gruppen kirjutas:
Tsiteerides Teid, Krizz, pöördusin ma Teie poole (täpselt samamoodi nagu Teie pöördusite tsiteerides oponeerima Reigot ja Metssiga). Sellega oponeerides Teie mõtetele. Tänan austuse eest pidada ennast minu peas elavaks fantoomiks aga see asi ei lähe mitte! Minu kolpa täidab minu enda aju ja mitte Teie soovunelmad.
Ma saan aru Teie probleemidest. Saan aru, et mitte kellegile ei meeldi, kui temale tähtsaid asju rünnatakse ükskõik mis viisil. Saan aru, et siis me kõik oleme ärritunud ja ütleme asju, mida me ehk alati ei mõtle. Teie stiil ( a la igaüks, kes Teie poolt ei ole, või Teie iidolite vastu on - kuulub automaatselt nõukoguliku korra juurde või külge) aga on äärmiselt lapsik ja kitsarinnaline ja ma loodan, et kunagi Te saate sellest ka ise aru. Ehk mõistate, et selline vahutamine langetab Teid pigem ühele pulgale meie radikaalsemate-marginaalsemate "õigestimõtlejatega". Kui Teil on kellegile midagi vastu öelda siis palun, ärge kasutage seda sama stiili, milles Te oma oponente ründasite. Sest sellega panete Te ennast lihtsalt samale tasemele oma süüdistustega, jättes mulje, et olete oma mõtlemisega kusagile 1980ndatesse kinni jäänud. See aga pole tore. jne...
Õigem oleks privas vastata aga olgu. Austatud hr. Gruppen. Toon siin ära ühe lõigu Teie eelnevast postitusest:
Nüüd kui otsene oht on möödanik on hea rinda kummi taguda ja karjuda, kuidas nemad teavad, kuidas on õigem edasi minna. Ning sitaga hakata loopima kõiki, kes nende ideed ei jaga, arusaamata, et 1930ndate ideed ei pruugi aastal 2010 enam ei kandvad, realistlikud ega täideviidavad olla. Kuigi nad seda soovivad. Neid ei õnnestu ümberveenda, nende silmi ei õnnestu avada - nad jäävadki sellisteks, kes usuvad pimesi oma enese peas loodud või mõne vahutava populisti külvatud sõnadevoos leiduvat "tõde", mis on veel enamgi subjektiivsed ja kallutatud, kui need mida selles süüdistatakse.
Kuidas selline vihje minu postitusega haakub? Jah, ma vastasin nõukogulikus stiilis kraaksatusele samaväärselt, sest sageli sellised ei saagi muust stiilist aru.
Miks arvate, et ma 1930ndate ideid tahan tänapäeva rakendada? Kust te seda välja lugesite? Samas võib ju ka öelda, et ka demokraatia oli juba 1930datel olemas. Minu arust liikusid vabadussõjad demokraatlikult võimule. Uus põhiseadus võeti rahva poolt vastu. See, kes ebaseaduslikult, Põhiseadusevastaselt võimu võttis, oli Päts. Vabadussõjalaste hilisem võitlus Pätsi reziimi vastu oli õiglane võitlus Põhiseadusevastase riigivõimu vastu. Nii et pärast 1934. a. märtsi riigipõõret oli igasugune valitsusevastane tegevus õigustatud ja seaduslik. Järelikult ainus ebademokraat oli 1930datel Eestis Päts ja tema kambajõmmid.
Ma ei levita mingit nn. "tõde". Minu väited on faktidega eespool tõestatud, ootaks sama ka nn. vastaspoolelt. Tühine lahmimine hakkab tõesti juba vastu. Paljud on targu vaikseks jäänud, sest kui fakte pole, siis mingeid mõistlike vastuargumente pole tuua ja seetõttu minnakse üle isiklikule solvamisele ja naeruvääristamisele. Kui sa seda teemat oled algusest järginud, siis oled seda isegi näinud. Ma ei arvagi, et ma isegi siin ingel olen, kuid püüan jääda siiski teemasse.
Minu väide, et desovetiseerimatus soodustab Eesti ühiskonnas väärastunud ajalookäsitluse püsimist on samuti tõsi. Muud polegi vaja, kui kurjategijatele, valetajatele ja represseerijatele õiglane, nende süü vääriline karistus mõista. See on iga endast lugupidava õigusriigi kohus. Vaatame kasvõi seda, kuidas Lääne-Euroopas 1945.a. natsikolloborantidega käituti. Hoorad pääsesid paljaksaetud pea ja alasti ülevalatud tõrva ja sulgedega. Suuremad ninad said lihtsalt kuuli. Meil on seadused ja neid peaks ka kohaldama.
Ma ei pea vabadussõjalasi eksimatuteks ega pühakuteks. Oli neilgi vigasid. Kuid Pätsi ja Co Põhiseadusevastane tegevus katkestas nende tee poliitikasse, mida soovis suur osa rahvast. Sellega muutis Päts nad ise igaveseks märtriteks ja siin pole vaja minul midagi vabadussõjalaste kaitseks leiutama hakata. Ma ootan siiamaani konstruktiivset ja faktipõhist kriitikat vabadussõjalaste ja konkreetselt ka A. Sirk'i suhtes. Seni pole siin ja mujal keegi suutnud seda pakkuda. Valitseb vaid mingi subjektiivne arvamusavaldamine, mil pole mingit väärtust. Naljakas, et isegi ajalooga lähemalt tuttavad isikud seda stiili järgivad. See on täiesti OK, kui kellegile subjektiivselt ei meeldi vabadussõjalased. Aga professionaal ei tule sellega välja kui mingi argumendiga ega leiuta ise sellest lähtuvalt mingeid "argumente" oma sugjektiivse arvamuse kaitseks.
Tänan tähelepanu eest!