MTÜ Slava Ukraini

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Peeter
Liige
Kontakt:

Re: MTÜ Slava Ukraini

Postitus Postitas Peeter »

Just-just. See küsitlus ei näita mitte midagi just-just, seilasime teame (noorematele: see jälle klassikakild ühest vanemast multikast). Vat nüüd kohe jah ei näita mitte midagi.... :lol: Tõsiselt mõtlete või? Või lihtsalt üritate meelsust kujundada?

Madis Reivik: Seega, ma ei imestaks kui paradoksaalselt SU annetused kasvaksid.
No see on ikka juba superkild.

Misasju te küll sööte? Jutt tuleb nagu mingist teisest dimensioonist....
Kas mõtekam ei oleks vait olla?

Reaalsus: Ööga on ca 1700 juurde tulnud, protsent sama
Praeguseks 09-52 on veel sadakond juurde tulnud- 17249
20 minti otsa- jälle juures... kohe 17400 täis
Screenshot 2023-06-18 at 09-32-42.png
Screenshot 2023-06-18 at 09-32-42.png (21.48 KiB) Vaadatud 2233 korda
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Peeter, minul on siin kõrvaltvaataja positsioon, ka sina ei peaks seda isiklikult võtma.
Paralleelid DT, EKRE ja teistega. Võib teha või olla süüdistatud ükskõik kui jubedates tegudes, toetus aga hoopis tõuseb. Paradoksaalne ? Pigem jonnakus.

Online küsitlused on üldse mõttetu teema, viskaks gallupi üles, keda te tahate loodava Eesti Teaduste Ülisuperkompetentsikeskuse Kõrgemaks Mõtlejaks ja Arvutajaks Presidendiks, valikud on nt Helme, Rosimannus ja Engelbrecht. No arva mis vastused tuleks ?
navigator
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas navigator »

Madis Reivik kirjutas: 17 Juun, 2023 20:53
navigator kirjutas: 17 Juun, 2023 7:55 Jälle peab sulle keegi putru suhu toppima. Kui Pealtnägija seda tegi, siis sa ütlesid, et need ei tõesta midagi.
Proovin uuesti. Võid selle laiamise jätta, mulle see korda ei lähe.
Proovin uuesti :
Kes sa selline oled, et keegi peab sulle isiklikult mingeid arveid esitama ?
Peeter
Liige
Kontakt:

Madis Reivik kirjutas: 18 Juun, 2023 9:45 Peeter, minul on siin kõrvaltvaataja positsioon, ka sina ei peaks seda isiklikult võtma.
Oiei Madis, sa ei ole siin teps mitte kõrvaltvaataja. Sina oled siin esiõigustaja. Ja mina üritan sulle selgeks teha, et sa oled vähemus. Rahvas on hoopis teisel seisukohal. Sa võid ajada siin ükskõik millist kelbast või muiduiba, aga rahvas ei usu seda. Kui sa tõesti tahad tõsta MTÜ SU mainet rahva seas, siis soovitan lihtsalt vait olla. Oma postitustega saavutad sa (ka siin) ristivastupidiseid tulemusi. Tee ise omad järeldused.

NB! Ma olen korduvalt selles teemas kirjutanud ja soovitanud juttu koomale hoida. Ja ka korduvalt olen kirjutanud, et mida rohkem seda teemat üles kiskuda, seda lollimaks see jutt siin läheb lugejate jaoks. Mul on kahju, täna saan seda nii ekstra sulle, kui ka teistele lugejatele jälle öelda.....
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Peeter, sa oled minu positsioonist täiesti valesti aru saanud, ma ei ole osaline selles ristisõjas vaid ma tahaks nagu teada mis päriselt toimub. Samuti ei meeldi mulle külamentaliteet millega ajakirjandus asju ajab. Tahaks kvaliteetsemat materjali kui pilt Vaskivist basseinis. Olen seda siin teemas korduvalt korrutanud.
Ja kui minu kõhutunne ütleb et annetused võivad kasvada või samaks jääda, siis seda näitab aeg. Mina sellest rikkamaks ei saa, vaesemaks ei jää.
Kui MTÜ patutegude uurimine seisneb "kahtlejate materdamises" siis on kehvasti küll.

Peeter, räägi parem välja mida ja kuskohast sa varem kuulsid, see huvitaks teisi ka teisi akf-e. Palun ära pareeri seda väitega et "sul pole vaja teada" vms.
TTT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTT »

Neile kes ise asja ära ei taipa...

Meie üks talvevorm maksis ühe ühiku raha.
See müüakse Ukrainas riigile, mitte ei jagata tasuta, saadakse 2 ühikut raha,
Ametnike fond on viis ühikut, sellest kolm ühikut läheb nende taskusse.

Lind siristas.
Üldiselt ma alati kahetsen kui midagi pasunakoorile räägin.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Üllatavalt palju usaldavad raha annetada uue juhiga tegevust jätkavat SU. PM gallupi põhjal üle 2500 isiku. Kui arvestada üksikpanuseks 25.-, siis saame potentsiaaliks üle 60 000 euro. Selle summaga saab üht-teist kasulikku Ukraina tarbeks teha.
Peeter
Liige
Kontakt:

Toon siia paralleeli "Armastusest kolme apelsini vastu":
"Ööd on siin mustad!"
"Ööd on mustad jah!"
"Kust te teate, et ööd on mustad?"
"Kuulge kõik teavad, et ööd on mustad!"

Aga jah, mina ei hakka sulle rääkima, et kust ma tean, et ööd on mustad. Kui sina ei tea seda ja ei usu ja vaidled igati sellele vastu, siis mina ei viitsi küll hakata sulle selgitama kuidas mina teada sain, et ööd on mustad. Et ehk hakkad siis uskuma.
Vaata mina võin iga hetk öelda, et ma ei uskunud seda juttu ja leidsin, et "mina sellist jama edasi levitama ei hakka". Mina olen lihtsalt üks eraisik. Aga sa vat küsi seda avalikult AK toimetuse käest, kes 99,99% omades 12. märtsil sedasama infot, et raha on suurejooneliselt tuuri pandud ja selle eest endale hüvesid lubatud, ei küsinud seda JML-ilt. Teadsid, aga ei küsinud.

Mina ei pretendeerinud siis, ega ka ei pretendeeri nüüd vilepuhujaks. Neid on ilma minutagi karjaga. Neid, kes JML-iga läbi on käinud. Las nemad puhuvad. Igatsugu Arrastest ja tema kõnepartneritest alates. Oleks ju päris põnev teada, kes ikka kõik asjal kätt pulsil hoidsid. Põnev oleks kohe võrrelda kes mida ja millal öelnud (st valetanud) on.
Ja mitte, et "sul pole seda vaja teada", vaid hoopis "mina ei pea seda sulle küll seletama"
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Minu jaoks ei ole ju vahet kas akf "ei tea aga räägib" või "teab aga ei räägi". Mingile "rahvale" appelleerimine ei muuda ka midagi. Minu jaoks sama kui korraldaks rahvaküsitluse teemal "kui suur peab olema opvõimu tagasiside takisti" või "kui palju võiks silla sisse kallist terasarmatuuri panna".

Ootan ise ka huviga mõnda "vilepuhujat" kes kasvõi elementaarsel tasemel üritaks oma juttu millegagi kinnitada. Siiani on lati alt läbi joostud, eriti Pealtnägija oma vilepuhumise ja "arvete näitamisega".

Laiendan oma eelnevat kihlveopakkumist Pealtnägija arvete osas. Ükskõik millist Ukraina kraami 50 euri eest, ei pea olema viin vms (mulle endale ei maitse üldse nende põletatud joogid).
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas: 18 Juun, 2023 8:44Just-just. See küsitlus ei näita mitte midagi just-just, seilasime teame (noorematele: see jälle klassikakild ühest vanemast multikast). Vat nüüd kohe jah ei näita mitte midagi.... :lol: Tõsiselt mõtlete või? Või lihtsalt üritate meelsust kujundada?
Ma tõesti ei oleks arvanud, et sina niimoodi selektiivselt tsiteerima hakkad :dont_know: Kehv päev?

Kriku kirjutas: 18 Juun, 2023 8:15See küsitlus ei näita mitte midagi, kuni pole teada, kui paljud on üldse valmis Ukraina heaks annetama.
Peeter
Liige
Kontakt:

Jah, ausalt öeldes jah kihvatas hommikul. Ja mitte sinu mõtte pärast. Ikka Madise killlu pärast. Ja sõrmed käisid kiiremini kui mõtlemine. Praegu kirjutaks sinu lause peale repliigi teisiti. Näiteks niimoodi:
Ma ei ole nõus, et see ei näita midagi. Näitab küll. Jah, me ei tea päris täpseid positsioonide tasakaale, aga me ei saa eitada Postimehe küsitluse andmeid. Ka need on andmed, kuigi jah ka nende andmete korjamisega on mõningaid küsimärke, aga senikaua, kuni muid küsitlusi pihku jäänud ei ole, ei saa me seda Postimehe gallupi-numbrit mahakanda või tühiseks lugeda. Seda enam, et kas keegi on seal näinud sellist manipuleerimist mis läheks eeldatava rahva arvamusega risti vastupidiseks? Senikaua kuni sellist asjaolu ei ole tuvastatud peame eeldama ka selle numbri tõsiseltvõetavust.

Sul on õigus Kriku. Palun vabandust, aitähh torke eest. Üritan olla hoolsam.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Mittemidagi ei saa aru.
En ymära.
Ничего не понимаю
Ich verstehe nichts
Нічого не розумію
8)

Talvevormid ja padjad-tekid
Umbes 400 eurot maksev komplekt sisaldab talvejope ja pükse, fliisjope, termopesu komplekti, maskimütsi ja kamuflaažkostüümi.
Sõjaväevormi komplekti orienteeruv hind: 400 eurot
Annetuskampaania "1000 kangelast lumes" kogus ühe ööpäevaga kokku tuhande sõduri talvevarustuse ostmiseks 400 000 €. Annetajate suure huvi tõttu suurendame kogutava rahasumma kahekordseks ehk uus eesmärk on koguda 800 000 € ja soe talvevarustus annetada kokku 2000 sõdurile.
https://www.militaar.net/phpBB2/viewtop ... 24#p789224
Kokku esitati projektiga seoses arveid 1,334 miljoni euro eest, mis kõik said ka tasutud. Neist suurima summa ehk 904 887 eurot sai IC Construction, 370 900 eurot Apparel de Furniture...

...Abivajajatele üleandmise kohta on täielik või osaline tõestusmaterjal olemas ... 8245 padja-teki komplekti kohta....

...Projektiga "1000 kangelast lumes" soetati Slava Ukraini andmetel 2300 komplekti talvevarustust, millest 2299 kohta on olemas ka üleandmis-vastuvõtmisakt ning ühe komplekti jättis All For Victory endale näidisena lattu...

...Auditis võetakse kokku IC Constructioniga tehtud tehingud ja selle kohaselt on ettevõttele makstud arveid 1 555 858,50 eurot. Sellest 904 887 eurot "Lootuse jõulude" eest, 127 972 geriljakiirabide eest, 413 505,5 eurot seoses projektiga "1000 kangelast lumes" ja 123 579 eurot muude IC Constructioni arvete eest.
https://www.err.ee/1609009295/slava-ukr ... tust-parem

Apparel de Furniture ehk ТОВ «АППАРЕЛЬ ДЕ ФЕРНІЧЕ» (Код ЄДРПОУ 38524231) on mööblifirma.
Äriregistri andmed: https://opendatabot.ua/c/38524231
Koduleht: http://adf.com.ua/
Toodab muuhulgas erinevaid (mööbli)kangaid, s.h. termovilti/termovillast materjale.
Õmblustöödest valmistatakse tepitud kihilisi materjale/kangaid ka tellija materjalist. Näiteks tekke.
Siit võib tuletada, et sellest Ukraina ettevõttest telliti siis need tekid-padjad jms kraam ""Lootuse jõulud" projekti raames.
No igatahes ilmselt mingit osa talvevorme sealt ei tellitud.

On aktid 8245 padja-teki komplekti üleandmise kohta.
370 900 EUR : 8245 = 37,34 EUR / komplekt ehk reaalne ja OK.

Artiklis on ka üks viga:
"Kas või seesama "1000 kangelast lumes" – iga viimane kui 2200 tellitud vormist on jõudnud sõjaväeosade kätte, üks on näidisena endiselt All For Victory käes.
Projektiga "1000 kangelast lumes" soetati Slava Ukraini andmetel 2300 komplekti talvevarustust, millest 2299 kohta on olemas ka üleandmis-vastuvõtmisakt ning ühe komplekti jättis All For Victory endale näidisena lattu.

.
SU Talvevormid.png
.
Tabelist on näha, et võeti 7 hinnapakkumist täiskomplektide õmblemiseks/hankimiseks.
ICC hind ja HP kuupäev puudub. Seega pakkumust (HP dokumenti) SU-l pole.
Teised on pakkunud hinda 368 EUR kuni 490 EUR.
Kahel pakkujal on ka nimi olemas.
Kes on (anonüümsed?) pakkujad nr. 3;4;5;6 ?

Lepingud sõlmitakse hoopis ICC; FIE Konstantin Harenko ja FIE Anna Slutska`ga kes lepingusse läinud summadega pakkumusel pole osalenud.
ICC nagu oleks (tabeli ülemine pool) aga pole pakkumust, summat ega kuupäeva.
Kõikidel võitjatel on sendipealt täpselt üks ja sama hind - 359,57 EUR/komplekt...
Kahel lepingusse läinud pakkujal on lepingus väiksem komplekti hind kui pakkumises.

Ühesõnaga tundub, et võeti kõigepealt pakkumised, et näha, mis hinnaga üldse vormikomplekte tehakse ja siis ICC "pakkus tagantjärele parimat hinda", võttes aluseks teiste hinnapakkumised, et n.ö. "vähempakkumine võita" ja tehing omale saada. Tehingu/lepingu mahuks oli määratud 2300 komplekti. Ja ICC lõi siis (käis üle jõu?) mahu pooleks (1150+1150) ja ilmselt siis otsis ka n.ö. "alltöövõtjad", kes teeks/hangiks täpselt sama hinnaga (tegelikult on see n.ö. ettekirjutatud hind) ja täidaks teise poole lepingumahust.

Kõik arved on olnud ettemaksuarved. SU on kandnud raha üle kolmele lepinguosalisele (ICC; Harenko; Slutska) ja siis nad on selle raha eest kokku otsinud ja ostnud või siis ise valmistanud (leidnud õmblusfirmad; ICC kindlasti ise ei valmistanud, teisi ei tea) oma osa vormikomplektidest. Mis hinnaga nad need vormikomplektid ise hankisid ehk kätte said või valmistasid, pole aimugi.
Pakkide komplekteeritus on välja toodud SU kodulehel, ICC ja SU vahelistel üleandmisaktidel (1150 komplekti) ja kahel üleandmisaktil sõjaväeosadele (143 komplekti osas). Ülejäänud üleandmisaktidel komplekti sisu eraldi välja toodud ei ole.
Sellest võib välja lugeda või lugemata jätta midaiganes. ICC andis SU-le üle 1150 vormikomplekti? Ainult 143 TÄISkomplekti kohta on ka akt sõjaväeosale üleandmise kohta? Ülejäänud võisid saada ka poolikuid komplekte? Kas kõik 2299 üleandmisakti on väeosadele üleandmise kohta või nt 1150 kohta ongi ainult akt, et ICC andis SU-le üle? JNE JNE

Kiirabid.
Auditis võetakse kokku IC Constructioniga tehtud tehingud ja selle kohaselt on ettevõttele makstud arveid 1 555 858,50 eurot. Sellest 127 972 geriljakiirabide eest...

...Auditeerijatele esitati 51 auto üleandmis-vastuvõtmisaktid lõppkasutajaga ja veel kümne auto kohta said nad lisainfot nende asukoha kohta. Puudu on osaliselt üleandmis-vastuvõtuaktid rehvide kohta....
.
SU Kiirabid.png
.
Kelle pakkumised (1;2;3;4) need seal auditi tabelis on?
Kuna selles tabelis on "hinnapakkumiste" järel lahter selle kohta, kellega leping sõlmiti (ICC hinnaga 3500 EUR/masin) ja Merko toel ehitati neid kiirabisid siin ümber umbes aprillis-mais (vbl ka veel juunis) siis nende pakkumiste (1;2;3;4) hulgas ei ole neid kümmet kiirabi, mis meil siin valmis ehitati.

Millised masinad üleandmisaktidel (+ 10 mis tuvastatud ilma aktita) on?
51 üleandmisakti seas on ka Eestis valmistatud kümme kiirabi ?
Kui jah siis Ukrainas ümber ehitatud kiirabide kohta on 41 üleandmise akti ?
61 kiirabi ehitati KOKKU (s.h. eestis valmistatud?) ?
61 kiirabi ehitati Ukrainas lisaks Eestis valmistatud kümnele?
51 hoopis ehitati Ukrainas ?

Kui 61 ehitati Ukrainas siis
127972 EUR : 61 = 2098 EUR / masin
Kui 51 ehitati Ukrainas siis
127972 EUR : 51 = 2509 EUR / masin
Kui 41 ehitati Ukrainas siis
127972 EUR : 41 = 3121 EUR / masin
Lehtme: „Eestis on mul umbes 6500 eurot ühe auto hind, aga seal on võimalus teha seda 3500 euroga,“
https://www.delfi.ee/artikkel/120179722 ... -odavamalt

:scratch:

Humanitaarabi tsivilistidele

See on nii umbestäpselt teema, et pole mõtet üldse süveneda numbritesse ega oletada.
Akte pole ja rindel pakkide eest keegi allkirju ei korja, et kui paljud on saanud jne.

904 887 EUR läks ICC-le
Selle eest tehti valmis väidetavalt 22 600 abipakki mis teeb paki hinnaks 40EUR.
Akte on 8341 toidu-ja hügieenipaki üleandmise kohta.
ICC on muidugi esitanud SU-le aktid kõikide 22 600 paki "kättesaamise" või "ostmise" kohta (mida nad tegelikult vist ise komplekteerisid).
Kui palju neid pakke tegelikult tehti ja laiali jagati teab vaid tuul...

*

Tehingupartnerid

See tabel on tegelikult huvitav ja teatud mõttes väga informatiivne.
.
SU Tehingupartnerid.png
.

Sealt on näha, et nt. "kiirabi" projekti eest on tasutud ICC-le 127 972 EUR aga teistele lepingupartneritele 306 713 EUR.
Ütleme, et sellest 65 000 on need 10 Eestis valmistatud kiirabi hinnaga ca 6500 tk.
Järele jääb 241 713 EUR
Mis teenustest ja esemetest jms koosneb ülejäänud summa? Ehk, et kas need 41 või 51 või 61 kiirabi, mis UKR-is ehitati ja aktid on olemas/või üles leiti, on hoopis seal summas sees mitte ICC esitatud arves? Või on selles summas sees ka nt. 162 rehvi milledest ainult 52 kohta on olemas aktid?
Ja mis veel?

Ja mis ikka ei selgu on see, kas see "ümberehitamise hind" sisaldab ka tooriku/masina hankimist/ostmist?
Ehk, et kas ja kui palju neid sobilikke masinaid nt annetati kiirabide ehitamiseks või kui palju neid ja mis hinnaga osteti ja millisel real see kajastub?

Võib-olla kui ma veel korra mõttega selle auditi läbi loen, siis hakkan aru saama, aga esimese raksuga ma ei saa nendest osadest asjadest endiselt aru.

Et siis ei ole nagu kõik küsimused ainult nende teemade kohta, millele peaksid vastama krimiuurimised. Või on ?

:write:

EDIT:
Parandus punasega.
Tänud AKF lamba-ants viitamast veale.
Viimati muutis Fucs, 19 Juun, 2023 15:41, muudetud 1 kord kokku.
gaal
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gaal »

Nagu öeldud pöörasin ise tähelepanu vaid ühele slaidile 1000 Kangelast lumes ja erilist tähelepanu soovitan pöörata selgitustele numbrite juures, kus selgub, et konkureerivad pakkumised saadi PÄRAST tellimist ja tasumist. Lisa 1 viidatud info (juhtkonna selgitused) pole Delfis toodud, küll aga PM-s Ja see osa on märksa huvitavam
https://www.postimees.ee/7797013/revisj ... t-rikkunud
Viimati muutis gaal, 18 Juun, 2023 19:55, muudetud 5 korda kokku.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Audiitorile on kõik paberid esitatud aga midagi pole selge.
Rahvale pole suurt midagi esitatud aga "kõik on selge".

Ja ikkagi on tegemist suhteliselt lihtsa olukorraga, oleks vaja siduda arved ja autonumbrid ja panna tabelisse. 61 rida, pole väga suur töö.

Audiitor on lihtsalt üle jala tööd teinud, korralik audiitor teeks tabeli ja paneks tühjad väljad (dokumendid puudu) punaselt vilkuma.

Olukord kus pakkumine tuleb PEALE töö tegemist - selline pakkumine ei peaks auditis üldse figureerima, kuna tegemist on mõttetu paberiga.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Peeter kirjutas: 18 Juun, 2023 12:04
Mina ei pretendeerinud siis, ega ka ei pretendeeri nüüd vilepuhujaks. Neid on ilma minutagi karjaga. Neid, kes JML-iga läbi on käinud. Las nemad puhuvad. Igatsugu Arrastest ja tema kõnepartneritest alates. Oleks ju päris põnev teada, kes ikka kõik asjal kätt pulsil hoidsid. Põnev oleks kohe võrrelda kes mida ja millal öelnud (st valetanud) on.
Ja mitte, et "sul pole seda vaja teada", vaid hoopis "mina ei pea seda sulle küll seletama"
Huvitav oleks teada, kes on need kaks inimest, kellele Arras hoiatavad sõnumid saatis ja kes midagi ette ei võtnud?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist