Militaarnet ostab soomuki.

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Re: Militaarnet ostab soomuki.

Postitus Postitas Martin Herem »

Leo on ju siin foorumis enamusele anonüümne, kuidas ta anonüümsena oma isikut saab upitada??
Mnjaaa ... tundub, et minuga kaklemine on huvitavam, kui soomuki hankimine :lol:

Kuidas saab anonüümne Leo oma "isikut" upitada?
Locke'i järgi on isiku juures oluline eneseteadvus. Isiku tunnusteks on peetud ka keele kasutamise võimet, sotsiaalsust ning enda ja kaasisikute vaatlemist moraali seisukohast. See nõuab, et isiku vaimuseisundite seas oleks "kõrgemat järku" uskumused, soovid ja kavatsused, st soovid või kavatsused omada või mitte omada teatud esimese järgu soove. https://et.wikipedia.org/wiki/Isik

Üks näide antud isiku tunnustest (veidi naiivne aga kõib küll):
Olen jätkuvalt seda meelt, et EKJ fookus on vale ja selle teema raames peaks peamiselt tegelema maksimaalsele hulgale kaitseväest maksimaalselt hea soomuse hankimisega.
Trigger
Uudistaja

Postitus Postitas Trigger »

Vaid vähesed väljavalitud teavad, miks on kaitsekulutuste prioriteedid just täpselt sellised nagu nad on. Mina näiteks ei tea.

Enamus sellisest informatsioonist, mida Eestis varjatakse rahva eest, pole kindlasti Putinile mingiks saladuseks. Hämatakse. Eesti rahval on arvatavasti väga vastik tunne kui pall käib üle nende pea ja ei saada aru, miks ja mida mängitakse, miks ja mida salatsetakse. Mängitakse ju eestlastega. Minu jaoks isiklikult on selline salatsemine naeruväärne ja samas vastik.
Väga vähesed meist teavad missugune on praeguse rahvasoomuki teema tähtsus. Väga vähesed valdavad vajalikku informatsiooni.
Tähtis pole ainult informatsiooni valdamine vaid ka julgus ausalt rääkida, ilma udu ajamatta, kuidas on tegelik olukord. Päästikuks olemise julgus on ohtlik. See on väga kahjulik karjäärile. Sellepärast on karjeristid vait ja hämavad. Kuid olge siiski mõistvad. Pole lihtne valitseva süsteemiga vastuollu minna, kui oled riigiametnik.
Mina riskin. Ma ei hakka teile keerutama ja valetama. Praegu on alanud lumepalliefekt. "Tühine ja mõttetu" rahvasoomuki jaoks rahakogumise algatus viib lõppkokkuvõttes:
1. NATO-s kehtivate põhimõtete kardinaalsete muudatusteni. Eesti jaoks on need muudatused väga positiivsed.
2. Eestile pakutakse täiendavalt tasuta ja sõbrahinnaga soomukeid ja muud relvastust ning varustust. Abistamise kogusumma ulatub kümnetesse miljonitesse eurodesse.
3. Venemaa hoiak Eesti suhtes muutub kardinaalselt sõbralikumaks.
4. Eestis toimuvad väga olulised positiivsed muutused suhtumises Eesti kaitsjatesse. Oluliselt korraldatakse ümber juhtimine, koolitus, väljaõpe. Kardinaalselt muutuvad raha kulutamise prioriteedid. Kardinaalselt muutub erakondade ja poliitikute suhtumine.
5. And last, but not least - väga oluliselt muutub militaar.net foorum.
:scratch:
Kokkuvõttes toimub lähitulevikus väga palju erinevaid muutusi. Eesti rahvasoomuki jaoks raha kogumise algatus pole mingi tühine, tobe vanarauafriikide ettevõtmine. Mõju on väga laiaulatuslik. Kuidas ma seda tean? Millele põhinevad mu väited? Ma saan neid väiteid esitada sellepärast, et ma valdan informatsiooni. :D Valdan sellist informatsiooni, millest enamus ei oskaks und ka näha! :shock: Ma ei ürita kedagi veenda. Veidi kannatust ja varsti näete kõike ise. Eelkõige mõelge ise. Pimesi ei maksaks mu väiteid uskuda.
Ma tean 99% tõenäosusega, et 8.-9. juulil Varssavis toimuval NATO tippkohtumisel saab Eesti rahvasoomukite teema kõike otsustavaks kaalukeeleks. Ma tean, et rahvasoomuki jaoks raha kogumise algatuse mõju Eesti kaitsevõimekusele on täiesti võrreldav kogu 25 aasta jooksul kaitsevõimekusele kulutatud miljardites eurodes mõõdetava kaitse-eelarvete summaga.

Veiko Palm-il ja Martin Herem-il puudub oluline informatsioon. Võiks öelda, et ka nemad pole tegelikult nn spetsialistid ja sellepärast ei peaks pimesi nende väiteid uskuma.
Kas teil on üldse aimu, et oluline kuupäev oli 3. veebruar, mil piltlikult öeldes "käivitus päästikumehhanism". Peaaegu kaks kuud juba käib mäng üle Toomas Türki, Veiko Palmi ja Martin Heremi peade.
Eesti rahval on arvatavasti väga vastik tunne kui pall käib üle nende pea ja ei saada aru, miks ja mida mängitakse, miks ja mida salatsetakse. Mängitakse ju eestlastega.
Kuid hoidkem Veiko Palm-i ja Martin Herem-it. Militaar.net-i foorumi jaoks on nad väga väärtuslikud, sest nad saaks meile vahendada väga olulist, mittesalajast teavet. Ma saan aru, et pole lihtne tulla üle eestlaste poolele ja öelda, et käesolevast hetkest alates hakkame kaitsma eestlaste huve (kujutan juba ette seda kisa, mida kutsus esile termin "eestlaste poolele"). Keegi ei tea, kui kauaks jääb veel reformierakond valitsusse. Keskerakond on ju veel jubedam valik. Karjääri on ehitatud paljude aastate jooksul. Ka nemad on ainult "nupud", kellele valikuliselt jagatakse teavet. Me ei tohiks üksteist vastandada. Olulised otsused tehakse hoopis mujal ja hoopis teiste isikute poolt. Kuid sellegipoolest on väga palju sellist teavet, mis pole salastatud ja mida nad saaksid meile vahendada. Algatuseks võiks nad küsida kaitseväe juristidelt ja otsustajatelt: "Kas Eestil on olemas läbi mõeldud nuppude asetus, kui Venemaa tungib kallale Lätile? Kas Eesti läheb koheselt appi? Kui kaua võtab aega otsustamine? Kes langetavad otsuse? Kas Läti ja Leedu tuleksid Eestile appi? Kui palju võiks võtta aega otsustamine?" Huviga ootaks vastuseid?

Saan aru, et Fucs-i kogu pika kirjutise mõte oli lühidalt sama:
Kuid hoidkem Veiko Palm-i ja Martin Herem-it. Militaar.net-i foorumi jaoks on nad väga väärtuslikud, sest nad saaks meile vahendada väga olulist, mittesalajast teavet.

Siit ka see mittespetsialistide hurjutamine, et nad ei näriks spetsialistide kallal.
tuna kirjutas:
Fucs kirjutas:Ja eeskätt kritiseerigu spetsialiste ikka need, kellel sama taseme, ehk kritiseeritava spetsialisti pädevus olemas on.
Selleks, et kritiseerida omletti, ei pea ise muneda oskama.
Selgitustega hakkas aga Fucs puterdama.
Kõik on ju lihtne. Kui kuningas on alasti, siis me saame ju väita, et kuningas on alasti. Sellest aru saamiseks piisab oma silmadest, mõtlemisvõimest ja aususest. Vajalik on ka julgus, et kõva häälega oma mõte teatavaks teha.
Rahvasoomukeid on vaja sellepärast, et presentsoomuse kaitse pole piisav. Kui me näeme, et peale presendi pole mingit muud kaitset, siis kasutades mõtlemisvõimet ja teadmisi saab ju väita, et presentsoomuse kaitse pole piisav. Sellest aru saamiseks piisab oma silmadest, mõtlemisvõimest ja aususest. Vajalik on ka julgus, et kõva häälega oma mõte teatavaks teha.
Me oleme sünnist saadik nägijad. Oleme aastakümnete jooksul nägemisspetsialistidena lihvinud oma vaatlemisoskust ja mõtlemisspetsialistidena lihvinud oma analüüsivõimet. Me pole algajad. Me oleme aastakümnete pikkuse kogemusega spetsialistid. Selleks, et kritiseerida omletti või presentsoomust piisab silmadest ja mõtlemisvõimest ja aususest. Teadmised pannidest pole vajalikud.

Eelseisvat kaks kuud on Eesti jaoks määravad ja vägagi olulised. Kuid tundub, et magatakse veel talveund ja ei taheta aru saada, mis praegu toimub. Kes teavad, need on vait. Ka tegevusetus on kuritegu. Ehk aitab tülitsemisest ja vastandamisest. Koos me suudaksime vägagi palju.
Viimati muutis Trigger, 18 Apr, 2016 23:51, muudetud 1 kord kokku.
kibek2si
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kibek2si »

Tublid.
Kerge isiklik sõda on vaja ära pidada ning eestlase kõige prem toit on ikka teine eestlane /s.
Enne kui asi täitsa käest läheb võiks tõesti võtta eeskuju ja argumenteeritult oma mõtted põhjendada mitte udu ajada.(Ilmselt võimaluse piires)
Pikeema aja foorumi lugejana loeks siin midagi muud kui midagi sellist. Seda saan ise piisavalt lugeda r/SubredditDrama's.

Pisut ka teemasse, Allvelaevade kogumisel korraldati näiteks pidusi raha kogumiseks. Tõesti enamus raha tuli riigilt, rahvas kaasati projekti ning seeläbi oli võimalik sellist rahakulutamist selgitada.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Pisut ka teemasse, Allvelaevade kogumisel korraldati näiteks pidusi raha kogumiseks. Tõesti enamus raha tuli riigilt, rahvas kaasati projekti ning seeläbi oli võimalik sellist rahakulutamist selgitada.
Mitte pelgalt enamus, vaid kõik. Riik võttis 9 miljonit krediiti. Kui ma ei eksi, siis selleks ajaks kui umbes pool miljonit krooni kokku oli kogutud, olid laevad juba ammu valmis.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Trigger kirjutas: 1. NATO-s kehtivate põhimõtete kardinaalsete muudatusteni. Eesti jaoks on need muudatused väga positiivsed.
2. Eestile pakutakse täiendavalt tasuta ja sõbrahinnaga soomukeid ja muud relvastust ning varustust. Abistamise kogusumma ulatub kümnetesse miljonitesse eurodesse.
3. Venemaa hoiak Eesti suhtes muutub kardinaalselt sõbralikumaks.
4. Eestis toimuvad väga olulised positiivsed muutused suhtumises Eesti kaitsjatesse. Oluliselt korraldatakse ümber juhtimine, koolitus, väljaõpe. Kardinaalselt muutuvad raha kulutamise prioriteedid. Kardinaalselt muutub erakondade ja poliitikute suhtumine.
5. And last, but not least - väga oluliselt muutub militaar.net foorum.
Hei, võitleja, ära nüüd erutu, saaks selle kodulehe/konto numbrigi :D

Parema puudumisel pakun välja:

Makse saaja: Kaitseliit
Saaja arvelduskonto / IBAN: EE461010022002422007
BIC: EEUHEE2X

Makse selgitus: Sihtotstarbeline annetus Rahvasoomukile
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Veel hullem, kui keegi hakkab rääkima selle kuramuse lihtsa presentsoomuse kontekstis mingist strateegiast, taktikast, pikemaajalisest plaanist, süsteemsest lähenemisest, ressursside jaotumisest ja paljust muust toredast. Siis võib ühel hetkel hakata vaja minema juba lausa sõjalist haridust (halvemal juhul lausa kõrgemat) ja isegi pelk kogemus reakoosseisu tasemel ei võimalda enam pädevalt kaasa rääkida ja kritiseerida.
Aga seepärast ongi välja pakutud see 5M eurot, et siis ei saa hakata pugema ressursipuuduse, -jaotuse ja muu taolise taha.
Jõuame selle summa maksta sõdurite taskurahaks, jõuame ka selle raha eest tehnikat osta.
Lisaks üksus, mis saab soomuki, ei vaja selle asemele enam tendiveoautot (mis peaks kokkuhoidu teiselt poolt andma).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Triggerilt demagoogia klassika. Naeruvääristamine üle võlli keeramisega.
Kuidas see riigikaitsele kaasa aitab kui asjaosalised vandesõnade saatel kõigele käega löövad?
Ehk ongi ta eesmärk meid omavahel tülli ajada?

Siin oli juttu koristajast, keevitajast ja firma juhtide kritiseerimisest.
Koristaja ei tea firma juhtimisest midagi, aga ta teab et kui talle antav ülesanne ja selleks eraldatavad vahendid ei ole tasakaalus siis on firmajuht koristaja seisukohalt loll.
Ja kui firmajuhile tagasiside ei sobi, siis võib firmajuht ise koristajaks hakata.
Ja kui hull peab firmas siis olukord olema, et koristaja töövahendite pealt kokku hoitakse?
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

pagan kirjutas:Triggerilt demagoogia klassika. Naeruvääristamine üle võlli keeramisega.
Kuidas see riigikaitsele kaasa aitab kui asjaosalised vandesõnade saatel kõigele käega löövad?
Äi tea...
See Trigger tundub nii salapärane, et ma´i saa näit essugi aru, mida too manifest üldse öelda tahtis.. a küll ma varsti välja mõtlen :roll:

Üksmisskindel - jummal tänatud, et ma (enam) riigiteenistuses pole.. saan vähemalt (suht) selgelt omi mõtteid väljendada :mrgreen:
Tähtis pole ainult informatsiooni valdamine vaid ka julgus ausalt rääkida, ilma udu ajamatta, kuidas on tegelik olukord. Päästikuks olemise julgus on ohtlik. See on väga kahjulik karjäärile. Sellepärast on karjeristid vait ja hämavad. Kuid olge siiski mõistvad. Pole lihtne valitseva süsteemiga vastuollu minna, kui oled riigiametnik.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Arvan KL kontole sihtannetust tehes on kindlaim viis,et asi jääb soiku, Peastaap lubas 2 aastat tagasi annetuskeskkonna kodulehel atraktiivsemaks teha aga midagi pole muutunud, said lubadustega ühest ettepanekute tegijast lahti!
Olen kandnud sihtotstabelist raha tanki ostuks summad väiksed aga sellest ei tea keegi mis sihtotstarbega KL annetatud ja mis rahadest saanud mis väiksed või ei sobi plaaniga.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Üksmisskindel - jummal tänatud, et ma (enam) riigiteenistuses pole.. saan vähemalt (suht) selgelt omi mõtteid väljendada :mrgreen:
Olgu tänatud issand jumal taevas, kes lasi tõel jälle sedaviisi välja paista. Selles meie vahe ongi. Minu mõtteselgus ei sõltu leivaisast ... see jääb sama segaseks ka siis kui pensile lähen.

Aga ikkagi mis värk selle soomukiga siis on?
Milline soomuk?
Kes toob?
Milleks kasutatakse?
Kuhu kanda raha?

Leotrummilikult ütleks ma: kui KVs nii lihtsat asja nii kaua ja segaselt arutleks, oleks ... poleks üldse midagi. Või äkki taandub ka siin geniaalne idee sellele, et KEEGI peab MIDAGI otsustama, ja see ei meeldi kõigile? :)
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Ma rääkisin ülesande ja vahendite tasakaalust. Kui firmajuht tahab koristajalt sidrunilõhnalist teenust, siis peab ta selle sidrunilõhnalise pesuvahendi hankima.
Kui ta seda aga ei tee, siis ei tohi ta kritiseerida kui koristaja sidrunilõhnalise pesuvahendi iseseisvalt hangib.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Fucs kirjutas: ...
Äitähh. Hea kosutav lugemine

Tubli on.
Aga ära teinekord foorumiruumi niiiimõttttetult pika kopipastega enam raiska, eks :|
(by Borja)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Pekki küll, pleeki siin nagu kärbsemust seinal...... ma nüüd lihtsalt tulen ja saan ühel ilusal päeval Teie kõikide kaitseministriks .... öelgu ksf Kulibin selle kohta mida iganes.

Ma tuleks lausa mõneks pädevaks kriitikajuhiks kaitseväkke, aga sinna kurat ei lasta mitte.
Aga ma siis teeks selgeks kõik need "kriitilised" asjad kõikidele.... ja siis saaksite alles tunda ka tõeliselt lollide otsuste kogu gammat ja sügavust :mrgreen:

Aga läheme seniks, kuni ma kohale jõuan, tagasi selle korjanduse juurde.

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 54&t=37135
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Fucs kirjutas: Ma tuleks lausa mõneks pädevaks kriitikajuhiks kaitseväkke, aga sinna kurat ei lasta mitte.
Aga ma siis teeks selgeks kõik need "kriitilised" asjad kõikidele.... ja siis saaksite alles tunda ka tõeliselt lollide otsuste kogu gammat ja sügavust :mrgreen:
Tänapäeval on moodne minna kuhugi kellegi töövarjuks - vahest sobib paremini? :)
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Ma pean ytlema, et lugesin Päästiku teksti 2x ja hästi aeglaselt läbi, ning ei saanud aru. Esitan hypoteesi, et tegemist on kolonel Martin Heremi alter egoga :P

Ma hakkasin kokku lugema, mis on minu nähes KLi varustuses paremaks läinud 10 a jooksul kordusoppuste kogemuse pohjal ja tundub, et tulejoud on praktiliselt sama, kuid vormide, vidinate ja transpordiga on sutsu paremini. Esimesena on siis vana ja teisena tänane olukord
EKJ kurgisalati tooni vana välivorm - EKJ digilaik
Galvi Linda rakmed - Galvi linda rakmed
Vanad kevlarid pooleks Rootsi kiivritega - peamiselt Saksa kevlarkiivrid
Juudi killuvestid lahinglaskmistel TT-meeskondadel - erinevad killuvestid ja oma hangitud kuulivestid
Galil AR voi AK4 - AK4 voi selle vennad punatäppide ja optikatega
Galil SN - M14 TP2 ja moned isiklikud magnumid vastase kiusamiseks
1 Gen II NV kompaniiylemal - Kymmekond Gen III NVd kompanii peale, ohvitseridel, snaipritel, luurajatel
Unimog ja Iltis - Unimog, DAF ja G-maastur
Käsiraadiosaatjad olid uuemad, kompanii tasemel ja ilmselt mingi pädevam seljakott pataljoniga suhtlemiseks.
Söök oli sama pakisodi, sama värvi ylevalt sisse ajades ja alt välja ajades. Järgmine kord tahaks staapi väliköögi katlakytja abiks vms, siis saab vähemalt inimese moodi toituda.

Relvad praktiliselt samad, tulejoudu ei ole juurde tulnud, 81 mm MP ryhm igas KL kompaniis on helge unistus, mis ei ole täitunud. TT-relvad samad. Palun täiendage, kui ma midagi olen ära unustanud. Soomlased (oi, ma kohe tunnen, kuidas moni konn seda koledat terminit lugedes ennast täis läheb) väidavad, et tulejoud moodustub peamiselt kaudtulerelvadest ja see on kama kaks voi isegi kolm, milline sihik on laskuri automaadil.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Maci ja 4 külalist