Tervitus!
Paistab, et saed käivad täistuuridel... 

Ja minupoolne nätakas kirja:
mudelkoopia ja koopiamudel, tulge nüüd mõistusele, mis sõnavärdid need nüüd on ? 
Vanasti oli vähemasti nii:
koopia = originaali reprodutseering 
mudel = originaalilähedane, tihtipeale kas suurendatud või vähendatud ( tavaliselt tehniliselt mittetoimiv) reprodutseering.
Tegemist ei ole sugugi sõnavärdidega, vaid juba suht ammusel ajal kasutusele võetud terminoloogiaga.
Sest et kui võtta üksüheselt, nagu sa kenasti pakud 
"koopia = originaali reprodutseering", siis koopia  oma absoluutväärtuslikus mõistes kopeerib originaali kõiges, ka mõõtmetes. Meie sellisteks vägitegudeks reeglina võimelised ei ole, mistõttu peame läbi ajama originaali nii- või naapalju vähendatud koopiatega, selliseid subjekte nimetataksegi koopiamudeliteks. Samas võib mingi suvalise objekti koopia(näiteks maali), olla ka suurendatud, tavaliselt lisatakse mõõtsuhe. Aga mudel, kui selline, on hoopis laiema tähendusliku taustaga, kui sa siin välja pakud. Ma ei hakka kribama geomeetrilistest-, analoog-,matemaatilistest-, hüpoteetilistest- ja muudest taolistest mudelitest, piirduksin vaid, et kui kasutada seda sõna kontekstist välja rebituna, siis peab üldjuhul kas eelnema või järgnema täpsustus, et 
MILLE mudeliga tegu on. Aga olgu, selge ju, milliste mudelite ümber siin ja praegu jauramine käib. Seetõttu võtame sulgudes oleva ülestähenduse: 
( tavaliselt tehniliselt mittetoimiv) .Ei ole päris korrektne, sest kuhu siis paigutada kõik need mudelautod, mudellennukid, helikopterimudelid, laevamudelid ja raketimudelid, mis toimivad ja vägagi efektselt?
Kuna toimivate mudelite juures on päris palju kõiksuguseid mudeliklasse, milledel ei ole objektiga pahatihti muud ühist peale toimimispõhimõtte (no et ta kas ujub, lendab või sõidab, muus osas võib olla suht skemaatiline), siis on ka toimivatel mudelitel eraldi klassid, mida nimetatakse tihtipeale ka koopiamudeliteks. Kuid kuna staatilised koopiamudelid ja toimivad koopiamudelid põhjustavad asjatut segadust, siis on mõistlik nad funktsionaalsust silmas pidades teineteisest lahutada: toimivad mudelid, mis kopeerivad väliselt (nagu ka toimimispõhimõttelt) võimalikult palju originaalmasinat, on mudel-koopiad. Nende hindamisel võistlustel antakse kopeerimise täpsuse eest eraldi punkte. Ja mitte vähe. Staatilised koopiamudelid (või siis stendimudelid - maitse asi), mis reeglina 
EI toimi, neid nimetamegi nüüd ja edaspidi rõõmsalt koopiamudeliteks. 
Laseme aga järjest edasi:
Paraku on selles definitsioonis sees üks oluline vastuolu.
Sest millise ettepaneku teevad meie "koopiamudelite" fännid meie "mudelkoopia" fännidele? "Tule üle üle suuremale mõõtkavale!"
Minu definitsioonis sellist vastuolu ei sisaldu, kui ei usu, loe veelkord üle.. 

Aga üleskutse siirduda suuremasse mõõtkavasse on tavaliselt alati sõbralik aasimine, ei muud. Samas pakub ka hüpoteetilist huvi, et kui sina, 
Sho, teed mikroskaalades sääraseid vägitegusid, siis milleks sa veel suuremas skaalas võimeline oleksid?
1:72 ja väiksemas mõõtkavas on jälle "mudelkoopia" esmaseks nõudeks olla võimalikult sarnane originaaliga, võimaluste piires muidugi. Ehk olla ka "õppevahend, et visualiseerida siluett". Sest silueti puhul pole niikuinii näha ei roomikulülisid, rataste taguseid vedrusid ega muud huvitavat kribu-krabu
Põhimõtteliselt ebaõige jutt. Kõik taandub jällegi sellele, mis eesmärgil on mudel valmistatud. Kui mudel-koopiaks, siis on ta esmaseks ülesandeks olla võimalikult suure välise sarnasuse juures kasutatav näiteks sõjamängudes. Kui koopiamudeliks, siis on eesmärgiks maksimumini viidud sarnasus. Ja seda, et 1:72 või väiksemas mõõdus roomikulülid näha ei oleks, paluks mitte rääkida. Samas on selge, et mida väiksem mõõtkava, seda keerulisem on detailidega tegelemine, ent kuna täiuslikkuse tagaajamine ei tunne piire, siis kohtab ka tilluskaalades tihtipeale tõelisi šedöövreid. Millega nende valmistajad-omanikud sugugi mängima ei kipu... 

Sellest lähtuvalt ei jäänudki Fossiilil muud üle kui võtta oma jaotuspakkumine tagasi ning tunnistada kõik mõõtkavad uuesti võrdseteks.
Paned mulle suhu sõnu, mida mea ei ole ei öelnud, ega ka kirjutanud. Ent samas ei ole ma ka kunagi kirjutanud (vähemalt mitte tõsises võtmes) et mõni mõõtkava oleks parem, kui mõni teine. Jaotuspakkumist, kui sellist, ei olegi tegelikult olnud, kuna tegu ei ole minu isikliku fantaasiaga.
Sama soojaga võtaksin ette ühe sinu varasema tegevusloogika, kus on puudu justnimelt loogiline aspekt:

Siis oleme alguses tagasi.
Ma teen mudeli.
Kui ma panen ta kappi klaasi taha, siis on ta koopiamudel.
Kui ma ta kapist välja võtan ja sihipäraselt kasutan, siis on ta mudel-koopia.
Kui ma ta pärast kasutamist jälle kappi panen, on ta taas koopiamudel.
Olgu pealegi, teed mudeli. Aga enne ju mõtled millise mudeli teed? Ja kui mõtled, siis ju ka sellele, et kas see saab olema õrnavõitu koopiamudel, mida hiljem klaasi taga hoiustada või hoopis mudel-koopia, mida saab selle suhteliselt lihtsama ehituse tõttu suuremates kogustes valmistada ja sõjamängudes kasutades pole vaja muretseda selle purunemise pärast?
Ning pärast kasutamist kõiki neid mudeleid klaasi taga hoidmast ei keela keegi, mis ei tee neist seetõttu veel sugugi koopiamudeleid... Mul on kodus abikaasal klaasvitriinis paras ports vaasikesi ja muud tilu-lilu, ma ei ole seni veel selle peale tulnudki, et needki võiksid koopiamudelid olla.. 

Nii et klaasi taga hoidmine mudelist koopiat ei tee, ikka teostus.

No ei tööta selline klassifikatsioon. Puudub selgus ja üks-ühene arusaadavus.
Töötab. Ja kuidas veel - kõik on üheselt määratletud ja sõltub eesmärgist ning teostusest.