Martin Heremi intervjuud
-
- Liige
- Kontakt:
Re: Martin Heremi intervjuud
Ratsamonument läheks kahele mehele - Kusti Salm ja Veiko-Vello Palm.
Sisekaitsereserviks saab kasutada a) maakaitset (KL liikmed + Operatsiooniga Ussisõnad liidetud reserv), b)tegevväelasi (teatud ülesanneteks ja c) selleks spetsiaalselt Ops Ussisõnadega ettevalmistatud reservi. Viimast pakkusime juba 2019 ... aga nüüd läheb vist tegemiseks.
Ma siiski jätkan Trummile oponeerimisega - oleks Lääne sõjaväed keskendunud sõjapidamisele, oleks me täna paremas olukorras. Aga kõik muu on olnud tähtsam, sh elanikkonna kaitse näiteks Covidi ajal. Te ei kujuta ette, kui uhked olid sõjaväed veel 2021-22 vahetusel enne Ukraina sõja eskalatsiooni oma saavutustega Covidi tegevustes.
Nii ei ega minagi räägi ainult varjumisest. Ma "ignoreerin" ikka palju suuremat spektrit. Tegelikult üritan ma aga keskenduda kriitilisemale. ... mis ei tähenda, et KV elanikkonnakaitsele üldse tähelepanu ei pööraks.
Sisekaitsereserviks saab kasutada a) maakaitset (KL liikmed + Operatsiooniga Ussisõnad liidetud reserv), b)tegevväelasi (teatud ülesanneteks ja c) selleks spetsiaalselt Ops Ussisõnadega ettevalmistatud reservi. Viimast pakkusime juba 2019 ... aga nüüd läheb vist tegemiseks.
Ma siiski jätkan Trummile oponeerimisega - oleks Lääne sõjaväed keskendunud sõjapidamisele, oleks me täna paremas olukorras. Aga kõik muu on olnud tähtsam, sh elanikkonna kaitse näiteks Covidi ajal. Te ei kujuta ette, kui uhked olid sõjaväed veel 2021-22 vahetusel enne Ukraina sõja eskalatsiooni oma saavutustega Covidi tegevustes.
Nii ei ega minagi räägi ainult varjumisest. Ma "ignoreerin" ikka palju suuremat spektrit. Tegelikult üritan ma aga keskenduda kriitilisemale. ... mis ei tähenda, et KV elanikkonnakaitsele üldse tähelepanu ei pööraks.
Maakaitse saab alati aidata sisekaitset, kuid sisekaitse eest vastutajad peavad ise tegema omad kriisiplaanid (üllatus - ressursiarvestusega!) ning hakkama seda ülesehitama.Kapten Trumm kirjutas: ↑19 Dets, 2023 15:45Sellist lähenemist ongi viimane 20+a praktiseeritud ja see on viinud eikuhugi. Käib ainult üks suur hädakisa, et vaat kus KV supleb rahas, aga sisejulgeolek pingutab rihma. ...Jätame sõjalise kaitse KVJ-le ja las teiste valdkondade esindajad teevad oma tööd!
... See viis mõttele, et äkki saab samast allikast ka tekitada personali, kelle koolitamise ja kordusõpetamise võtab PPA/PA siis enda kanda, saamaks lahti tänasest sõja-aja nullvõimekusest.![]()
...
Muide, vaadates uudiseid Ukrainast, kui jälle kuskil mõni rakett majja sadas, võib tihtipeale märgata, et osad päästetööde tegijad on sõjaväevormis. Loodetavalt on siis need teroborona võitlejad ja tagalas on rahulik, ...
See, et mingil ajal elanikkonnakaitse üle lasti, on ka selleaegsete valdkonna eest vastutajate süü., mitte Kaitseväe juhtkonna oma.
Kaitsevägi ei saa kõike teha, samas kui teised "mune sügavad".

Lõpetan (üritan vähemalt).
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kas Ops Ussisõnadega juba valmistati sisekaitsereserv ette, või plaanite lähitulevikus anda põhjalikku sisekaitselise väljaõppe?Martin Herem kirjutas: ↑19 Dets, 2023 16:52 [...]
[...]
Repliigina varjenditest ja varjumisest. Kui esimese ressursimahukus on lühiaja perspektiivis probleem, siis varjumine kui selline võiks teavitustööna tsiviilkaitse prioriteetide hierarhias ülespoole nihkuda küll. PPA ja Pääste on teinud head tööd mittesõjalise häda korral tegutsemisest, siis sõjalise ründe korral tsivilisti tegevus vajaks järeleaitamist. Nt kuidas tuleks evakuatsioonikäsu ajal käituda, et kaitsejõud saaks oma tööd teha kõige tõhusamalt, kuidas keldrist teha arvestatav punker, kuidas ja kuhu varjuda, kui satud nt turult tulles pommirünnaku alla jne. Jah, ajateenistustest läbi käinud teavad asjast rohkem, mitmete ametite teenistujad ja seotud inimesed samuti ja teised.
PS, kahtlemata taolise teavitustöö tulemusena aktiviseeruksid aktivistid, kes ütleksid, et see on paanikaõhutamine, tegelikelt probleemidelt tähelepanu kõrvale juhtimine, sõjaratsul ratsutamine.
PS, kahtlemata taolise teavitustöö tulemusena aktiviseeruksid aktivistid, kes ütleksid, et see on paanikaõhutamine, tegelikelt probleemidelt tähelepanu kõrvale juhtimine, sõjaratsul ratsutamine.
Novot jah. Oleks tulnud alustuseks vähemalt jätkata pädeva õppekava alusel kohustusliku riigikaitseõpetusega koolides.Küsimus pole ainult varjendites, vaid üleüldises tsiviilvaldkonna nõrgas valmisolekus sõjaolukorraks
Ukrainlastest rääkides....
viewtopic.php?p=820932#p820932
-
- Liige
- Kontakt:
- sellega juba tegeleb PäA. Mina olen KOV juhtidele öelnud ühel teabepäeval ja samuti kahel kõrgematel elanikonnakaitse kursusel, et kui vaja hinnanguid olemasoleva taristu kohta, siis tulge KV/KL üksuse juurde ja me teeme seda.Nt kuidas tuleks evakuatsioonikäsu ajal käituda, et kaitsejõud saaks oma tööd teha kõige tõhusamalt, kuidas keldrist teha arvestatav punker, kuidas ja kuhu varjuda, kui satud nt turult tulles pommirünnaku alla jne.
Ops Ussisõnad valmistasid ette siiski põhieesmärgiga KV reservi - maakaitset. Neid saab ja peab teatud etappides kasutama sisekaitseülesanneteks. Mingis olukorras piirivalveks ja siis -kaitseks, mingis olukorras liikumiste kontrolliks või objektikaitseks. Ülesannete mahud ja sisu kahtlemata täpsustuvad planeerimiste ja õppuste käigus. Kuid rõhutan, peamine ülesanne on siiski riigi sõjaline kaitse territoriaalselt.
Sisekaitse üksused eraldi on aga loomisel. Ma "ennustan", et enne aasta möödumist saab midagi käega katsuda.
Tore! Ma pelgasingi, et murran suuresti lahtisest uksest sisse.
-
- Liige
- Kontakt:
Valitsuse tegevusprogrammist:
1. Analüüs ja ettepanekud reservpäästerühmade, abidemineerijate, vabatahtlike ja asendusteenistuse edasiarendamise kaudu elanikkonnakaitse reservi moodustamiseks PäA juurde - juuni 2024
2. Arendame välja Siseministeeriumi reservüksuse ajateenistusest kõrvale jäänud, ajateenistuses sõjaväepolitsei õppe läbinutest ja väljaõppega politseiteenistuses mitteolevatest isikutest, kes pakuvad kriisiolukorras täiendavat valmisolekut avaliku korra ja turvalisuse tagamisel - detsember 2024
1. Analüüs ja ettepanekud reservpäästerühmade, abidemineerijate, vabatahtlike ja asendusteenistuse edasiarendamise kaudu elanikkonnakaitse reservi moodustamiseks PäA juurde - juuni 2024
2. Arendame välja Siseministeeriumi reservüksuse ajateenistusest kõrvale jäänud, ajateenistuses sõjaväepolitsei õppe läbinutest ja väljaõppega politseiteenistuses mitteolevatest isikutest, kes pakuvad kriisiolukorras täiendavat valmisolekut avaliku korra ja turvalisuse tagamisel - detsember 2024
https://lounapostimees.postimees.ee/792 ... salt-peksa[...] Kui meil vile käib ja kõik peavad mobilisatsiooni korral kohale tulema, siis tulevad ikkagi need, kes tunnevad mingisugust kuuluvust, kellel on mingi identiteet, kelle identiteeti pole ära võetud, vaid kasvatatud juurde, et ta kuulub 23ndasse pataljoni või 15ndasse. Identiteet on lahingvalmiduse üks alus.
Täpselt.
Väha hea intekas IMHO. Julgen kõigile igati soovitada.affa kirjutas: ↑30 Dets, 2023 10:39https://lounapostimees.postimees.ee/792 ... salt-peksa[...] Kui meil vile käib ja kõik peavad mobilisatsiooni korral kohale tulema, siis tulevad ikkagi need, kes tunnevad mingisugust kuuluvust, kellel on mingi identiteet, kelle identiteeti pole ära võetud, vaid kasvatatud juurde, et ta kuulub 23ndasse pataljoni või 15ndasse. Identiteet on lahingvalmiduse üks alus.
Täpselt.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Sõjapidamise edukus sõltub ka meie taristust, metsamajandusest, energeetikast jne.Ei sedasi päris ei saa, et pole KV asi. Sellest sõltub samamoodi sõjapidamise edukus nagu pataljonide võitlusest rindel.
100% Heremiga, et tema keskendub enda valdkonnale. Tegemis on kõige tugevama selgroo ja selgema visiooniga KVJ taasiseseisvunud Eestis, mis on talle paratamatult kaasa toonud vaenlased poliitikute hulgas (ühest kindlast parteist).
Kui ta hakkab nüüd käske jagama teiste ministeeriumite haldusalas olevatele asutustele, võib nii mõnigi hakata pidama õigustatuks tõrvikumeeste kriitikat, et Herem teeb poliitikat.
Muidu nõus, aga Päästeameti voolavus on üks riigiametite väiksemaid ja loetakse organisatsioonile ebatervislikult väikseks. Keskmise päästja vanus on üle neljakümne aasta.Ma PPA osas ei tea, aga päästjaid on viimase 15- 20 aasta jooksul küll niipalju solgutatud, et lõpparve võtnuid on omajagu.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
-
- Liige
- Kontakt:
Kõik õige, aga siin peab ka seda arvestama, et hetkeolukorras on kaitseväele võimalik küsida päris palju lisaraha, ilma et keegi tahaks EI öelda. Nagu Pevkur välja toob, siis Herem on soovinud lausa 4.5% SKT'st. Ja see ongi KVJ ülesanne nagu siin ka välja toodud, aga oht on see et poliitikutel on väga raske öelda EI, sest julgeolekuolukord on selline nagu ta on. See raha aga tuleb muude valdkondade arvelt, nagu ka Pevkur välja on toonud. Nähes ise lähedalt kui kehvad lood on nii meditsiinis kui hariduses, siis seda piiri peaks tunnetama ka KVJ ning seda just samadel põhjustel mida Herem ise välja on toonud: mobilisatsiooni korral kohale ilmumine (ja mitte ainult, ka õppekogunemistel käimine). Üks asi on sõjaaja üksuste kokkukuuluvustunne ja see on oluline punkt, aga kui inimese oma tsiviilelus on asjad pikalt halvasti ning valitsus ei suuda seda korda saada (näiteks med töötajate/politseinike/päästjate tasud ja vähene arv, õpetajate palgad; neid asju on veel palju), siis paratamatult tekib inimesel ka kõhklus, et mille eest ta nüüd siis sõtta peab minema, kui riik ei suuda oma osa ära teha ning ka õppekogunemise kutse ei tekita mingit põnevat ootust, vaid pigem otsitakse moodus kuidas kohale mitte ilmuda.
Mul on ainult hea meel et kaitsevägi jõudsalt areneb ja anname oma sammudega ka liitlastele eeskuju, aga see ei tohi tulla ülejäänud riigi veel õhemaks treimise arvelt, sest ka see mõjutab kaitsetahet oluliselt.
Ei leidnud paremat teemat, KV juhataja kindral Heremi tagasiastumise artiklis 16.01.24 mitmele küsimusele siin vastused:
https://epl.delfi.ee/artikkel/120262680 ... tub-tagasi
„Tänased ohuhinnangud annavad alust arvata, et Eesti-vastast agressiooni ei toimu järgmise aasta või kahe jooksul, mis on minu Vabariigi Valitsuse poolt pikendatud ametiaeg. Seepärast on täna sobiv aeg vahetada juhti, kes saaks kaitseväge ohu ilmnemiseks ise ette valmistada,“ ütles Herem. „Kaitseväejuhataja viieaastane teenistusaeg on pikk ja intensiivne ning on loomulik, et inimene väsib, kuid oma viimase teenistuspäevani juuni lõpus tegutsen ma täie jõuga edasi,“ kinnitas ta.
https://epl.delfi.ee/artikkel/120262680 ... tub-tagasi
„Tänased ohuhinnangud annavad alust arvata, et Eesti-vastast agressiooni ei toimu järgmise aasta või kahe jooksul, mis on minu Vabariigi Valitsuse poolt pikendatud ametiaeg. Seepärast on täna sobiv aeg vahetada juhti, kes saaks kaitseväge ohu ilmnemiseks ise ette valmistada,“ ütles Herem. „Kaitseväejuhataja viieaastane teenistusaeg on pikk ja intensiivne ning on loomulik, et inimene väsib, kuid oma viimase teenistuspäevani juuni lõpus tegutsen ma täie jõuga edasi,“ kinnitas ta.
Kaadrimuudatused
Tänases Esimeses stuudios väga hea kokkuvõttev intervjuu Martin Heremiga. Ikka väga suured kingad, mida täita järgmisel KVJ.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Re: Kaadrimuudatused
Oot, sain ma saate lõpust õigesti aru, et Herem läheb poliitikasse? Eurovalimised äkki?
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist