Jah. Kribab, et soovitab..
Ajakirjanikega räägib kindlas kõneviisis..
1. juuni reaalsus võib olla midagi muud..
Nädala jooksul neid plaane võib veel tekkida.. Võimalik?
Minu teadmised majandusest ei ole piisavad, et reaalselt mõista - aru saada toimuvast.
OT
Uudised juhtisid tähelepanu, et pärast Trump teadaannet, toimus Euroopa aktsiaturgudel mõningane langus..
Itaalia, Hispaania (keegi III oli veel) turgude muutustest oli peamine loba.
Ka Dublin majanduse spetsialiseerituse võimalik käekäik/tulevik oli paari minutilise arutluse teema(ei jälginud, kahjuks, hoolsalt)
Politico
https://www.politico.com/news/2025/05/2 ... u-00368401
Trump - „On aeg mängida mängu nii, nagu ainult mina tean, kuidas seda mängu mängida,“ ..(mängujuhina teab ainult Tema mängu reegleid?)
.... „Ma ei otsi kokkulepet. Me oleme kokkuleppe sõlminud – see on 50 protsenti.
Trumpi kavatsevat kehtestada Apple'ile uued 25-protsendilised tariifid, et karistada Apple'it keeldumise eest toota oma iPhone'e ainult USA-s.
(Hiina asemel India ei sobi Trump nägemusega ärist)
Trump on suure osa oma(isiklikust?

) vihast pühendanud Euroopa Liidule, kes ei kiirusta läbirääkimiste laua taha (nõunik Moore tsitaat)
jne... jne...
Lisa Politico poolt Akf lootsik viitele -
Trumpi esialgne ähvardus „Truth Social“ püüdis suurendada survet ELile kokkuleppe sõlmimiseks...
Aga, Ovaalkabinetis andis president mõista, et ta on protsessist (tegelikult juba) tüdinenud.
Trump -„Olen kindel, et Euroopa Liit tahab nüüd väga-väga tehingut sõlmida..“ (nad ise ei tea seda veel)
„Aga nad lihtsalt ei tee seda õigesti.“
Väidetavalt olevat Administratsioon mõõdukalt mures, et Trump toetusreitingud võivad kahju saada kui üldse miskit asjalikku ei juhtu ei välis- ega sisepoliitikas.