloogiline, kultuurisõja probleem, see ei ole mingi hah-hah-haa-lollakas-probleem. Aga mina ei ole autoritaarne juht, muide.“
Jaak Valge tõite teie Tartu nimekirja etteotsa, nüüd on ta riigikogus, samuti mängisite Ruuben Kaalepi – nagu Savisaar omal ajal Evelyn Sepa või Oudekki Loone – sellisele kohale, et ta kindlasti sisse saaks.
Mart: „Täiesti vale! Te ei tea absoluutselt mitte millestki mitte midagi ja inkrimineerite mulle jälle mingit oma väljamõeldist, nii nagu ajakirjanikud kogu aeg inkrimineerivad meile mingit jama. Te mõtlete mingisuguse oma maailma välja ning siis tulete ja hakkate sellest lähtuvalt esitama mingeid teooriaid.“

https://www.ohtuleht.ee/944959/mart-hel ... uvalitsus-
https://epl.delfi.ee/news/lp/moonika-he ... d=85529945
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

:shock: Assa raisk, ta unistab diktatuurist!
Meie eesmärk on teha ühel päeval ainuvalitsus. Meie erakonna valitsus. See on meie eesmärk. Me saavutame selle.
Liige

Postitus Postitas Avatar »

Arvad et teised ei unista või?
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Jutt on kohati selline nagu hakataks baaside lepingut jälle alla kirjutama. Reaalselt- võta üks ja viska teisega.
Kui see EKRE ja keskpartei liit nali ei ole, siis on see küll üks hea nali. Reaalselt suudab üks populistist pea peale kukkunud ekre minister toomi-muti roosale vesiveskile nii palju vett toota, et seda ei silu isegi Anzip isiklikult Euroopas ära, rääkimata Kelamist ja Paetist. See ei tähenda, et Kallas kangide kallal oleks mingi väljapääs.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist