Küsimusi metalliotsijatest

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LionRat »

Kasutaja avatar
junkers
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas junkers »

Täiesti asjalik aparaat.
naabri Ants
Liige
Kontakt:

...

Postitus Postitas naabri Ants »

Äkki sa LionRat oskad öelda kust ma võiks leida sellise julla nagu seal pildi peal on. See on see hall julla mis on varre ja otsimispooli vahel.Oleks täpselt sellist vaja.
Täiesti asjalik aparaat.
on küll jah...sinna maani kui sa sinna otsa koperdad.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Kes pakub seda aparaati? Ise müün sama. :D Sügavusnäitajate poolest on tõesti hea aparaat.
Huvitun maisest rasketehnikast.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Re: ...

[quote="Naabri Ants"] Äkki sa LionRat oskad öelda kust ma võiks leida sellise julla nagu seal pildi peal on. See on see hall julla mis on varre ja otsimispooli vahel.Oleks täpselt sellist vaja.
Saan aidata, täpsusta PS-i mida vajad.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

Oled midagi sellega leidnud? Mõned pildid ehk :wink:
mmpolo
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas mmpolo »

Ma loodan et muinsuskaitsjad mulle kraesse ei hüppa. Pole aega saand militaarsete esemete otsimiseks. Kas kellegil tõesti Garrett Ace 250 detektorit pole või olete laisad kirjutama midagi head selle kohta.
http://www.nagi.ee/photos/mmpolo/
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

.
Viimati muutis Fucs, 20 Apr, 2016 21:21, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
suurpomm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas suurpomm »

Fucs kirjutas:Tundub, et kõigepealt peab muretsema lumelabida :twisted:
Läbi lume võtab ka :D
valdo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valdo »

mmpolo kirjutas:Ma loodan et muinsuskaitsjad mulle kraesse ei hüppa.
Kui Sa muinsuskaitsealale tuhnima ei lähe, siis ei hüppa.
Valdo

[b][url=http://tinyurl.com/rattad]Eesti Jalgrattamuuseumi[/url][/b] looja ja eestvedaja
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk tn 9. Maist septembrini oleme avatud R,L,P 11-18, muul ajal kokkuleppel
Tutvustame jalgratta ajalugu eesti vaates, meie seitsmes saalis on välja üle 120 ratta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Kontakt:

muinsuskaitse

Postitus Postitas hillart »

Arvestades moningaid viimase aja tendentse, on kogu Eestimaa ala saamas muinsuskaitsealuseks territooriumiks. Pean silmas, et kui metalliotsijad keelustatakse. :P :P :P

Kui toepoolest mitte keegi uhtegi sona ei utle, eks ma pea siis piiksatama. Aga see aparaat on nii lolli-lihtne, et polegi teisest eriti miskit raakida. Igatahes uks paremaid nii tootluselt, kui ka kvaliteedilt ja tookindluselt. Kasitlemise kohta pole miskit oelda - imelihtne!
Kaalult kerge, mis on selle firma koigile teistelegi masinatele iseloomulik. See viimane vaartus tuleb eriti esile, kui tuleb ikka pikemat aega metsas tuulata.
PARIM RIIST ALGAJALE JA PISUT KOGENUMALE NN. TEISEKS APARAADIKS !!!

Nii, et ostke veel seni, kuni voimalik. Varsti on keelatud, siis hakkab Eesti Vabariiki sissetoomisel raskeid trahve kukkuma. Nagu kusagil juba kirjutasin taakide kohta. Sobiv vordlus, arvan ma.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
plekkpea
Liige
Kontakt:

Re: muinsuskaitse

hillart kirjutas:Nii, et ostke veel seni, kuni voimalik. Varsti on keelatud, siis hakkab Eesti Vabariiki sissetoomisel raskeid trahve kukkuma. Nagu kusagil juba kirjutasin taakide kohta. Sobiv vordlus, arvan ma.
Ega see seadusevärk on lahtine hetkel jah. Ostke jah Garett 250-t iseloomult lihtne , kerge , sobib hästi algajale/harrastajale. No , kui ää keelatakse sissetoomine , siis saab minu käest kah kangeid aparaate.
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Usun ,et meie riigis ei keelata metalliotsijaid ära.
Pigem karmistatakse karistusi ebaseadusliku kaevamise eest muististel ja kaitsealadel.
Ja loodame , et kaitsealade nimekiri ka lõpuks avalikkusele kättesaadavaks tehakse.
valdo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas valdo »

hillart kirjutas:... kui metalliotsijad keelustatakse... [...] siis hakkab Eesti Vabariiki sissetoomisel raskeid trahve kukkuma. Nagu kusagil juba kirjutasin taakide kohta.
Kahtlen. Kohe-kohe on eesti Schengeni tiiva all, mis tähendab Suurest Eurost siia liikuva koli, veoste jm pealt tolli ja seega ka suurema kontrolli kadumist. Ja piiripunktidest reeglina täiesti vaba läbisõitu.

Jääb muidugi ülipisteline kontroll suurte salakaubalaadungite (narko, viin, suits) jm tabamiseks. Seda viimast ei pruugita teha aga üldse piiril, toll teeb seda kogutud taustainfo põhjal praegugi suvalistes paikades.
Kessel kirjutas:
...loodame , et kaitsealade nimekiri ka lõpuks avalikkusele kättesaadavaks tehakse.
Aga palun - Maa-Ameti kaardiserverist kultuurimälestiste kaardirakendus. Peal nii üksikobjektid kui ka kaitsealad...
Valdo

[b][url=http://tinyurl.com/rattad]Eesti Jalgrattamuuseumi[/url][/b] looja ja eestvedaja
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk tn 9. Maist septembrini oleme avatud R,L,P 11-18, muul ajal kokkuleppel
Tutvustame jalgratta ajalugu eesti vaates, meie seitsmes saalis on välja üle 120 ratta
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Muinsuskaitse kohta niipalju, et käisin sügisel mõned korrad Võrtsjärve põhjast metalli otsimas - põuaga oli vesi taandunud. Leidsin ka üht-teist ja mõni asi tundus päris vana olema. Teatasin leidudest muuseumi arheoloogile ja näitasin ka leiukohad ära, niipalju kui mäletasin. Leidude hulgas oli rohkem max. 200a vanune "praht" aga ka näiteks peakilpsõleg Rooma rauaaja teisest poolest ning ehtenõela peaosa. Nende kahe eseme kohta sain järgmise teate:
Tanel Moora on kindel, et tegemist ei saa olla järve
põhjalt leitud esemetega, vaid need peaksid pärinema kalmest, nt põllul
mõnest segi küntud, kaitse all mitte olevast kalmest, või ka (loodetavasti
siiski mitte) kaitsealusest muistisest.
Nii et sa võid leida asja või järve põhjast, aga kompetentsed isikud küsivad ikka, et kust muistisest...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline