Donald Trump JÄLLE president

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Donald Trump JÄLLE president

Postitus Postitas Kriku »

Trump andis veebruaris välja korralduse, mille eesmärgiks oli valitsussektori tööjõu märkimisväärne vähendamine. Korraldus kohustas ametiasutusi tegema koostööd valitsuse tõhususe osakonnaga (DOGE). Mais blokeeris aga San Francisco föderaalkohtunik selle korralduse jõustumise, vahendas The Wall Street Journal. Hagi esitajad väitsid varem, et Trumpi korraldus ei ole kooskõlas põhiseadusega. "Presidendil pole volitusi föderaalvalitsuse asutusi reorganiseerida, koondada ega muul viisil ümber kujundada, kuni kongress annab selleks loa," seisab hagis. San Francisco föderaalkohtunik peataski otsuse jõustumise, leides, et president ei tohi teha vastavaid ümberkorraldusi ilma kongressi heakskiiduta. Trumpi administratsioon kaebas otsuse edasi, väites, et presidendil on õigus vähendada valitsusametnike arvu.

Valge Maja pöördus seejärel konservatiivse enamusega ülemkohtu poole ja riigi kõrgeim kohus tühistaski selle ettekirjutuse.

Ülemkohtu liberaalne kohtunik Ketanji Brown Jackson jäi siiski eriarvamusele. "See oli vale otsus valel ajal. Eriti arvestades seda, mida see kohus tegelikult kohapeal toimuva kohta teab," kirjutas Ketanji Brown Jackson.

Valge Maja pressiesindaja Harrison Fields tervitas aga otsust ja ütles, et see on järjekordne võit presidendi ning tema administratsiooni jaoks. Fieldsi väitel mõistab viimane otsus hukka vasakpoolsete kohtunike rünnakud täidesaatva võimu vastu.
https://www.err.ee/1609741392/ulemkohus ... koondamist

Ajaleht The Telegraph kirjutab, et rivaalitsemine Hiina ja USA vahel kogub tuure ning Donald Trumpi administratsioon pööras pilgu Kagu-Aasias asuvate riikide poole. Trump tahab nüüd kaubanduspoliitika abil vähendada Hiina mõjuvõimu Aasias. Trump saatis esmaspäeval mitmetele riikidele kirjad, milles teavitas neid 1. augustil kehtima hakkavatest kõrgematest tollimaksudest. Lõuna-Korea ja Jaapani impordile peaks hakkama kehtima 25-protsendiline tollimaks.

Samal ajal üritab Trump sõlmida kaubanduslepinguid Indoneesia, Tai ja Kambodžaga. Ajaleht The Telegraph hindab, et kui see peaks Trumpil õnnestuma, siis suudaks ta suruda ekspordist sõltuva Hiina majanduse nurka. "Me ei näe ajutist kaubandussõda. Pigem on see kestvama suurriikide rivaalitsemise ilming, mis toimub kahe suurima majanduse vahel," ütles konsultatsioonifirma Capital Economics majandusteadlane Neil Shearing. Trump on juba sõlminud kaubanduslepingu Vietnamiga. Lepingu raames kehtestatakse 40-protsendiline tollimaks kaupadele, mis tuuakse Vietnami Hiinast ja seejärel viiakse edasi USA-sse. Vietnamis toodetud kaupadele aga hakkab kehtima 20-protsendiline tollimaks. Trump ähvardab nüüd ka teisi Kagu-Aasia riike karmimate tariifidega, soovides sõlmida sarnast lepingut, mis tehti Vietnamiga. Hiina ei saaks siis enam Kagu-Aasia riikide kaudu USA tollimaksudest mööda hiilida.
https://www.err.ee/1609741464/telegraph ... -uue-rinde

USA president Donald Trump kritiseeris teravalt Brasiilia endise presidendi Jair Bolsonaro kohtuprotsessi. Samuti pole Trump rahul, kuidas Brasiilia kohtleb USA tehnoloogiafirmasid ning teatas, et kavatseb kehtestada Brasiiliale 50-protsendilise tollimaksu.
https://www.err.ee/1609742193/trump-ahv ... tollimaksu
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

USA president Donald Trump saadab riikidele kirju, milles teavitab neid 1. augustil kehtima hakkavatest kõrgematest tollimaksudest. Trump saatis kirja ka Kanadale ja ähvardas kehtestada 35-protsendilise tollimaksu. Üks Valge Maja ametnik ütles, et Kanada ei pea maksma tariife kaupade eest, mis kuuluvad USMCA (USA-Mehhiko-Kanada vabakaubandusleping– toim.) lepingu alla.

Trump kehtestas varem Kanadale 25-protsendilised tollitariifid. USA ja Kanada üritasid varem jõuda tariifide langetamise osas kokkuleppele 21. juuliks. Trump saatis nüüd Kanada peaministrile kirja ja teatas, et alates 1. augustist tõusevad tariifid 35 protsendini. Kanada peaminister Mark Carney ütles neljapäeva hilisõhtul, et Kanada ametnikud teevad koostööd USA kolleegidega, et sõlmida leping 1. augustiks.
https://www.err.ee/1609743264/trump-ahv ... tollimaksu
Kasutaja avatar
Porutšik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Porutšik »

Sotsiaalmeedia kontode koha pealt...On vist teatud seltskond inimesi, kes ei kontrolli üleüldse, mida oma suust (ja kuskil sotsiaalmeedia kontol) välja paiskavad. Ju selliste juurdepääsu tahetaksegi piirata.

Paar näidet USAst endast.

https://x.com/ImMeme0/status/1943371506836230636

https://x.com/DefiantLs/status/1943433380064039411

https://x.com/ImMeme0/status/1942452780108579015
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Sõgedaid on loomikult igalt äärelt.

LISATUD: teemaväline kärbitud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

USA välisminister oli Malaisias oma esimesel visiidil Assiasse. Aasia riikide regionaalse organisatsiooni ASEANi välisministrite kohtumisel osalemise eesmärk oli demonstreerida USA kohalolu Aasias ja Aasia olulisust Ameerika Ühendriikidele. Kohtumine toimus õhustikus, kus Hiina välisminister oli oma Aasia kolleegide ees eelnevalt teravalt kritiseerinud Donald Trumpi administratsiooni kaubanduspoliitikat. Wang Yi sõnas, et USA poolne tollimaksude kehtestamine „on tüüpiline ühepoolne kiuslik käitumine.“ Samuti on Peking hoiatanud USAd kõrgete tollimaksude seadmise eest kuu aja pärast. Hiina on samuti lubanud karistada riike, kes proovivad USAga sõlmida kokkuleppeid, mis lõikaksid läbi Hiina ja USA vahelisi tarneahelaid.

Reedel toimunud kohtumist Rubio ja Hiina välisministri vahel kirjeldasid mõlemad osapooled aga kui väga head ja konstruktiivset, vahendab Reuters. „Me oleme mõlemad suured ja võimsad riigid ning alati on teemasid, milles me ei nõustu. Ma arvan, et eksisteerib ka võimalikke valdkondi koostöö jaoks ning minu meelest oli kohtumine väga konstruktiivne ja positiivne ning palju tööd on teha,“ sõnas Rubio pärast kohtumist ajakirjanikele. Rubio sõnul oli tema kohtumine Wangiga eelkõige läbirääkimiste jaoks vajaliku alusfooni loomine.

Samuti küsiti riigisekretärilt võimaliku kohtumise kohta kahe riigipea ehk Donald Trumpi ja Xi Jinpingi vahel. Rubio sõnul soovivad kohtumise toimumist nii Peking kui Washington. Samuti rõhutas Rubio, et kohtumisest kahe riigipea vahel loodetakse saada „konkreetseid“ tulemusi.

Hiina välisministeeriumi pressiteate sõnul väljendas Wang Yi kohtumisel soovi viia kahe riigi presidendi vahel valitsev ühine arusaamine konkreetsete tegudeni. „Hiina loodab, et USA suhtub Hiina objektiivselt, ratsionaalselt ja pragmaatiliselt; et USA teostab Hiina suhtes poliitikat, mille eesmärkideks on rahumeelne kooseksisteerimine ja mõlemapoolne kasulik koostöö; et USA suhtleb Hiinaga kui võrdsega austavalt ja mõlema jaoks kasulikul viisil,“ rõhutab Hiina välisministeeriumi avaldatud pressiteade.
https://www.delfi.ee/artikkel/120390139 ... -kohtumist

:scratch:
lennumudelist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennumudelist »

Paistab, et Trumpil on mingi üldine kärsituse hoog.

Positiivne, et on kärsitu Putiniga. Negatiivne, et hakkas jälle kõigile tolle peale panema, EL sai ähvarduse, et 1. augustist tulevad 30% tollid.

https://www.dw.com/en/trump-announces-3 ... a-73253662

EL reaktsioon paistab olevat "kui tõesti tulevad, siis eks vastumeetmed tulevad kah, aga proovime enne 1. augusti kokkuleppele jõuda".

https://www.dw.com/en/eu-vows-response- ... e-73254120

Vahepeal on EL teinud riskide maandamiseks vabakaubanduse alaseid läbirääkimisi ja leppeid muude maadega, näiteks Indoneesiaga.
Turist 47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Turist 47 »

Paistab, et Trumpil on mingi üldine kärsituse hoog...
- Trump algatas USA riiklike julgeoleku ametnike suhtes ulatusliku taustakontrolli.
2025. aasta juulis viis Donald Trumpi administratsioon läbi massilisi polügraafiteste juhtivates julgeolekuasutustes – FBI-s, Pentagonis ja Sisejulgeolekuministeeriumis –, et tuvastada lekkeid ja töötajaid, kes ei toeta presidendi poliitikat.
https://www.axios.com/2025/07/13/trump- ... i-pentagon
Trump ei usalda omaenda meeskonda?
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Turist 47 kirjutas: 14 Juul, 2025 12:07
- Trump algatas USA riiklike julgeoleku ametnike suhtes ulatusliku taustakontrolli.
2025. aasta juulis viis Donald Trumpi administratsioon läbi massilisi polügraafiteste juhtivates julgeolekuasutustes – FBI-s, Pentagonis ja Sisejulgeolekuministeeriumis –, et tuvastada lekkeid ja töötajaid, kes ei toeta presidendi poliitikat.
Ma arvan,et see on seotud Epsteini skandaaliga.Lubas ju Geenius isiklikult,lisaks Vance ja hetke USA peaprokiröriks olev blondiini mõtlemisega daame,et nad avaldavad failid ja videod aga tutkitki.Väidetav videosalvestus,kus tundide kaupa näidati ust on ekspertide poolt maha tehtud,olevat väga labane kokkuvassitud videosalvestis.Ning selle Bondi sõnad,et faile ei ole on terve Maga tiiva päris närvi ajanud.Nüüd aga on omakorda demokraadid hakanud läbi Kongressi nõudma asja uurimist ja loodavad osade vabariiklaste häältele,et asi läbi suruda.Nii,et kindlasti on Geeniusel vaja teada,kes on temale ustavad.Vastasel juhul võivad,ebameeldivad asjad hakata lekkima,kui neid muidugi on.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

https://www.delfi.ee/artikkel/120390609 ... s-50-paeva

Nii karm avaldus et venemaal kõik külasead ka irnuvad nüüd. Kahe nädala pikkused punased jooned on veninud 50 päeva peale. See torbik on kõvasti hullem kui Biden ja Obama kokku.
an2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas an2 »

Turist 47 kirjutas: 14 Juul, 2025 12:07
Kas Valge Maja personaliülemale tehakse ka polügraafitest? Või on see liiast, sest kahjustab otsesidemeid vastaspoolega?
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Kas polügraafi õige koht pole 80date politseisarjades ? Mulle jäänud nagu mulje et selle petmine ja usaldusväärsus on viletsavõitu

Muidugi DT soeng ja ülikond vastavad sellele ise, tüüp 80datel ilmselt lõpetas igasuguse arengu..
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

PaganHorde kirjutas: 14 Juul, 2025 21:41 https://www.delfi.ee/artikkel/120390609 ... s-50-paeva

Nii karm avaldus et venemaal kõik külasead ka irnuvad nüüd. Kahe nädala pikkused punased jooned on veninud 50 päeva peale. See torbik on kõvasti hullem kui Biden ja Obama kokku.
TACO on vist see tehniline termin,mida sellise käitumise puhul Ameerikamaal kasutatakse.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Oleg Žirnov:
Siin kahjuks saite te kõik aru, et eile oli suur pettumus nende seas, kes lootsid, et Trump midagi ette võtab. Ja kuigi mina ei lootnudki sealt midagi, siis isegi mina olin ka ikkagi pettunud, niiöelda negatiivselt, loomulikult andis see Trumpi jutt alust kõigile neile tänastele avaldustele.

Sest, noh, ikkagi, sügaval sisimas loodad, et äkki on tema ümbruskonnas keegi mõistusega, lõppude lõpuks paljastati isegi Melania Trumpi osalus selles vestluses. Jah. Nii saime teada, et president Trumpi kõige olulisem nõunik on Melania Trump. Ja saime selle teada mänguliselt, kuna Trump ei saa isegi aru, milline idioot ta on. Olen alati öelnud, et Trump on idioot. Inimesed ei usu mind, nad ütlevad: "No kuidas sa saad, kuidas sa saad Ameerika Ühendriikide presidendi ja kogu presidendiadministratsiooni suhtes niiviisi ütelda" ja trumpistid üldiselt ütlevad, et "see on lihtsalt presidendi solvamine."

Mees [Trump] tuleb välja ja ütleb: "Ma tulin pärast telefonivestlust Putiniga ja ütlesin oma naisele: "Kuule, mul oli suurepärane vestlus suurepärase inimesega."Aga ta ütleb mulle: "Mis sul viga on? See sinu suurepärane tüüp käis Kiievit pommitamas sinu vestluse ajal ja kohe pärast seda. Sa oled täielik jobu" ütleb Melania oma mehele. Ja see mees räägib ise meile seda. See tähendab, et ta ei saa isegi aru, et ta enda naine teda jobuks kutsub.

Ja ta räägib meile seda, räägib meile avalikult. „Näete, kui suurepärane meie perekond on, kui imeline meie perekond on. Ma olen täielik jobu. Ma olen rääkinud idioodiga [Putin], kes on mind neli...", tegelikult võib-olla isegi kuus "...korda petnud. Meil on olnud kuus vestlust". Mingil põhjusel mäletab Trump ise ainult nelja. See on kõik. Ja iga kord, kui Putin mind petab, tulen tagasi nii õnnelikuna: „Vaata, Melania, kui hästi ma vestlesin hea tüübiga.“ Ja ta ütleb mulle: „Sa oled täielik jobu.“ See on esiteks.

Teiseks, seesama inimene [Donald] ütleb meile: "Üldiselt pole Putin tapja, aga ta lihtsalt on karm tüüp". Mitte tapja? Mitte tapja!?! Pärast kolme ja poolt aastat kestnud sõda, kus, nagu Trump ise ütleb, tapeti 5000 inimest nädalas, ja ta pole tapja?

See on järgmine asi. Siis ta ütleb, et "Putin on karm mees. Ja üldiselt, vaadake, ta pettis kõiki, keda suutis. Ta pettis Bushi, Clintoni, Obamat, Bidenit, ta pettis kõiki. Kuid tõsi on see, et ta ei suutnud mind petta." Ja siis see sama inimene, kes ütleb: "Tal ei õnnestunud mind petta," ütleb: "Ma rääkisin temaga neli korda ja ma arvasin neli korda, et oleme temaga tehingu teinud."

Olgu. Aga oot! Kui sa neli korda arvasid, et ta tegi sinuga tehingu, aga ei teinudki, siis sa oled täielik idioot, nagu Melania sulle isegi kodus ütleb, sest sa räägid meile sellest uuesti, et Putin, ma arvasin, et ta tegi tehingu, aga lõpuks nad ei teinud midagi. Ja pärast seda ütlevad nad mulle, et Trump on suurepärane president, kellel on mingisugune visioon, kes on tark, kes näeb 25 sammu kogu maailma sündmustest ette ja nii edasi. Ta on vana peer, täielik, kes istub Ameerika Ühendriikide eesotsas. Aga kõige hullem on see, et see mees ütles eile, et ma annan Putinile võimaluse oma isiklik pealetung lõpetada, jättes Ukraina abita. Et jätan Ukraina abistamata. Ta ütles meile tegelikult, et ma kaalusin natuke Ukraina taeva kaitsmist linnade kohal, aga ma ei aita Ukrainat rindel. Ma ei hääletanud Ukrainale uue relvatarne paketi poolt.

Seda me eile kogesimegi, järjekordne väike katastroof, sest Trump tegigi seda, mida ta ütles mingis vestluses pärast mingit vestlust Putiniga. Ta ütles, et kaks väikest poissi kaklevad aias ja sina üritad neid lahutada, aga nad kaklevad seepeale ainult veelgi kõvemini ja sa pead neile võimaluse andma. See ongi kõik, täpselt seda Trump tegigi. Ta otsustas ise, et olgu, sina tahad sõda pidada, pole probleemi. Ma ei aita Ukrainat ja annan Putinile võimaluse oma pealetungi läbi viia.

Putin ütles talle eelmises vestluses, jällegi, nagu me mingist Ameerika väljaandest teada saime, et Putin ütles talle: "Mul on vaja Ukraina alistamiseks 2 kuud...ehk 60 päeva." See oli 10 päeva tagasi. Ja Trump ütles eile: "Ma annan talle 50 päeva." See tähendab, et 10 + 50 on 60. See on täpselt see 60, mida Putin ütles 3. juuli vestluses ja Trump andis talle kõik. Ta ütleb, et ma vaatan, mis sellest välja tuleb. Ja just see juhtus eile.

Täna vaatasin meediapealkirju. "Trump tülitses Putiniga." Kust inimesed seda võtavad? Kust inimesed võtavad, et Trump Putiniga tülitses? Kust kõik need pealkirjad tulevad, näiteks, et "Trump relvastab Ukrainat"? Kust inimesed võtavad, et Trump relvastab Ukrainat? Isegi kui ta rääkis neistsamadest "Patriot"-idest. Patriotid on kaitserelvad. Need ei ole ründerelvad, vaid kaitserelvad. Need on relvad Ukraina tagala kaitsmiseks. Aga Patrioote rindel peaaegu ei kasutata. Noh, muidugi, nendega saab seal võidelda lennukite vastu, jah, või rakettide vastu, aga esiteks on nad ikkagi kaitserelvad, mitte ründerelvad. Ja sellest saavad inimesed niiviisi aru, et Trump tegi seda kõike? Ja lisaks kirjutavad nad: "Noh, näete, meil on Kiievis Kellogg, eks? Ta kohtus Zelenskõiga." No ja mis siis?

Kellogg ei otsusta mitte midagi. Nad lihtsalt saatsid mehe, näete, siin on Kellogg. Me peame aru saama, et Kellogg on meedia jaoks, Ameerika meedia jaoks....

...See tähendab, et põhimõtteliselt on mul muidugi väga pessimistlik vaade kõigele, mis eile juhtus. Ja ma oleksin õnnelik, ma oleksin väga õnnelik, tõsiselt, kui ma eksin, kui asjad pole üldse mitte nii, nagu ma just ütlesin. Aga nagu te ise aru saate, on minu kogemuse põhjal raske nii palju siin eksida...
https://www.youtube.com/watch?v=tFlzOEkPUOU
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

On tekkinud uus termin - MRGA - Make Russia Great Again

:?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
sada
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sada »

Suurel Juhil käed-jalad tööd täis.

"Trump käskis muuta Coca-Cola koostist"
https://www.err.ee/1609747650/trump-kas ... a-koostist
Coca-Cola teatas seejärel, et hindab kõrgelt presidendi innukust sel teemal ja lubas lähiajal anda oma tootevaliku kohta rohkem üksikasju.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist