Iisraeli peamine mure on siiski ehk venelaste kavatsus/tegevus tarnida Assadile relvasüsteeme, mis peaksid kindlustama talle kvalitatiivse üleoleku vastasest...
Hoolimata venelaste arvukuse suurendamisest, jääb võitluse põhiraskust kandma siiski Assad ja tema poolehoidjad.
Venelaste lennuvägi võib ju toetust pakkuda, kuid kuna nii S-Araabia kui AÜE on mässulistele tarninud ka piisavalt tasemel ÕT-süsteeme, pole see just jalutuskäik pargis. Assadi õhujõud on niigi kõvasti rappida saanud.
Relvasüsteemidest aga, mis Assadi käes, see ka Hezbollah käes. Teadagi, kelle poole need torud pööravad.
Andku Putin omadele mistahes suunised ja korraldused relvade kohta, nii see tõenäoliselt läheb.
Путин может принять любое решение, но оно будет "скорректировано" расхлябанностью, дезорганизованностью, глупостью и коррумпированностью чиновничьего и военного аппарата.
Именно поэтому не нужно сомневаться: если современное российское вооружение начнет поступать в войска Башара Асада, рано или поздно — скорее, конечно, рано — оно окажется в руках "Хезболлы" и других радикальных группировок. Что-то купят, что-то украдут, что-то захочет поставить по-тихому сам Путин, чтобы утвердиться в статусе повелителя Ближнего Востока. И рано или поздно ружье, которое Путин решил повесить на ближневосточной стене, выстрелит. Не может не выстрелить. Выстрелит по Израилю.