Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 17 Veebr, 2017 22:40
Tähendab siis, et selle kraamiga peabki lahedalt viimsepäevani vastu, ja jätkub kauemakski! Täitsa teemasse! 

Militaarteemad minevikust kaasaega
https://www.militaar.net/phpBB2/
Troll kirjutas:Akf tossomil on täiesti õigus! Nii hullu paska, kui sealt plekkpurgist mulle vastu vahtis, pole ennem proovinud. Igasuguseid valgeid tükke ja kõõluseid täis sodi oli täiesti võimatu maitsega, isegi mu koer ja kass keeldusid seda söömast (koer kui (senini) kõikesööja veidi proovis, kuid jättis varsti sinnapaika). Täiesti arusaamatu värk, kui varasemate kommentaaridega võrrelda, räägime justkui hoopis erinevate tootjate tootest. Kas tõesti kvaliteet kõigub partiidest sõltuvalt nii suurel määral?tossom kirjutas:Ma ei ole hullemat ztta söönud, kui selle tootja täpselt seesama loomaliha konserv,
http://www.mklat.lv/obschestvo/32110-slavsya-tushenkaГовядина тушеная «Ностальгия». SIA Kuršu zeme ****
Состав: говядина (97,5%), нитритная соль, вода, молотый черный перец, пряности.
Мнение экспертов: очень нравится, что в тушенке много мяса! Да и вообще, ее состав просто идеальный, нет ничего лишнего. В открытом виде тушенка выглядит очень привлекательно: хороший бульон с кромкой жира, мясо нарезано большими кусками, а не перемолото. У тушенки приятный запах. Но вот к соли можно придраться – она нитритная и поэтому дает мясу красный цвет. Дома тушенку делают с помощью обычной соли. Теперь о вкусе. Все хорошо, но вот специй немного не хватает. Словом, это очень хорошая тушенка.
Mul jäi kunagi pooli alla üks selline "muinasmälestis":Svejk kirjutas:Fläshbäkk minevikust:
https://www.tlu.ee/opmat/ml/opiobjekt/h ... index.htmlSuur protsent toiduainete koostisest on vesi, mis muudab värsked toiduained kergesti riknevaks. Värske toit on heaks pinnaseks, kus mikroorganismid saavad jõudsalt areneda ja paljuneda. Riknemise all mõisteatakse keemilisi ja füüsikalisi muutusi, mis põhjustavad toiduaine omaduste halvenemist ja nende söögikõlbmatuks muutumist. Riknemisprotsess vajab kulgemiseks nelja tingimust – soojus, niiskus, hapniku juuresolek ning neutraalne pH keskkond. Riknemist põhjustavad enamasti:
soovimatute mikroorganismide kasvamine
ensüümide aktiivsus
kokkupuude ja reaktsioon õhuhapnikuga (mitte ainult toiduaine pinnal, hapnikku on ka toiduaine kudede vahel)
niiskus
Kõrvaldades ühe või mitu neist tingimustest, toimub riknemine aeglasemalt või lakkab sootuks. Eesmärgipärase hoidistamise tagab kolme probleemi lahendamine - tuleb luua mikroorganismidele mittesoodsad tingimused, pärssida toiduainete teatud ensüümide aktiivsust ning säilitada toiduaineid õigetes hoiutingimustes.
LK35Steriliseeritud konservid säilivad hermeetilise taara korral sisuliselt piiramatu aja. Kuid väga pikaajalisel säilitamisel võib konservides moodustuda biokeemiliste protsesside tagajärjel tervisele ebasoodsa toimega ühendeid.
Soomlased kutsuvad üles sel suvel viimast korda kodust suitsuliha sööma, kuna Euroopa Liit kehtestab sügisel sellele rangemad piirangud.
Euroopa Liit pakub traditsioonilise suitsuliha käitlemiseks erisusi, aga Soome ei taha seda taotlema hakata, antakse teada Soome ajalehes „Maaseudun Tulevaisuus“.
Suitsusaunas suitsutatud sealiha on Euroopa Liidu eeskirjade järgi tervisele ohtlik seoses suitsust saadavate kantserogeensete ainetega, tekitades vähiriski. Nii ei kuulu sel meetodil suitsetatud liha EL- i reeglite alla ja selline liha valmistamismeetod tahetakse sügisel keelata.
Soome leht kirjutab, et Soomes ei olda ametlikult siiani otsustatud, kas erandeid Soome traditsioonilisele suitsulihale taotletakse või mitte. Meie põhjanaabrite jaoks on puuküttel suitsuliha valmistamine väga pikaajaliste traditsioonidega, seetõttu on elanikud päris pahased. Soomlased arutlevad, et sel suvel saab veel viimast korda nautida traditsioonilist suitsuliha, sest sügisel on naturaalse puidukütte suitsu käes kuivatatud lihamüük keelatud.
Saunapalviliha on yksi suomalaisen ruokakulttuurin kulmakivi. Sen puolustaminen on jätetty pienten yritysten harteille, joiden toiminta loppuu ilman viranomaisten apua.
Kohta on maaliskuu, ja suomalaisen ruokakulttuurin yhdellä tukijalalla, saunassa palvatulla lihalla, on reilu puoli vuotta aikaa. Sen jälkeen myynti loppuu, ja suomalainen palviliha katoaa maailmasta.
MT kertoi tänään, että savusaunassa palvattu liha kielletään syksyllä, ellei Suomi hae sille poikkeuslupaa.
Tai sitten palviliha ei katoa. EU tarjoaa palvilihalle poikkeuslupaa. Sen saa, jos jäsenmaa sitä pyytää ja se on kunnolla perusteltu.
EU:ta tilanteesta on turha syyttää. Sitä ei kiinnosta vähääkään suomalaisten ruokien kieltäminen. EU:ta kiinnostaa aivan aiheellisesti, että ihmiset eivät saa liikaa syöpää aiheuttavia pah-yhdisteitä.
EU myös myöntää poikkeusluvan kautta, että pienestä erikoistuotteesta pah-yhdisteitä ei saa niin paljoa, että sillä olisi kokonaisuuden tasolla väliä.
Maa- ja metsätalousministeriö ei ole kuitenkaan innokas lupaa hakemaan. Se on heittänyt pallon yrityksille. Jos vakuutatte, että poikkeuksen ehdot täyttyvät, voidaan lupaa kuitenkin hakea, ministeriö viestittää.
Miten monta tukijalkaa suomalaisella ruokakulttuurilla on?
Ilmeisesti niin monta, että saunapalvin tapauksessa viranomaisilla on varaa kädet ristissä odottaa, että pienet yritykset hoitavat homman.
Suomen markkinabrändin rakentaminen, jonka yksi pala palviliha on, on nimenomaan viranomaisten vastuulla.
Nyt tämä brändin palanen on jätetty pienten yritysten varaan, jotka ovat jo valmiiksi hädissään elinkeinonsa puolesta.
On ilmiselvää, että yritykset tarvitsevat koko koneiston apua.
Lingi alt leiab lisa juhtumeid ja pilte ürgaegsetest konservidest - ka meie Reveli vürstikilu on oma ennemuistses kuues ära toodud....."В 1966 году в Москве произошел забавный случай. Пенсионер Андрей Васильевич Муратов принес во Всесоюзный научно-исследовательский институт консервной промышленности банку, которую получил на фронте, во время Первой мировой войны. На банке была надпись: "Петропавловские консервы. Мясо тушеное. 1916".
Специалисты НИИ, исследовав мясо, установили: тушеная говядина прекрасно сохранилась и пригодна в пищу. Несмотря на то, что пролежала в банке ровно полвека!