TUVASTADA tulirelv
Aga mis aastal see vargus toimus.Tollal,venevägede lahkumise ajal,oli vene soldatide motoks kõik müügiks.Näiteks Tapal müüsid lahkuvad venelased poolavalikult HIND-i AT-6 ning 58mm rakette koos stardiseadeldistega,ehk siis kopteritele paigaltatavates konteinerites.Kui see oli samal perioodil,siis eks see "vargus" valvuritele,mõnekümne rubla ja paari pudeli viina eest kahesilmavahele jäigi
Kirjutasin eelnevalt, et ei avalda patrioodina ja ajaloofännina põhimõtteliselt torude kohta teadmisi seni, kuni lihtsalt keeldutakse neid korralikult taastamast/värvimast.
Saamisloo üle julgeksin aga väidelda.
Siiski olen veel kuunud, et ZIS oli enne Tartu patti jõudmist mingi aja ka kaitseliitlaste valduses. Nood harrastanud aga autoga, toru slepis, mööda linna (ebakaines olekus...?) ringi rallimist. Lõpuks võtnud politseinikud kaitseliitlastelt riistapuu ära ning see olla antud edasi Tartu pataljoni. Lukk olla aga tänini ühe KL mehe valduses.
Suurtükiväegrupile anti ZIS 1998 sügisel või 1999 kevadel postamendirelvaks.
Saamisloo üle julgeksin aga väidelda.
Siiski olen veel kuunud, et ZIS oli enne Tartu patti jõudmist mingi aja ka kaitseliitlaste valduses. Nood harrastanud aga autoga, toru slepis, mööda linna (ebakaines olekus...?) ringi rallimist. Lõpuks võtnud politseinikud kaitseliitlastelt riistapuu ära ning see olla antud edasi Tartu pataljoni. Lukk olla aga tänini ühe KL mehe valduses.
Suurtükiväegrupile anti ZIS 1998 sügisel või 1999 kevadel postamendirelvaks.
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
[/list] huvitav kust selline info ???Siiski olen veel kuunud, et ZIS oli enne Tartu patti jõudmist mingi aja ka kaitseliitlaste valduses. Nood harrastanud aga autoga, toru slepis, mööda linna (ebakaines olekus...?) ringi rallimist. Lõpuks võtnud politseinikud kaitseliitlastelt riistapuu ära ning see olla antud edasi Tartu pataljoni.
Üritasin meenutada, kes mulle seda kunagi rääkis, aga ei tule enam mitte ette...ugandiklubi kirjutas:huvitav kust selline info ???Siiski olen veel kuunud, et ZIS oli enne Tartu patti jõudmist mingi aja ka kaitseliitlaste valduses. Nood harrastanud aga autoga, toru slepis, mööda linna (ebakaines olekus...?) ringi rallimist. Lõpuks võtnud politseinikud kaitseliitlastelt riistapuu ära ning see olla antud edasi Tartu pataljoni.
Kahuri luku asja kuulsin ühe tartlase-vormikandja käest, kes ka ühtlasi oma jutu järgi teadis, kelle käes see praegu peaks olema. Aga ülejäänud lugu kuulsin omast arust küll kuskilt hoopis teisest (riigikaitselisest) allikast... Ka sellega olen kursis, et kahur vene väeosast varastati ja et selleks nädalajagu metsatöid tehti. Lisaks on kõrva jäänud, et kahurist pärast mingi aeg isegi proovipauku tehti.
- ugandiklubi
- Liige
- Kontakt:
Eks ole minugi mäluga teinud aeg oma töö...hummel kirjutas: Üritasin meenutada, kes mulle seda kunagi rääkis, aga ei tule enam mitte ette...
Eelnenud omapoolsete ütluste aluseks on mõned päevad peale nimetatud sündmusi asjaosaliste käest saadud tunnistused.
Loodame muidugi, et on ikka tegu ühe ja sama kahuriga.
Aga arvaku ja mõelgu ja fantaseerigu igaüks mis soovib, see mind ei häiri.
(Kui aga legendide edasirääkijad on juhtumisi jahimehed või kalamehed, siis tasub olla nende jutu uskumisega ettevaatlik - nad kipuvad sageli luiskama - seda muidugi mitte pahatahtlikkusest...)

to Ugandiklubi:
Kas Sa pead silmas seda 1992 a aprilli algul Mehikoorma vastast Venemaa territoriaalvetest ära toodud kahurit, millisel puudus kilp (tuli väljatõmbamise käigus lahti ja kadus) ning puudusid rattad?
ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
TOZ ja imelik lukk
leidsin luku, pilte võite näha siit: http://www.pilt.ee/view/597203/, õeldi, et sportpüssi oma, hakkasin asja uurima... leidsin TOZ 8 ja 17 ning SUHL... aga neil on luku allamineku koht kaarjas, TOZ 12 pole veel näinud, minu lukul on aga allamineku koht kandiline, äkki oskab keegi midagi selle kohta õelda... nign äkki kellegil on TOZ 12 pilti 

Mis relv?

Ampulomet? on nagu öeldud selle relva kohta aga mida see endast kujutab, midagi miinipilduja sarnast tundub olevat.
Kui on probleem, tõmba lõuga
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline