Oli ju kotis! Nimeta seda strateegiliseks või misiganes kotiks. Eelmisel nädalal tõmmati Debaltsevo linn ja ümbrus kotti. Jah, mingid läbipääsud eksisteerisid, kuid puudus suhteliselt ohutu ja järjekindlalt eksisteeriv ühendus suure maaga. Oletan, et kohati sai see fataalseks nii mõnelegi haavatule.Kriku kirjutas:Võib-olla olen tohman, aga minu meelest ei ole sa järjekindel. Hõikasid esimesena, et Debaltsevo on kotis ja hakkasid esimesena tapatalgutest rääkima. Nüüd siis kuulutad, et kui kaitsjatest muud moodi jagu ei saadud, siis nüüd saadakse rahulepinguga. Ükskõik kuidas sündmused ka ei areneks, läheb sinu meelest kõik ainult kõige halvemini.
Kui rahulepet poleks tulnud ja initsiatiiv oleks jätkuvalt jäänud sepakatele oleks mul küll raske näha, mismoodi see Ukraina võit sealt lihtsalt kaitses istudes oleks tulnud? Nüüd kirjutati rahuleppele alla, ning sisuliselt jäeti oma eelpost vastase armule. Vähemalt need teated, mis tulevad annavad meile teada, et UA on loobunud väga olulisest kaitsekonteptsiooni osast, mis veel mingilgi moel staatilist kaitset aitas senimaani pidada - kaudtulest. See otsus lähtub POLIITILISEST aspektist. Sellel pole mingit pistmist REAALSE operatiivtaktikalise situatsiooniga. See on sama, kui me Tartu rahuläbirääkimiste alates oleksime loobunud Narva all sõdimast (mida muideks mõnigi tollane poliitik nii kobades ette pani).
Minu meelest ongi seal võimalused "halb" ja "veel halvem". Halb tähendanuks initsiatiivi haaramist, mis oleks kindlasti tekitanud üsnagi suure hulga kaotusi. Surnud ja hävinud tehnika see on halb. Kuid antud juhul paratamatus. Vastane ei ole enams ee, kes aasta tagasi.
Väga halb aga on see, et initsiatiivi isegi ei üritata haarata v.a. Azovi etteaste, mille puhul selline op. tekitab teatavaid küsimusi, kuid isegi nendele küsimustele mitte vastates, on näha, et halb variant on ikkagi parem kui väga halb.